Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Hipatija V(j)ecita noc ce ti se svideti( mislim na roman ne na film). Mislim dobro odradjen ljubavni zaplet i neverovatna moralna autorefleksija zlocinca na kraju sa zavrsnim ubistvom koje mi se cini medju najvecim Agatinim naratorskim poslasticama.

Da tajnu sedam brojcanika sam citao kao i Ivan u hrvatskom prevodu; oni su preveli to kao Tajna sedam satova.

Nego upravo zbog poklapanja ukusa spremam se da procitam one romane koje si mi ranije predlozila.

:) :lizalica:
Korisnikov avatar
By Dina
Tot,

Vazi, kad naidjem na Vecitu noc uzimam je. :)

U medjuvremenu sam nabavila Paukovu mrezu - nisam je citala, deluje zanimljivo. Od prijatelja sam dobila Nezavrseni portret - jedan od ljubavnih romana, javicu se kad je procitam...

O cemu se radi u Psu smrti? Nisam nikad naisla na nju... Zasto je teska za citanje? U cemu se razlikuje od ostalih Agatinih knjiga?

:bye:
Korisnikov avatar
By Dina
Jao Agata Kristi dospela na drugu stranu, ja vec pomislila da je nestala... pa da je vratim na vrh ;)

Procitala sam Paukovu mrezu, onako je, moze da se cita ali nisam bas bila odusevljena.

Nezavrseni portret me je medjutim bas nesto osvojio, mozda mi je "legao" na neko moje (ne) raspolozenje ili je stvarno dobar za razliku od onog drugog Agatinog ljubavnomg romana koji sam citala. Ima onaj metod kad se krene od sadasnjosti ka proslim dogadjajima, koji mnogi ljudi (primetila sam) ne vole ali ja bas volim. A to vracanje u proslost je uradjeno na zanimljiv nacin... Licnosti su iznijansirane kako vec Agata Kristi zna da uradi, objektivno su predstavljene. Ubistva nema, ali ima samoubistva tako da ipak lici na Agatu, nije samo neka sladunjava pricica.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Hipatija
Tot,

O cemu se radi u Psu smrti? Nisam nikad naisla na nju... Zasto je teska za citanje? U cemu se razlikuje od ostalih Agatinih knjiga?

Mislim da su u pitanju price, dosta mracne, ne mogu ti nista blize reci jer nisam procitao, ali na osnovu kratkog zapisa sa poledjine knjige neki spiritisticki fenomeni, bauuuu.... mislim to me bas ne privlaci toliko.
Sto se tice onoga o ljubavnim romanima o cemu smo nesto govorili, nije mi tako tesko pretpostaviti kako izgledaju buduci da elementi ljubavnog zapleta postoje i u njenim krimi romanima ili pricama. Ona voli da finisira ljubavnu pricu na jedan romantican nacin, ali pravih problema se drzi onda kada govori o ljudskoj prirodi a tu je najvise na svom terenu u krimi zanru. Veruje u ljubav na jedam zenski nacin. Lepo je to procitati ali ja sam ipak za Agatu, kraljicu zlocina.

:skuter:
Korisnikov avatar
By Tot
Jao Agata Kristi dospela na drugu stranu, ja vec pomislila da je nestala... pa da je vratim na vrh ;)

Procitala sam Paukovu mrezu, onako je, moze da se cita ali nisam bas bila odusevljena.
S obzirom da smo nekoliko puta zakljucili da nam se ukusi poklapaju ne sumnjam u tvoj sud.

Nezavrseni portret me je medjutim bas nesto osvojio, mozda mi je "legao" na neko moje (ne) raspolozenje ili je stvarno dobar za razliku od onog drugog Agatinog ljubavnomg romana koji sam citala. Ima onaj metod kad se krene od sadasnjosti ka proslim dogadjajima, koji mnogi ljudi (primetila sam) ne vole ali ja bas volim. A to vracanje u proslost je uradjeno na zanimljiv nacin... Licnosti su iznijansirane kako vec Agata Kristi zna da uradi, objektivno su predstavljene. Ubistva nema, ali ima samoubistva tako da ipak lici na Agatu, nije samo neka sladunjava pricica.

Nezavrseni portret cu da procitam.
Sto se druge strane tice, dobro je da ovakva tema postoji i da ljudi mogu da se ukljuce.

Sto se mene tice u proteklim mesecima sam imao vrlo tezak period na licnom planu sa nesto slabijom koncentracijom za neke "ozbiljnije stvari". Sva sreca sam uspeo da se vezem za Agatine romane i smazem dvadesetak. Povratila me je u citalacku kondiciju. Nastavljam i dalje da je citam.

To je svakako besmrtna zabava, sasvim zadovoljavajuca lektira za rafinirani krimi ukus i zasluzuje da se nadje u jednoj rubrici koja se tice kulture.

Tek da napomenem sada citam Zlu sudbu, ti si ovaj roman procitala. Negde sam na polovini.

:) :bye:
Korisnikov avatar
By Dina
Tot,

Ja sam u medjuvremenu kupila i "Trecu devojku". Vec sam je citala ali sam zaboravila ko je ubica, bar do sada se nisam setila (smajlici mi cas rade cas ne rade, sad sam htela da skakucem ali ne vredi!). Na zalost, ne mogu sad da je citam bas zbog tog "obaveznog dela"... ali doci ce red i na nju... Inace Nezavrseni portret sam dala majci i prvo me je "nagrdila" sto sam joj dala tu knjigu a jutros mi se javlja i kao bas joj se svidja! Javi utiske o njoj i Zloj sudbi.

Pozdrav!
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Procitao sam Karte na stolu i Ruka brza od oka. Karte su me bas odusevile. Vrlo jednostavna zbog malog broja osumnjenjicenih a opet svi elementi koji cine dobru detektivsku pricu su tu.Genijalno. Knjiga je postala jedna od mojih omiljenijih. Inace nije mi smetalo sto neznam da igram bridz i shto nemam pojma shta su raberi,i ostali termini vezani za bridz... Inace mnogo toga zanimljivog i korisnog moze da se nauci u Agatinim knjigama, kao npr razljika izmedju morfijuma i apomorfijuma. Nikad se nezna kad ce nam tako nesto zatrebati. :D :D

Inace Vecitu noc nisam voleo. Procitao sam je jako davno kao klinac. Izgledalo mi je kao da je Agata htela da napise ljubavnu pricu pa se u poslednjem trenutku predomislila pa ubacila ubistvo na 200. strani. A ni film Vecita noc mi se uopshte ne svidja. Mozda bih promenio misljenje kad bih tu knjigu ponovo procitao.
Korisnikov avatar
By Tot
Hipatija,
evo privodim kraju U 4.50 sa stanice Pedington. Roman je ponavljam veoma dobar. Sto se tice Nezavrsenog portreta naravno da cu citati. Kao sto sam rekao poznati su mi na neki nacin Agatini ljubavni motivi iz njenih krimi prica. Jedna zbirka tog tipa koju ti preporucujem je Misterija Listerdejl. Verujem da ce ti se dopasti.

Sto se tice romana Tajni neprijatelj, evo sad sam kosultovao Hakslijev spisak Agatinih romana i verujem da ce ti se ipak svideti posto su glavni junaci Tommy & Tuppence Beresford(Tomi i Mrvica) kao i u Zloj sudbi.

I ja imam Trecu devojku i uskoro cu je citati a nameravam da nabavim i Tajnog neprijatelja.

[Izmenjeno 19-1-2005 Tot]
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot
Hipatija,
evo privodim kraju U 4.50 sa stanice Pedington. Roman je ponavljam veoma dobar. Sto se tice Nezavrsenog portreta naravno da cu citati. Kao sto sam rekao poznati su mi na neki nacin Agatini ljubavni motivi iz njenih krimi prica. Jedna zbirka tog tipa koju ti preporucujem je Misterija Listerdejl. Verujem da ce ti se dopasti.

Sto se tice romana Tajni neprijatelj, evo sad sam kosultovao Hakslijev spisak Agatinih romana i verujem da ce ti se ipak svideti posto su glavni junaci Tommy & Tuppence Beresford(Tomi i Mrvica) kao i u Zloj sudbi.

I ja imam Trecu devojku i uskoro cu je citati a nameravam da nabavim i Tajnog neprijatelja.

[Izmenjeno 19-1-2005 Tot]
U 4.50 sa stanice Pedington mi je poznat, mislim da sam citala ali odavno. Misteriju Listerdejl sam citala, imam je. Slazem se da su dobre, mada ja vise volim romane nego price. U medjuvremenu nisam nista citala od Agate posto imam puno obaveza pa ne smem da dozvolim da mi odvlaci paznju, ja kad "navalim" na Agatu zaboravim na vreme;) Ali poslednjih dana ipak cituckam "Trecu devojku", dozirano;)

Jesi li nabavio "Tajnog neprijatelja"? Kakva je (ako jesi)?

Korisnikov avatar
By Tot

U 4.50 sa stanice Pedington mi je poznat, mislim da sam citala ali odavno. Misteriju Listerdejl sam citala, imam je. Slazem se da su dobre, mada ja vise volim romane nego price. U medjuvremenu nisam nista citala od Agate posto imam puno obaveza pa ne smem da dozvolim da mi odvlaci paznju, ja kad "navalim" na Agatu zaboravim na vreme;) Ali poslednjih dana ipak cituckam "Trecu devojku", dozirano;)

Hipatija, upravo sam, juce, procitao jos jedan roman koji mi se veoma dopao. Zove se: Cutljivi svedok. Preporucujem, detektiv je Hercules Poirot. U najkracem neobicna desavanja u jednoj porodici. Poirot ce dokazati da jedna naizgled sasvim prirodna smrt to uopste nije i krenuti za opasnim ubicom. Jedan od najsimpaticniojih likova je pas Bob. Zanimljiva je i Agatina posveta:

Ovu knjigu posvecujem dragom Piteru, najmilijem i najvernijem prijatelju, psu kakvog je tesko naci.

Ja imam Trecu devojku ali ces ti verovatno da je prva procitas pa cemo da razmenimo iskustva. Tajnog neprijatelja nameravam uskoro da kupim a iz biblioteke sam nabavio roman: Opasnost kod End Hausa.

Isto tako ja kad navalim na Agatu zaboravim i na svoj telefon koji uzalud zvoni.
By spf 3000
a ja mislila da sam ja fan :)
ocigledno imam jos puno da procitam, sto me veoma raduje. nadam se samo da se ne radi o nepoznavanju naslova a poznavanju sadrzaja.
ne znam, ja nikada ne uspem da rekonstruisem dogadjaje. valjda mi je zato toliko i zanimljiva agata. ali otprilike znam ko bi mogao da bude ubica. idem po principu najmanje sumnjivog.
a poaroa obozavam. mnogo mi se svidja njegova prepotentnost i pedantnost. sachet is just the guy to play him. gledala sam razlicite ekranizacije sa razlicitim poaroima ali nijedan nije bio dobar kao sachet. sto se inspektora dzapa tice, bas mi je drag. nekako je simpaticno jednostavan, glupav i dobar. sebe najvise pronalazim u hejstingsu, detinjast i naivan. neko gore rece da on dodje kao poaroov alter ego, slazem se. dodje mu poaroovo unutarnje dete koje bi mozda htelo i da ne vidi za sta su sve ljudi sposobni.
inace nisam ni znala kako agata izgleda. thanks huxley.
negde sam cula, procitala (ne secam se tacno sta od ta dva), da je agatin muz bio alkoholicar i da ju je tukao. i da je uopste zivela jako dosadan zivot te je u tom smislu bila prinudjena da ga cini zanimljivijim pisuci ovakve romane. i da je istina, svaka joj cast. ne moze svako iz dosade da bude kreativan. stvarno je neprevazidjena. kada je to pisano pa je i dalje veci triler od vecine danasnjih ostvarenja.
nisam pogledala taj film o njoj.
e sad, verovatno ce zvucati kao svetogrdje ali 'deset malih crnaca' mi se ne svidja. doduse citala sam je jako davno. mozda bi sad ostavila drugaciji dojam na mene.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot

Hipatija, upravo sam, juce, procitao jos jedan roman koji mi se veoma dopao. Zove se: Cutljivi svedok. Preporucujem, detektiv je Hercules Poirot. U najkracem neobicna desavanja u jednoj porodici. Poirot ce dokazati da jedna naizgled sasvim prirodna smrt to uopste nije i krenuti za opasnim ubicom. Jedan od najsimpaticniojih likova je pas Bob. Zanimljiva je i Agatina posveta:

Ovu knjigu posvecujem dragom Piteru, najmilijem i najvernijem prijatelju, psu kakvog je tesko naci.

Ja imam Trecu devojku ali ces ti verovatno da je prva procitas pa cemo da razmenimo iskustva. Tajnog neprijatelja nameravam uskoro da kupim a iz biblioteke sam nabavio roman: Opasnost kod End Hausa.

Isto tako ja kad navalim na Agatu zaboravim i na svoj telefon koji uzalud zvoni.
Cutljivog svedoka sam citala - znas da sam ja vecinom sve citala :( I Opasnost kod End Hausa sam citala, bas me interesuje kako ce da ti se svidi, jedna od dobrih i neocekvanih skroz, necu nista dalje da pricam naravno ;) Inace i u seriji Poaro sam je nedavno gledala, likovi su bas kako sam ih ja zamislila!

Moja majka je nabavila "Tajnog neprijatelja", pa opet cekam da ona procita. U skorije vreme cu je dobiti, pa cu da javim utiske.

"Trecu devojku" i dalje "dozirano" citam, secam se otprilike svega ali ne i ubice, pa mi je zanimljivo.

Pozdrav!

[Izmenjeno 3-2-2005 Hipatija]
Korisnikov avatar
By Dina
Electra,

Nisam cula to za Agatinog muza... prosto ne mogu da verujem da bi ona trpela alkoholicara koji je bije. Naravno ne znam je drugacije sem preko romana, pa je moguce, ali meni nekako neverovatno zvuci. Ja sam citala da joj je muz bio arheolog i da je sa njim putovala vezano za njegov posao i to mi je nekako ubedljivije (s obzirom da to ima veze sa sadrzinom vise njenih romana).
By spf 3000
Electra,

Nisam cula to za Agatinog muza... prosto ne mogu da verujem da bi ona trpela alkoholicara koji je bije. Naravno ne znam je drugacije sem preko romana, pa je moguce, ali meni nekako neverovatno zvuci. Ja sam citala da joj je muz bio arheolog i da je sa njim putovala vezano za njegov posao i to mi je nekako ubedljivije (s obzirom da to ima veze sa sadrzinom vise njenih romana).
da, pa i meni bi tesko da poverujem. nekako sam je dozivljavala kao snaznu zensku osobu. i od sada biram da verujem u pricu koju si ti cula :grin:
zato i rekoh, nisam gledala film. mislila sam da je tu malo poblize receno u tom smislu. bas cu da potrazim tu informaciju.
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Originally posted by electra
a ja mislila da sam ja fan :)
ocigledno imam jos puno da procitam, sto me veoma raduje. nadam se samo da se ne radi o nepoznavanju naslova a poznavanju sadrzaja.
I ja sam mislio sa sam prochitao skoro sve njene knjige, dok nisam nabasao na spisak njenih romana na netu, tako da je i meni ostalo jos puno toga da procitam. Npr nisam procitao nijedan roman u kome su glavni likovi Tommy & Tuppence Beresford ( Doduse jesam jednom pozajmio iz biblioteke N ili M, ali je 50-ak strana falilo iz sredine knjige tako da nisam mogao da je zavrshim :( )a chini mi se da bi mogle da budu interesantne, a vidim i da se svidjaju Hipatiji i Totu.

Shto se naslova tiche razlikuju se nashi i hrvatski prevodi. Ja sam prochitao roman Destination unknown koju su Hrvati preveli kao Sudbina nepoznata ( knjiga se dosta razlikuje od ostalih Agatinih knjiga ali je jako dobra, preporuchujem je onima koji je nisu chitali ),dok sam na spisku primetio Postern of fate koju su nashi preveli kao isto kao Sudbina nepoznata. ( nisam chitao)

negde sam cula, procitala (ne secam se tacno sta od ta dva), da je agatin muz bio alkoholicar i da ju je tukao. i da je uopste zivela jako dosadan zivot te je u tom smislu bila prinudjena da ga cini zanimljivijim pisuci ovakve romane. i da je istina, svaka joj cast. ne moze svako iz dosade da bude kreativan. stvarno je neprevazidjena. kada je to pisano pa je i dalje veci triler od vecine danasnjih ostvarenja.
nisam pogledala taj film o njoj.

Nije mi poznato da je Agatin muz bio alkoholichar i nasilnik, mada znam da je imala dva braka od kojih je bar jedan bio nesrecan. Taj nesrecan brak je opisan u filmu Agata. Drugi muz joj je bio arheolog kako je Hipatija napisala i sa njim je Agata puno putovala. Otud joj valjda i inspiracija za Ubistvo u Mesopotamiji i Smrt na Nilu...

[Izmenjeno 3-2-2005 Huxley]
By spf 3000
pa bice onda da je moja informacija pogresna. necu se ni upustati u trazenje iste jer ti verujem :)
hvala na zanimljivostima. sad znam i kako izgleda i da je imala ni manje ni vise nego dva braka. verovatno su joj se zato tolika ubistva i vrzmala po glavi
:grin:
inace 'smrt na nilu' mi je jedna od omiljenijih. doduse nisam gledala verziju sa sachetom, ako postoji uopste.
Korisnikov avatar
By Dina
Tot,

procitala sam "Trecu devojku" - super je! :roll: Do kraja se nisam setila ubice iako se secam da sam citala... To mi se nikad pre nije desilo, ako sam citala bar na pola se setim, moguce da je tada iz nekog razloga nisam procitala do kraja... Tvoji utisci?

Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner

inace 'smrt na nilu' mi je jedna od omiljenijih. doduse nisam gledala verziju sa sachetom, ako postoji uopste.
Da, Smrt na Nilu je jedna od mojih omiljenijih. Pre par nedelja su na RTS prikazali verziju sa Sachetom, a dan posle I Pet prasica isto sa Sachetom. Mada meni se vishe svidja stara verzija Smrti na Nilu sa Piter Justinovim, mada on nije ni upola dobar u ulozi Poaroa kao Sachet.

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Huxley

Da, Smrt na Nilu je jedna od mojih omiljenijih. Pre par nedelja su na RTS prikazali verziju sa Sachetom, a dan posle I Pet prasica isto sa Sachetom. Mada meni se vishe svidja stara verzija Smrti na Nilu sa Piter Justinovim, mada on nije ni upola dobar u ulozi Poaroa kao Sachet.

Jao pa javite kad vidite da ce biti neki film od Agate - ja uopste ne gledam TV, pre cu ovde da vidim... A "pet prasica" nikad nisam gledala :(
By spf 3000
pa znam da su pustali (nikada tacno nisam uspela da pogodim dan) na bk serijale poaroa sa sachetom.
hey huxley jesi li gledao sacheta u nekoj drugoj ulozi?
ja sam bas skoro gledala najnoviju verziju filma 'kralj artur' (koja mi se istini za volju jedina i svidja, dojadila mi je visa ona standardna tragicna prica) u kojoj se on na kratko pojavljuje. ne znam, nije da ne glumi dobro, ali covek je stvoren da bude poaro :)
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner

hey huxley jesi li gledao sacheta u nekoj drugoj ulozi?
ja sam bas skoro gledala najnoviju verziju filma 'kralj artur' (koja mi se istini za volju jedina i svidja, dojadila mi je visa ona standardna tragicna prica) u kojoj se on na kratko pojavljuje. ne znam, nije da ne glumi dobro, ali covek je stvoren da bude poaro :)
Znam da su na Artu jednom pustili neki film gde se na kratko pojavljuje Suchet, mada film nisam neshto pazljivo pratio tako da se nesecam ni naslova ni radnje, a ni kakav je Suchet... Artura josh nisam pogledao, ali nameravam, nadam se da je nova verzija ok.

Pogledao sam na imdb-u, proshle godine su snimljeni Tuzni chempres i Rupa ( The Hollow), takodje sa Sachetom. Obe knjige sam davno prochitao, tako da bi bilo lepo podsetiti ih se.

:)
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Huxley

Da, Huxley, a ja se secam jedne filmske verzije romana Zlo pod suncem, isto sa Justinovim i ostavio je na mene snazan utisak. Preporucujem ako se jednom bude reprizirao. Sniman na hrvatskoj(nekada jugoslovenskoj) obali. Iako mi je posle kad sam poceo citati Agatu tesko bilo da povezem Justinova sa Poaroom kako ga je Agata opisala. Suchet je tu zaista neprevazidjen.

:)

Kako je samo Agata iznutra raskrinkala to drustvo snobova(da ne kazem tetaka). Svi o svemu po nesto znaju, a prave se da nista ne znaju(i vice versa).

:snob: :gospodjica Marpl plete i smeska se lagano dok drugi pricaju:

:kapetan hejsstings saopstava poarou najnovije vesti iz trach rubrike: :kafa:
Korisnikov avatar
By Tot
Elektra,
zaista je lepo biti pripadnik jednog fun cluba. Skoro sve ono sto si gore rekla mi je bas leglo. Ono za muza alkoholicara ne znam. Pominjao je ovde Huxley jedan film koji se zove Agata( koji ja nisam gledao). U jednom momentu je zaista nestala kao u nekom svom romanu i zatvorila od ociju javnosti jedan deo svog privatnog zivota za sva vremena. To je bilo posle jedne depresivne epizode. Ne znam koliko je bila srecna, da li je bila usamljena, kako je izasla iz braka sa svojim muzem arheologom(ja sam cuo da je to bio srecan brak) ali je bila vrlo mudra zena i poznavala je ljubavnu psihologiju veoma dobro kao i ljudsku prirodu.

Mnogo je putovala i iz svojih iskustava sa tih putovanja je dala gradju za neke romane.

Dosta sam od nje naucio o ljudima.
Korisnikov avatar
By Tot

Jao pa javite kad vidite da ce biti neki film od Agate - ja uopste ne gledam TV, pre cu ovde da vidim... A "pet prasica" nikad nisam gledala :(
E, i meni javite, jer televizor kod mene ukljucuje ponekad neki prijatelj kad navrati. Ja vrlo retko.

:bicikl:
Korisnikov avatar
By Tot
Cutljivog svedoka sam citala - znas da sam ja vecinom sve citala :( I Opasnost kod End Hausa sam citala, bas me interesuje kako ce da ti se svidi, jedna od dobrih i neocekvanih skroz, necu nista dalje da pricam naravno ;) Inace i u seriji Poaro sam je nedavno gledala, likovi su bas kako sam ih ja zamislila!

Moja majka je nabavila "Tajnog neprijatelja", pa opet cekam da ona procita. U skorije vreme cu je dobiti, pa cu da javim utiske.

"Trecu devojku" i dalje "dozirano" citam, secam se otprilike svega ali ne i ubice, pa mi je zanimljivo.

Pozdrav!

[Izmenjeno 3-2-2005 Hipatija]
I dobro je sto ne citamo iste stvari u isto vreme jer mozemo da razmenimo utiske. Evo ja sad citam Opasnost kod End hausa, negde sam na polovini. Odlican je roman ali se zaista ne usudjujem da prognoziram ko je tu ubica. A zapamtio sam i tvoju preporuku za Pet prasica. Ma procitacu ja sve od Agate, ovo je fun club ljudi, a ima jos dosta. Izracunao sam da sam procittao do sada 23-24 njena romana. Ola, la, zabavi nema kraja.

:mljac:
Korisnikov avatar
By Tot
Hipatija,
cim zavrsim Opasnost kod End hausa krecem da citam Trecu devojku i javicu ti utiske. A zatim nabavljam Tajnog neprijatelja.

A na pameti mi je i Nezavrseni portret.

:skuter:
Korisnikov avatar
By Dina
Tot,

Procitala sam "Tajnog neprijatelja". Necu nista da ti pricam, to bi ti sugerisalo resenje ;) Ali dobar je, vise je avanturisticki sa puno obrta...

Korisnikov avatar
By Tot
Dakle ovo oko Agatinih muzeva, da razjasnimo. Bila je dvaput udata; 1914. za Ar?ibalda Kristija, avijati?ara pri kraljevskim avio trupama. Ovaj brak je trajao do 1928. godine i sa njim je dobila jednu ?erku.

Da, tek nam sledi objavljivabnje njenih neprevodjenih stvari. Napisala je ?etiri autobiografske knjige a i razne dogodovstine, pustolovine koje je dozivela na arheoloskim ekspedicijama sa svojim drugim mužem.
Korisnikov avatar
By Tot
Hipatija, sad citam Tre?u devojku i veoma mi se dopada. Negde sam na polovini. Na onom sam mestu kad gospodja Oliver dospeva u bolnicu, a Poaro je pose?uje.

Baš uživam u ovom romanu...
Korisnikov avatar
By Tot
Ako sam te dobro razumeo Paukova mreža i Bela kafa nisu izvorno prozni tekstovi nego je to uradio neko drugi prebacivanjem iz dramske u proznu formu?

Ja nisam citao pomenute naslove ali ne bih ni citao neautenticne tekstove tj. prozu koju je napisao neko drugi a ne Agata. A i Hipatija je rekla da nije previse oduševljena Paukovom mrežom.

Ti znaš da je Agata puna dramskih elemenata u svojim romanima i pri?ama i zato nemam ništa protiv pravljenja scenarija ili dramskih komada od njenih dela, ali sam apsolutno protiv obratnog postupka.

I meni se veoma dopala Mišolovka.

Zaista ti preporu?ujem Hotel Bertram. Hvala na informaciji da je izasalo izdanje u srpskom prevodu. Ja sam ?itao u hrvatskom i bio sam oduševljen posle ovog romana. Siguran sam da ?e se i tebi svideti( a ja ?u verovatno opet da pro?itam ovaj roman).

:lizalica:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!