Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

By Speculum Columbae
Vrlo zanimljiva i informativna stvar koju svako sa foruma ko želi porodicu treba da zna.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam vec pre procitala ovaj tekst ali mi je nekako hmmm... neobican. Zasto bi deca zvala roditelje po imenu? Sta fali mama i mama, tata i tata? To malo deluje kao heteronormativ - moraju da budu mama i tata... Kod mene posto je poliamorija postoje mama i tata, a druge nase partner(k)e dete bi moglo da oslovljava po imenu... ali ako bi ono zelelo da i njih zove mama odnosno tata ja ne bih imala nista protiv - sto da ne...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Jeste, tekst taj irelevantan, manje više, vidi se iz poslednjeg pasusa, ako neko ima pristup Kobsonu ili slično, nek nam prokrijumčari nešto na u2u. :molise:

Ostalo što može nek se postuje ovde. :D
Korisnikov avatar
By Dina
Null,
zasto mislis da bi doslo do konfuzije?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja se samo pitam šta bi moj partner došao mom bratiću..

Isto stric? Tetak? :misli:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Dina

Null,
pa npr jedna mama pere sudove a druga je kod rerne, mala radi domaći na kuhinjskom stolu, mala zove mamu i...? koju mamu?
Korisnikov avatar
By Dina
Korvine,
Jednom smo na forumu smisljali kako se zovu svi rodjaci u gay ili lez partnerstvu, kao i u poliamoriji... bas je bilo zanimljivo :bouncy: Bratic je valjda bratanac, sin od brata, da imas zenu onda bi ona njemu bila strina valjda... e onda je tvoj muz stric :D
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Null

Null,
pa npr jedna mama pere sudove a druga je kod rerne, mala radi domaći na kuhinjskom stolu, mala zove mamu i...? koju mamu?
Aha, na to nisam mislila :lol: Pa dobro ima i tu resenja, npr jedna je mama a druga majka, ili jedna mama a druga mamica :sweet: U svakom slucaju i da ih zove dete po imenu mogle bi obe mame da se zovu Jelena :lol:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Sa ove strane Drine je bratić i bratanac isto. :)

Ali pazi sada ove logike. Ako gledamo po tom nekom krvnom srodstvu, a hoćemo da označimo da ipak je to u pitanju partner moga strica, a ne brat moga oca, onda bismo rekli tetak.

Tj. jedini ne-krvni srodnici generacije naših roditelja bi bile strine, ujne i tetci (?). A pošto su muški ekvivalenti strini i ujna u krvnom srodstvu, onda nam preostaje tetak.

Joj, koja bulumenta... :)

Gde je ta tema?
Korisnikov avatar
By Dina
Korvine,
To je stara tema, bila je u Zeljama i pozdravima cini mi se ali ko zna kada, ne secam se ni naslova... U svakom slucaju i tada su ostajali ti "problemi" koje si i ti uocio pa smo davali razne ideje, neki su bili za izmisljanje sasvim novih rodova a ja sam bila za to da zadrzimo postojece termine samo da ih prilagodimo. Ja sam vise za to zato sto su te reci vec ispunjene nekom toplinom, npr dete se raduje stricu, to je posle oca jedna od najznacajnijih figura i sad da smislimo novu rec to nema tu toplinu koju ta rec vec nosi...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Теча или тетак је теткин муж - није у крвном сродству*

*sr.wikipedia.org :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera

Korvine,
To je stara tema, bila je u Zeljama i pozdravima cini mi se ali ko zna kada, ne secam se ni naslova... U svakom slucaju i tada su ostajali ti "problemi" koje si i ti uocio pa smo davali razne ideje, neki su bili za izmisljanje sasvim novih rodova a ja sam bila za to da zadrzimo postojece termine samo da ih prilagodimo. Ja sam vise za to zato sto su te reci vec ispunjene nekom toplinom, npr dete se raduje stricu, to je posle oca jedna od najznacajnijih figura i sad da smislimo novu rec to nema tu toplinu koju ta rec vec nosi...
:sweet:

Meni svejedno.. Ja sam ionako strile ili striko (bilo nam to simpatičnije, nego stric, ili nedajbože čiča). :)

Mada kakav je moj tetak kralj, i to mi dođe kao kul "titula". :D

Ahahahahaha.. Vikipedija kaže da se pored stric i čiča, može reći još i ćić...
Hahahahaha...

Mada, mogu se ja smejati koliko hoću, ali meni to polako ulazi u uši. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by KorvinOdAmbera

Теча или тетак је теткин муж - није у крвном сродству*

*sr.wikipedia.org :)
Da, ali ti detetu nisi tetka :lol: Ja sam vise onda da i tvoj muz bude stric. Posto deca strica zovu chika ili chicha kod gay braka mogu taman da se razdele ta dva naziva i eto resenja :D
Korisnikov avatar
By Dina

Meni svejedno.. Ja sam ionako strile ili striko (bilo nam to simpatičnije, nego stric, ili nedajbože čiča). :)

Jao i meni je to chicha uzas... Onda budite strika i chika :klap:
Korisnikov avatar
By acid drop

Ahahahahaha.. Vikipedija kaže da se pored stric i čiča, može reći još i ćić...
Hahahahaha...
jeste, moja mama tako naziva svoje stričeve. :)
ustvari, čitava moja familija hahahahahhaa.

@RGZ
aj još jednom citiraj... :P
By RuznaGlupaZla
Ama, obrisala sam prethodno i uklopila u taj post, da ne spamujem. Al' opet ispada da spamujem :drama:
Korisnikov avatar
By Dina
Sitnica :lol: Vazno da smo mi dosli do toga koji je on rod malom bratancu ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!