Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bambola
da zaista interesantna tema-zasto se lezbejke ne stite?
Gay momci imaju mnogo vecu sansu za zarazu i kod devojaka je ta sansa uveliko umanjena,ali valjda postoji?! Pa,pretpostavljam da ne bih zavlacila prste na kojima imam neku svezu ogrebotinu ili sl.a problema nema kad nema ni otvorene rane.
Sad,sto se jezika tice..pa recimo da verujem da je opet mala sansa da se zarazim tim putem?!OK verovatno ispadam glupa u drustvu,ali sta cu:zid:Ne verujem da sam jedina.Stvarno mi je otuzno da lizem devojku preko neke folije i sl.A moozda bi i moglo da se proba,kao fol da ispadne sexy,neka folijica s ukusom npr...visnje!Obecavam sebi da cu se u novoj 2005 promeniti!Odsad-samo lizanje sa folijom!
Korisnikov avatar
By reveal
uopste ne koristim zastitu. nema potrebe. sa jednom jedinom devojkom sam vec 2 god, i potpuno joj verujem. :lezkiss:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
bravo za ovako iscrpan post, dala si mi zaista izvanredan hilight na lezbejski safe sex. :)

uz jedan komentar:
Originally posted by Elinne
U mokraci ima dovojno vrusa HIV-a zato ozbiljno shvatite ovaj savet.
HIV virus je veoma, ali VEOMA osetljiv i PH mokra?e ga ubija. dakle, putem mokra?e se nije mogu?e zaraziti HIV virusom. predostrožnost je na mestu zbog nekih drugih virusa, bakterija, mikroorganizama koji se mogu preneti ovim putem.
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
nema potrebe, vec sam godinama sa istom zenom :smilegrin:

ali moram priznati, da ranije dok sam bila "solista" nisam vodila racuna o tome ali nisam nikad ni imala sasvim anoniman seks i verovatno sam mislila da je i tako tesko se zaraziti od zene kao zena...
Korisnikov avatar
By reveal
":: ABECEDA HIV-a I TESTIRANJE ::

HIV (Human Immunodeficiency Virus - Virus humane imunodeficijencije) je virus koji napada imuni sistem. Imuni sistem je odbrana organizma od infekcija. HIV ošte?uje sposobnost organizma da proizvodi antitela koja se bore protiv bolesti. S vremenom, organizam postaje nesposoban da se odbrani od infekcija i bolesti. AIDS je medicinski termin koji se koristi da ozna?i poslednji stadijum HIV bolesti.

Krv, uklju?uju?i i menstrualnu krv, sperma, vaginalni sekret i maj?ino mleko su telesne te?nosti koje mogu nositi dovoljno HIV-a da prouzrokuju infekciju. Pljuva?ka, suze i znoj ne prenose HIV. Stolica i mokra?a mogu biti prenosnici ako sadrže krv. Da bi se neka osoba zarazila, HIV mora do?i u njen krvotok. Ovo se može desiti kada je jedna od partnerki HIV pozitivna, a par (ili grupa) ima nezašti?eni analni, vaginalni ili oralni sex ili koristi zajedni?ke igle za introvensko konzumiranje droge. HIV se takoðe može preneti preko inficirane sperme tokom alternativne oplodnje, od majke na fetus u materici, tokom poroðaja ili dojenja. HIV nije postojan i ne može opstati dugo van tela.

Efikasnost HIV-a (koliko lako virus uðe u ne?iji krvotok) zavisi od razli?itih faktora. O ovome ?e biti više re?i kroz knjižicu.

TESTIRANJE

HIV test proverava prisustvo antitela na HIV u vašoj krvi. Testiranje na HIV je dobrovoljno i nijedan doktor/ka ni zdravstveni radnik/ca nema pravo da insistira da uradite test, niti mogu da vas testiraju bez vašeg znanja i pristanka. Možete se testirati na infektivnoj klinici. Ako razmišljate o tome da se testirate, treba da imate nekoliko stvari na umu.

Testiranje na HIV bi trebalo uvek da bude pra?eno odgovaraju?im konsultovanjem pre i nakon testiranja. Konsultovanje pre testa bi trebalo da vam pomogne da odlu?ite da li da idete na testianje i koje su posledice kad saznate da ste HIV pozitivni ili negativni. Ako je vaš test negativan, standardna praksa je da se testirate ponovo za tri meseca, a da nemate nezašti?eni sex izmeðu testova. Razlog za ovo je to što je vašem telu možda potrebno do tri meseca da proizvede dovoljno antitela na virus da bi mogla biti detektovana. Dakle, potrebna su dva testa da potvrdite pozitivan ili negativan rezultat. Rezultati bi trebalo da se daju samo li?no na konsultativnim razgovorima nakon testiranja koji bi trebalo da pokrivaju pitanja koja se odnose na vaš rezultat. Ako želite dodatne informacije o odgovaraju?im procedurama testiranja, vidite odeljak Kontakti.

:: VAŠA VAGINA - PRI?A IZNUTRA ::

Istorija i nauka su nam prenele standardno (muško) viðenje da je vagina nešto što služi za ubacivanje penisa... crna rupa, prazan prostor. Još jedna predrasuda je da je vaš klitoris nesavršeni penis. Nauka i dragi dr Frojd predlagali su da žene treba da razmišljaju o svojim genitalijama kao o zasebnim delovima pre nego kao o predivno kompleksnom setu organa. Vaša vagina nije samo parking mesto, a vaš klitoris nije zamena za penis, vaš pol je kutija dragulja, pa da bacimo pogled:

Kakvo sakriveno blago. Vagina i klitoris ne postoje zasebno: oni drhte, trzaju se, nati?u, doživljavaju orgazam, ejakuliraju, ljube, miluju i grle na dodir ruke (vaše ili tuðe) ili usana.

Ne samo da je vaša vagina okružena nervnim završecima, miši?ima i sekretnim žlezdama koje vas ?ine vlažnim, klizavim i drhtavim, ve? je vaš klitoris mnogo više nego što oko vidi.

U stvari,vi ne možete videti 90% vašeg klitorisa, ali on što je daleko od o?iju nije van misli i van dodira...

TAJNI SAVETI:

Istraživanje tih 90% je avantura koju možete zapo?eti same ili s nekom drugom - hajde da pokrenemo te cifre nekim novim tehnikama istraživanja i milovanja...

Da li ste ikada ose?ali da ?ete nakvasiti krevet (ili stolicu ili kuhinjski sto) tokom tih divljih strasnih trenutaka? Pa, može li biti da ste bile na ivici da uradite "nemogu?e" i da ejakulirate. Da, prema pionirskim teoreti?arima/kama sexa, ejakulacija kod žena nije samo mogu?a, ve? se dešava.

Koliko je nama poznato, niko nije prou?avao ovaj ženski "ejakulant" da vidi da li sadrži HIV virus. Ako ste vi prska?ica, tretirajte ovaj ljubavni sok kao svaki drugi, možete odlu?iti da koristite rukavice i zaštitne latex folije tokom sex-igre.

Ako ste trandža sa neovaginom, onda faktori transmisije mogu biti malo razli?iti. Dobra je ideja da koristite puno lubrikanta za sex sa penetracijom (prsti, penis ili dildo) jer vaša vagina ne proizvodi baš puno svojih sokova. Takoðe, neovagina nije baš rastegljiva, pa fisting može izazvati bol. Razgovarajte o ovim pitanjima sa doktorom/kom s kojom se ose?ate prijatno.

SPECIJALAN SAVET

Za diranje i jeb**** pi*** ili guze, možete pokušati da nosite dve rukavice na istoj ruci. Pošto ste dirali i zadovoljili njenu guzu, skinite gornju rukavicu i onda je vreme da dirate i zadovoljite njenu pi*** - druga rukavice je spremna - nema odlaganja.

Sluzokoža obavija odreðene delove vašeg tela, kao što su vagina, usta, o?ni kapci i analni prolaz.

Sluzokože vagine i usta izdržljivije su od sluzokože analnog prolaza. Posekotine, ogrebotine i rane od PPB-i kao što je herpes, povrede kao što su oderotine, mogu da pomognu prolazak HIV-a kroz ove sluzokože. PPB-i mogu služiti kao kofaktori za prolazak HIV-a. Ako vi ili vaša partnerka imate u tom periodu herpes ili hlamidiju, onda je verovatno?a HIV transmisije pove?ana. Ako je vaša partnerka HIV pozitivna i vi imate PPB, važno je da nju zaštitite od tih infekcija.

Stolica može preneti bacile i PPB-i, uklju?uju?i hepatitis A i B (C i HIV ako je prisutna krv). Uvek imajte pri ruci kutiju rukavica. Promenite rukavice izmeðu igranja sa njenom guzom i vaginom.

Nošenje rukavica pri bilo kojoj igri prstima ili pesnicom zaštiti?e vas obe od prenošenja ili dobijanja infekcija. Neke bakterije mogu sre?no živeti u vašoj guzi, ali ?e izazvati probleme ako ih prenesete u vašu vaginu.

Da li ste znale da se možete vakcinisati protiv hepatitisa A i B?

Da biste bacile latex, pažljivo izvrnite rukavice i stavite koriš?ene zaštitne latex folije i kondome unutra. Zavežite rukavice u ?vor i bacite ih u ðubre. Uverite se da je ðubre van dohvata dece ili radoznalih ku?nih ljubimaca.

:: USTA, USNE, JEZICI ::

Ljubite ušne školjke, ližete bradavice, sisate nožne prste, istražujete kakvog su ukusa njena usta - jednostavno, jedete jedna drugu. Šta sve samo možete uraditi svojim ustima, usnama i jezikom!

Oralni sex je uvek bio tema debata. Re?eno je, naro?ito lezbejkama, od strane medija, doktora/ki i prijatelja/ica da je oralni sex izmeðu žena siguran. Takoðe nam je re?eno da možemo preneti virus putem oralnog sexa, pa ?emu onda da verujemo? Mada ih je jako malo, postoje potvrðeni slu?ajevi transmisije HIV-a sa žene na ženu oralnim putem. Moramo biti sposobne da donosimo sopstvene odluke o tome kako da imamo dobar sex, u našim glavama i sa našim telima. Koliko nas zaista zna koje PPB-i ili druge viruse, kao što je hepatitis C, imamo u svojim telima? Razgovor o sexu, uklju?uju?i i to kako mi imamo oralni sex, nije samo sexi ve? nas i osnažuje.

Ako jedna od vas ili obe, znate da imate hepatitis C pozitivne, da ste HIV pozitivne, imate aktivni herpes, neku drugu PPB ili jednostavno ne znate da li imate ili ne, ako imate menstruaciju ili ?ekate na rezultat testa, onda se aktivnosti mešanja sokova (lizanje, sisanje, jedenje i spuštanje na vaginu vaše partnerke ili njenu guzu) mogu uraditi na krevetu od latexa. Vidite poglavlja Kako da postavite zaštitnu latex foliju i Abeceda HIV-a.

Rane, plikovi, posekotine ili ?irevi u vašim ustima mogu omogu?iti da HIV dospe u vaš krvotok i poznati su kao kofaktori. Posekotine i krvavljenje u vašim ustima može se dogoditi posle pranja zuba ili ?iš?enja zuba koncem. "

preuzeto sa sajta LABRIS

za vise informacija pratite ovaj link
Korisnikov avatar
By bambola
Thanx reveal-very revealing!!!
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by bambola
Thanx reveal-very revealing!!!

:blush: :roll: :saint2:
By Çâðê_DUP
:pop:
By Bombina
Originally posted by bambola
da zaista interesantna tema-zasto se lezbejke ne stite?
Gay momci imaju mnogo vecu sansu za zarazu i kod devojaka je ta sansa uveliko umanjena,ali valjda postoji?! Pa,pretpostavljam da ne bih zavlacila prste na kojima imam neku svezu ogrebotinu ili sl.a problema nema kad nema ni otvorene rane.
Sad,sto se jezika tice..pa recimo da verujem da je opet mala sansa da se zarazim tim putem?!OK verovatno ispadam glupa u drustvu,ali sta cu:zid:Ne verujem da sam jedina.Stvarno mi je otuzno da lizem devojku preko neke folije i sl.A moozda bi i moglo da se proba,kao fol da ispadne sexy,neka folijica s ukusom npr...visnje!Obecavam sebi da cu se u novoj 2005 promeniti!Odsad-samo lizanje sa folijom!

bambola nisam stigla da citam fali imam da ti kazem ovo je sansa nema,ja to znam al u vezi zbog zarazu koji su menjjali puna decke i lezbejke
ne znaju ko su zarazili
ja zapravo znam iskustva,makar nedam sex nikome!!!
vodim racuna zastitu.sve je dobro ili lose
all to nemogu da kazem .,nema ojacati
By Dionysus
Pa, ne... Pazim sa kim idem u krevet >))
By жњ
koliko znam, lezbejke u srbiji ne koriste zastitu, a zasto je tako ne znam.

pri tom su i jako promiskuitetne. :pljuje:
Korisnikov avatar
By DarkAngel
Ja mislim da i devojke treba da koriste zastitu, da ne treba da nas bude blam da npr imamo kod sebe rukavice ili prezervativ koji cemo iskoristiti za ona slatka igranja. Naprotiv, moze da bude veoma zanimljivo

:opacupa:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by pitanje
:wtf:

A sta tebi nije jasno?

Postoji tema, negde je davno Tramp mislim pisala o folijama i kako se koriste, i gde se mogu naci.....
Korisnikov avatar
By starsailor
mene zanima dal se nesto promenilo kod zena u vezi zastite, sa obzirom da HIV ne preskace lezbe. ako je tako onda bi svi postali lezbe :D

ajde zene dal koristite bar neku zastitu i da li radite HIV testove ( samo nemojte da sada ispadne da sve imamo srecne veze, monogamne smo i bla bla, kada znamo da nije tako. izuzetci vi ne odgovarajte ;) )
Korisnikov avatar
By Val
Nit´ sam monogamna, nit´ izuzetak.

Jasan odgovor?

U sushtini...nadam se da sam rodjena pod srecjnom zvIJezdom i da mi niko nishta ne mozhe! Sem redovnih "testova" HIV i ja nismo u dijalogu. Znam, apsolutno nezrelo. Al´ iskreno!
Korisnikov avatar
By Modesty
kakva crna zaštita sa ženom,prvo,ne menjam partnerke a drugo ne spavam sa promiskuitetnim i "sumljivim" ženama.
Korisnikov avatar
By Val
O da. Ta NEzashtita itekako ume da se pretvori u "crna"! :sigh:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Val
O da. Ta NEzashtita itekako ume da se pretvori u "crna"! :sigh:

pa ti u prošlom postu iznese malo drugačiji stav.
odlazim sa teme i neću pročitati odgovor jer me u biti i ne zanima.
Korisnikov avatar
By Val
Moje "saznanje" da je HIV opasan dovodish u vezu sa mojim gornjim postom? :nerd: Priznadoh. Zheno...priznadoh da ne koristim zashtitu. Iako znam da je opasno! :putnik:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Nije mi bas najjasnije kako bi se suvislo mogla koristiti zastita od side pri lezbo seksu.
Hajd` kod momaka, stave kondom i to je to, ali kako mi lezbe da se zastitimo pri oralnom seksu, recimo ?
Da stavimo kondom na jezik, ili najlon kesu preko vagine koju planiramo da lizemo ?
Korisnikov avatar
By Val
Daco bre! Ti se (nadam se) shalish... :dropdead:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Pa ne, stvarno me interesuje. Nisam do sada koristila zastitu te vrste, a sad u ovoj temi citam u gornjim postovima da postoje neke specijalne folije, kese i rukavice za zastitu od side u lezbo seksu.
Pa me interesuje kakve su te folije, rukavice i kese ?
I da li se umesto njih mogu koristiti i obicne, medicinske ili gumene rukavice, folije za kuhinjsku upotrebu i pijacne kese ?
Kesa bi trebalo da je kesa, bitno da ne probija.
Korisnikov avatar
By Val
Daco, ti kao zhena koja promovishe prashinu kao ugrozhavajucji faktor kad je "intimna higijena" u ptanju...pitash za pijachnu kesu? (Na ONU temu...ak´ prashina nadje put kroz gaTje, nacji cje i kroz dlake!)

Izguglaj! :cita:
Korisnikov avatar
By Draco
Ne, naravno. Ne bih si uskracivala dodir i ukus svoje devojke. Mada me naplasila neka Labrisova knjizica, aj mast sej.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!