Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by smaug

a) Varas se.
Ok, neka bude.
b) To je ok. Samo taj tvoj link nema veze ni sa analizom ko nas/vas tamo vodi ni sa analizom evropskih integracja.
ŠTo se nas tiče, analiza pravog stanja u našoj državi definitivno nije potrebna. Nas vide krininalci ili osuđeni ili oni koji još nisu stigli na osvetnički udar od svojih dojučerašnjih drugara.
A sve te stranke imaju svog glavnog šefa u Europskom parlamentu. HDZ odgovara svojim konzervativcima, SDP svojim laburistima, i tako redom.

Da ne pričamo da je kod nas ujedinjavanje u bilo kakvu uniju zabranjeno zakonom koji je donio isti taj HDZ prije desetak i više godina.

A demokratska procedura o referendumu o ulasku u EU? Sjajna je. Referendum će se održati nakon pristupanja EU.

Eto ti kratke analize stanja.
Korisnikov avatar
By smaug
A lider UKIPa je kako dodatak diskusiji?

@svejedno Ali Britanija je clanica EU. Kako to objasnjavas? Ima poverenja da se uclani kad su druge stvari u pitanju a nema kad je valuta u pitanju. Bice da nije poverenje/nepoverenje u pitanju :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Bice da nije.

Zapravo, bice da je poverenje, ipak. U svoju valutu.

..

Jer kako Stripijev drugar lepo objasnjava u delu koji se zapravo bavi ekonomijom, sve sto se radi na kraju (koncu? ,) ide u korist Britaniji.

I to je neosporivo.

^ Kako ti to objasnjavas?

All nations as one?
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by svejedno

Samo, kazem, premalo se u celoj prici zadrzao na ovome i otisao u apsolutno nebitne 'Ajkovstine' koje potpuno skrecu paznju sa ovih cinjenica.
Možda istina leži u tome što je, to sam već naveo, čovjek po struci pravnik a ne ekonomist. Njega su više zanimali zakoni i pravosuđe.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Stripi

b) To je ok. Samo taj tvoj link nema veze ni sa analizom ko nas/vas tamo vodi ni sa analizom evropskih integracja.
ŠTo se nas tiče, analiza pravog stanja u našoj državi definitivno nije potrebna. Nas vide krininalci ili osuđeni ili oni koji još nisu stigli na osvetnički udar od svojih dojučerašnjih drugara.
A sve te stranke imaju svog glavnog šefa u Europskom parlamentu. HDZ odgovara svojim konzervativcima, SDP svojim laburistima, i tako redom.

Da ne pričamo da je kod nas ujedinjavanje u bilo kakvu uniju zabranjeno zakonom koji je donio isti taj HDZ prije desetak i više godina.

A demokratska procedura o referendumu o ulasku u EU? Sjajna je. Referendum će se održati nakon pristupanja EU.

Eto ti kratke analize stanja.

[/quote]

:)
Hvala. Ali i ova tvoja skracena analiza ima vise (racionalnih) podataka od onog linka. :)
Meni su samo te teorije zavere....Ne znam jbg. Ja probala i ne mogu tako nikako da razmisljam. Isuvise sam i matora i cinicna za to.
Korisnikov avatar
By Srklet
taj covjek je idiot, bez obzira na struku.
Korisnikov avatar
By svejedno
Jebo coveka ( izvini Stripi ,)
neke stvari koje spominje su ...stono kazu, fakat.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ne bih baš rekao da je idiot.
Korisnikov avatar
By smaug

Bice da nije.

Zapravo, bice da je poverenje, ipak. U svoju valutu.

..

Jer kako Stripijev drugar lepo objasnjava u delu koji se zapravo bavi ekonomijom, sve sto se radi na kraju (koncu? ,) ide u korist Britaniji.

I to je neosporivo.

^ Kako ti to objasnjavas?

All nations as one?
Nije u pitanju poverenje u svoju valutu ama ni malo. Rec je o potpuno sumanutim razlozima. Zgranuo bi se. Rec je o ksenofobiji i nacionalnom identitetu a ne ekonomiji.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ili idiotskim izgovorima?

..

Ljudi, kazu, imaju obicaj da lazu. A kazu i da politicari lazu najvise od svih ,)
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by smaug

:)
Hvala. Ali i ova tvoja skracena analiza ima vise (racionalnih) podataka od onog linka. :)
Vidjela si kako izgleda proces donošenja odluka u EU, koji se nalazi u jednoj od tablica? Shvatila si proceduru?
Shvatila si kako Europska Komisija kao tijelo direktno utječe na Europski Parlament (jedino tijelo u koje građani biraju članove) a da pri tome Europski Parlament nema pravo nevasnog predlaganja i donošenja zakona, već je Komisija najviše zakonodavno tijelo?
Šta će ti racionalniji podatak od toga?
Meni su samo te teorije zavere....Ne znam jbg. Ja probala i ne mogu tako nikako da razmisljam. Isuvise sam i matora i cinicna za to.
Ma da, u biti i meni, ali ovo mi je bilo interesantno :yes:
Korisnikov avatar
By Tomek
To je mogla da bude zanimljiva analiza da nema onog dela o veleizdanicima i stranim placenicima, teorijama zavere i objasnjenja zasto je Papa bas 33 minuta razgovorao sa Josipovicem...
Te poslednje delove kao da su sastavljali Pasalic, Ljubo Cesic Rojs i Natasa Jovanovic...

To me podseca me na Petra Lukovica koji u kritikama stavova Smajlovicke i Kostunice, obavezno pomene da Smajlovicka ima male sise a da Kostunica voli macke. Nepotrebno je i baca senku neozbiljnosti na sve ostalo...

I ima mnogo zamena teza i sitnih podmetanja...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Tomek

To je mogla da bude zanimljiva analiza da nema onog dela o veleizdanicima i stranim placenicima, teorijama zavere i objasnjenja zasto je Papa bas 33 minuta razgovorao sa Josipovicem...
E bas ovo^.

..

Lm, sto se tice svih tih teorija zavera i sl, ja bas cenim da sam preveliki cinik da bih pomislio da judi nisu dovoljno pokvareni da lepo nameste sebi & svojoj deci sto vecu & duzu vlast u dogovorima iza zavese.

..

I da su ljudi na vlasti zapravo toliko dobri da zele da pomognu manje mocnima od njih.

..

Drugacije vrste logike, staznam.

..

Sve vlade suocene su sa jednim problemom koji se iznova vraca; vlast privlaci patoloske osobe. Nije tacno da vlast podmicuje; ona poseduje magnetnu moc za podmitljive.

Misonaria Protectiva
Korisnikov avatar
By smaug

Ili idiotskim izgovorima?

..

Ljudi, kazu, imaju obicaj da lazu. A kazu i da politicari lazu najvise od svih ,)
E jbg sad...
Bezi tamo. Necu da se igram :)
Korisnikov avatar
By smaug

Vidjela si kako izgleda proces donošenja odluka u EU, koji se nalazi u jednoj od tablica? Shvatila si proceduru?
Shvatila si kako Europska Komisija kao tijelo direktno utječe na Europski Parlament (jedino tijelo u koje građani biraju članove) a da pri tome Europski Parlament nema pravo nevasnog predlaganja i donošenja zakona, već je Komisija najviše zakonodavno tijelo?
Šta će ti racionalniji podatak od toga?
Da sve. Ali, again, ne iz linka. Iz linka sam shvatila da je covek malo...ostrascen i da voli da se igra teorija zavere.
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa daj smaug, ti zaista cenis da ce u finansijskim stvarima ljudima na 'polozajima' biti bitno biiiilo sta sem profita?

Iskreno?

lol

..

Evo jos jedna od Frenka Herberta, ako nes vise se igras:
Vladavine, ukoliko istrajavaju, obavezno sve vise naginju ka aristokratskim oblicima. Nije poznato da je i jedna vladavina u istoriji izbegla ovaj obrazac.
A sa razumevanjem aristokratije, vladavina je sve vise sklona da deluje iskljucivo u interesu vladajuce klase - bilo da je ta klasa nasledjeno kraljevstvo, oligarhija, finansijsko carstvo ili ucvrscena birokratija.

Politika kao fenomen ponavljanja: Prirucnik za obuku Bene Geserit
,)
Korisnikov avatar
By erkondisn

A meni od europskih integracija.
Kad vidim ko nas tamo vodi, nije ni neobično da mi je muka.
zasto? kogod da ih vodi (istina, i meni je muka kad vidim tko je na vlasti), ionako ih vodi istom cilju... vec smo pokazali da smo u zadnjih 20 godina itekako prosperirali, pa sta ce nam EU uopce :D

naveo bih primjer jednog grada na obali gdje su nekoc ljudi svi solidno zivjeli radeci u industriji aluminija, kao i ferolegura. nasilnom deindustrijalizacijom doslo je do toga da doticni grad od 50 000 stanovnika sad ima gotovo 5 000 nezaposlenih te da na jednog umirovljenika dolazi gotovo pa 1 zaposleni. jedini poslovi koji su se trazili tijekom 2010. godine su pomoćni konobar, i tu i tamo pomoćni kuhar.

rekla je fino teta bozica juric... mi trebamo fino biti ko Svicarska i Norveska... pootvarati hotele i skupljati pare za onih 45 dana turisticke sezone. porusiti sve tvornice i na njihovo mjesto sagraditi fine zgrade u kojoj ce fini ljudi zivjeti a fini odvjetnici otvarati fine odvjetnicke i javnobiljeznicke kancelarije, i fine privatne klinike te soping centre u kojima ce ljudi kupovati na kredit i raditi. sta ce nam industrija.

eto, takav prosperitet zelimo, kakav cemo sigurno ostvariti u svoja 4 zida... pogotovo jer nam je to u zadnjih 20 godina odlicno islo :cheer:
Korisnikov avatar
By Stripi
Sve bi to bilo u redu da Europska Unija rješava sve probleme kad u nju stupiš. No to nije tako, u to nas uvjeravaju naši političari i raja misli da je će sve biti pet kad uđemo u EU.
Daleko od toga da ja mislim da EU treba rjeešavati bilo čija neriješena pitanja prije pristupanja Uniji, međutim, naš narod još uvijek nije izaša, mentalno, iz onog socijalističkog mentaliteta "tvoje je samo da radiš, za sve ostalo tu je država ".
E u tom vidim najveći problem, pošto je većina našeg naroda, elte, mnogo glupa. Trebali smo se nekako bolje pripremiti.
Međutim nismo stigli, kad su nam ovi što su na vlasti i sad su toliko euroforični u devedesetima sve uništili što se dalo uništit i sad će nas tako sjebane uvest u EU. Koji je tu naš plus?
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja cekam Lonija da kaze kako EU ima zakone protiv homofobije i da je sve ostalo nebitno.
Korisnikov avatar
By Tomek

Such as?
Npr, ovo je pogresno:
Glasanje u drugim drzavam clanicama znaci brisanje države i nacije...
Apsolutni primat evropskih zakona nad nacionlanim...
Evropska komisija samu sebe imenuje...
Komisija kao neko nedodirljivo telo...
Euroregije znace ukidanje drzave...

EP se u mnogo cemu ne razlikuje od nacionalnih parlamenata - i u jednom i u drugom samo potvrđuje vladine odluke...
Predsednik Saveta nema skoro nikakva ovlascenja, tako da je prica o strasnom coveku koji nije izabran direktno smesna... (mnogi predsednici drzava se ne biraju direktno, kao ni svi predsednici vlada i to se ne smatra nedemokratskim)
Evropske sluzbenike, kao ni drzavne sluzbenike u drzavama clanicama ne biraju gradjani (ili narod kako stooji u prezentaciji), tako da ni posebno naglasavanje toga nema smisla...

Ovo je sto mi je prvo palo na pamet...
Korisnikov avatar
By svejedno
^Ali ima veze sa pricom koja se fura kod svih nas ovde kako je EU stub demokratije, direktne volje gradjana i to, ne?
Korisnikov avatar
By erkondisn

Međutim nismo stigli, kad su nam ovi što su na vlasti i sad su toliko euroforični u devedesetima sve uništili što se dalo uništit i sad će nas tako sjebane uvest u EU. Koji je tu naš plus?
pa sad, to mozes kriviti glasace koji su stranku doveli na vlast...

a od dvije mogucnosti koje nam se pruzaju: da sjebani udjemo u EU ili pak se mucimo ovakvi kakvi sad jesmo ovako izolirani i jadni (s tim da poboljsanje ne mozemo ocekivati, samo suprotno), radje biram EU. mislim da gore od ovoga sto imamo ne moze biti. ali jednostavno ne moze. bolje da makar nesto funkcionira kako treba, kad vec na ovaj nacin apsolutno nista ne funkcionira.

sto se tice demokracije, toga ionako nikad nismo ni imali tako da isti qrac :tetka:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ma, u EU ulazimo svi mi zajedno pre il kasnije, licno cenim da tu nema spora.

..

Jedina stvar koja je sjebana su 'evropske vrednosti' u nasoj interpretaciji.

..

Kod nas u Srbiji evropske vrednosti se procenjuju kao kolicina dima u kaficu a ne npr. kolicina novca na racunu, kolicina zaposlenih obrazovanih & manje obrazovanih ljudi.... ne znam kako je kod vas?

..

A sto se tice toga da li moze gore... uvek ima mesta iznenadjenjima ,)

Kod nas konstantno bacaju sve vece poreze na ime evropskih vrednosti, recimo.

A zaposlenih ljudi sve manje. A plate onih koji su zaposleni iste.
U dinarima; manje u evrima.
Korisnikov avatar
By Stripi
No da, ali gdje su tu onda male zemlje? Ako ništa drugo, narod bira na parlamentarnim i stranačkim izborima, to su ljudi koji vode politiku svoje zemlje i mogu neki zakon izglasati ili ne (manimo mi u stranu što smo mi nenavikli na višestranačje, demokraciju i ostale sitnice). Na izborima, ti u svojoj zemlji glasaš za sebi nekog simpatičnog, a onda stranke šalju svoje ljude u EU parlament, ali ne kao predstavnike te stranke za koju si ti glasao, nego kao pridružene članove neke vrhunaravne europske stranke kojoj po političkom djelovanju pripada. Jebote, smislili su pravila gora nego za Eurosong :lol:
Korisnikov avatar
By Loni
Meni nije uspelo da se otvori.

Ko misli da njegov narod (bilo da su Hrvati il' Srbi) sam ima sistem vrednosti i civilizaciju
i ekonomsku politiku i ljudska prava iznad EU standarda nek glasa protiv toga da mu zemlja uđe u EU.

Ja koliko vidim od od ovih, koji se zalažu za srpsku autentičnost, sa sve SPC-om, kao stožerom vrednosti, nema gorih.
Dakle EU mi nema alternativu.

I AD Zakon i paradu imali smo zato što je EU pritisdla ove naše.
Ma kakva bila EU je manje zlo od balkanskih izolacionista i nacionalista, tako da joj se neke stvari mogu i oprostiti u dogledno vreme.
Korisnikov avatar
By erkondisn
kod nas se evropske vrijednosti procjenjuju na to da sir i jaja ne smijes drzati na tezgi i cak i pri 30 stupnjeva jer 'nema nista lose u tome', cak i ako ti po kanti ispod tezge kopa golub i kenja u taj sir... :)

ali zato nema diskriminacije izmedju obrazovanih i manje obrazovanih... svejedno dobivaju otkaze :kosa:

sto se tice poreza, nije to nista zbog evropskih vrijednosti vec zbog nesposobnosti lokalne vlade. evo npr., poreza na potrosnju mobilne telefonije nije praksa ni u jednoj zemlji EU a uvele su je Srbija (koja ga je tek sad ukinula) i Hrvatska (koja ga i dalje nije ukinula niti hoce), a sto se tice npr. poreza na potrosnju (PDV-a), pogledaj npr. izrazito visokog oporezivanja slovenije, u kojoj SVI prehrambeni proizvodi imaju povlastenu stopu od 10%, a neprehrambeni 20%. u Hrvatskoj postoji samo nulta na kruh i mlijeko (direktive EU preporucuju, da ne kazem i naredjuju, da snizena stopa pdv-a ne smije biti manja od 5%), a na sve ostale prehrambene proizvode koje nisu kruh ni mlijeko je tričavih 23%.

sto je tu sad pravednije, reci mi :)

Na izborima, ti u svojoj zemlji glasaš za sebi nekog simpatičnog, a onda stranke šalju svoje ljude u EU parlament, ali ne kao predstavnike te stranke za koju si ti glasao, nego kao pridružene članove neke vrhunaravne europske stranke kojoj po političkom djelovanju pripada. Jebote, smislili su pravila gora nego za Eurosong :lol:
i sto je to razlicitije od onoga tipa da si iz vlastitih uvjerenja, recimo, glasao za neku manju stranku koja je koalirala s drugom (vodecom), a koalicijskim sporazumom kako bi dobila pokoju ministarsku fotelju pogazila sva svoja obecanja? :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Kod nas u Srbiji evropske vrednosti se procenjuju kao kolicina dima u kaficu a ne npr. kolicina novca na racunu, kolicina zaposlenih obrazovanih & manje obrazovanih ljudi.... ne znam kako je kod vas?
Ista stvar.
Ali nije to samo kako vlast procjenjuje i interpretira europska pravila, nego onako kako joj EU i diktira. Zanimljivo je da EU biga za naša pluća, no nije ju briga za radnike, školovanje (osim one nesretne Bolonje, pardon ako se nekom sviđa), zdravstvenu skrb.
Definitivno o tome nema nigdje nikakvih pregovora. Ili jednostavno o tome nije bilo u medijima. Ne vidim zašto bi skrivali.
Bilo kako bilo, znam sad da opet spada u teoriju zavjere ali gledao sam baš neki dan zadnji Mooreov film "Capitalism - A love story" i opće nije loš.
Izgleda da ljudima u Americi već počelo malo žešće ić na živac to što većinu kapitala Amerike kontrolira 1% i sve je veći jaz između tog jednog postotka i ostatka od 99%, pa tu i tamo kreću sitne pobune, štrajkovi i slične stvari.
Problem leži u tome da Europa tek kreće u tom pravcu da bude taj odnos 1%:99%.
Pitanje je kad će se europljani dignut protiv toga.
I kako?
Kod nas konstantno bacaju sve vece poreze na ime evropskih vrednosti, recimo.

A zaposlenih ljudi sve manje. A plate onih koji su zaposleni iste.
U dinarima; manje u evrima.
Porezi kažeš? Kad gledam plaću, samo poreze i vidim.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ erkondishn

Pravo ti kazem, nisam bio ni u jednoj zemlji EU predugo, pa nekako...hm... pa ne mogu da uporedjujem poreze, jer nemam pojma koje sve oni imaju tamo.

Ali da, deluje sve to mnogo bolje nego odje.

..

Ja samo govorim sta se ovde kod nas gura na pricu 'evropskih vrednosti'.
I problem je, ko sto vidim da je Stripi vec pomenuo, sto se te nase interpretacije aminuju iz Evropske Unije.

Dodje lepo neki predstavnik i kaze 'lepo napredujete, bicete u EU u roku od oodma', sto je nekih 10 -20 godina, do tada samo nastavite ovako'.

Dakle, nasi politicari rade sve kao da su vec u Uniji, rokaju zakone EU, rokaju poreze - mozda i lazu - ali na ime EU,
a visina plate, zaposlenosti etc, ko sto je, opet, Stripi pomenuo, ostaje nevezana za 'evropske vrednosti'.

..

Da ne ulazim u pricu 99% kapitala kod 1% gradjana & vice versa, jel.
Korisnikov avatar
By erkondisn
to s 99% kapitala kod 1% je vec i sad... odnosno jos i gore... 99,9% kod ljudi koje mozemo nabrojati prstima jedne ruke :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!