Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Elena
Originally posted by krpica

da ili ne :)
Ne. U srodstvu sam, pored roditelja koji su mi super, samo sa gomilom idiota koji me ne interesuju ni na jedan način pa ni na emotivno/seksualni ... ne volim rodbinu ni na slici da vidim :icequeen:
Korisnikov avatar
By Sunce
Uzasno sam se stideo mog brata od tetke kad sam bio mali, a to znaci da sam ga pritajeno voleo. Mislim - kao dete od 3-4 godine do 12, 13.
Korisnikov avatar
By Torry
citam neke komentare ovde i ne mogu da verujem

zaista mislim da je gay drustvo jako liberano, sto meni odgovara, medjutim, prosto ne verujem da postoje i dalje predrasude sto se nekih stvari tice...

da me ne shvatite pogresno, nisam ja striktno za rodbinske veze, ali mogu da razumem da se desi odredjena privlacnost izmedju rodjaka, jer je to neka vrsta hemije, bliskosti, koja se desi a i ne mora, i na koju ne mozes da utices i da negiras...prosto se desi...i kazem, to mogu da razumem....pa zaboga, to se desavalo iha-haj odavno, da su se rodjaci vencavali izmedju sebe da bi zadrzali imanje, tradiciju, ime, bla bla..kao i homoseksualnost...ne mogu samo da shvatim da ih neko pljuje i vice bolest itd...a sta kazu za nas?

inace mogu da razumem sve osim zlostavljanja i prisile, kada je ljubav u pitanju, za mene granice nema
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
joj joj joj.....

prosto ne mogu da ne komentarisem ovu temu iz vise razloga..

prvo, upravo prozivljavam neku vrstu zaljubljenosti u rodjaku,
drugo, ne mogu da cutim na licemerje pojedinih ljudi i lazno moralisanje..

odmah se ogradjujem.. dakle, potpuno prihvatam drugacije misljenje i shvatam da ima ljudi koji su protiv odredjenih stvari-odnosa-pojava iz razlicitih razloga, ali da neko da sebi za pravo da kaze kako je neko drugi bolestan, gadan i odvratan samo zato sto ima drugacije misljenje i-ili stav, to ne prihvatam i ne razumem, pogotovo ne od strane pripadnika i pripadnica LGBT populacije koji su i sami izopsteni i nazivani bolesnima i poremecenima samo zato sto su drugaciji od vecine...

elem, ono sto sam negde vec rekla, ponovicu i ovde, a to je da je moj stav da sve sto dve (ili vise) odraslih osoba prihvataju dobrovoljno i svesno i u cemu uzivaju svi akteri i akterke apsolutno podrzavam i ne vidim nista lose u tome...
sledece, pretpostavljam da je vecina nas nakon sto je spoznala homoseksualnu orjentaciju bila u nekoj vrsti dileme, poricanja, osecala krivicu, borila se protiv toga sto oseca ili sl, a sigurna sam da smo svi manje ili vise culi direktne osude od strane str8 populacije tipa "to je neprihvaljivo, bolesno, devijantno" i sl... a verovatno su nekada neke od vas rekle ili pomislile "to meni ne moze da se desi"
ali, opet, vecina nas je to uspesno prevazisla i srecno i zadovoljno zivimo svoj zivot i zbog i uprkos cinjenice da volimo (i) osobe istog pola.

gospodjica koja sebe naziva nastranom jer je lezbejka neka ne prica u ime svih nas molim lepo, jer postojimo i mi koje smo razumne i samosvesne osobe i koje znamo da nema nicega "nastranog" u tome..

da se vratim na konkretnu temu..
jedna stvar je zaljubiti se u bliskog rodjaka, brata, sestru, majku, oca, sta god za koga smo sve vreme svesni da nam je rodjak i sa kojim smo odrastali i vaspitavani smo kao rodjaci, a sasvim drugo je upoznati nekog takvog posle x godina i shvatiti da imate odredjena osecanja prema njemu-njoj..

moj slucaj... znala sam da postoji odredjena devojka koja mi je rodjaka (trece koleno) ali se nikada nismo upoznale... kad smo se srele, otisle smo na pice itd.... ja sam odlepila za njom totalno. sad, to sto sam osetila tesko sam mogla da kontrolisem, ali svoje ponasanje, tj. delanje svakako mozemo kontrolisati uvek.. nisam nista uradila jer bi to bilo previse komplikovano u ovom trenutku, smatrala sam da je bolje po mene da se povucem... ali, nikako ne osudjujem ljude koji su delovali u skladu sa svojim osecanjima..
niti smatram da bilo ko ima pravo da osudjuje druge dok se ne nadje u njihovoj kozi...
toliko od mene...
ostale lepo molim da razmisle pre nego sto pocnu da komentarisu zlobno i osudjivacki i da se malo zapitaju da li su bas takve svetice kao sto misle da jesu... ili pak "nastrane"... odlucite se!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Norma Jeane

da se vratim na konkretnu temu..
jedna stvar je zaljubiti se u bliskog rodjaka, brata, sestru, majku, oca, sta god za koga smo sve vreme svesni da nam je rodjak i sa kojim smo odrastali i vaspitavani smo kao rodjaci, a sasvim drugo je upoznati nekog takvog posle x godina i shvatiti da imate odredjena osecanja prema njemu-njoj..

Znaci, ako se zaljubis u bliskog rodjaka (mama, tata, brat, sestra) to je drugo od toga da se zaljubis u neku dalju rodjaku (kao u tvom slucaju)? Po cemu je drugacije? Bas me zanima.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
mene je prvi put poljubila jedna rođaka. rekla je da želi da se igramo mame i tate, ja, naivna kakva sam i ostala, pomislih da to mame i tate neće baš biti bukvalno i - tras. moj prvi poljubac. možda je bila zaljubljena u mene? možda sam ja bila zaljubljena u nju pa sam smislila ovaj scenario dok sam unezvereno trčala ka kući? možda sada proživljavam neproživljeno sa rođakom, nastavljajući davno započetu igru mame i tate? možda sam trebala da studiram nešto drugo... napravih off ( mada i nisam, u principu ). uhvatila me faza poveravanja u potrazi za psihoanalizom. :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Nisam, ne svidja mi se niko od rodbine.

Aaaa ne zapravo ima jedan ali nije mi mnogo bliza rodbina i nismo u krvnom srodstvu i nekolko puta sam iscureo zamiljsajuci njega :drama:

A jednom sa sanjao da pusim ujaku :retard: Al bio sam mali i bilo mi popaljivo i posle sam ga jedva u oci gledao :lol:
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
po tome sto si sa majkom, bratom, sestrom odrasla u porodici i od kad znas za sebe znas da su ti najblizi rod - tako si odgajana, a dalje rodjake koje prvi put u zivotu vidis u svojoj 25. godini ne smatras primarnom porodicom i tad moze da se desi nesto nepredvidjeno...
reci ces da je to isto?
Korisnikov avatar
By Zwezdica

po tome sto si sa majkom, bratom, sestrom odrasla u porodici i od kad znas za sebe znas da su ti najblizi rod - tako si odgajana, a dalje rodjake koje prvi put u zivotu vidis u svojoj 25. godini ne smatras primarnom porodicom i tad moze da se desi nesto nepredvidjeno...
reci ces da je to isto?
Ja pitam tebe da li ti tu pravis razliku, da je ok sa nekim daljim rodjakom, a ne sa ocem,majkom itd. ? Da li je tebi to isto, ili jedno osudjujes, a drugo ti je ok jer se tebi desilo ?
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Originally posted by Zwezdica

reci ces da je to isto?
Ja pitam tebe da li ti tu pravis razliku, da je ok sa nekim daljim rodjakom, a ne sa ocem,majkom itd. ? Da li je tebi to isto, ili jedno osudjujes, a drugo ti je ok jer se tebi desilo ?
mislim da sam jasno iznela svoj stav
Korisnikov avatar
By Zwezdica

reci ces da je to isto?
Ok. Da ja pokusam onda da provalim taj tvoj stav. Govoris da ljudi ne osudjuju, da ne govore da je to bolesno, ali ti si sama osudila sa time da ti je prihvatljivo neki dalji rodjak kog nisi poznavala, a sa blizim rodjacima ti nije ok. Rodjaci su rodjaci, blizi, dalji, ako vec zelis da budes otvorena, da ne osudjujes, onda ne osudjuj ni u kakvom obliku (makar bili majka i sin, otac i cerka itd.).
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Anhedonie
Aaaa ne zapravo ima jedan ali nije mi mnogo bliza rodbina i nismo u krvnom srodstvu i nekolko puta sam iscureo zamiljsajuci njega :drama:
Ja imam jednog trećeg ili četvrtog rođaka...
brateeeeeeeeeeeeeeeeeeee
brateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ne nekoliko puta...
Korisnikov avatar
By Norma Jeane

reci ces da je to isto?
Ok. Da ja pokusam onda da provalim taj tvoj stav. Govoris da ljudi ne osudjuju, da ne govore da je to bolesno, ali ti si sama osudila sa time da ti je prihvatljivo neki dalji rodjak kog nisi poznavala, a sa blizim rodjacima ti nije ok. Rodjaci su rodjaci, blizi, dalji, ako vec zelis da budes otvorena, da ne osudjujes, onda ne osudjuj ni u kakvom obliku (makar bili majka i sin, otac i cerka itd.).

mozda si ti to shvatila kao osudjivanje... shvati kako god... samo sam konstatovala da je "drugo" a ti vidim volis da sve sto je "drugo" automatski stavis u kontekst osudjivanja.... bez uvrede, moj licni utisak...
ponavljam:
"....da je moj stav da sve sto dve (ili vise) odraslih osoba prihvataju dobrovoljno i svesno i u cemu uzivaju svi akteri i akterke apsolutno podrzavam i ne vidim nista lose u tome... "
Korisnikov avatar
By Zwezdica

reci ces da je to isto?

mozda si ti to shvatila kao osudjivanje... shvati kako god... samo sam konstatovala da je "drugo" a ti vidim volis da sve sto je "drugo" automatski stavis u kontekst osudjivanja.... bez uvrede, moj licni utisak...
ponavljam:
"....da je moj stav da sve sto dve (ili vise) odraslih osoba prihvataju dobrovoljno i svesno i u cemu uzivaju svi akteri i akterke apsolutno podrzavam i ne vidim nista lose u tome... "
Cekaj bre, zar te nisam lepo i kuluturno pitala da mi objasnis sta si pod time mislila? Jesam! Nemoj mi stavljati u usta reci koje nisam rekla! I dalje mi nije jasno to "drugo"! Dakle? Umes li da objasnis svoj stav?
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
zwezdica aka zena monstrum:
to sto je meni "drugo" znaci da JA nemam preferencije prema majci, ocu, rodjenom bratu i sl... dakle, ponavljam ne osudjujem, jednostavno ne razumem jer mi se nije desilo... eto, lepo sam raspolozena pa ti nacrtah, posto ne kapiras sama....
drugo, ja ti nista ne stavljam u usta (bukvalno) vrati se malo unazad pa vidi sta si pisala....
trece, ne vidim potrebu za tim neprijateljskim stavom, ne znam ko je tebe iznervirao, ocigledno to nema veze sa mnom ni sa ovom temom....
i na kraju - imaj svoj stav, niko ti ne brani, evidentno da se ne slazemo.. postujem.. i nadam se da ti se nece desiti nista slicno, bice to gadno ako budes morala da progutas svoje reci... veruj mi... :D
Korisnikov avatar
By .L O S T
pa mozda bih opalio par svojih burazera, ali se zaljubljivao nisam.\

bar do sad.
Korisnikov avatar
By Zwezdica

zwezdica aka zena monstrum:
to sto je meni "drugo" znaci da JA nemam preferencije prema majci, ocu, rodjenom bratu i sl... dakle, ponavljam ne osudjujem, jednostavno ne razumem jer mi se nije desilo... eto, lepo sam raspolozena pa ti nacrtah, posto ne kapiras sama....
drugo, ja ti nista ne stavljam u usta (bukvalno) vrati se malo unazad pa vidi sta si pisala....
trece, ne vidim potrebu za tim neprijateljskim stavom, ne znam ko je tebe iznervirao, ocigledno to nema veze sa mnom ni sa ovom temom....
i na kraju - imaj svoj stav, niko ti ne brani, evidentno da se ne slazemo.. postujem.. i nadam se da ti se nece desiti nista slicno, bice to gadno ako budes morala da progutas svoje reci... veruj mi... :D
:lol:

Ja sam od pocetka samo zelela pojasnjenje tog "drugog". Recimo sam dobila ili nisam.
Jos mi samo fali reci da gutam, iovako sam :prase:
Da sam neprijateljski raspolozena, videla bi, ovo je prepiska obicna. :yes:
Korisnikov avatar
By acid drop
nije. i stvarno bi mi bilo krajnje neprijatno da mi se to dogodi.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!