Originally posted by Galadriel
Originally posted by mili86
Postoji komisija za akreditaciju
Znam da postoji, bilo bi zanimljiva tema insajdera.
evo ti info insajdera iz par izvora sa uprave med bg i med ns
medicinski fakultet u ns ne ispunjava uslove akreditacije
u pogledu obeszbedjenih ucila, kvaliteta nastave i
nastavnickog osoblja
i tri puta su mu pretili zatvaranjem i isli da pregovaraju
cemu se beogradski medicinski silno obradovao
toliko da se vec unapred mislilo o upisivanju dece
koja se momentalno ispisu sa tonuceg broda
kao samofinansirajuce studente i cerupanjem kesa
medjutim iako ns nije apsolutno nista promenio za tih 7 meseci
koliko je drama trajala dobise akreditaciju
a obrazlozenje bese: pa kako cemo zatvoriti medecinski
eto ti insajderski info?
zadovoljna? verovatno ne. ni ja. muka me uhvati
a uhvati me jer znam da pored tog medicinskog u ns
ima mnogo faxova u srbiji a pogotovo kojekakvih visih skola
koji ni u ludilu ne zadovoljavaju uslove, nego ajd
na sve to dodatno mi je muka sto neki od vas stvarno ne shvataju da kvalitet varira od fakulteta do fakulteta bez obzira da li je on privatni ili drzavnia da je razlika u kriterijumima. Kriterijumi prolaznosti su zapravo glavni adut drzavnih fakulteta.
Ja se sa tim ne bih bas slozio da je to pravi nacin na koji treba tretirati studente. Ne moze se znanje meriti raspolozenjem profesora, njihovim hirovima, sto su oni danas eto tako raspolozeni da im od svih ljudi, danas prodje 5 na ispitu. Zbog cega? Eto tako. Moze im se. Zaista, u takvom ambijentu, gde su studenti izlozeni psihickoj represiji, ja se divim tim istim studentima koji imaju volje da zavrse drzavni fakultet i sto uopste hoce da ga zavrse. Kako bi pokazali sebi da mogu sta? razviju mentalne probleme? izdrze mentalnu torturu bez razloga? razviju kompleks prema svemu sto nije zavrsilo drzavni fakultet?
Al problem je taj sto ga umesto 3 ili do nedavno 4, zavrse za vise godina i onda cemu sve to. Vi ocenite da li je profesor kompetentan ako mu samo 10% ljudi prodje na ispitu. Sta je on te ljude naucio? Jesu oni retardirani da samo 10% njih ne moze da polozi?
Ako nista trebali bismo da budemo zahvalni megi i slicnima jer je naterao ostale da kazu eee cekaj, ne mozemo bas da ih prcamo u glavu sad do kraja neg malo manje jer ce da saviju tabak i odu gde ih postuju. isto sad postoje i dzrvni faxovi za neke stvari koje nisu postojale pre. nadmetanje ce ih naterati oboje da budu bolji u PRUZANJU SVOJIH USLUGA STUDENTIMA, sto bi trebalo sve da vas zanima.
Muka je sto vecina ljudi ne shvata da nije generalni problem sa drzavnim ili privatnim fakultetima, vec je problem totalnog kolapsa drustva na svim nivoima, pa tako i u obrazovanju.
A mozete da se uclanite i u neku stranku, dobro se pozicionirajte i onda ce sve doci samo po sebi, pa i fakultet. Ima politicara koji su zavrsavali i drzavne fakultete za 15 minuta, pa sto sutra ne bi i vi.
*edit 2:
a malo mi je i smesna ta identifikacija sa agresorom skoro
ja sam se patio jer sam izlazio na ovaj ispit 4 puta a vise sam ucio neg neko na privatnog pa cu da ga/je prozivam za idiota i podsmevam se, a posle cu da sedim na birou 4 godine jer posla nema. ne jer ne valjas neg jer nema.
mozda cu da pokusam ili sam vec pokusao da odem napolje na nastavak studija ili na rad a onda ce oni od spolja da te pomnoze na nulom bilo koji fakultet da si zavrsio u srbiji. svejedno!
e onda da vidis tek nakupljene zuci i pljuckanja po svemu sto nije drzavno.
kompleks nize vrednosti prerusen u kompleks vise vrednosti uvijen u celofan od ignorancije a na njemu fina masna s blagim dodirom ljubicaste.
i shodno tome ajmo se i nadalje praviti da je najveci problem to sto je bekvalceva mala upisala megu, a ne to sto idemo na fax koji ne moze nicim a pogotovu ne kvalitetom opravdati cenu koju naplacuje i sto posle toga nemamo blagu ideju sta cemo raditi. samo nek jedrzavni.