Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
i dalje to isto, samo sto ga vise nitko ne gleda... postalo je dosadno, odavno... :shrug:
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Stripi

:lol: ne, ne zove se Ivona a nije ni desnicar.
rekao sam odmah gore da djeluje malo urotnicki, pogotovo ako covjek cita samo naslove. Medjutim, ima onaj dio o davanjima i primanjima unutar Unije, pa tako, na osnovu korekcije, samo jedna mala Slovenija placa dodatnih 10ak milijuna eura, koje Britanija odbija placati. Rumunjska, proporcionalno velicini I stanovnistvu placa I nekoliko puta vecu korekciju. Medjutim, velicina se ne racuna kad su poljoprivredni poticaji u pitanju, nego godine staza u Eu, tako da zapravo bogatije zemlje, ujedbo I prve clanice dobijaju puno vise poticaja od mladjih I u pravilu siromasnijih zemalja. E sad, nije to teorija Davida Ickea, nego cinjenica.
moj stav generalno jest da su ovu zemlju I zemlje Balkana opcenito unistili sami Balkanci I njihovi politicari I da malo sta tu Eu moze unistit vise nego sto je vec unisteno.
procitah opet prvi post
nisi nigde pomenuo da djeluje urotnicki
stavise ceo prvi put zvuci as puno entuzijazma as one
posalji ovo na deset adresa ili neces imati srece godinu dana

elem UK ne zeli da placa taj fee jer je isti za odrzavanje i administriranje eurozone kojoj UK ne pripada

obzirom da ste se raspisali o teoriji zavere zasto i sta UK i tu mogu nesto da kazem a to je da UK jako mnogo koristi monetaristicke metode za navigaciju privrede (instrumente kontrole iz narodne banke)

kada bi uvela euro UK ne bi mogla iste da koristi jer ne bi imala sopstvenu valutu da tweakuje neg bi sve te odluke dolazile iz frankfurta

tada bi UK izgubila kontrolu nad privredom na koju se prejebeno preterano ne mogu naglasiti koliko jako mnogo puno silno oslanja

dodatna stvar koja je vrlo skopcana sa ovim a i sa profitom koji nam je svima srcu dragi je trziste stranih valuta

na trzistu stranih valuta (trguje se devizama) se dnevno obrce 3.98 triliona dolara. TRILIONA!! DNEVNO!!!!!! ZA JEDAN DAN!!!!

a vid ovo:
Trading in London accounted for 36.7% of the total, making London by far the most important global center for foreign exchange trading. Prvi sledeci je new york sa manje od 16% i sledi tokio sa cca 8%

sto znaci da samo preko londona dnevno prodje preko 1.6(priblizno, iz glave racunam) triliona dolara. to je uzasno mnogo para.

gubitkom monetarne kontrole Uk centrale banke, ne samo da bi UK izgubila kontrolu da utice na neke od deviznih kurseva perfidno nego bi izgubila jako veliki deo ovog trzista potpuno.

verujem da su i dalje troskovi i oportuni trosak benefita koje gube ulaskom u euro zonu daleko visi od potencijalnih dobitaka ulaska u euro zonu za englesku

shodno tome nece ni uvoditi oni euro skoro

za ovo ostalo o cemu ste pricali tipa procedure i lalala
ne znam nista o tome

blenta
over and out
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by svejedno

Ja cekam Lonija da kaze kako EU ima zakone protiv homofobije i da je sve ostalo nebitno.
Originally posted by Loni

Dakle EU mi nema alternativu.

I AD Zakon i paradu imali smo zato što je EU pritisdla ove naše.
Ma kakva bila EU je manje zlo od balkanskih izolacionista i nacionalista, tako da joj se neke stvari mogu i oprostiti u dogledno vreme.

:giggle:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by deran
Originally posted by Popeye

njemacka placa EU, a ne hrvatska.
mislim jebote, koje nebuloze. :roll:

inace, ima EU mnogo problema i stvari koje treba zamjeriti, ali to nisu ove gluparije koje furaju provincijalni i/ili nacionalisticki umovi sa svim sirevima i vrhnjima, ljudima gušterima i retard-elaboratima.
možemo li čuti te zamerke... :cowboy:
cim napisem elaborat o tome, stavit cu ga na rapidshare i nafurat nekog frenda da otvori topic.
Korisnikov avatar
By Stripi
Jedva cekamo :cheer:
enihau, glavno je da je nacionalizam obrana sira I vrhnja ali je sasvim normalno imati pravilnik o duzini krastavca, primjerice :lol:
za sir i vrhnje me bas zaboli, ja to kupujem u ducanu
Korisnikov avatar
By Mars
Ma nek se nose sa svojom EU

''
Korisnikov avatar
By Tungi
Koliko mi srcu nije draga,za teme poput ove je najpodesnija izjava Ivane Zigon:

"Europa je stara gospodja koja polako umire"

I dare to say,koja ce vrlo brzo da odapne.

A na sve to da dodam i ovo(g)

''
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by Stripi

Jedva cekamo :cheer:
enihau, glavno je da je nacionalizam obrana sira I vrhnja ali je sasvim normalno imati pravilnik o duzini krastavca, primjerice :lol:
za sir i vrhnje me bas zaboli, ja to kupujem u ducanu
Ma ko je vidio to kupiovati u dućanu, okus nije ni blizu...ccc...:lol:
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by Tungi

Koliko mi srcu nije draga,za teme poput ove je najpodesnija izjava Ivane Zigon:

"Europa je stara gospodja koja polako umire"

I dare to say,koja ce vrlo brzo da odapne.
To govore desničari na Balkanu već 10 godina...previše se tu para vrti da bi se to tek tako raspalo, nisu oni Jugoslavija.
Korisnikov avatar
By Tomek
Originally posted by blenta

...

elem UK ne zeli da placa taj fee jer je isti za odrzavanje i administriranje eurozone kojoj UK ne pripada
.....
kao sto i ne pripada, delimicno pripada ili pripada sa izmenama i drugim sporazumima u eu,
pa je s toga verovatno najmanje integrisana drzava clanica eu u eu
i placa manje nego sto bi mozda trebalo da je deo svega kao npr zemlje beneluksa
Korisnikov avatar
By svejedno

obzirom da ste se raspisali o teoriji zavere zasto i sta UK i tu mogu nesto da kazem a to je da UK jako mnogo koristi monetaristicke metode za navigaciju privrede (instrumente kontrole iz narodne banke)

kada bi uvela euro UK ne bi mogla iste da koristi jer ne bi imala sopstvenu valutu da tweakuje neg bi sve te odluke dolazile iz frankfurta

tada bi UK izgubila kontrolu nad privredom na koju se prejebeno preterano ne mogu naglasiti koliko jako mnogo puno silno oslanja

dodatna stvar koja je vrlo skopcana sa ovim a i sa profitom koji nam je svima srcu dragi je trziste stranih valuta

na trzistu stranih valuta (trguje se devizama) se dnevno obrce 3.98 triliona dolara. TRILIONA!! DNEVNO!!!!!! ZA JEDAN DAN!!!!

a vid ovo:
Trading in London accounted for 36.7% of the total, making London by far the most important global center for foreign exchange trading. Prvi sledeci je new york sa manje od 16% i sledi tokio sa cca 8%

sto znaci da samo preko londona dnevno prodje preko 1.6(priblizno, iz glave racunam) triliona dolara. to je uzasno mnogo para.

gubitkom monetarne kontrole Uk centrale banke, ne samo da bi UK izgubila kontrolu da utice na neke od deviznih kurseva perfidno nego bi izgubila jako veliki deo ovog trzista potpuno.

verujem da su i dalje troskovi i oportuni trosak benefita koje gube ulaskom u euro zonu daleko visi od potencijalnih dobitaka ulaska u euro zonu za englesku

Cekaj, oces da kazes da razlozi nisu ovo:
Originally posted by smaug

Nije u pitanju poverenje u svoju valutu ama ni malo. Rec je o potpuno sumanutim razlozima. Zgranuo bi se. Rec je o ksenofobiji i nacionalnom identitetu a ne ekonomiji.

zjuuuu.

..

svasta covek nauci ovde ,)

..

LM, ja svratio da vim sta ima odje, al ne merem se zadrzavam da se igram jos, jbg.

I mi anarhisti moramo zaradimo te proklete novce.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by EnRage

Ma ko je vidio to kupiovati u dućanu, okus nije ni blizu...ccc... :lol:

Nemam naviku. Majka to nikad nije radila jer joj se gadilo a ja s pak nisam gadljiv I obozavam okus domaceg sira I vrhnja ali sam prelijen da idem do placa. I eto tako, onda to kupujem u ducanu. Sad sam se navadio na vrhnje iz Kozarske Dubice, ima neki plasticni domaci okus :D
ali zato obavezno svercam kajmak iz Srbije.
Korisnikov avatar
By smaug
Vidi svejedno, da ne citiram sve: ne mogu da se slozim sa tvojim  prvim komentarom u kome kazes da je razlog pravljenja/odrzavanja u zivotu EU iskljucivo finansijska profit.  Te ne mogu dalje taj post da komentarisem.  Drugo ovo sto je blenta napisao lepo zvuci ali nije tacno. Taj fee o kome on prica ne placa ni Irska. I na sve to u Irskoj je najmanji porez na capital gains. Hoce Francuzi i Nemci da crknu i da pobiju sve u Irskoj ali je taj procenat ostao isti cak i posle bailout od pre dva meseca!  Drugo ni jedna drzava ne trguje novcem samo u sopstvenoj valuti! Trece ono sto npr blenta nije kopirao sa vikipedije je podatak da je Deutsche Bank  top currency trader. Ovo je podatak iz maja 2010.   Ako sad prihvatim logiku da svaka zemlja trguje samo u sopstvenoj valuti onda je najbolje uvesti evro. Ali posto to nije tako onda to nije tako. Takodje treba da mislim da su u Londonu samo npr banke( koje cine samo jedan deo prodaje i kupovine valuta) iskljucivo UK banke. A nisu. I tako dalje i tako dalje. 
Korisnikov avatar
By svejedno
Ma jok bre smaug, ja samo hocu da kazem da ksenofobija & nacionalni identitet SIGURNO nisu razlozi zbog kojih UK nije presla na euro.

..

A ti ne moras se slazes sa mojim komentarom o profitu, mada ja i ne mislim da je to jedini razlog pravljenja & odrzavanja EU.

Mislim da svet zaista ide ka svetskoj vladi, valuti, vojsci, policiji, svetskoj banci & all those wonderful & 'nema alternative' things.

I da kad se to jednom desi, alternative zaista biti nece.

..

Ali da, mislim da je profit UVEK & SVUDA jedan od presudnih razloga za bilo sta.

Ne moras se slazes ni sa tim.
Korisnikov avatar
By smaug
A zasto mislis da ksenofobija i nacionalni identitet sigurno nisu razlog?
Korisnikov avatar
By svejedno
jer je u pitanju NOVAC. I najjaca jebena valuta na svetu.

..

Mozda i gresim, ko zna.
Korisnikov avatar
By blenta

a vid ovo:

Cekaj, oces da kazes da razlozi nisu ovo:

Nije u pitanju poverenje u svoju valutu ama ni malo. Rec je o potpuno sumanutim razlozima. Zgranuo bi se. Rec je o ksenofobiji i nacionalnom identitetu a ne ekonomiji.

zjuuuu.

..

svasta covek nauci ovde ,)

..

LM, ja svratio da vim sta ima odje, al ne merem se zadrzavam da se igram jos, jbg.

I mi anarhisti moramo zaradimo te proklete novce.

da. ne osporavam da postoji primesa svega i svacega
ali tvrdim (mada nisam uvek u pravu)
da ne direktno profit kao profit
ali ekonomski standard jedne drzave ima dosta veze sa tim
kakve ce se i kako stvari odvijati u drustvu

npr u irskoj je godinama bio veliki problem IRA sto bese
navodno teroristicka organizacija za otcepljenje severne irske
i besniloa godinama i onda odjedanput razoruzanje od 94-97
a pre toga nazivali ih ultra radiklanim i sta sve ne

a kad odes na neke stat sajtove tipa ovog npr
http://www.historicalstatistics.org/
vidis da bas u tom periodu krenuo
da se izjednacava gdp po glavi stanovnika irske sa uk
ne potpuno ali pogledas podatke od 70ih nadalje kad je ira operisala
sve je od +0.5 do 2, 2.5% a cesto i u minusu
i onda od devedesetih posle ekonomskih i obrazovnih reformi krece da se penje
pa ima par godina gde je bio i deset
i bas tada se ira demilitarizovala. slucajnost? ne!
najprostija maslovljeva hijerarhija motiva

da banalizujem (ili Lonizujem)
plata ti je za godinu dana cca 15% realno veca?
(realno- znaci ne direktno u brojevima ali imas 15% vecu kupovnu moc)
oce li te biti briga ukoliko je to trend sa tendencijom odrzaja
dal ce ti se drzava zvati mesopotamija. ne mnogo, pare resavaju probleme.
kad ih nema problemi koji su latentni ili manje bitni postaju jako bitni
nesto kao-hleba i igara, ne?

ne tvrdim da je to jedini i glavni uzrok
tvrdim da je jako bitan cinioc
Korisnikov avatar
By blenta

Vidi svejedno, da ne citiram sve: ne mogu da se slozim sa tvojim  prvim komentarom u kome kazes da je razlog pravljenja/odrzavanja u zivotu EU iskljucivo finansijska profit.  Te ne mogu dalje taj post da komentarisem.  Drugo ovo sto je blenta napisao lepo zvuci ali nije tacno. Taj fee o kome on prica ne placa ni Irska. I na sve to u Irskoj je najmanji porez na capital gains. Hoce Francuzi i Nemci da crknu i da pobiju sve u Irskoj ali je taj procenat ostao isti cak i posle bailout od pre dva meseca!  Drugo ni jedna drzava ne trguje novcem samo u sopstvenoj valuti! Trece ono sto npr blenta nije kopirao sa vikipedije je podatak da je Deutsche Bank  top currency trader. Ovo je podatak iz maja 2010.   Ako sad prihvatim logiku da svaka zemlja trguje samo u sopstvenoj valuti onda je najbolje uvesti evro. Ali posto to nije tako onda to nije tako. Takodje treba da mislim da su u Londonu samo npr banke( koje cine samo jedan deo prodaje i kupovine valuta) iskljucivo UK banke. A nisu. I tako dalje i tako dalje. 
drzave placaju nazivimo ga "fee" u odnosu na institucije koje ih servisiraju
UK fee je manji jer UK ne koristi euro i pritom samo koordinira svoju monetarnu politiku te nema potrebe za uslugama eu sistema centralnih banaka neg samo politickih institucija u kojima ima svoje predstavnike.
Irska koristi euro

ja porez na kapitalnu dobit nisam ni pominjao

pomenuo sam da preko londona prodje dnevno 1.6 triliona dolara u transakcijama
koliki god da su kumulativni komisioni fee-jevi
svih koji ucestvuju u transakcijama
pomnozimo ih sa 1.6 triliona i dobicemo uzasno veliki broj.

broj koji dobijemo je profit od obavljanja brokersko dilerskih poslova
napravljenih u UK, shodno tome bez obzira dal ih je napravila
dojce banka ili baba mara platice porez u UK
koja nema male poreze kao Irska jer ih je
Irska spustila kako bi u periodu buma ohrabrila direktne spoljne investicije

dakle nevezano kojom valutom trguju i ko trguje i sta rade i kako rade
placaju porez u UK, na promet od 1.6 triliona dolara dnevno
to sam hteo reci

i ne samo da zzvuci jako lepo
i jeste lepo
za njih... trenutno
Korisnikov avatar
By smaug

jer je u pitanju NOVAC. I najjaca jebena valuta na svetu.

..

Mozda i gresim, ko zna.
:lol:
Najjaca valuta. Na svetu.
Bezi tamo svejedno ti si neozbiljan covek.

:lol:

@blenta

IRA nije navodno teroristicka organizacija. IRA je jos uvek teroristicka organizacija.
Razoruzanje nije doslo odjednom.
Nisu se razoruzali zato sto im je porastao standard. I nije im porastao standard zato sto su se razoruzali.

Jeste ekonomski standard jako bitan i uzrok i posledica. Ali na zalost ne moze da se banalizuje (Lonizuje, I like this :) ) uopste. I naravno da su bitne stvari koje mislis da nisu bitne kad se jedna nacija 'obogati' ili kad ima 'jaku valutu'.

Al nema veze.
Necu ja vise da smaram.

edit: Nisam videla novi post pre nego sto sam postavila ovaj svoj.
Ali ko sto rekoh, necu vise da smaram.
Korisnikov avatar
By blenta
ne smaras
reci nam

ja ne mislim da sam uvek u pravu
i nisam potkovan za drustveno politicke prilike

rekao sam za ono sto ja smatram bitnim

mada smo vec malo odlutali od originalne teme
nisam mislio da su seli i rekli
e cuj stari sad imamo paaara, mani puske ajmo u pab da igramo darts instead

ali mislim da bi jedno drustvo imalo mnogo manje separatisticko, nacionalistickih teznji i ekscesa
u slucaju da ima mnogo veci standard nego kada bi mnogo losije ziveli

daleko od toga da je to jedini faktor
ima tu verovatno i istorije i mentaliteta
i otvorenost/izolovanost prema spoljnom svetu
ali mislim da je standard isto tako jako bitan faktor
Korisnikov avatar
By svejedno
@ smaug

nikada nisam ni tvrdio da sam ozbiljan covek. daleko bilo.

..

dok ti npr. ozbiljno tvrdis da u monetarnoj politici ljudi uzimaju ksenofobiju kao ..bitan faktor. presudan cak.

..

I ..deder mi reci... ti se cenis ozbiljnijom covecicom od mene, smaug?

lol indeed.
Korisnikov avatar
By smaug
Imam migrenu i ne mogu da spavam.
@blenta
Sve se slazem a naricito s tim da smo se skroz odmakli od teme.

@ svejedno
Naravno da nisam nigde rekla to st tvrdis da jesam. Ali sam rekla da UK ne koristi evro zbog ksenofobije i nacionalnog identiteta. Citala, slusala, zgranula se jer sam mislila da je u pitanju jaka valuta sindrom i evo to i napisala.
A sto se izbiljnosti tice jel hices molim te da mi odgovoris al ukratko samo DA ili NE da li si bio ozbiljan kad si rekao da je funta najjaca valuta na svetu. Ako ne nisi bio ozbiljan onda ne zbam sto se ljutis. Ako si bio ozbiljan nadam se da nisi bio ozbiljan zato sto to sto si napisao nema smisla. I necu da se svadjam. Ocu uvek al sa tobom necu nikad.
Korisnikov avatar
By Mars
drmni antenu

aa....C.

ti si uveo taj termin?

pa nista, onda tebi :kralj:
Korisnikov avatar
By svejedno

Imam migrenu i ne mogu da spavam.
@blenta
Sve se slazem a naricito s tim da smo se skroz odmakli od teme.

@ svejedno
Naravno da nisam nigde rekla to st tvrdis da jesam. Ali sam rekla da UK ne koristi evro zbog ksenofobije i nacionalnog identiteta. Citala, slusala, zgranula se jer sam mislila da je u pitanju jaka valuta sindrom i evo to i napisala.
A sto se izbiljnosti tice jel hices molim te da mi odgovoris al ukratko samo DA ili NE da li si bio ozbiljan kad si rekao da je funta najjaca valuta na svetu. Ako ne nisi bio ozbiljan onda ne zbam sto se ljutis. Ako si bio ozbiljan nadam se da nisi bio ozbiljan zato sto to sto si napisao nema smisla. I necu da se svadjam. Ocu uvek al sa tobom necu nikad.
pa ja nekako uzimam to da necemo da se svadjamo ko axiom ,)

i ne ljutim se, boze, samo.... kanda, ko sto sam ja napisao da je funta najjaca na, jel, svetu, ti si napisala da UK nje presla na evro zbog xenofobije i da je rec o tome a ne o ekonomiji.

..

LM - ne, nisam bio ozbiljan, jer najiskrenije nemam pojma koja je realno najjaca valuta na svetu, i znam da nemam pojma to i nemam neke zelje to ni da saznam,
i tome slicne stvari... no sam..kakoonobese...malo 'lonizovao' situaciju, jel.

..

A aj sad ti meni reci sa 'da il ne', posto si tim recima rekla, jesi li ti bila ozbiljna kad si rekla da to sto Britanija nije presla na evro nema veze sa ekonomijom?

Odn. da nije rec o ekonomiji u toj sitnici odbijanja preuzimanja evropske valute?

pS. i izvini ako sam nesto...delovao kao da sam ljut, staznam.
Nisam .)
Korisnikov avatar
By 2kune
dobre glavne teze... moglo se bez kojekakvih teorija urote ali je pitanje da li bi onda bilo toliko duhovito...
Korisnikov avatar
By smaug

@ svejedno
pa ja nekako uzimam to da necemo da se svadjamo ko axiom ,)

i ne ljutim se, boze, samo.... kanda, ko sto sam ja napisao da je funta najjaca na, jel, svetu, ti si napisala da UK nje presla na evro zbog xenofobije i da je rec o tome a ne o ekonomiji.

..

LM - ne, nisam bio ozbiljan, jer najiskrenije nemam pojma koja je realno najjaca valuta na svetu, i znam da nemam pojma to i nemam neke zelje to ni da saznam,
i tome slicne stvari... no sam..kakoonobese...malo 'lonizovao' situaciju, jel.

..

A aj sad ti meni reci sa 'da il ne', posto si tim recima rekla, jesi li ti bila ozbiljna kad si rekla da to sto Britanija nije presla na evro nema veze sa ekonomijom?

Odn. da nije rec o ekonomiji u toj sitnici odbijanja preuzimanja evropske valute?

pS. i izvini ako sam nesto...delovao kao da sam ljut, staznam.
Nisam .)
:)
Sori za nejavljanje.

Elem, nije u pitanju ime valute pre nastavka 'najjaca na svetu'. Nego je problem sto takva recenica ne moze da ima smisla ako se ne napise npr danas, prosle godine u maju... 'UK funta je najjaca valuta danas'. To je onda ok. Ako je istina :)
Ako hoces da se sigramo onda su valute koje su u istoriji svog postojanja najmanje, da izvinis na izrazu, fluktuirale svajcarski franak i kuvajtski dinar. Te eto moze da se kaze da su one najjace. Takodje je u jednom trenutku pre.. pet godina potraznja za kineskim juanom je bila neopisiva te je on bio tad najjaci...Eto to samo hocu da kazem.

A sto se pitanja tice - UK nije uvela evro zbog ksenofobije i nacionalnog identiteta. Ne nije rec o ekonomiji. E ajde zapisi u tefterce da i o ovome procakulamo kad se vidimo.

:kiss:

P.S Da ne znam da ne razgovaram sa rodjenim mi bratom mislila bih da razgovaram sa rodjenim mi bratom. On odgovorno tvrdi da je funta zakon, a dok je ziveo u Engleskoj tepao im je i zvao ih 'funtice'....
WTF?

A ja sam na ovu temu over and out.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!