Mislim da je pitanje stanja svesti ali u slobodnijim sredinama. Nasa sredina je dno, a kad sam procitala ove prethodne postove vidim da je i dno dna

Ja sam mislila da je i ovde situacija malo bolja dok nije bilo parade sto se poklopilo slucajno sa zakonom o mobingu koji se potpisivao po firmama. Vec sam pisala o tome pa se ponavljam, ali meni je to utisak koji mi je ostavio gorcinu skroz i nesto skroz porazavajuce, da sam dan pre umrla ne bih znala da odrasle osobe mogu tako da razmisljaju. Ogromna vecina ljudi sa kojima sam tada (in)direktno dolazila u kontakt nije zelela da to potpisuju, uopste im nije bilo potrebno da imaju neka prava ni zastitu od poslodavca jer ce onda neka prava dobiti i gayevi. Gayevi nece moci da se otpustaju samo zato sto su gayevi, ako se zna da to jesu ne primiti ih u preduzece odmah, pozeljno bi bilo da oni to odmah govore kako ne bi bili primljeni. A bilo je i gorih stavova ljudi koji se uopste nisu bavili time da gayevi treba da rade, njih bi trebalo ubiti, to su ljudi u firmama govorili javno valjda ponosni na svoje stavove. Sem malih glasova razuma, uglavnom su takvi. I sad osudjivati neku osobu koja se ne outuje u takvim okolnostima ili razmisljati da ima komplekse ili ne znam sta meni je skroz pogresno. Objektivne okolnosti su vrlo lose i nije svaka osoba u situaciji da ne radi ili da rizikuje da izgubi posao samo zato da bi takvim zlim ljudima mogla da predstavi decka. Ja sam citala za Australiju da tamo postoje advokati koji besplatno zastupaju lgbt osobe ako se sumnja da su izgubili posao zbog diskriminacije, pa onda i ako nije postoje organizacije koje traze posao lgbt osobama ili stan... E ako bi postojala takva neka ogranizacija i zastita onda bi se moglo pricati o nekom izboru koji ljudi prave, pa je neki izbor vise moralan, iskreniji a neki manje itd. A ovako mi se cini da je zivot lgbt osoba tezak kako god se okrene, samo ako se ne outuje ima jedne probleme, a ako je outovan onda nema te ali dobije neke druge.