Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Plitki su mi. Ta njegova filozofija je izmisljanje rupe na dnu saksije. Toliko o tome. Priznajem samo da je vizuelno to odlicno odradio.

Pre Dogvila sam odgledao Ples u tami, Sef nad sefovima, Evropu i Kroz talase. Posle par njegovih filmova, sledece sam posmatrao kao filmove soka, sa ocekivanim rezultatima.

Ne volim Triera.

Evo na sta me podseca Trier. Svi znamo da je jedan litar vode, bio on u plitkoj i sirokoj serpi ili uskoj sa visokim ivicama, jedan litar. I znamo da se deci u vrticu postavlja pitanje: gde ima vise vode, u plitkoj ili dubokoj serpi. A on snima tu scenu sa odraslim ljudima, i pita ta pitanja, i ljudi odgovaraju, pa pita ponovo, pa na kraju baci vodu.

E Trier to radi sa nepravdom i ljudskom prirodom. Nekako ubacuje neku filozofiju koja je sazvakana, pa je i dalje zvace, a usput tako masturbira sa publikom. Ima nekakvu racionalnost Vukovca iz Osnovne skole.

Salio sam se za ban. :lol:
By Orion
Slika

Postao mi je gag reflex suviše osetljiv za romantične-komedije ovog tipa.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Sunce

Plitki su mi. Ta njegova filozofija je izmisljanje rupe na dnu saksije. Toliko o tome. Priznajem samo da je vizuelno to odlicno odradio.

Pre Dogvila sam odgledao Ples u tami, Sef nad sefovima, Evropu i Kroz talase. Posle par njegovih filmova, sledece sam posmatrao kao filmove soka, sa ocekivanim rezultatima.

Ne volim Triera.

Evo na sta me podseca Trier. Svi znamo da je jedan litar vode, bio on u plitkoj i sirokoj serpi ili uskoj sa visokim ivicama, jedan litar. I znamo da se deci u vrticu postavlja pitanje: gde ima vise vode, u plitkoj ili dubokoj serpi. A on snima tu scenu sa odraslim ljudima, i pita ta pitanja, i ljudi odgovaraju, pa pita ponovo, pa na kraju baci vodu.

E Trier to radi sa nepravdom i ljudskom prirodom. Nekako ubacuje neku filozofiju koja je sazvakana, pa je i dalje zvace, a usput tako masturbira sa publikom. Ima nekakvu racionalnost Vukovca iz Osnovne skole.

Salio sam se za ban. :lol:
uopce nisam iznenadjen da jedan benigni tumor ne moze pojmiti malignost.

OT: defending my life 6/10

it's a nice little movie.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne proliferisi vise, zivota ti. :lol:

Nego, stavi ocenu pored filma, zalepi pored neku zvaku, i idi dalje. Popaje, spanac ne raste u konzervama.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ako mislis na the clinic - mene je zabavio jer nisam gledao sam :D
Korisnikov avatar
By V25
Originally posted by Sunce
Originally posted by Mars

Ali je zato Amelie izuzetan.

Da, Amelie jeste dobar film. Ne bih ga poredio sa Dogvilom.
Iskreno ni ja. Ne znam, meni je "Amelie" lep, prijatan "za oko", što bi se reklo, ali u istu ruku mu mnogo toga mogu zameriti, tako da mi je daleko od sjajnog filma. I evo prve nesuglasice sa Marsom oko filma. Meni je "Dogville", iskren i prost da budem, jedna najobičnija Trierova antiamerička, pretenciozna, kvazi-intelektualna sapunica, a najgore od svega je što je dosadan. Ne zbog odsustva scenografije. Prosto, film je mučenje. Umetničarenje. "Breaking the Waves"-da! Jeste dobar film. I, iskreno, pljuvaše ga svi, meni je "Antichrist" gledljiv. I "Dancer in the Dark". Ostalo iz njegovog opusa bih jako voleo da nikada nije ni snimljeno...
Korisnikov avatar
By erkondisn
Slika

Tender Son... neka 7ica/10... atmosfericno i depresivno. ipak je rijec o panoncima :lol:
By Hans
'Saša'. Sinoć. Dopadljiv. :up:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Viktor Vilotijević

Iskreno ni ja. Ne znam, meni je "Amelie" lep, prijatan "za oko", što bi se reklo, ali u istu ruku mu mnogo toga mogu zameriti, tako da mi je daleko od sjajnog filma. I evo prve nesuglasice sa Marsom oko filma. Meni je "Dogville", iskren i prost da budem, jedna najobičnija Trierova antiamerička, pretenciozna, kvazi-intelektualna sapunica, a najgore od svega je što je dosadan. Ne zbog odsustva scenografije. Prosto, film je mučenje. Umetničarenje.
Tarantino se ne slaže sa tobom ;)

Šalim se... Sve zavisi šta hoćeš od 'filma'... (ali se Tarantino i dalje ne slaže sa tobom).

Naravno da je Amelie "prijatna za oko" kad je snimljen u najlepšem gradu na svetu (dodatno retusiranom kako bi bio jos lepsi) a u njemu šeta svoje divne oči Audrey Tautou i svoj prelepi nos Mathieu Kassovitz ...dok je u Dogvilleu prazan prostor sniman kamenom iz ruke i sa ramena...a u njemu ubogi ljudi dodatno osakaćeni ekonomskom depresijom - pa naravno da će Amelie da pobedi u tom takmičenju proste lepote (kao što će i svaki roman Sidni Šeldona ili Danijele Stil da bude "prijatniji za oko" umesto Stainbekovih "Plodova gneva" u kome se muvaju isti onakvi ljudi kao u Dogvilu u vreme velike ekonomske krize...)

Ali nije estetika filma ono što eliminiše svako vrstu poređenja Dogvila i Amelie već to što je vrhunac mentalnog angazmana koji imas gledajuci Ameli: hoce li se do kraja filma smuvati i biti konačno srecni u životu ili ne...i to je to, dok je u slučaju Dogvila stvar ipak komplikovanija (ili bi bar tako trebalo da bude, a ono što Sunce doživljava kao otkrivanje rupe na saksiji, to se zove - univerzalne teme)...tako da je u tom smislu meni licno Ameli dosadan film, nikako Dogville.

Ipak, u prilog moje generalne oduševljenosti filmom Amelie - spreman sam da priložim krajnje kompromitujuću fotografiju na kojoj bacam kamenčiće u smaragdnu vodu kanal St. Martin baš kao i Amelie.

:D
Korisnikov avatar
By Sunce
Film je prvenstveno vizuelna umetnost, i u tome je Amelie odlicna.

Amelie moze da se poredi sa filmom "Cudo u Milanu", mozda najvise zbog toga sto ima to cudesno, pokretacko u sebi. I u "Cudu u Milanu" glavni junak zeli da promeni svet, polazi od sebe. Izgustirao sam Ameliju, nemoj vise da mi je stavljas u postove. :oklagija:

Ako cemo tako, u Dogvilu, ali i u svim filmovima Lars von Triera, mozemo da se pitamo: "Hajde, kad ce vise da je zajebu, kada ce vise da dozivi nepravdu?"
Korisnikov avatar
By Mars
Pa opet - ko kako doživi.

Meni je recimo Dogville baš pokretački:

"- - - And all of a sudden she knew the answer to her question all too well. If she had acted like them she could not have defended a single one of her actions and could not have condemned them harshly enough. It was as if her sorrow and pain finally assumed their rightful place. No. What they had done was not good enough. And if one had the power to put it to right it was one's duty to do so - for the sake of other towns, for the sake of humanity. And not least for the sake of the human being that was Grace herself. "

:marinac:
Korisnikov avatar
By LittleRed
Another year (Mike Leigh)
Izdeprimirao me sinoc maksimalno, ali ne zalim.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Cek, little red me potsetilo :D

Slucajno naleteo:

Slika

Dig. animacija nije bas po najnovijim tehnoloskim mogucnostima,
ali prica je odlicno napisana, likovi su izuzetni, a muzika je mnogo dobra :)

:sanjas:
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Slika

6/10

Prvih pola sata filma, fenomenalno, odlicni preokreti, ali ostalih 75 minuta... :cupakosu: dosadno, predvidivo...
Steta. Imalo predispozicije da bude fenomenalan film. Pih...

Gleda mi se neki dobar horor, da je napet, pun preokreta... ali nmg da nadjem tako nesto... :(
By Sixto
Originally posted by Mars

Slika

Prilično sam oduševljen. Neverovatno mi je prijao.

Ova mlada glumica je o-ča-ravajuća...(dok je Slovenac da padneš u blagi nesvest...) Scenario na par mesta malo problematičan, al dobro.

Pitanje: da li se možda još nekom čini da Mirjana Karanović u poslednjih....nekoliko fimova - uopšte ne glumi. Ja ne znam kako bih ono nazvao (prošetavanje kroz kadar), ali gluma svakako nije.

Valjda misli da je dovoljno STATUESKNA (nsBeckie?) da je dovoljno samo da se pojavi ispred kamere i ne potrudi uopšte...

On mi je takodje bio neubedljiv u svojoj transformaciji. Plus što sam se uvek smejao kad ga ona pozove "Amare"

Pogledao sinoc! Ne znam sta da kazem!

Tema je dobra, film los!
Jako malo dijaloga, sto ne mora nuzno biti lose, al su toliko lose odradjeni da ti se na mahove smuci. Glumci odradjuju svoje sa manje ili vise uspeha. Najbolji je vehabija koji peva, ostali su poprilicno mlaki.
Ni Zrinka, ni kolega joj, ni Mirjana me nisu ubedili da su bosanci jer govore takvim mixom dijalekata da je naprosto smesno.

Postoji par nelogicnosti u filmu. Ukoliko je muskarac neplodan zasto se ona onda bode inekcijama? :wtf:
Isto tako, on koji je kontrolor letenja i ima platu vecu od predsednika drzave zivi u potkrovlju i cvika sta ce s parama posto je izgubio posao! :wtf:

Sto se tice Mirjane, ne da je otaljala ulogu, VEC JE PROSETALA KROZ FILM!
Znaci ono sto smo imali prilike da vidimo joj ne sluzi na cast ni malo!
Ljiljana Blagojevic u ulozi Rabije u filmu Noz je za Karanovicku Judy Dench!
Korisnikov avatar
By V25
Von Trier i Van Sant jednostavno nikada neće moći da naprave nešto što bi bilo po mom ukusu. Jednostavno je tako. I uvek kunem svoju znatiželju nakon što pogledam neki od njihovih filmova.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by Viktor Vilotijević

Von Trier i Van Sant jednostavno nikada neće moći da naprave nešto što bi bilo po mom ukusu. Jednostavno je tako. I uvek kunem svoju znatiželju nakon što pogledam neki od njihovih filmova.
koji su tvoji omiljeni filmovi?

omiljeni reziser?
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
In a better world ( Hævnen ) - meni se svideo. Ništa spektakularno novo ( meni ) ovaj film nije ponudio ( osim saznanja da Danci mrze Šveđane ) i bez obzira na to što me drama smorila u poslednje vreme, ipak mi je prijao.

The lives of other ( Das leben der anderen ) - posle Turiste reših da pogledam hvaljeno delo Florian Henckel von Donnersmarck. Verovatno je do mene, da nisam bila raspoložena za film ili je delom i do tematike koja me ne interesuje preterano, ali sam isključila posle 20 minuta. Ipak, ostao je na hardu za neko bolje vreme.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Originally posted by Dear Lucy

In a better world ( Hævnen ) - meni se svideo. Ništa spektakularno novo ( meni ) ovaj film nije ponudio ( osim saznanja da Danci mrze Šveđane ) i bez obzira na to što me drama smorila u poslednje vreme, ipak mi je prijao.
ja ovo gledam danas, ako me nesto ne spreci :)
Originally posted by Dear Lucy
The lives of other ( Das leben der anderen ) - posle Turiste reših da pogledam hvaljeno delo Florian Henckel von Donnersmarck. Verovatno je do mene, da nisam bila raspoložena za film ili je delom i do tematike koja me ne interesuje preterano, ali sam isključila posle 20 minuta. Ipak, ostao je na hardu za neko bolje vreme.
:shok2:

nemoj nikako da ga brises i daj mu sansu, kao sto si i sama rekla, neki drugi put.
Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Jedan od vizuelno najprivlačnijih filmova ...

Ne mogu da kažem da je priča neverovatno fenomenalna, ali sam dizajn čitavog virutelnog sveta jeste.

Preporuka za one koji planiraju da pogledaju ovo umetničko delo: GLEDAJTE HD VERZIJU NA ŠTO VEĆEM EKRANU !!!

Preporučujem ljubiteljima SFa.

8/10
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Evdokija, nisam ga izbrisala :) Pogledaću ga sigurno ( do kraja ) sledeći put i nadam se da će me sva ta priča o uhođenju i cenzuri ( čini mi se da je o tome reč ) naposletku i zainteresovati.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by KiWi

Preporuka za one koji planiraju da pogledaju ovo umetničko delo: GLEDAJTE HD VERZIJU NA ŠTO VEĆEM EKRANU !!!
odnosno u kinu, s 3D-naocalama, kak je i zamisljeno, jel.

OT: montevideo bog te video 5/10

populisticki i manipulativno, nije ni cudo da je film hit. zapravo ima dosta slicnosti sa 'zonom zamfirovom' u idealiziranju i ciscenju proslosti od tadasnje stvarnosti, s ciljem igranja na najnize gledateljske emocije i zatupljivanje. hvala bogu za zlu i promiskuitetnu slikaricu, ostali likovi su manje-vise tako plemeniti i "čiste duše" (kak se veli u filmu), da mi se malo pocelo povracati od neuvjerljivosti.

i da, kad na kraju cijeli stadion i reprezentacija jugoslavije sastavljena samo od igraca dva beogradska kluba zapjevaju uglas 'bože prave', nije tesko zakljuciti zasto se jugoslavija raspala. :)
Korisnikov avatar
By htg
Upravo "Adjustment bereau" u Areni....
Boring...
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 440
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!