Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
o jebote, na ovom forumu saznah da sam hrvat, ustasa, komunist i sta vec ne. tolike sam godine zivio u zabludi! :placko:

jos jedino da saznam da sam ormaruša i mogu odmah da se ubijem. ili nekog drugog. :indijanac:
Korisnikov avatar
By erkondisn
koliko god pricali o problemu na relaciji država - vlasnik privatnog poduzeća - radnik na balkanu u tranziciji, činjenice su da:

a) je država neefikasna i guli vlasnika (kojekakvim birokratskim komplikacijama, porezima i bilo kakvim fiskalnim davanjima)

b) je vlasnik u dobrom broju slučajeva samodopadni kreten (čast iznimkama jelte, tu i tamo se nadju) bez adekvatnog menadžerskog (u kojemu uključujemo i jelte upravljanje ljudskim potencijalima... koji se na balkanu ionako nazivaju resursima, a resursi se troše i izrabljuju) znanja (ako ga i imaju ne primjenjuju ga jerbo im samo služi za popunjavanje prostora na pločici za ime na vratima kancelarije/stolu) sa stavom ja sam privatnik, ja sve znam, sve što kažem je jedino ispravno te svaki argument koji iznesete je apsolutno neprihvatljiv i točka... slično vrijedi i za srednji, a i niži menadžment u glomlaznijim sustavima

c) radnik na kraju najebe
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Popeye

o jebote, na ovom forumu saznah da sam hrvat, ustasa, komunist i sta vec ne. tolike sam godine zivio u zabludi! :placko:

jos jedino da saznam da sam ormaruša i mogu odmah da se ubijem. ili nekog drugog. :indijanac:
Da l si Hrvat i u kojoj meri ti to znaš,
Ustaša nisi. Bar objektivno gledano.
Nisi ni ormaraš.

Komunista?

Čekaj čekaj - da se ti to malo ne stidiš komunizma?
Pa rekao si da je kapitalizam zločinačko društvo.

Ako nisi kapitalista, šta si onda?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Sistem je neizbežan ali ne i loš, ali ljudi su loši.
Korisnikov avatar
By Srklet
materemi, pocinjem razumijevati blentin i kiborgov prezir prema sociolozima, s obzirom da se nas ogledni forumski primjerak istoga nikad nije odmaknuo dalje u poimanju stvari od 'ljudi su losi'.

:kakodane:
By Speculum Columbae
Originally posted by Popeye

materemi, pocinjem razumijevati blentin i kiborgov prezir prema sociolozima, s obzirom da se nas ogledni forumski primjerak istoga nikad nije odmaknuo dalje u poimanju stvari od 'ljudi su losi'.
Indignancija, kako to lepo zvuči.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
to nije odgovor na moje pitanje. ne znam kako je pravilnije pa sam jednostavno pitao. znas, popaje, neki ljudi ne misle da znaju sve sto se moze znati.
Korisnikov avatar
By Srklet
trebao si se samo zapitati: jel bi dante napisao rijec pogresno?
i imao bi odgovor i na to pitanje koje te muci. ;)

p.s.
doduse, kaze se ignoraNcija. :fen:
By Speculum Columbae
Originally posted by Anhedonie

neki ljudi ne misle da znaju sve sto se moze znati.
Hvala za ispravke, uveravam lektore da se radilo o grešci u kucanju. Ne, ne ponašam se kao da sve znam, ali ljudi koji me iz ovog, ili onog razloga ne preferiraju, vole da umišljaju da se tako ponašam, kada iz mojih usta čuju stvari koje oni ne znaju, a ja ih znam, posebno ako ih čuju često i u velikim količinama, a sve to da bi se bolje osećali sami sa sobom.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Dante

Ne, ne ponašam se kao da sve znam, ali ljudi koji me iz ovog, ili onog razloga ne preferiraju, vole da umišljaju da se tako ponašam kada iz mojih usta čuju stvari koje oni ne znaju, a ja ih znam, posebno ako ih čuju često i u velikim količinama.
:smug:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Kad sam cula za konzervativnog liberala, mogu da cujem i za socijaldemokratu kome je kapitalizam dobra ideja. Ali idemo redom.
Originally posted by Loni

Ja se ne pitam koji tip ljudi pada na všau, komunističku propagandu jer mi je oduvek jasno.

Kapitalizam (bilo da je meki socijalizam, centrizam ili neoliberalizam) kroz istoriju ide jedan korak nazad, pa dva koraka napred.
Imao je krize, ali se uvek dizao iz pepela.

S druge strane taj vaš komunizam nikad nije uzdignut ni iz kakvog pepela, niti je ikad osetio napredak.
Iz komunizma (koji jeste u praksi nemoguc i pre ili kasnije uplovi u drugaciji poredak) jeste nastao socijalizam, kao najobjektivniji model drustvenog uredjenja. Sa druge strane, kapitalizam je isti otkako je nastao, i funkcionise u drustvima koja drugacija uredjenja nisu ni imale. U onima koje jesu, postojali su ti 'porodjajni bolovi' dok se ljudi nisu adaptirali. Ili migrirali.
Nijedna zemlja Istočne Evrope ne živi nimalo gore nego u komunizma, a neke kao što su Češka, Slovačka, Poljska i Rusija su se preporodile odkako su ga odbacile.
A zasto nije Srbija? Tj. sve zemlje Balkana, sa izuzetkom Slovenije? Jednostavno, ne postoji sistem. Radnike niko ne stiti od poslodavca, niko poslodavce od drzave. Svako postavlja sopstvena pravila, jer mu se moze. Kakvi su zakoni ove zemlje? Sta je sa tajknima i mafijasima? Zasto bi ikoga bilo briga da li neko tamo riba toalet ili sedi za kasom?

To što je SFRJ živela bolje tada nego sada puki je izuzetak.
Živeli smo gore kasnije jer su 90-te bili ratovi, a nultih nas je zadesila svetska ekonomska kriza iz koje se ipak čovečanstvo polako čupa.
Ono sto su ljudi imali pri kraju SFRJ danas se uzima kao standard onoga gde ekonomski zlimo da se nadjemo. Danas brojimo godine do standarda iz '89. A imamo znatno vise nezaposlenih, nepismenih i gladnih nego ikad.
Ali kao sto rekoh, kad god se kuka zbog privatnika i rada kod privatnika - hteli ste, uzivajte u programu. Ne sumnjam da ima onih kojima i ovakvo uredjenje ima smisla, imaju veze, poslove u jos uvek drzavnim preduzecima i boli ih kurac/picka. Al' nece jos dugo.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Dirrty

Pa baš i nije neizbežan. A da je loš, vala jeste. A i ljudi su vala bolesni i poremećeni... ali to je već generalni problem. Ako ti je jedini odgovor na sve probleme: "ljudi su loši", onda ne daješ nikakve konstruktivne kritike niti si specifičan. Ako imaš zamerke, budi konkretan i daj ideju kako se to može popraviti, ovako se samo žališ i ništa ne postižeš.

Meni je recimo ovaj socijalistički sistem u Švedskoj genijalan! Imaš sve obezbeđeno, puna prava, niko ne sme da te izrabljuje, diskriminiše etc. Blago ljudima koji su rođeni ovde... nisu ni svesni kolko imaju sreće.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by Dirrty

P'kako sistem nije los, ako su ljudi losi ?!

(kvarljiva roba (ljudi) kojoj sistem (?neizbezan?), a koji nije los, dakleM dobar je - dopusta da se ubudja)
:lol:

:smeh:

:pucaodsmeha:
By J...
U robovlasnickom sistemu nemas izbora i moras da radis a u kapitalizmu imas izbor, ne moras da radis ako neces, mozes i da sedis kuci i gledas TV.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Loni

Čak pola US stejtova prešlo je na centrizam, čak i blaži socijalistički koncept, dok je Kanada uvek bila više socijalistička.
Malo o kanaskom scjalizmu:

It's a strange scene, but this was the case Monday night when the Tim Hortons at the Royal Columbian Hospital in New Westminster was transformed into an emergency room due to a shortage of beds.

klik

"We can't appropriately examine someone in a hallway. We can't get them undressed. We can't do a thorough examination on a patient in a waiting room," said Glazer.

klik

Hospital turns Tim Hortons into temporary ER to handle overflow of patients
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by J...

U robovlasnickom sistemu nemas izbora i moras da radis a u kapitalizmu imas izbor, ne moras da radis ako neces, mozes i da sedis kuci i gledas TV.
u kapitalizmu dobijes besplatno kucu i TV? :wow:
Korisnikov avatar
By Mars
Aa. Biju ko neće.

U kapitalizmu ako nećeš da radiš, onda si homles.

Pomenutih televizora pored kontejnera imaš koliko voliš, al treba ga udenuti u nešto da bi radio...

U svim dugim sistemima imaš mamu i/ili tatu (osim baš ako nisi onaj jadničak iz teme "Nemam mamu, nemam tatu, nemam poso..")
By J...
@Popeye

Ponekad. A ponekad i dobijes besplatno kopanje po kontajneru. U svakom slucaju u odnosu na robovlasnicko drustvo imas veci izbor.
Korisnikov avatar
By Srklet
btw, u kapitalizmu ponekad dobijes kopanje po kontejneru i kad itekako hoces da radis.

a naravno da ima vise izbora nego u robovlasnickom sistemu, to je point kao da kazes da plava nije crvena.
By J...
Moram to da kazem zbog uvodnog posta.
Korisnikov avatar
By Srklet
pa svi znamo tko je otvorio topic. ;)
Korisnikov avatar
By Mars
U mom kapitalizmu su kontejneri zaključani...

Ne znam kako može da kopa kad nema ključ
By J...
U srpskom kapitalizmu kontajneri su uvek prepunjeni.
Korisnikov avatar
By Loni
Ljudi, ali šta vam je to kapitalizam?

Da li vi shvatate koliko je to širok pojam.

Zamislite jednu pravu od 100 tačaka.
Samo ona poslednja tačka - ona skroz levo je KOMUNIZAM.
To je levi ekstrem.

Svih ostalih 99 tačaka su neke vrste kapitalizma.

I taj kapitalizam se Wilhelmina menjao i tražio od kako je sveta i veka.
Od robne razmene preko uvođenje valuta ili kreditnih kartica.

I sam meki socijalizam je kapitalizam (blizak komunizmu) i centrizam i neoliberalizam (na najdaljoj tački).

Neozbiljno je pričati o kapitalizmu jer to je vrlo širok pojam.
Usvojte termine NEOLIBERALIZAM, FEUDALIZAZAM, EKONOMSKI CENTRIZAM, MEKI I TVRDI SOCIJALIZAM pa onda možemo da pričamo ozbiljno.

Šta to znači kad kažeš samo kapitalizam? Ništa.
Sve zemlje osim Severne Koreje i Kube su na neki način kapitalsitičke.
I šta s tim?
Dajte preciznije.
Korisnikov avatar
By Srklet
termin 'ekonomski centrizam' je izmisljotina. guglaj pa ces vidjeti koliko rezultata dobijes. dakle, koristiti termin 'ekonomski centrizam' je defoltno suprotno ozbiljnoj raspravi o ekonomskim sustavima i drustvenom uredjenju.

btw, loni jee svoje tabele kopipejsto vjerojatno odavde:
http://forum.ateisti.com/forum/topic/458
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!