Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Tungi

Pa ne znam da je bas rekla "ne volim",da tu nije bilo i reci "mrzim" i jos kojekakvih uvreda,ne samo na racun Jevreja,vec i pripadnika drugih manjinskih grupa,za koje TREBA da joj se sudi.
NE TREBA da joj se sudi.
Nije suđeno ni Firčiju ni Paroškom za isto (ne)delo, po čemu je Maja izuzetak?
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by lav

zasto je moj post na ovoj temi izbrisan ?
zato što tvoj nick podsjeća na izraelsku verziju F-16 sa kanard konfiguracijom koja je imala ime Lavi (lavić) a koju su ameri sjebali jer je bio puno bolji i jeftiniji od originala... :freddy:
jebga stari, to ti je zbog radi antisemitizma... :D
By Speculum Columbae
Konkretno, kada se govori o antisemitizmu, aktuelna je ova situacija sa Dvora, viđena u mojim očima kao kamerna drama:

Prolog na nebu: Dvor - Obrazovno-naučna institucija u koju su doveli poznate ličnosti, ne bi li demonstrirali svoje dvorske manire, austrijsko vospitanije i sve plemenitosti srpskog jezika.

Uvod: ŠOKANTNO! Lokalna zvezda na Dvoru davala antisemitističke izjave.

Razrada, peripetija, kulminacija, manifesto:

Zajednica šokirana.
Pink odmah dela.
Jelena Karleuša bez teksta.
Mlađan Dinkić neobavešten.
Boris Tadić: Lokalna televizija će biti sankcionisana (ajme).
Seljko Mitrović: bolje mu je, druži se s austrijskom groficom, dobio i džip:
http://srbijanet.rs/zvezde/domacica/761 ... ofica.html

Dijagnoza: "Dotična lokalna zvezda ne samo da ne ume da sastavlja funkcionalne i komunikativne rečenice, već je njen biološki sistem i biocenoza toliko zakržljao da...naprosto ne može da prodre u finese antisemitizma. Nema nićeg lošeg u voljenju sopstvenog naroda. Biće potapšana po glavi, Pink se izvinjava Jevrejskoj zajednici i želi im srećan praznik Kuran"

Zaključak:

i tako je celu situaciju opet spasila Vendi:
"Tako se ta džukela pretvorila u ogromnu močvaru, koja je na kraju samu sebe potopila. "
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Dante

Dijagnoza: "Dotična lokalna zvezda ne samo da ne ume da sastavlja funkcionalne i komunikativne rečenice, već je njen biološki sistem i biocenoza toliko zakržljao da...naprosto ne može da prodre u finese antisemitizma. Nema nićeg lošeg u voljenju sopstvenog naroda. Biće potapšana po glavi, Pink se izvinjava Jevrejskoj zajednici i želi im srećan praznik Kuran"

:krezavi:
By alexandermagic
Originally posted by Evdokija

Je l` moze neko da mi objasni zasto su Jevreji vekovima proganjani, ubijani i omrazeni.
Zašto bi ti to netko ovdje pojašnjavao, pored toliko dostupne literature koja ti može rasvijetliti tu "misteriju"?

Ja svoje mišljenje neću navesti, jer bi podrazumijevalo trenutni ban. :D
Korisnikov avatar
By lav
Originally posted by 2kune
Originally posted by lav

zasto je moj post na ovoj temi izbrisan ?
zato što tvoj nick podsjeća na izraelsku verziju F-16 sa kanard konfiguracijom koja je imala ime Lavi (lavić) a koju su ameri sjebali jer je bio puno bolji i jeftiniji od originala... :freddy:
jebga stari, to ti je zbog radi antisemitizma... :D
ali ja sam stao u odbranu jevreja i rekao da je razlika izmedju poginulih jevreja u ratovima zbog toga sto su ubijani iz ideoloskih razloga, a ostali narodi su umirali iz svih ostalih, ne ideoloskih...

jel su to admini nacisti ili sta ? :peace:
Korisnikov avatar
By 2kune
pa ne znam... tko sam ja da govorim u ime Njihovih Preosveštenosti? :opatica:
ali, ako smijem iznjeti svoje skromno mišljenje :geisha: , možda su komunisti... pa ti kao komunisti zamjeraju što ne priznaješ ideološke razloge genocida nad narodom komunista... :peace:
a možda su i cigani... :nesiguran: pak ti onda zamjeraju što se ne držiš povjesne istine da su romi i židovi ubijani zbog svoje rase a ne zbog svoje ideologije... :neznam:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by dharmox
Originally posted by Tungi

Pa ne znam da je bas rekla "ne volim",da tu nije bilo i reci "mrzim" i jos kojekakvih uvreda,ne samo na racun Jevreja,vec i pripadnika drugih manjinskih grupa,za koje TREBA da joj se sudi.
NE TREBA da joj se sudi.
Nije suđeno ni Firčiju ni Paroškom za isto (ne)delo, po čemu je Maja izuzetak?
U cemu je pogresio Firci ili Maca recimo?Sto je nazvao Srbe fasistima?

Pa eto imamo Maju i Milosa.
By Ashira
Postoji mit da su Jevreji kaznjeni i nemaju drzava,pa lutaju po svijetu.
Stvoren je Izrael ,mit je srusen.
Antisemitizam je ponekada i ljubomora jer ima dosta uspijeshnih Jevreja.

:geisha:
By XanaX
^

Zapravo, to i nije mit u onom obliku "pričom prenošen“ već se radi o Kuranu. Tamo stoji da " su oni (židovi) osuđeni na ponižavanje i nemilost. Sami su navuklu tu Božiju kaznu, tako što su pobijali znakove Božije i ubili njegove proroke, ne pokoravali se volji Božjoj i kršeći je“.

Prorok o kojem je riječ jest Issa (Isus). Teorija o bogoubojicama (iako malo drugačija od one kršćanske) može se posvuda pronaći. Britanci su zapisivali riječi arapskih kalifa o Židovima i svojoj mržnji spram njih opravdavajući je time da su Židovi ubili proroka Issu, a nisu prihvatili učenje posljednjeg, najvažnijeg proroka, Muhameda“.

@2kune – da, i Arapi su semiti, ali antisemitizam se zasigurno ne odnosi na njih. Riječ je nastal (gdje drugdje) u Njmeačkoj kako bi se obična riječ „Juden“ ili „Judenschweine“ i sl. zamijenila svojevrsnim znanstvenim termin s podosta bujajućeg nacional-socijalističkog rasnog ludila. Jednako tako, novi se Hram ne može sagraditi jerbo su na ruševinama „navodnog“ mjesta gdje se Hram (obnovljeni) nalazio, Arapi ubrzo sagradili džamije osvajanjem Jeruzalema.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Антисемитска тишина јавности

Шта је заједничко Маји Николић, Милошу Бојанићу и Џону Галијану? Ово питање би пре само недељу дана изазвало нешто између осмеха и подсмеха, али данас постоји одговор на њега – све троје су, ничим изазвани, имали потребу да јавно изразе своје емоције (мржњу) према припадницима јеврејског народа. Кад је реч о реакцијама, ту престаје сва сличност између ових антисемитских испада, будући да је Галијанова изјава изазвала прави цунами критика у свету моде и џет сета. Извршни директор „Диора” Сидни Толедано изјавио да је компанија решила да отпусти овог модног дизајнера због „одвратне природе његовог понашања”. Добитница Оскара за најбољу женску улогу Натали Портман са гнушањем је одбила да носи његову хаљину приликом доделе најпрестижније филмске награде, иако је то било предвиђено ранијим „модним” сценаријем. Модна икона Карл Лагерфелд је оценио да је то „грозан” имиџ за моду и да „постоје ствари које се једноставно не раде”.

И Галијана су појединци покушали да оправдају његовим екстравагантним понашањем, али то су били изузеци. И - није му помогло ни извињење.

У Србији антисемитски испад у „ријалитију” многи оправдавају тиме што актери „не знају историју” уместо да узму у заштиту оне према којима је усмерен говор мржње. Ниједна јавна личност на политичкој, културној, верској и медијској јавној сцени Србије није до данас осетила потребу да коментарише, а камоли осуди антисемитске изјаве изречене у једном од најгледанијих ријалити програма у Србији, а Више јавно тужилаштво је тек након подизања медијске прашине покренуло истражни поступак против Маје Николић и Милоша Бојанића, због основане сумње да су извршили кривично дело изазивања националне, верске и расне мржње и нетрпељивости у ријалиту програму „Двор“ који емитује телевизија са националном фреквенцијом.

Иза кулиса ове гласне „тишине” назире се једно много озбиљније питање – да ли се недостатак реакције на ове антисемитске изјаве може посматрати у светлу тезе да смо као друштво огуглали на говор мржње, глупости и примитивизма? Можда реакција јавности изостаје и због тога што се стиче утисак да се у телевизијском програму може догодити и изрећи свашта, што ће за последицу имати – ништа!

(...)

Катарина Ђорђевић
Korisnikov avatar
By Tungi
Papa: Jevreji kao narod nisu krivi za smrt Isusa

RIM - Izrael je preko svoje ambasade u Vatikanu danas pozdravio stav pape da se jevrejski narod oslobodi odgovornosti za smrt Isusa Hrista, nadajući se da će njegova vizija "nadahnuti katolike širom sveta".
"Pozdravljamo stav koji je ponovio papa u svojoj knjizi, u kome izuzima Jevreje od odgovornosti za Isusovu smrt", navodi se u saopštenju ambasade. "Njegove reči u skladu su sa zvaničnom politikom katoličke crkve od donošenjea deklaracije Nostra Aetate iz 1965", saopštila je ambasada, pozivajući se na dokument usvojen na Drugom vatikanskom konsilu (1962-1965) kojim je otvoren put za dijalog između dve religije. Benedikt XVI potvrdio je u drugom tomu svog dela "Isus iz Nazareta", čije je odlomke u sredu objavio Vatikan, da Jevreji kao narod nisu u celini odgovorni za smrt Isusa Hrista.
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pohvalio je danas papu zbog hrabrosti koju je pokazao kada je napisao knjigu u kojoj je jasno i nedvosmisleno oslobodio jevrejski narod krivice za smrt Isusa Hrista.

U knjizi, koja će biti objavljena 10. marta, razjašnjeno je važno saopštenje Vatikana iz 1965. godine, u kome je jevrejski narod u celini oslobođen odgovornosti za Hristovo raspeće.

"Odajem vam priznanje zbog toga što ste u knjizi jasno odbacili pogrešnu pretpostavku koja je pokrenula viševekovnu mržnju prema jevrejskom narodu", naveo je izraelski premijer u saopštenju.

"Ja se nadam da će vaše objašnjenje i hrabrost ojačati odnose između Jevreja i hrišćana širom sveta i doprineti promovisanju mira i pomirenja za buduće generacije", rekao je Netanijahu.

U knjizi, koja je drugi tom Isusove biografije, papa je jasno stavio do znanja da su oni koji su razapeli Hrista na krstu bili "aristokratija templara" i "mase", a ne jevrejski narod u celini.

Delove knjige je juče objavio zvanični list Vatikana "Oservatore romano".
Rimokatolička crkva je vekovima smatrala da su Jevreji kolektivno odgovorni za smrt Isusa.

Drugi vatikanski koncil je 1965. godine objavio dokument Nostra Aetate, u kome u potpunosti odbacuje ideju o krivici Jevreja za smrt Isusa i osuđuje svaki pokušaj predstavljanja Jevreja kao zajednice koju je Bog odbacio ili prokleo.

Link
Korisnikov avatar
By kal zakath

U knjizi, koja je drugi tom Isusove biografije, papa je jasno stavio do znanja da su oni koji su razapeli Hrista na krstu bili "aristokratija templara" i "mase", a ne jevrejski narod u celini.

Znači krivi su aristokratija i masa. Tačno koji deo jevrejskog naroda onda nije kriv???
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ne znam ja, samo pokušavam da logički zaorem po papinim premisama. :mama:
By XanaX
Papa se ne želi miješati u politiku, pa nije imenovao radi li se o "Judean People's Front" ili "People's Front for Judea"...

Mogao bi , doduše već jest, donekle, izbaciti i onaj dio gdje se na Veliki petak moli za Boga da "ne odbaci niti Židove za koje se molimo (prije je bilo, nekako - molimo i za te ljude koje je sljepoća blah, blah, blah..."

Ratzi i Netanyahu su valjda dobri prijatelji, složili se i oko Shoe, pa isto misle i o velikom zlu homoseksualnosti i sl.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!