Znas da nikada nisam imao vecih primedbi na tvoj rad. Mozda nije trebalo da napisem sve ovako kolektivno, vec da kazem "moderatori ti i ti su objektivni, a ti i ti ne rade kako treba" ali nisam hteo da prozivam, jer eto nama nove diskusije koja vodi sve dalje i dalje.
Uvek sam raspolozen za normalnu pricu, problem je sto ne moze sa svima normalno da se razgovara nego odmah dolazi do vredjanja, iskljucivosti itd.
Moje misljenje je da pravilnik treba modifikovati i na vreme uputiti korisnike o pravilima ponasanja. takav princip naoko vec postoji ali pada u vodu zbog nedoslednosti pojedinih moderatora, te njihovog neobavestavanja korisnika o odredjenim akcijama, secenjima itd. Rekao sam "pojedinih", ne svih. Pravila ponasanja treba da vaze za sve, to kazem jer bi inace daleko manje dolazilo do problema.
Zatim, tu je problem spamminga. Pojedini korisnici spammuju forum ogromnim brojem istih ili slicnih topica koji se bave uvek istim temama i zavrsavaju uvek istom diskusijom koja se okonca sa uvek istim ishodom. Zato sam za zabranu otvaranja istih topica. Jedno je ako je tema o necemu postojala pa je u medjuvremenu nestala ili je izbrisana, pa je neko otvori ponovo. (Necu sad o razlozima brisanja, ne da mi se). Drugo je kad vec na pocetnoj strani stoje tri iste ili slicne teme a neko ponovo otvara istu. Recimo, kako bi bilo kad bih ja otovorio temu o Johnny Deppu, odnosno napravio mu fan club, pa onda svaki ili svaki drugi dan objavljivao temu o njemu koja ga se tek neznatno dotice, ili nekoliko tema i anketa o njemu? Nalazim da to nije normalno niti je pozeljno za jedan forum... Dovoljna je jedna tema o jednoj stvari, ili stvar postaje besmislena i iritantna.
Tu je i drugaciji spamming tj. samoreklamiranje. Svojevremeno sam ovde imao prilike da procitam kako reklamiranje drugih, konkurentskih sajtova nije dozvoljeno (ako se ne varam, bio je to "slucaj Ra" gde je reklamiran Q forum), a evo Stepski Vuk svako malo reklamira svoj gay sajt na ovom forumu. Ako to nisu dvostruki arsini, ne znam sta je. Zasto je Ra-ova reklama zavrsila u Recycle Binu, a
http://www.onaj-sajt-sto-ni-ime-necu-da ... luzuje.com non-stop visi na ovim stranicama?
Moderiranjem ne mogu da se bave osobe koje nisu objektivne i profesionalne, ili dovoljno intelektualno obdarene da shvate pojam offtopica, vredjanja i cega sve ne. Da i ja ne tupim vise.