Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Koja po redu tema.

Moralnost je sranje.
Korisnikov avatar
By mili86
@ Marsic
pa da, ali je drugaciji od drustva do drustva, pa cak i od pojedinca do pojedinca... E sad, da li je moralnosti prepreka ljudska razlicitost, u smislu da ce moral izgubiti ili poljuljati se pred najedom razlicitosti koje sa margina drustva u modernom drustvu ulaze u prvi plan
Korisnikov avatar
By Mars
Ja ti preporučujem da uzmeš igzibit A i igzibit B u vidu one dve mučenice iz internet senzacije "Kosovo za patike". Nisu daleko, okolina BG koliko se sećam.

A igzibit C da recimo bude onaj što je taj snimak napravio, jurio i pričao sa njima (sve samo nije KRAO)...pa da ga pitaš: kako to OČIGLEDNO prisustvo ljudske različitosti nije bilo nikakva pretnja njegovom moralu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
A zasto uopste teziti 'moralnosti'?
Ja bih ovde razdvojila pojmove moralnosti od pojma ljudskosti.
Ljudskost bi bila ona so called darvinisticka potreba za altruizmom, empatijom, saosecanjem sa drugim zivim bicem. Iako se kao takva suprotstavlja moralnosti (recimo, talibani ubijaju zene i homoseksualce, sve u ime tog morala, iako se radi o slabijima, ili makar nenaoruzanim pripadnicima/cama iste vrste). U idealnom svetu, ljudskost je konstanta, ne moral.
Moralnost... podrazumeva drustvene norme, nametnuta pravila koja nam nisu zapisana ni u genima, ni u hiljadama godina evolucije. Tako da, da, ljudska razlicitost jeste prepreka moralnosti. Ali samo ljudska razlicitost dovodi do napretka i evolucije.
Korisnikov avatar
By neny
Mislim da je najveci problem sto je ovde 1. asocijacija na moralnost patrijarhat.Pritom se zaboravlja da je to samo 1 sistem vrednosti pored njega postoje brojni drugi.Npr. kreativni moral itd.
Ja licno moralne sisteme koji nemaju u sebi inkorporiranu egalitarnost i humanost ni ne racunam u validne.
Korisnikov avatar
By blabla54380
znaci ti si nekako napravila jasnu razliku izmedju npr. nije ljudski da musko bude glava porodice od toga da nije moralno, ili da je ljudski da polovi budu ravnopravni od toga da je to moralno, ili da nije ljudski da covek ima cetri zene od toga da to nije moralno...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Je l ti misliš na različitost jedne kombinacije ljudskih osobina sa drugom kombinacijom
ili različitost u smislu različitih parametara jedne osobine?
Korisnikov avatar
By bern
Ja bih obrnuo paradigmu: Da li bi ljuska "uniformnost" značila moralno društvo? I onda se okrenuo Haksliju, Kamiju, Orvelu...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Obavezno izloži taj grafik, baš je gay :awesome:

Pritom pogađa suštinu, da je različitost sveprisutna i da se ne može zaobići ni u čemu.

Od shvatanja tog pojma zavisi da li predstavlja prepreku bilo čemu. Nažalost predstavlja, i to mnogo čemu.
Korisnikov avatar
By mili86
a da li ovaj grafik predstavlja prepreku ili samo moze da utice na promenu nekih tvrdih moralnih kodeksa...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!