Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
ma to zato što je iscurila radijacija sve do Tokija... nema to veze sa stanjem u elektrani već sa utjecajem na okolinu...

Slika
Korisnikov avatar
By horus.
sto mu dodje jos gore... :kesa:

koliko jos najvise vremena mogu da se bore sa nuklearkama? u kom momentu, ako nista ne uspe, nuklearka ode dodjavola?

iskreno, ja sam mislio da ce se problem resiti (ili nece) u roku od 2, 3 dana, a ovo i dalje traje i traje... ne mogu vecno da sipaju morsku vodu kako bi ohladili elektrane... :shrug:
By Speculum Columbae
Danas sam slušao patrijarha Irineja na radiju i čuo kako im se to desilo, jer su bili izolovani 200 godina i jer su šintoisti, a šintoizam je jako "fanatična" vjera.
Korisnikov avatar
By 2kune
postupak bacanja patrijarha u grotlo oštećenog reaktora trebalo bi odmah riješiti problem... barem što se tiče smanjivanja dosega nuklearne nesreće...
Korisnikov avatar
By 2kune
''

13. ožujka prosvjednici u Zagrebu stali su pred japansku ambasadu, prekinuli inače izrazito bučne prosvjede, održali minut šutnje i zapalili svijeće, a onda nastavili prosvjed...
Sudeći po komentarima, japance se gest jako dojmio...

http://www.youtube.com/comment_servlet? ... S6-YMzPWsE
By Glasnik
Originally posted by Dante

Danas sam slušao patrijarha Irineja na radiju i čuo kako im se to desilo, jer su bili izolovani 200 godina i jer su šintoisti, a šintoizam je jako "fanatična" vjera.
:puzzle:

Voleo bih ako bi mogao da se setiš koji je radio i emisija bila u pitanju da pokušam da nađem na netu pa da preslušam i ja to jer ova izjava strašna.

:hypno:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by 2kune

postupak bacanja patrijarha u grotlo oštećenog reaktora trebalo bi odmah riješiti problem... barem što se tiče smanjivanja dosega nuklearne nesreće...
:lol: :up:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by 2kune

13. ožujka prosvjednici u Zagrebu stali su pred japansku ambasadu, prekinuli inače izrazito bučne prosvjede, održali minut šutnje i zapalili svijeće, a onda nastavili prosvjed...
Sudeći po komentarima, japance se gest jako dojmio...

http://www.youtube.com/comment_servlet? ... S6-YMzPWsE
Eto kako su hrvati civilitirani, za razliku od srpskih prosvjednika koji bi verovatno zapalili ambasadu jer je japance stigla kazna bozija sto su nevjernici :bozica:

ot:
Tata mi je rekao: "Idem u smrt da bi ti imala budućnost"

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/242319/Ta ... -buducnost

:(
Korisnikov avatar
By gorilica
^ :(
Od pochetne fascinacije silama prirode, evo vec nedelju dana ne mogu da se oduprem melanholiji pri pomisli na ljudsku tragediju koja je zadesila japance, kao i osecanju dubokog postovanja... Izuzetna kultura!
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by horus.
Originally posted by Tot

Even nuclear defenders begin to have their doubts
pa zar nisu rekli da se situacija polako stabilizovala? kao da se pojavio neki optimizam kojeg nije bilo ranije, a sad ovo... :(

Ovo je medju poslednjim vestima iz čega ti je jasno da ništa nije rešeno :

Japan raises effort to halt atom crisis: IAEA chief

Originally posted by horus.

koliko jos najvise vremena mogu da se bore sa nuklearkama? u kom momentu, ako nista ne uspe, nuklearka ode dodjavola?

iskreno, ja sam mislio da ce se problem resiti (ili nece) u roku od 2, 3 dana, a ovo i dalje traje i traje... ne mogu vecno da sipaju morsku vodu kako bi ohladili elektrane... :shrug:

Stabilizovano je na "nivou iznad normalnog". To znači bazeni sa odloženim gorivom se krčkaju na nekih 70-80 stepeni C i emituju povećanu radioaktivnost. Polivanje vodom daje nekog efekta u smislu da ništa neće eksplodirati opet, barem se jako nadam.

Ali stvar će se efikasno rešiti samo ako prorade ti električni hladnjaci koji će poptpuno smanjiti emisiju. Ja sam se juče nadao da će sprovođenje tih kablova dati danas efekta ali ništa zasad od toga nije urađeno. I dalje kažu da ima nade. Možda sutra čujemo dobru vest.

Ali Jukio Amano, ako sam zapamtio ime zvaničnika, je rekao da ništa nije izvesno. Ako ne uspeju staviti ponovo u pogon taj rashladni mehanizam, uopšte nije jasno kako će staviti tačku na to. To nije žarište niskog intenziteta pa da sad možeš o tome misliti narednih nedelja i meseci. I nadalje je potencijalno veoma opasno.

Pominju se i neki worst case scenarios po kojima bi se elektrana zatrpala tonama betona što bi taj problem samo konzerviralo a celoj oblasti ne bi smelo da se priđe ni izbliza desetinama godina.

Iščekujem i držim palčeve da se stvar zaista konačno i efikasno reši.
Korisnikov avatar
By horus.
^na cnn-u jedino o cemu drobe su emotivne i psiholoske posledice na japance :roll: i ozracenom spanacu i mleku (sto je daleko ozbiljnije od traume)... i skroz su u fazonu - "bilo proslo, e sad da rezimiramo"...

a sto se tice ovog gospodina amano :hmm: , sta znam... kontam da nikako ne smeju da istrcavaju sa izjavama - "sve je ok, proslo je", sa druge strane, cak i da je mnogo gore no sto kazu (a verujem da gore jeste i pitanje je koliko gore?), ne smeju da sire paniku, jer postoji sansa da se problem resi na najbolji moguci nacin...

ja sam odlucio da budem optimistican... :fige:

:kesa:
Korisnikov avatar
By Mars
Sve što ja na cnn vidim su izveštaji o napadima na Libiju.

Dzpen bude 3 minuta najviše na svaki sat.
Korisnikov avatar
By 2kune
vele da ono čudo još pušta... :sigh:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Evdokija

http://www.e-novine.com/svet/svet-licno ... pance.html

:pionir:

za ovakva sranja bi trebalo uvesti krivičnu odgovornost. žena silovana/ubijena e se nije pokrila, 500 000 ljudi ubio cunami zato što su tamo bili turisti iz švedske koja podržava pederluk, japance pogodila multikatastrofa jer su bezbožnici... svu tu i sličnu stoku na sud, kad već nema te božanske retributivne pravde koju tako radosno učitavaju u tuđu nesreću. fuj.
Korisnikov avatar
By smaug
Zemljotres pomerio Japan 24 metra
Izvor: Beta

Tokio -- Kontinetalni prag na kojem se nalazio epicentar zemljotresa koji se dogodio 11. marta nedaleko od istočne obale Japana, pomerio se 24 metra.

Senzori su zabeležili da se deo zemlje ispod Pacifickog okeana pomerio 24 metra u pravcu jug-jugoistok zbog siline potresa zemlje.

Ova promena koja se desila 130 kilometara od obale, četiri puta je veća nego na kopnu, gde se poluostrvo Ošika pomerilo 5,3 metra.

Prema ameičkom Institutu za geologiju, Honšu, glavno ostrvo Japana, pomerilo se 2,4 metra zbog zemljotresa snage devet stepeni, najjačeg koji je ikada pogodio arhipelag.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
"Energetska kompanija “Tepko” je u utorak priznala da je u sva tri aktivna reaktora nuklearke neposredno nakon razornog zemljotresa došlo da otapanja nuklearnih jezgara."

"Izgleda da osim penzionera, niko nije spreman da se prihvati ovog opasnog posla."

link
Korisnikov avatar
By 2kune
sad vidjeh na teletekstu... Njemačka u potpunosti odustaje od nuklearnog programa i definitivno zatvara sve svoje nuklearne elektrane... tako je ušla u povijest kao prva od velikih industrijskih zemalja koja je odustala od nuklearki...
kanda su ta taljenja japanskih reaktora neka kvaka 22 nuklearnih elektrana uopće (sa ili bez cunamija, potresa i nestanka struje za pumpe)... vjerujem da se to odnosi na inheretnu nestabilnost i kaotični režim svakog reaktora u momentu urgentnog gašenje kad padaju inhibitorne šipke... to je pokazao i Černobila a očito je isti problem bio i u Japanu... ukratko, to bi onda značilo da je reaktor stabilan i siguran sve dok se s njime normalno i polako barata... a onda kad bi trebao biti najsigurniji, u momentu samog padanja šipki, odjednom popizdi... :neznam:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!