Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Samit NATO u Beogradu "poniženje" za Srbiju

1.Da
11
34%
2.Ne
16
50%
3.Ne zanima me
5
16%
Demokratska stranka Srbije pozvala je danas Vladu Srbije da otkaže održavanje godišnje konferencije NATO-a i partnerskih zemalja u Beogradu i da odustane od politike koja zemlju vodi ka članstvu u tu alijansu.

Potpredsednik D S S Miloš Jovanović rekao je na konferenciji za novinare da ta stranka osuđuje održavanje "samita NATO-a u Beogradu, koji je planiran za jun ove godine".

On je ocenio da održavanje takvog skupa neće predstavljati priznanje za državu i Vojsku Srbije, već će to biti "još jedno poniženje" i "jasan pokazatelj da se Srbija približava tom savezu".

Jovanović je naglasio da je za D S S to neprihvatljivo, imajući u vidu ne samo ulogu NATO-a u ratu u Bosni i Hercegovini i agresiji nad Srbijom, već i to što "i danas taj savez učestvuje u secesiji Kosova i Metohije".

- D S S poziva vladu da otkaže održavanje NATO samita u Beogradu i da odustane od politike koja Srbiju vodi ka članstvu u tu alijansu. Ta politika se vodi mimo volje naroda i rezolucije o vojnoj neutralnosti zemlje - rekao je Jovanović.

Blic

Verujete li i da li ste slazete da Srbija treba da postane clanica NATO-a?
Bas naprotiv,mislim da je privilegija.

Vreme je.
Korisnikov avatar
By spliff
naravno da treba da postanemo chlanom te alijanse :snob:
By Simor
Da, Srbija treba da stane ispod kolektivnog bezbednosnog kišobrana. Evropska unija i NATO pružaju Srbiji šanse za razvoj i bezbednost za razliku od drugih alternativa, između ostalog i onih koje nam nude vajni antiglobalisti Voje Koštunice.

:eifranloo:
By Glasnik
Mi smo tu potpuno nevažni...

I moje mišljenje kao pojedinca i nas kao naroda.

Ako uđemo, super, ako ne uđemo, whatever.

Biće onako kako ''veliki'' odluče.

:sigh:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Simor

Da, Srbija treba da stane ispod kolektivnog bezbednosnog kišobrana. Evropska unija i NATO pružaju Srbiji šanse za razvoj i bezbednost za razliku od drugih alternativa, između ostalog i onih koje nam nude vajni antiglobalisti Voje Koštunice.

s jedne strane to

s druge strane - vojne alijanse su bljax -.- & nato je bljax -.-

nesam skolovala.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Ne bih o tome da li je privilegija ili nesto drugo, generalno mi nije ni bitno.

Npr. mene zanima odakle ce, u slucaju pristupanja, Vlada nabaviti 400 miliona eura? Zajmice od prosvetara jedne godine, sledece od penzionera, sledece od zdravstva...?

A mogli bi ovi da otpisu tu skolarinu za nekih prvih 50 godina clanstva. Cisto da kazemo kako su onda otplatili stetu koju su naneli bombardovanjem.

O poslu. Glupa mi je sama pomisao da se u nesto uclanjuje jer si mali i nebitan i lakse ti je da budes neciji rob, pa ajde linijom manjeg otpora. Neka skupe ekonomske, strateske, vojne.. strucnjake i naprave dugorocan plan (kada bi neko bio u stanju tako sta..). Ako ce moci da prodaju vojnu opremu na mnogim trzistima, ako ce moci da obnove flotu, mornaricu po povoljnijim uslovima, da salju vojnike na strucna usavrsavanja u respektabilne centre, ako nece morati kao mali majmuni da pristaju na svaku bolesnu stratesku zamisao USA, ako to sve znaci da nece dati teritoriju nekome ( kao da vec nije tudja..) i ako se to sve isplati, neka se uclanjuju u sta god hoce.
Korisnikov avatar
By EnRage
Jasno je i da je susjedima koji su u NATO-u u interesu da tamo bude i Srbija. Mislim da će se ta "rupa u ćilimu" polako popuniti :)

NATO je 1999. napadao režim i njegove instrumente, a ne "goloruk" narod. Taj režim je davno nestao i zbog toga ne vidim nikakvu prepreku za ovaj summit.

Što se podrške naroda tiče, ni u Hrvatskoj nije bila visoka, mislim svega negdje 35%. Ionako o članstvu narod ne odlučuje.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Simor

A od koga nas to štiti NATO pakt? Ko je sada neprijatelj? Iran? Ko štiti evropske zemlje van NATO pakta i zašto se one osećaju dovoljno bezbednim da im ne treba hladnoratovski dinosaurus koji jede milijarde evra koje se daleko bolje mogu upotrebiti u mirnodopske svrhe. Takođe, ne vidim ništa politički dobro u alijanski koja služi kao back-up za vojno intervenisanje po arpaskim "neposlušnim" zemljama, kojiam se izmišlja nuklearni program (Irak) ili se traže druga opravdanja (ljudska prava), kao u slučaju Avganistana (gde se celokupna kultura svodi na "talibanski režim"), dok najrepresivnije države, kao što su Saudijska Arabija (gde se homoseksualni akt kažnjava javnom dekapitacijom), ostaju netaknute jer su "saveznici".

NATO, naprosto, treba rasformirati, kako i predlažu neki američki liberali koji se zalažu da, za početak, SAD napusti alijansu.
Korisnikov avatar
By Tungi
I lako je Hrvatskoj.U martu 2009. stupila u NATO,oslobodili je viza za Ameriku,za Kanadu...

Ovde se ne nudi ni pristojan zivot gradjanima,zivi se u guscem mraku,nego za vreme Milosevicevog rezima i sve je ponizenje i ispod casti...Braneci to nekakvo "dostojanstvo i cast" Srbija tone u vrtlogu svog nepostojeceg ponosa.
Korisnikov avatar
By EnRage
Nije nama nimalo lako :)

Uvijek sam podržavao članstvo u NATO-u samo da bi se ove naše retarde natjeralo da modenriziraju taj ogromni vojni aparat koji je gutao naše novce, a bio do zla Boga neučinkovit. Članstvo u NATO-u košta, ali ne treba gledati samo negativne strane.

Iako sam uvijek protiv rata i ratnih opcija i vojnih saveza kojima je utrka u naoružanju jedina svrha ne možemo baš razmišljati niti biti 100 posto uvjereni da nas nitko ne može napasti.

Svijet je takav, ne mogu ja tu ništa promijeniti, mogu se samo sakrit pod kišobran ipak je sigurnije :D
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Sigurnije je? A ko će vas to napasti? Ko je taj tajni neprijatelj koga svi terba da se bojimo? Kina, Indija, Iran, Indonezija...? Ko, dakle?

Koliko se ja sećam, Španija je dobila dva napada Al Kaide nakon što je intervenisala u Iraku, pa se lepo povukla. Dakle, jedino vojnim intervencijama možemo da navučemo neprijatelja, jedino članstvo u takvim savezima zapravo produkuje ono protiv čega se navodno udružujemo.
Korisnikov avatar
By smaug
The Globalization of NATO: Intervention, Security and Identity je kniga izdata u maju prosle godine.

Ovo je predlog za citanje a sve u cilju smanjenja kolicine lupetanja na zadatu (nepoznatu) temu.
Korisnikov avatar
By Srklet
nadam se da ce reakcija srbijanske desnice na ovaj samit biti barem priblizno jednaka onome sto se desilo za prajd, jer ako ne bude, onda su fakat pozeri. :roll:
By Hans
Predlažem da otvore kancelarije u Nemanjinoj. Znate one lepe zgrade, arhitektonsko čudo u Beogradu šezdesetih...
By Sixto
Ne zelim da prihvatam americke imaginarne neprijatelje stvorene zarad odrzavanja sopstvene ekonomije.
Ne zelim da sutra moj brat ili vec ko ide da ratuje na strani koja 'siri demokratiju' a u stvari ima interes i tretira lokalno stanovnistvo kao stoku.

Ne vidim zasto je vojni savez garant stabilnosti za bilo sta. Svako pickaranje sa zemljama istoka tebe cini potencijalnom metom. :stabibilokadbibilo:

Opravdavanje pristupanja NATO savezu ekonomskim razlozima je lupetanje, jer se investicije i ulaganja ne cuvaju puskom vec poreskim stopama, edukovanom radnom snagom, striktnim pravilima borbe, konkurencijom bez monopola i efikasnim pravosudjem.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Dušan Maljković

A od koga nas to štiti NATO pakt?
Od vanzemaljaca?

Svakako ZA ulazak u NATO kao sto sam i za ulazak u EU.

Ako su nase komsije u NATOu, nema sta da budemo opet pametniji od svih ostalih. Ako NATO i EU propadnu moralno i ekonomski, neka probadnemo i mi sa njima!, jer to ce se sigurno i ovako desiti.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Meni nije jasna anketa i putanje u uvodnom postu. Aneketa se odnosi na "poniženje" ili na slaganje i neslaganje sa ulaskom u NATO?
Korisnikov avatar
By Tungi
Odnosi se na slaganje ili neslaganje sa ulaskom.
Korisnikov avatar
By lav
Originally posted by Sixto

Ne zelim da prihvatam americke imaginarne neprijatelje stvorene zarad odrzavanja sopstvene ekonomije.
Ne zelim da sutra moj brat ili vec ko ide da ratuje na strani koja 'siri demokratiju' a u stvari ima interes i tretira lokalno stanovnistvo kao stoku.

Ne vidim zasto je vojni savez garant stabilnosti za bilo sta. Svako pickaranje sa zemljama istoka tebe cini potencijalnom metom. :stabibilokadbibilo:

Opravdavanje pristupanja NATO savezu ekonomskim razlozima je lupetanje, jer se investicije i ulaganja ne cuvaju puskom vec poreskim stopama, edukovanom radnom snagom, striktnim pravilima borbe, konkurencijom bez monopola i efikasnim pravosudjem.
e vidis, sad cu ja da ti objasnim neke stvari,
upravo takvi stavovi poput tvojih, su doveli ovu zemlju tu gde jeste, mi smo bre toliko mali a mislimo da smo neki faktor u svetu, a ustvari smo poslednja rupa, nema leba al bitno da imamo obraz.... :doh:

nece tvog brata niko prisili da 'siri demokratiju' , profi vojnici se sami prijavljuju i niko ih ne tera, i zarade su masne, ali je i rizik masan, pa ko voli nek izvoli, ali niko nikog ne tera.

Nisi se pitao sto ti je brat/ tata/ stric 'sirio demokratiju' po ex yu republikama...

Vojni savez jeste garant stabilnosti, jer kada si u alijansi alijansa stoji iza tebe. Svi vojni rizici, konflikti sa susedima kojima smo mi skloni prestaju, jer saveznici ne napadaju jedni druge!

Pristupanje nato savezu i ekonomskim beneficijama o kojima govoris kao lupetanju je cista glupost, nisi upucen, svi pokazatelji tranzicionih zemalja koje su usle u alijansu poboljsale su se, povecava se stabilnost, smanjuje rizik, rastu investicije itd itd...

dakle, SRBIJA U NATO, STO PRE!
By Hans
Originally posted by lav

upravo takvi stavovi poput tvojih, su doveli ovu zemlju tu gde jeste, mi smo bre toliko mali a mislimo da smo neki faktor u svetu, a ustvari smo poslednja rupa, nema leba al bitno da imamo obraz.... :doh:
I posle da žalim što su me banovali... :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Effective
Nadam se da ce Srbija uskoro uci u EU i NATO :)
Sto pre , to bolje po narod , iako neki to ne shvataju .
By Sixto
@lav

U cilju da odbranis svoj stav predaleko ides pretpostavljajuci sta sam se ja pitao i da li je neko moj sirio demokratiju po ex yu. Dakle fail.

Nemoj zamenjivati teze jer niko naravno ne tera nikoga da ide u rat, naravno da je dobrovoljno, ali okaci oglas u novine i naci ce ti se bar 10 budala koji bi da rade nesto protivzakonito za debele pare. Novac i dobrovoljnost u pristupanju ne bi smeo da bude jedini kriterijum po kome se odlucuje da li ili ne u NATO.

Te investicije pretpostavljam su dosle u okolne zemlje jer sporazum o pristupanju NATO je integralni deo poreske politike, nacionalnog investicionog plana... sta?
Mozes biti petnaest puta u NATO, sa ovom administracijom ti niko nece doci, jer na polju ekonomske klime jos uvek cuvamo privilegije, monopole, korupciju i kriminal kao malte ne autohtoni proizvod s ovih prostora.

PS. Da li je londonski metro mozda incident u kome je NATO mogao da ucini ista? Ne vodi se rat samo prsa u prsa 'ne pucaj sinko dok mu ne vidis beonjace'. Postoji jako puno extremista i finansijera Al Kaide na istoku koji bi voleli da stanu na rep Srbiji malo zbog upliva u dogadjaje u Novom Pazaru.
Korisnikov avatar
By niotkuda
Nakon onog bombardovanja, bilo bi zaista glupo da udjemo u NATO, ali ako je to uslov za EU (zvanican, nezvanican, kako god), onda cuti i pusi...
By Hans
A možemo li samo da uđemo u EU, a da NATO ostavimo po strani?

Ne možemo. Ne možemo ući u EU koja je prioritet.

A zašto ne možemo? Zato što oni koji stvaraju sebi ovakve zamisli u životu sede za kompjuterom i ne rade ništa kako bi svoj život doveli u red pa onda oni regrutuju one koji će ići u rat protiv ovoga ili onoga, prave se pametni i misle da su stručni da predvide šta je za ovu državu dobro. Ko ste vi da odlučujete o tome ? Glasati za neku partiju ne znači skakati sa Beograđanke ako oni to zatraže.

Evropa traži stručnjake, izdefinisane odnose a ne neradnike.

Ako će takvi prvi da idu u rat i da im se za to plati, neka sami odu, umesto što kradu Bogu dane.

Šta vama vredi ulazak u EU kad pola vas nije sposobno da to iznese na sebi? Mislite da je dovoljno što ste izašli na Prajd?
Tu-ga.
Korisnikov avatar
By lav
Originally posted by Sixto

@lav

U cilju da odbranis svoj stav predaleko ides pretpostavljajuci sta sam se ja pitao i da li je neko moj sirio demokratiju po ex yu. Dakle fail.

Nemoj zamenjivati teze jer niko naravno ne tera nikoga da ide u rat, naravno da je dobrovoljno, ali okaci oglas u novine i naci ce ti se bar 10 budala koji bi da rade nesto protivzakonito za debele pare. Novac i dobrovoljnost u pristupanju ne bi smeo da bude jedini kriterijum po kome se odlucuje da li ili ne u NATO.

Te investicije pretpostavljam su dosle u okolne zemlje jer sporazum o pristupanju NATO je integralni deo poreske politike, nacionalnog investicionog plana... sta?
Mozes biti petnaest puta u NATO, sa ovom administracijom ti niko nece doci, jer na polju ekonomske klime jos uvek cuvamo privilegije, monopole, korupciju i kriminal kao malte ne autohtoni proizvod s ovih prostora.

PS. Da li je londonski metro mozda incident u kome je NATO mogao da ucini ista? Ne vodi se rat samo prsa u prsa 'ne pucaj sinko dok mu ne vidis beonjace'. Postoji jako puno extremista i finansijera Al Kaide na istoku koji bi voleli da stanu na rep Srbiji malo zbog upliva u dogadjaje u Novom Pazaru.
-nije fail, licemerno je da su ljudi koji su najglasniji protiv natoa- politicke opcije i slicno, upravo oni koji su sirili mir macem po ex yu! TO JE LICEMERJE!

-ovo je kapitalizam, ako ti trebaju pare i ako zelis da ih zaradis na taj nacin zasto ne ? ne mozes ti da pravis neki polusistem, evo imamo polusistem, pa kakva nam je zemlja, dakle, ako idemo u neke medjunarodne integracije idemo do kraja i kako treba, a ne moze ocu kakim necu kakim

-doci ce investicije jer ti automatski saljes investitorima poruku da se stvari u tvojoj zemlji ne menjanju preko noci, da si stabilan i siguran, kada udjes u sistem stvari se resavaju hteo ne hteo, ne zato sto se mi tu nesto pitamo ili ne, tako mora da bude, za nas je sto bolje da se sto manje pitamo, i samo da slusamo, vec su prosle sve zemlje, pa im je svanulo, srbi treba da shvate da mi nismo nikakav poseban slucaj niti smo nesto drugaciji

-ja tvrdim da balkanske zemlje pristupom u nato alijansu imaju najmanji rizik od napada, to je toliko zanemarljivo da je to strasno, prvo sto su nasi kontigenti u vojnim operacijama tipa avganistan irak, toliko mali, mi cak i sad imamo svoje kontigente u mirovnim misijama, pa evo jadni sve se pretrgli od rizika od terorizma, a teroristi kad salju poruku oni salju u srce alijanse a ne na neku periferiju, tako da si ti takticki nebitan, mi mozemo da crpimo samo korist od toga...

-al ljudi su ovde neinteligentni i previse nazadni, cast izuzecima
By Hans
Ljudi moji, vi hoćete štiklu na opanak, pa to ti je!!
Korisnikov avatar
By Tungi
A ti ne bi da izujes opanke?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!