Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By niotkuda

Ladno sam ja to napisao na beobuildu :lol:
(markirano)
Savski amfiteatar je izuzetno atraktivna lokacija, ne znam da li u citavoj Evropi u nekoj prestonici postoji slican slucaj.
Savska obala/amfiteatar - Karadjordjeva - Kalemegdan - su jedna celina koja ima ima potencijala da bude jedna od najlepsih delova grada kako na tlu tako i gledano sa reke.

Za one manje upucene - Savski amfiteatar su 80 hektara najatraktivnijeg zemljišta
u starom gradu pored Save sa svim shinama, napustenim magacinima itd.
Mogucnosti su neogranicene:

Slika

Ne bih se slozio da fasade treba osveziti bojama, a ne ocistiti (restaurirati) gde je to moguce. Sveze okrecene zgrade izgledaju suvise sterilno i izgube neku svoju char koju su imale cak i u predhodnom stanju raspadanja. Jos ako je pogresan odabir boja - bude k'o u diznilendu.

Mislim da bi BG realno mogao da parira i Becu i Budimpesti, jer za to ima potencijala.
NE bih se za sada osvrtao na negativne prilike u drustvu i tuznu realnost, kao ni na finansije jer tu dolazi kraj svake price.
:lol:

Dobro sam dodao da nije moja ideja, ispao bih glup u društvu :lol:

Sad gledam ovu sliku koju si postavio, nisam imao pojma da je to zaista toliko!
Samo se plašim da ne izgrade tu neki glupi office space ili bilo šta kockasto stakleno :kletva:
Doduše, prvo treba da se plašim situacije da to uopšte i ne raščiste :sigh:

Mislim da me nisi dobro razumeo oko sređivanja zgrada. I ja uopšte ne volim "prekrečavanje" zgrada, retko kad izađe zaista dobro (npr. ona zgrada Lekarskog udruženja ili kako već u Dž Vašingtona izgleda skroz bezveze sada, sveža boja je potpuno bacila u senku reljefne motive).
Čišćenje jeste definitivno bolja opcija.

Ono što sam ja pominjao za boje se odnosi samo na farbanje detalja. -> " detaljima poput prozora na socijalističkim zgradama ili reljefima/skulpturama na starijim zgradama. Ili zamislite neku sivu zgradurinu čija je svaka terasa ukrašena cvećem."
BG je, nažalost, prepun kockastih sivo-braon zgrada od perioda posle WW2 koje i kada očistiš/prekrečiš i dalje izgledaju užasno. Ali ako imaš takvu zgradu recimo prljavo (bukvalno) sive boje sa metalnim ogradama prefarbanim u jarko svetlo plavo ili žuto, onda već dobijaš nešto interesantno. To je dosta jeftinije, a postiže se veoma interesantan efekat.

Što se tiče Beča i Budimpešte - ti gradovi su građeni planski i mnogo su manje oštećeni u raznim bombardovanjima. Beograd sa svojim sitnim vijugavim ulicama, mešavinom stilova, punim kurcem socijalističkih zgrada i divljom gradnjom nije ista liga kao ova dva grada. To ne znači ni da je bolji ni da je lošiji, već samo da je drugačiji.

Berlin je po meni tu najsličniji BGu, bar od gradova koje sam video. Veliki miks stilova, štroka svuda, ali i fenomenalne vibracije.
Berlin neće da bude Minhen ili Hamburg, ti gradovi su potpuno drugačiji, zato i jeste poseban i toliko popularan.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by erkondisn
Originally posted by Drakche

Prolazio sam letos, stvarno divna akcija. Divni murali, divna prilika za umetnike. Eto kako se moze od jedne dosadne ulice napraviti prava galerija.
medjutim, nedavno su neke navijacke budale isarale poneke :drama:

a imamo jos i par bisera oko toga -> http://www.zagrebancija.com/hr-scena/gr ... voj_307557

necemo mi nikad naprijed ovakvi :sigh:
Sramota!
:lol:
"Grafiti su veliko ruglo koje otkriva sublimiranu agresivnost i ružnoću i njima se potiče nasilje, droga i alkoholizam - mišljenje je uvrijeđena građanke o cijelom projektu"
:doh:
Jeste, trebali su da oslikaju prizore iz biblije da bi svi bili zadovoljni, a navijacima su iovako sve to pedrska posla.
Korisnikov avatar
By Incubus
I ja pratim skyscrapercity forum :namig2:

Elem evo MSU-a u Graz-u, meni se dopada i imam trip da će kao ameba da ''pređe'' preko ovih okolnih zgrada.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by niotkuda

...

Samo se plašim da ne izgrade tu neki glupi office space ili bilo šta kockasto stakleno :kletva:
Doduše, prvo treba da se plašim situacije da to uopšte i ne raščiste :sigh:
....

Ono što sam ja pominjao za boje se odnosi samo na farbanje detalja. -> " detaljima poput prozora na socijalističkim zgradama ili reljefima/skulpturama na starijim zgradama. Ili zamislite neku sivu zgradurinu čija je svaka terasa ukrašena cvećem."
BG je, nažalost, prepun kockastih sivo-braon zgrada od perioda posle WW2 koje i kada očistiš/prekrečiš i dalje izgledaju užasno. Ali ako imaš takvu zgradu recimo prljavo (bukvalno) sive boje sa metalnim ogradama prefarbanim u jarko svetlo plavo ili žuto, onda već dobijaš nešto interesantno. To je dosta jeftinije, a postiže se veoma interesantan efekat.

Što se tiče Beča i Budimpešte - ti gradovi su građeni planski i mnogo su manje oštećeni u raznim bombardovanjima. Beograd sa svojim sitnim vijugavim ulicama, mešavinom stilova, punim kurcem socijalističkih zgrada i divljom gradnjom nije ista liga kao ova dva grada. To ne znači ni da je bolji ni da je lošiji, već samo da je drugačiji.

Berlin je po meni tu najsličniji BGu, bar od gradova koje sam video. Veliki miks stilova, štroka svuda, ali i fenomenalne vibracije.
Berlin neće da bude Minhen ili Hamburg, ti gradovi su potpuno drugačiji, zato i jeste poseban i toliko popularan.
Ok.

Ah taj socrealizam na domaci nacin.
"Kocka do kocke kockica, kroz prostor i kroz vreme,
i uvek nova pitanja i uvek nove teme."

Onomad sam bio u Drezdenu i Pragu. Stari deo oba grada je besprekorno sredjen, ali i oni pate od tog socijalistickog sindroma, a to nisu samo zgrade u prepoznatljivom stilu, vec i taj nemar prema okolini. Nije lako opisati. Istocnjaci sto vise zabranjuju da se gazi po travi to ce ona da bude sve zakrzljalija i bednija, a zapadnjaci sto vise gaze to ce biti zelenija i uredjenija... i tako.

Kao sto rekoh negde da ovoj temi - tzv. socreal. zgrade su kao prazan list papira, mogucnosti su ogranicene, ali ipak velike.
Samo treba imati dovoljno bujnu mastu i naravno sve to realizovati.
Sem raznovrsnih varijanti za bojenje fasade, postoji niz drugih materijala koji se mogu iskoristiti, a oni ne moraju biti skupi, mogu se naci cak i na otpadima! Zelenila nikad previse.
Od blokova se moze napraviti jedna prava velika galerija skulptura. Neki forumashi su ovde postavili sjajne primere.
Zamisljam np. da svi ti stambeni blokovi na N.BG dobiju visece baste na krovovima i da budu spojene medjusobno, tako da se moze setatiti od krova do krova kroz oaze zelenila. :)
Ne samo da bi izgledalo fascinantno, vec bi se tako povecao kvalitet stanovanja u istim.
Dalje, neke zgradetine u starom gradu koje "shtche" par spratova iznad ostalih zgrada, bi skratio za isto toliko spratova samo da budu u istoj ravni sa ostalim. Mali poduhvat - efekat veliki. itd itd.

O amfiteatru: Sve se plasim da ce tako i da urade na kraju - napravice neke staklence od zgrada kao na nbgd, jer je to "kompromisno" i "jeftino" i sto ce da finansira ko zna ko ... Na beobuildu je bilo nekih sjajnih predloga; mostovi, kanali, kruzni tok oko zgrade zeleznicke ... nazalost u zadnje vreme kao da im je nesto opao entuzijazam, pa je tako i forum zamro.
Korisnikov avatar
By Allkey
Mene užasava moderna arhitektura. Bečka secesija i kraj. I Art Nouveau.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!