Originally posted by dobronamjeran
Hvala Sixto,
Toliko sam ustvari i zelio da cujem, pogotovo ovo zadnje o nepodnosljivost prema suprotnom polu. Ako je stvarno tako determinisana homoseksualnost kod gejeva onda bi bilo vjerovatno ludacki nesto nasilno mjenjati, ili boriti se protiv toga.
Ali ipak nema razloga ni popularizovati homosexualnost i izjednacavati je sa heteroseksualnoscu, bas zbog djece (ovo nije homofobican stav)...
To ustvari i jeste jedan od glavnih razloga zasto postoje homofobi. Zato sto se danas sve vise omalovazava porodican covjek, i sve cesce predstavlja kao konzervativan i dosadan, pun konzervativnih shvatanja.I homoseksualnost se osjeca kao atak na buducnost.
A da li gej parade i sve veca zastupljenost homoseksualnosti u medijima, moze da dovede do porasta broja homosexualaca?
To je pitanje koje zabrinjava vecinu.
Nisi naucio lekciju Br.1
Ako smo rekli da je homosexualnost nezarazna 'bolest' onda se samim tim ne moze preneti, neko prisiliti, priviknuti ili vec sta. Veca zastupljenost u medijima u poslednje vreme nije zbog potrebe popularizacije vec sto se gay populacija konacno organizovala i pocela sistematski da menja stavove, predrasude i ukazuje na probleme s kojima se suocava, a to je bitna razlika. Ovde nije nikome do marketinga vec do osnovnih ljudskih prava.
Golisavi momci i devojke na ulicama koji se ljube mogu samo nekome ko jos sebi nije rekao sta je i pogledao se u ogledalo da pomogne da to konacno uradi.
Daklem, ako izvedes dete na ulicu, ne boj se, nece mu biti nista, samo ce biti tebi da mu na pitanje sta to ljudi rade odgovoris 'pa vole se'!
Gej parada nije nacin promene necije sexualnosti niti povecanja clanova gay populacije jer biti gay nije sekta, tako da parada, dve ili pet menja svest, a ne pol partnera s kojim si u krevetu!
Ono sto je najbitnije, da, treba je potpuno izjednaciti sa heteosexualnoscu, jer sam ja, Marko, Janko, Marica, Jelica isti kao i ti, samo volimo nesto drugo u krevetu. Na kraju krajeva sutra tvoje dete moze da dodje iz skole i kaze ti, tata ja volim jednog marka iz druge klupe, a on mi je danas na odmoru razbio nos. I sta ces tad...