Originally posted by Kupper
Posto se radi o meni, usput sam prijavio jedan post sad korisnika Maljkovica. Ne pitam sta je bilo sa reportom i da li je razmatran. Ali, tada clan Urednistva Maljkovic me je nazvao fasistom, u postu koji sam prijavio bolesnikom kome zeli brzo ozdravljenje.
Sustina nije u opomeni, boli mene uvo da li ce je neko dobiti ili ne, samo ostaje otvoreno sta ocekivati od clana Urednistva (Vlade T.), koji unapred, i kao korisnik i kao ne znam sta, javno kaze kako ce se postaviti na sastanku, pritom se, kao prijatelj D.M. ako slucajno i ne slaze, to nece reci.
Dakle, kako se bilo koji korisnik moze zastiti osionosti pojedinih vlasnika, bosova....na Forumu ? To je sustina. Van Foruma cemo lako.
Kuppera naravno nisam nazvao fashistom, sto sam i vise puta, u temi koju je naveo Mahnitu, obrazlozio. Zaboravio sam da dodam jos jednu malu ogradu koja ce svakako biti kljucni argument za dokaz da doticnog nisam tako oslovio.
Ma koliko mi fashizam, u svom manifestnom vidu, pa sve do danasnjih, savremenih mutacija, deluje trivijalno (iskljucivo na nivou sopstvenih teza) on ipak ima nekakvu povest, teoreticnost i minimalnu inherentnu smislenost. Sve to Kupper, po mom misljenju, ne poseduje, tako da njegovi postovi en general padaju ispod nivoa fasisticke ideologije. Kupper, stoga ne moze biti fashista, ali moze podrzavati rehabilitaciju chetnickog pokreta, koji je bio kolaboracionisticki u odnosu na fashizam.
Kako dakle nazvati korisnika koji podrzava efektivno pro-fashisticki pokret? Pro-pro-fashistom? Ako je taj naziv adekvatan, onda to i TVRDIM.
Ali to ne moze biti uvreda, jer sam dao vrlo egzaktno obrazlozenje. Ako za nekoga kazes da je rasista zato sto on kaze "mrzim crnce" onda ne vredjas, nego konstatujes. Slicno je sa Kuppijem -- on podrzava pro-fashisticki pokret, sto znaci da je pro-pro-fashista. Vrlo jednostavno.
I jedna materijalna greska -- nikad ga nisam nazvao blesnikom. Izrazio sam samo veru u njegovo brzo ozdravljenje, s obzirom da je pokazao, kako sam u tom postu i naveo, opsesivno-kompulzivne tendencije. Uzimajuci u obzir i cinjenicu da je to napisano u rubrici Do You Recycle, gde se sankcionisu samo grubi prekrsaji, ne vidim razloga za opemenu koji bi bila upucena meni, ali vidim razlog da se doticni opomene da bolje procita Pravilnik, kao i da ne obmanjuje javnost svojim postovima.