Originally posted by dobronamjeran
"Voleti drugog coveka znaci i razumeti ga, a svakako i oprastati mu. Nije, doduse, lako voleti coveka onakvog kakav jeste, ali samo ako budemo u stanju da ga ne samo prihvatimo vec da ga i zavolimo upravo onakvog kakav jeste, podstaci ćemo ga da postane upravo onakav kakav moze da bude."
Vladeta Jerotic
Obzirom da mi je ovo stav, ne smatram se homofobom.
Da ne verujes da mi je od svih 7 strana raspravljanja ovo bas onako zapelo za... recimo oko.
Vidi, ja mislim da se citiraju ljudi koji izgovore ili kazu nesto sto nas zadivi ili otkrije neku savrsenu istinu za kojom smo mozda tragali, a mozda je nismo ni bili svesni.
Citiras Jerotica kao svoj stav, a pitam se jesi li razmislio o tome sta Jerotic kaze u ovom podebljanom delu?
Da li si razmisljao o tome sta to znaci "voleti nekog kakav jeste, i time ga podstaci da postane onakav kakav treba da bude"? A kakav to TREBA da bude? Onakvim kakvim ga mi ZELIMO videti/voleti? Onakvim kakvog bi ga vecina prihvatila samo zato sto je vecina tako odredila, da postoje STANDARDI kakav covek MORA i TREBA da bude da bi ugodio svetu?
I da, kada si dosao tako lepo pitati neka pitanja bez uvreda, drzim te za pametnog coveka, a pametan covek RAZMISLJA, pa me zanima da li si eto, malo porazmislio o tome zasto si uopste seks klasifikovao tako crno - belo, u smislu - analni, oralni, seks sa igrackama = perverzija, a osnovni heteroseksualni nacin seksualnog odnosa je JEDINI ispravan nacin?
Ostavimo sad malo pedere i lezbejke po strani. Imam ja nekoliko pitanja za tebe:
1. Da li si se zapitao koliko muskaraca (ne) moze da svrsi u misionarskoj pozi?
2. Da li si se zapitao koliko ZENA (ne) moze da svrsi u toj pozi?
3. Da li znas da, ako uzmes u obzir da se seks desava iskljucivo u svrhu reprodukcije, najidealnija poza bi bila da zena stoji na rukama, podignutih nogu u vazduh, i da muskarac ejakulira u nju gurajuci prst u guzu jer tada vagina pravi najvece i najjace spazme prilikom orgazma pa je najmanja sansa da sperma iscuri, sto zbog poze sto zbog spazma, jel te, odn. TAKO JE NAJVECA SANSA za zacece.
A, sta kazes, koliko ovaj scenario gore odstupa od onog "predvidjenog normalnog", a sluzi svrsi reprodukcije. ( Jer, iskreno, evo ja kao zena kazem da bi mi bilo zesce neudobno da me neko u tom polozaju, da prostis, duze od 30-ak sekundi, a ja 30=ak sekundi ne zovem seksom, vec spletom nesrecnih okolnosti...

)
4. Da li mislis da ljudi koji su pisali te moralne standarde su ZAISTA verovali u njih? Nista licno tebi upuceno, veruj mi na rec, ali ja mislim da su se u sebi grohotom smejali budalama koje ce provesti ovozemaljski zivot slepo sledeci ta pravila i asketski radujuci se "onom" drugom zivotu u kome ce uzivati... Eto vidis, cak se i najvece askete raduju i nadaju nekoj vrsti UZITKA. Dakle, cilj je isti, samo se sredstvo BIRA. Razmisli o tome.