Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Orlando the Lady

Samo da mi Izrael ostane zdrav i citav.
E njima prvima trebaju promene!

Elem, ovo bi trebalo da bude pocetak konacne demokratizacije islamskog sveta ( sem ako ne dodju jos gori) inicijativom samog naroda, a ne neki svetske sile, citaj: USA.

Mozda se ovaj trend prosiri i na Saudijsku Arabiju pre ili kasnije.
...ili su ljudi osetili da se blizi svak smeta pa ih prodrmala neka masovna nervoza.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Drakche

i Albanija:

Tirana: Najavljeni novi protesti

"Albanske opozicione partije pripremaju se da popodne održe nove demonstracije u četiri grada u zemlji sa zahtevom da konzervativna vlada podnese ostavku."

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=490554

Ovo nije vise toliko od nas,
a citam da se i u Grckoj tek zakuvava.
to je zajednički nazivnik... globalizacija nas jednako jebe ko i arape... no, dok je nama ovo ipak 2011. arapima je tek 1848. a to je ogromna razlika u brojniku...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Drakche

Elem, ovo bi trebalo da bude pocetak konacne demokratizacije islamskog sveta ( sem ako ne dodju jos gori) inicijativom samog naroda, a ne neki svetske sile, citaj: USA.

Mozda se ovaj trend prosiri i na Saudijsku Arabiju pre ili kasnije.
...ili su ljudi osetili da se blizi svak smeta pa ih prodrmala neka masovna nervoza.
u Tunisu čak i moguće... ima tamo velika srednja klasa... ali ako bi se to pak dogodilo u Egiptu sa onolicnom srednjom klasom trebat će ponovo pisati udžbenike...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ijao, oglasio se i latinoljubavnik:

Berlusconi said: “Egypt can have a transition towards a more democratic system without a break from a president like Mubarak. In the West, above all in the US, he has always been considered the wisest of men, :awesome: and a reference point for the whole Middle East.”
što me nasikira! najviše me brine da l' se sad prezident kluni ždere od ljubomore... doduše, mubaraku nije rek'o da je lep, pa valjda udarac nije tako golem. :praznoglavi:

Originally posted by svejedno

sad, da me neko ne shvati pogresno,
ko Krepa sto je nekako uspela da skapira da ja zaista verujem da postoji prava muslimanska pretnja ( :lol: )
i da iz nekog razloga gotivim Izrael ( :lol: :lol: )

:smirk:
ti tvoji "izvori" obvijusli gotive izrael, k'o što citirah.
a te zaverske teorije koje polunagoveštavaš fakat nisu baš (samo)razumljive, so... :neznam:
Korisnikov avatar
By 2kune
Izrael hitno treba da izgradi the hram u jeruzalemu... :zavera:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Lepa Krepa

sad, da me neko ne shvati pogresno,
ko Krepa sto je nekako uspela da skapira da ja zaista verujem da postoji prava muslimanska pretnja ( :lol: )
i da iz nekog razloga gotivim Izrael ( :lol: :lol: )

:smirk:
ti tvoji "izvori" obvijusli gotive izrael, k'o što citirah.
a te zaverske teorije koje polunagoveštavaš fakat nisu baš (samo)razumljive, so... :neznam:

[/quote]

ama nisu to nikakvi 'moji izvori', to je samo jedno od pisama koje sam nasao na mrezi.

i bas me briga koga bas ti ljudi sa bas tog sajta vole il ne vole.

samo mi to pismo bilo zanimljivo, nothing more.

..

ne plunagovestavam ja nista, lol. i ne treba ni da bude razumljivo.

ja samo piskaram .)
Korisnikov avatar
By 2kune

a što slavoj lepo poje:

:deda: :deda:
pa njegov je posao da poje... no, zna se da stvarnost jako rijetko odluči podržati intelektualce njegovih kvaliteta... :sigh:
iako jest istina da je Afganistan nekada bio sasma drugačiji nego danas, ipak ja imam neposredno iskustvo 80-tih i 90-tih tu oko mene... i, na svoju veliku žalost, još uvijek oko sebe ne vidim niti u tragovima ono što je bila svakodnevnica u 80-tima a 90-te su nepovratno sjebale... potrebna su desetljeća da se nešto kultivira a dovoljna je samo jedna godina da se isto nepovratno uništi...

što se Egipta tiče, istina je da je onih 100 000 stalno nastanjenih na trgu odbilo dati mandat i Muslimanskoj braći i El Skarabeju da govore u njihovo ime... istina je također da su se oni organizirali i vode svoju borbu preko neta... daklem, postoji samo jedna mogućnost: oni su egipatska srednja klasa.
također je istina da egipatski bogatuni danas otvoriše svoje banke i da pijuckaju sokiće po luksuznim klubovima (bilo na alđeeez...) i ič ne mare za glavni trg... a isto je istina niti da se ekipi na trgu pridružilo onih 14% krajnje siromašnih ili onih 34% nepismenih... jerbo oni nemaju internet...
za razliku od Tunisa gdje je srednja klasa 80% stanovništva, Egipat se može pohvaliti samo sa 40%... a i kvaliteta te srednje klase mnogo je veća u Tunisu nego u Egiptu koji je relativno davno odvojio državne škole od privatnih i odjebao besplatno školstvo i zdravstvo... no zato cvatu islamske vjerske škole po čemu je Egipat vodeća zemlja arapskog svijeta...
dakle, snaga Muslimanske braće, koji drže oko 30% biračkog tijela, nužno se mora multiplicirati sa navedenim faktorima...

sve to, naravno, ne znači da je Žižek u krivu... baš obrnuto, zapad bi upravo zato trebao dati bezrezevnu podršku ovima koji čuče na trgu... drugo je pitanje kako s obzirom da nitko ne govori u njihovo ime...
By XanaX
EU, koje se događanja najviše tiču šuti k'o zalivena. Amerikanci pokušavaju odmrsiti koja od arapskih porodica prinčeva, kraljeva i sl, podržava koga i što, pa da odrede stav.

Izrael, koji je navikao na sve, kaže da je to prije scenarij iranske '79. nego istočnoeuropske '89. Masa se pokrenula, sada samo ovisi (a tako je bilo i u Iranu) hoće li ih povesti sekularna, demokratska struja ili ona islamistička...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by 2kune

a što slavoj lepo poje:

:deda: :deda:
pa njegov je posao da poje... no, zna se da stvarnost jako rijetko odluči podržati intelektualce njegovih kvaliteta... :sigh:
iako jest istina da je Afganistan nekada bio sasma drugačiji nego danas, ipak ja imam neposredno iskustvo 80-tih i 90-tih tu oko mene... i, na svoju veliku žalost, još uvijek oko sebe ne vidim niti u tragovima ono što je bila svakodnevnica u 80-tima a 90-te su nepovratno sjebale... potrebna su desetljeća da se nešto kultivira a dovoljna je samo jedna godina da se isto nepovratno uništi...
true, mada ovde nije ni bilo ozbiljnih pokušaja re-kultivacije. takvi bi svakako trajali duže od procesa razjebavanja, ali ne nužno decenijama.

što se Egipta tiče, istina je da je onih 100 000 stalno nastanjenih na trgu odbilo dati mandat i Muslimanskoj braći i El Skarabeju da govore u njihovo ime... istina je također da su se oni organizirali i vode svoju borbu preko neta... daklem, postoji samo jedna mogućnost: oni su egipatska srednja klasa.
također je istina da egipatski bogatuni danas otvoriše svoje banke i da pijuckaju sokiće po luksuznim klubovima (bilo na alđeeez...) i ič ne mare za glavni trg... a isto je istina niti da se ekipi na trgu pridružilo onih 14% krajnje siromašnih ili onih 34% nepismenih... jerbo oni nemaju internet...
a nije to baš tako. onaj "million men march" se desio u trenutku kada im je internet bio ukinut, pa su opet uspeli da organizuju najmasovniju i najimpresivniju akciju so far. a struktura onih koji protestuju je ipak prilično šarolika. s tim što mislim da čak ni oni koji bi potencijalno i glasali za bradrhud/skarabeja (lol) u ovom trenutku ne žele da ih podrže kao pregovarače ili predstavnike, pretpostavljam da to vide kao opasno za legitimitet protesta koji crpi snagu iz te svoje "opštenarodnosti" i nevezivanja ni za kakve političke opcije.

za razliku od Tunisa gdje je srednja klasa 80% stanovništva, Egipat se može pohvaliti samo sa 40%... a i kvaliteta te srednje klase mnogo je veća u Tunisu nego u Egiptu koji je relativno davno odvojio državne škole od privatnih i odjebao besplatno školstvo i zdravstvo... no zato cvatu islamske vjerske škole po čemu je Egipat vodeća zemlja arapskog svijeta...
dakle, snaga Muslimanske braće, koji drže oko 30% biračkog tijela, nužno se mora multiplicirati sa navedenim faktorima...

sve to, naravno, ne znači da je Žižek u krivu... baš obrnuto, zapad bi upravo zato trebao dati bezrezevnu podršku ovima koji čuče na trgu... drugo je pitanje kako s obzirom da nitko ne govori u njihovo ime...
pa, to jes' problem.
ali bi svakako bio manji problem kad bi ih, za početak, podržao u toj jednoj stvari oko koje se svi slažu (downdownmubarak), 'mesto da iniciraju i pohvaljuju ove farse od "razgovora sa opozicijom" (i to ispod džinovskog mubarakovog portreta, no less).
Korisnikov avatar
By 2kune

a nije to baš tako. onaj "million men march" se desio u trenutku kada im je internet bio ukinut, pa su opet uspeli da organizuju najmasovniju i najimpresivniju akciju so far. a struktura onih koji protestuju je ipak prilično šarolika. s tim što mislim da čak ni oni koji bi potencijalno i glasali za bradrhud/skarabeja (lol) u ovom trenutku ne žele da ih podrže kao pregovarače ili predstavnike, pretpostavljam da to vide kao opasno za legitimitet protesta koji crpi snagu iz te svoje "opštenarodnosti" i nevezivanja ni za kakve političke opcije.
dovijali su se starim modemima i faksovima... a nakon tog milijuntnog protesta Muslimansko brastvo odma je dobilo audijenciju... ;)
da, taj marš bio je šarolik... čak je bila jedna burka samo sa očima koje su vikale da žele slobodnu, demokratsku i neislamsku državu u kojoj može biti što hoće... međutim, to je jedan marš... daklem, osnovni protestanti + široke mase... no ošle su mase sad kućama... trebalo ih se upotrijebiti za juriš na zimski dvorac, jebiga... sad je kasno... tko zna koliko su više voljni i tko se s kime kako dogovorio... :sigh:
nisam čak ni siguran koliko oni mogu misliti o legitimitetu protesta... a opet, svaki put kad ih snime neko nešto halali preko zvučnika... a nitko ne kaže ko su ti ljudi... tako da se bojim da općenito previše naliče na hrvatske studente... :nesiguran:

pa, to jes' problem.
ali bi svakako bio manji problem kad bi ih, za početak, podržao u toj jednoj stvari oko koje se svi slažu (downdownmubarak), 'mesto da iniciraju i pohvaljuju ove farse od "razgovora sa opozicijom" (i to ispod džinovskog mubarakovog portreta, no less).
eeee.... zajebato je to... idealno bi bilo kad bi Obama proćero Mubaraka... ali da sam na njegovom mistu... ne znam ni ja šta bi... jedno je apsolutno sigurno, kad Mubarak ode netko mora doć... tko? živ čoek ili anarhija? možda čak i građanski rat... zajebato je to jer su sve mogućnosti otvorene... to je problem sa tim internetom... nitko nema copyright i nitko nije odgovoran...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

dovijali su se starim modemima i faksovima... a nakon tog milijuntnog protesta Muslimansko brastvo odma je dobilo audijenciju... ;)
da, taj marš bio je šarolik... čak je bila jedna burka samo sa očima koje su vikale da žele slobodnu, demokratsku i neislamsku državu u kojoj može biti što hoće... međutim, to je jedan marš... daklem, osnovni protestanti + široke mase... no ošle su mase sad kućama... trebalo ih se upotrijebiti za juriš na zimski dvorac, jebiga... sad je kasno... tko zna koliko su više voljni i tko se s kime kako dogovorio... :sigh:
ja sam i očekivala da će neki juriš da udare, al' jbg. ovako su ljudi isto postradali, a situacija se opasno otegla. doduše, ko zna kolike bi žrtve bile da su to pokušali, pošto se ova proklamovana neutralnost vojske pokazala višestruko šupljom.

nisam čak ni siguran koliko oni mogu misliti o legitimitetu protesta... a opet, svaki put kad ih snime neko nešto halali preko zvučnika... a nitko ne kaže ko su ti ljudi... tako da se bojim da općenito previše naliče na hrvatske studente... :nesiguran:
pa, mislim da postoji neki najširi konsenzus oko par stvari u toj masi - da se drže stava "protesti su izraz volje egipatskog naroda i nemaju veze ni sa kakvim političkim strankama ili organizacijama", "mi smo mirni i nenasilni" i "hoćemo da mubarak ode". u situaciji kada režim intenzivno radi na spinovanju razloga, ciljeva i efekata protesta, čini mi se da je to njihov način da se ne iskompromituju ni kod one "silent majority" koja bi se mogla mobilisati protiv njih, ni kod uskopištenih "zapadnih saveznika" koji samo čekaju da vrisnu "aha, 1979!". valjda je to i ok, s obzirom na to sa čime se sve nose. bar je ok dok mubarak ne ode, a onda će se definitivno javiti problem sa pitanjem "ko su ti ljudi".

jedino što je meni tu i ideološki i logički, a bome i strateški vrlo problematično je ta glupa zaljubljenost u "našu vojsku patriotsku", koja ih je, realno, prepustila onim neandertalcima na milost i nemilost, ograničila im prostor za akciju, neprestano pokušava na finjaka da ih pošalje kući, a sad su se, vidim, i pridružili policiji u hapšenju i zastrašivanju novinara/ki. tako da, serem im se u neutralnost.

eeee.... zajebato je to... idealno bi bilo kad bi Obama proćero Mubaraka... ali da sam na njegovom mistu... ne znam ni ja šta bi... jedno je apsolutno sigurno, kad Mubarak ode netko mora doć... tko? živ čoek ili anarhija? možda čak i građanski rat... zajebato je to jer su sve mogućnosti otvorene... to je problem sa tim internetom... nitko nema copyright i nitko nije odgovoran...
pa, da je pametan, podvuk'o bi crtu i rekao "ok, mubarak je history, hajd' da se pozicioniramo kao supporters of the people i kupimo si kredit kod onih koji dođu posle mubaraka, koji god bili". a građanskog rata bez vojske nemere bit, a bar tu egipatsku vojsku amerika može da obrađuje, s obzirom na dosadašnje im ljubavničke odnose.
Korisnikov avatar
By 2kune
jedino što je meni tu i ideološki i logički, a bome i strateški vrlo problematično je ta glupa zaljubljenost u "našu vojsku patriotsku", koja ih je, realno, prepustila onim neandertalcima na milost i nemilost, ograničila im prostor za akciju, neprestano pokušava na finjaka da ih pošalje kući, a sad su se, vidim, i pridružili policiji u hapšenju i zastrašivanju novinara/ki. tako da, serem im se u neutralnost.
pa sad... ne znam baš... vojska je imala malo pješadije kada su upali neandertalci na devama... ne poznajem dovoljno odnos vojske i protestanata jer ima par dana da malo i nimalo gledim alđiiiz... ali, čisto utilitarno: da je vojska u onom trenu zapucala iz oklopnih kola bilans prvih 5 minuta bio bi par tisuća mrtvih, desetak tisuća ranjenih i isprevrtana oklopna kola... ovako je bilans bio 900 ranjenih i , mislim ali nisam siguran, 6 poginulih... doduše, pješadija je nešto kasnila ali kad je došla napokon uspostavila je tampon zone i zaustavila menstruaciju... sve da je u dosluhu sa režimom, vojska prije svega nije pucala u narod a to je narodu dovoljno da je s razlogom slavi i časti... jerbo vojska ima oružje, jebiga... a vjerujem da i nije baš tako monolitna... vidjet ćemo...
:jerry:

pa, da je pametan, podvuk'o bi crtu i rekao "ok, mubarak je history, hajd' da se pozicioniramo kao supporters of the people i kupimo si kredit kod onih koji dođu posle mubaraka, koji god bili". a građanskog rata bez vojske nemere bit, a bar tu egipatsku vojsku amerika može da obrađuje, s obzirom na dosadašnje im ljubavničke odnose.
pa to ajmerikanci standardno i rade kad imaju s kime pregovarat... ako nemaju nekog konkretnog prerizično je kupovati kredit jer je to čista lutrija... pogotovo ako si ajmerika a kreditiraš vodeću zemlju islamskog svijeta... ma kurac moj može ajmerika tuđe vojske da obrađuje dajući im oružje... a vjetnam? a talibani? a šahova vojska koja je podržala ajatolaha? itd... itd... nije se to baš pokazalo do sada... sa naklonošću naroda jedini na planeti zna baratati holivud a vidimo kako se to odražava na kvalitet filmova...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa sad... ne znam baš... vojska je imala malo pješadije kada su upali neandertalci na devama... ne poznajem dovoljno odnos vojske i protestanata jer ima par dana da malo i nimalo gledim alđiiiz... ali, čisto utilitarno: da je vojska u onom trenu zapucala iz oklopnih kola bilans prvih 5 minuta bio bi par tisuća mrtvih, desetak tisuća ranjenih i isprevrtana oklopna kola... ovako je bilans bio 900 ranjenih i , mislim ali nisam siguran, 6 poginulih... doduše, pješadija je nešto kasnila ali kad je došla napokon uspostavila je tampon zone i zaustavila menstruaciju... sve da je u dosluhu sa režimom, vojska prije svega nije pucala u narod a to je narodu dovoljno da je s razlogom slavi i časti... jerbo vojska ima oružje, jebiga... a vjerujem da i nije baš tako monolitna... vidjet ćemo...
:jerry:

fora je u tome da su neandertalci bili jednostavno propušteni ka trgu od strane vojske, iako je bilo više nego jasno šta tamo traže. a još gore je kad se tome doda činjenica da njih uopšte nisu podvrgli proverama kroz koje su, inače, svakodnevno prolazili svi antimubarački protestanti na prilazima tahrir-u. da su na njih samo primenili uobičajene kontrolne procedure, barem ne bi uneli oružje na trg. a ako je u tom trenutku bilo malo pešadije, pa bem li ga, ako im je već razlog blejanja na tom trgu da "održavaju situaciju mirnom", onda je bilo logično da im pojačaju snage u trenutku kad se sprema kontra-miting. kad su se ovi međusobno dohvatili, već je bilo prekasno da se stvar spreči. mada, i tad su stajali i gledali kojekakva premlaćivanja, koja su mogla da se spreče i bez pucanja.

hence im se serem u takvu neutralnost.

a vojska vrlo verovatno nije monolitna, s obzirom da nikako da se odluči oli srati ili pišati. ili su možda svi k'o jedan zbunjeni i neodlučni u tom vojnom vrhu. ma, ta mi je vojska u celoj priči najveća misterija. o njima se najmanje diskutuje kao o faktoru rešenja situacije, a meni se čini da baš oni imaju najveći potencijal u tom pogledu.

pa to ajmerikanci standardno i rade kad imaju s kime pregovarat... ako nemaju nekog konkretnog prerizično je kupovati kredit jer je to čista lutrija... pogotovo ako si ajmerika a kreditiraš vodeću zemlju islamskog svijeta... ma kurac moj može ajmerika tuđe vojske da obrađuje dajući im oružje... a vjetnam? a talibani? a šahova vojska koja je podržala ajatolaha? itd... itd... nije se to baš pokazalo do sada... sa naklonošću naroda jedini na planeti zna baratati holivud a vidimo kako se to odražava na kvalitet filmova...
haj' dobro, tu ima istine. ali ti primeri koje nabrajaš su ipak različiti od ovoga što se dešava u egiptu. ovde bi podržali nekoga ko se upravo bori za demokrackije ustrojstvo, a ne stipendirali kojekakve fanatike da rade njihove kold vor prljave poslove. ja i dalje cenim da bi čak i sa njihove gnjile imperijalističke pozicije bilo pametnije da se uvate u antimubarak kolo.
Korisnikov avatar
By 2kune

fora je u tome da su neandertalci bili jednostavno propušteni ka trgu od strane vojske, iako je bilo više nego jasno šta tamo traže. a još gore je kad se tome doda činjenica da njih uopšte nisu podvrgli proverama kroz koje su, inače, svakodnevno prolazili svi antimubarački protestanti na prilazima tahrir-u. da su na njih samo primenili uobičajene kontrolne procedure, barem ne bi uneli oružje na trg. a ako je u tom trenutku bilo malo pešadije, pa bem li ga, ako im je već razlog blejanja na tom trgu da "održavaju situaciju mirnom", onda je bilo logično da im pojačaju snage u trenutku kad se sprema kontra-miting. kad su se ovi međusobno dohvatili, već je bilo prekasno da se stvar spreči. mada, i tad su stajali i gledali kojekakva premlaćivanja, koja su mogla da se spreče i bez pucanja.

hence im se serem u takvu neutralnost.

a vojska vrlo verovatno nije monolitna, s obzirom da nikako da se odluči oli srati ili pišati. ili su možda svi k'o jedan zbunjeni i neodlučni u tom vojnom vrhu. ma, ta mi je vojska u celoj priči najveća misterija. o njima se najmanje diskutuje kao o faktoru rešenja situacije, a meni se čini da baš oni imaju najveći potencijal u tom pogledu.
ja gledo na CNN-u direkt prijenos upada... nije ih vojska pustila, vojska je držala duple barikade, jednu prema jednima, drugu prema drugima... i mubarakaši su prevrnuli vojni kamion i razjurili vojsku koje nije bilo dovoljno... oni iz oklopnih kola mogli su samo ili gledati ili pucati... pa su gledali... vojsku su sjebali na svojoj barikadi tako što su joj prošli sa strane i prišli s leđa dok su istovremeno s fronta prevrtali kamion... profesionalci... i onda nisu bezglavo jurnuli na antimubarakaše već su stali na kamenomet i gađali ekipu i oprobavali perimetar neprestanim jurišima manjih grupa... a onda su krenuli gdje su nanjušili najslabiju točku... pravi profići...
i nije istina da ih vojska na punktovima ulaska nije legitimirala jer su prije antiprotesta čitavo jutro javljali da su našli veliki broj ljudi sa policijskim ispravama kod sebe a bez uniforma... a vojska nije nikada ni prije zaustavljala na tim punktovima, samo je pregledavala dokumente... uostalom, fora sa antimubarakašima je i bila da ne dođe do upotrebe vatrenog oružja već da lakom konjicom razjure protestante da ne bude previše krvi... to je, jelte, ono što sam gledao i čuo...

inače, u demokratskim državama ili onima koji to kane biti, vojska ne smije biti odlučujući faktor u politici... ne čini mi se da se egipatska vojska u svemu tome toliko loše drži... jebeš ti politiku koju vodi vojska...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

ja gledo na CNN-u direkt prijenos upada... nije ih vojska pustila, vojska je držala duple barikade, jednu prema jednima, drugu prema drugima... i mubarakaši su prevrnuli vojni kamion i razjurili vojsku koje nije bilo dovoljno... oni iz oklopnih kola mogli su samo ili gledati ili pucati... pa su gledali... vojsku su sjebali na svojoj barikadi tako što su joj prošli sa strane i prišli s leđa dok su istovremeno s fronta prevrtali kamion... profesionalci... i onda nisu bezglavo jurnuli na antimubarakaše već su stali na kamenomet i gađali ekipu i oprobavali perimetar neprestanim jurišima manjih grupa... a onda su krenuli gdje su nanjušili najslabiju točku... pravi profići...
i nije istina da ih vojska na punktovima ulaska nije legitimirala jer su prije antiprotesta čitavo jutro javljali da su našli veliki broj ljudi sa policijskim ispravama kod sebe a bez uniforma... a vojska nije nikada ni prije zaustavljala na tim punktovima, samo je pregledavala dokumente... uostalom, fora sa antimubarakašima je i bila da ne dođe do upotrebe vatrenog oružja već da lakom konjicom razjure protestante da ne bude previše krvi... to je, jelte, ono što sam gledao i čuo...
eto šta biva kad se informiše iz različitih izvora. :lol: ja, pak, čula da su pre kontramitinga redovno pregledali i sadržaje džepova i torbi svih koji su prilazili trgu. a da to nisu uradili kad je krenula mubaračka ekipa. sad 'bem li ga, ja sam taj prenos više slušala no gledala, pa nemam tako graphic predstavu šta se dešavalo. ali jedini prevrnuti i zapaljeni kamion kog se sećam, desio se nakon što su ovi već uleteli na trg i nakon što je sranje uveliko bilo u toku.
doduše, ako se dobro sećam, bilo je nekoliko prilaza trgu i nije na svim bila ista situacija, ni kad su dolazili, ni kasnije kad je izbio haos.
a ovi bilmezi naravno da su bili profi, kad su većinom bili mubarakova murija.

inače, u demokratskim državama ili onima koji to kane biti, vojska ne smije biti odlučujući faktor u politici... ne čini mi se da se egipatska vojska u svemu tome toliko loše drži... jebeš ti politiku koju vodi vojska...

ma, god forbid da ja to priželjkujem. samo da mu eksplicitno otkaže poslušnost.
Korisnikov avatar
By 2kune
yap... informiranje je zajebana stvar... morat ću kupit svoj satelit... :zavera:
zanimalo me da vidim vizualno kako se ponašaju da bih sam ocijenio tko su i kakvi su... :smug:
Korisnikov avatar
By Mars
E da...pre neki dan slušah o uloGi vojske u egipaćanskom društvu...da su oni vazda generisali svoje preCednike i poTpreCednike...faktički i bili na vlasti...i da sada....faktički...oni i ne bi da tu svoju vlast - predaju...

Al nema teXta na netu da poDkrepim....

Kasnije...
Korisnikov avatar
By 2kune
pa Egipat je desetljećima u izvanrednom stanju... no mnijem da je vojska malko zbunjena... tili bi i stisnit i prnit...
uostalom, tko zna, možda im je baš Obama naredio da se ne mješaju... :misli:
Korisnikov avatar
By svejedno

sa naklonošću naroda jedini na planeti zna baratati holivud a vidimo kako se to odražava na kvalitet filmova...

:lol:

:lol:

..

a sto se Obame tice.... fuck.

Otkazati dugogodisnje prijateljstvo zbog nedajboze neprijateljskih 'sledecih'?

Uopste, preterano zajebana situacija, nije Baraku lako....tolke mirovne misije sprovodi, nobelovu nagradu bre dobio za sav taj trud... al sad mu nije lako.

..

Ocel Barak na Mubaraka?
Mozda samo nece se mesa u unutrasnje stvari druge drzave,
its not the american way...?
Korisnikov avatar
By Mars
Zar tako o dobitniku Nobelove nagrade za mir...

:kesa:
Korisnikov avatar
By 2kune
ja prije mislim da mu je Muby prestar... :giggle:
yap, nije american way... :lol:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
i evo konačno hosnija... kaže, obraća se svojim "fellow egyptians as a father to his sons and daughters"...
:drama:

.
.
.
.
.
.

šjoooo kakav idiot. :mad:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pfffff....

Events had moved quickly after Saudi Arabia's King Abdullah warned President Barack Obama earlier in the day the U.S. should 'go easy' on Egypt, or face a cooling of diplomatic relations.

The Saudi monarch said earlier in the day that his country would prop up Mubarak if America withdrew its aid programme.

Abdullah, 86, told Obama not to humiliate Mubarak, who is under pressure from protesters to quit immediately, in a fiery telephone conversation on January 29, according to the Times, who cited a senior source in Riyadh.

A day earlier, on January 28, the White House said they would review the $1.5billion in aid to Egypt. Officials later said no such review was planned currently.

King Abdullah has his own problems in the Middle East, however, after 10 moderate Saudi scholars claimed they have formed the country's first political party and are seeking his recognition.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!