Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Mage

...

Pre par dana je moja sestra bila prisiljena da raskine sa dečkom jer njegovi roditelji nisu hteli da on izlazi sa invalidom te su mu rekli da ako ostane sa njom leti iz kuće... U početku sam hteo da odem kod tih monstruma i iskopam im oči... ali posle kad se malo ohladiš shvatiš koliko su oni zapravo jadni... Meni je tih ljudi žao... mora da su strašno nesrećni i bedni.
Upravo. I ja takve i njima slicne zalim, mada uz jednu dozu prezira...
Korisnikov avatar
By dharmox
Jedno je mržnja, a drugo samoodbrana zarad preživljavanja. Ja nisam mrzeo te koje sam povredio.
Nikad nisam mrzeo nikoga. Ako bi to značilo sreću, ja bih bio jedan od srećnijih ljudi na planeti. A nisam.
Korisnikov avatar
By svejedno
^jok, to samo po sebi ne znaci nista. znaci samo da ne mrzis, a da imas gomilu drugih cudamuda.

..

samo se meni cini da ni covek koji mrzi ne moze bit srecan.
Korisnikov avatar
By dharmox
Pretpostavljam da to nema nikakve veze sa srećom.

Šta znam, možda postoje likovi kao u sapunjarama koji stežu vilice i šapuću "mrzim ga/je, mrzim, mrzim". Ali ja nisam takav niti se družim s takvim ljudima.

U stvari, niko nije vredan moje mržnje.
Korisnikov avatar
By walt333
Sve ono što može da ti učini mržnja može i ljubav. Odreći se jednog podrayumeva odricanje i od drugog, i to prvenstveno jer se one međusobno mešaju i to stalno.Čista ljubav i čista mržnja postoje samo u lošim ljubavnim romanima, sapunjarama i u porukama Opre Vinfri i sličnih.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Mislim da nije toliko bitno osloboditi se mrznje (pogotovo ne inhibicijom jer bi to bilo stetno po osobu) ali je bitno nauciti kako da se ta mrznja kanalise i kako da se ispoljava tj. ne ispoljava.
Korisnikov avatar
By Loni

@Loni, baš kao što je svejedno rekao, mislim da nisi dobro shvatio koncept mržnje.

Ako se borimo protiv nekog/nečeg, ne mora nužno da znači da ih mrzimo. Češće je to iz straha, odbrane sebe ili bližnjeg itd. Npr ja kada sam gledao divljanje u Beogradu za vreme parade, nisam osećao mržnju već neizmernu tugu i žalost. Mržnja je ta koja je izazvala divljanje, a ja sam gledao u neverici i pitao se odakle TOLIKO mržnje dolazi i šta čovek može da uradi da je zaustavi...

Pre par dana je moja sestra bila prisiljena da raskine sa dečkom jer njegovi roditelji nisu hteli da on izlazi sa invalidom te su mu rekli da ako ostane sa njom leti iz kuće... U početku sam hteo da odem kod tih monstruma i iskopam im oči... ali posle kad se malo ohladiš shvatiš koliko su oni zapravo jadni... Meni je tih ljudi žao... mora da su strašno nesrećni i bedni.
U pravu si.
Mržnja je možda prejaka reč.
Ono šta ja poželim dokazanim negativcima je da se opamete, pokaju, ali i da prežive.
Srbi su narod koji zna za meru.
Želimo da komšiji crkne samo krava. :)
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
Mrznja jako opterecuje. Kao retko koje osecanje, moze da upravlja covekom.
Meni nije potrebno mnogo truda da odagnam svu mrznju koju osetim, a i retko
je osetim/

Mislim da ljudi mrze nesto obicno ako se toga plase.
Korisnikov avatar
By V25
Ja stvarno mogu reći da nikada nisam mrzeo. Zvuči skroz cliche, ali zaista nisam. Bio sam jako dugo ljut, besan i izgubio poverenje u nekoga pa i poštovanje prema toj osobi, ali nisam mrzeo. Imam veći problem da prevaziđem povređenu sujetu. I dalje sam kao dete po tom pitanju, neko me malo "bocne" a mene to muči danima. Sazreću, valjda.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Nema te mržnje koja je tako odvratna kao ljubav u stadijumu raspadanja
Basara??

Nema čoveka koji u sebi ne gaji mržnju, u najmanjim količinama, ali svakako, svi je imamo... Možda samo toga nisu svi svesni.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Meni mrznja podrazumeva intenzitet, trajnost, sveobuhvatnost. Znaci osecanje koje prozdire i vreme, i duh i fizicku energiju te koje je stalno prisutno makar kao razmisljanje/slanje negativne energije sa mogucim dodatkom i delanja po tom pitanju.

Po mom kriterijumu nisam nikad mrzeo, valjda zato sto sam na vreme sekao sve sto je do tog stanja moglo da dodje.

Mislim da mrznja ne mora da bude zasnovana na necijem nezadovoljstvu sobom (kakve veze ima necija licnost sa mrznjom prema ubici, lopovu, slobodanu milosevicu ili miri markovic? :lol: )
Korisnikov avatar
By Dina
Ponekad ima veze sa licnoscu... Jednoj mojoj rodjaci je Slobodan Milosevic kriv sto se nije udala :lol: Iako vidim njegovu odgovornost u mnogo cemu nikako ne mogu da ga proglasim odgovornim i za to... ;)
Korisnikov avatar
By topsecret
Ja mrznju povezujem sa licnom nemoci da na nesto uticem. Zato treba naci hrabrosti, podneti odgovornost i samo napred.
Korisnikov avatar
By VikiVetar
Definitivno je mnogo bolji osjećaj kada si oslobođen od mržnje. Mržnja ti ne dopušta da misliš o vedrijim stvarima. O ozrocima mržnje ne bih znao mnogo da kažem. Po meni postoji više "tipova" mržnje. Ako neko mrzi sve oko sebe, onda to vjerovatno potiče od njegove mržnje prema samom sebi. S druge strane postoje i drugi uzroci mržnje, i mislim da niko u potpunosti nije oslobođen od nje. Evo, da počnem od sebe...
Korisnikov avatar
By V25
Najgrozniji osećaj. Mene apatija jebe evo već četvrtu godinu za redom. Smanjio sam in general depresivne epizode, ali jednom kad se usadi, ne mož' iščupati, pa to ti je.
Korisnikov avatar
By Mage
Da, apatija je gadna stvar. Osećao sam je sve dok nisam otišao iz Srbije. Ovde me ponekad uhvati, ali to je JAKO retko. Valjda zbog gomile obaveza.
By J...

Da li mislite da je moguće sebe osloboditi mržnje? Mislite li da su ljudi koji ne mrze srećniji? Da li mislite da sva mržnja potiče od mržnje prema samom sebi?

1. Da ako se to zaista zeli.
2. Ne uvek. Neki ljudi su srecni kad mrze, tako sto povredjuju objekat mrznje.
3. Ne. Verovatno potice od mrznje prema sebi i nezadovoljstva u slucajevima mrznje prema nekome ko te nije direktno povredio, kao recimo mrznja kod homofoba. A mrznja prema nekom ko te je povredio, tebe ili tebi bliske ljude svakako nema veze sa mrznjom prema sebi.
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2129608#p2129608]Mage napisao:[/url]Da, apatija je gadna stvar. Osećao sam je sve dok nisam otišao iz Srbije. Ovde me ponekad uhvati, ali to je JAKO retko. Valjda zbog gomile obaveza.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322251#p2322251]Mage napisao:[/url]

Mislio sam da si prsotina barni, ali sada vidim da si zreo za psihijatriju :smeh: Mislim da zaista zaslužuješ smrdiju. Što bi popaj rekao: "you two are perfectly stupid for each other" :lol:

Slobodno zadrži te svoje kosti, polno opšti sa njima ili ne znam ni ja za šta ih koristiš. A ja ti želim da se ta tvoja usrana zemlja raspadne i da se svi vi koji je toliko volite ugušite međusobno u sopstvenim govnima :kiss:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322251#p2322251]Mage napisao:[/url]

E ja vala neću biti kulturan...

barni, mrš u pičku materinu! Idi lepo negde i upucaj se. Time ćeš rešiti i nas i sebe svoje imbecilnosti
Korisnikov avatar
By barni011
Blady ce ti reci Tungi, doduse ne mogu da pronadjem postove ne temama o religiji, svi njeni postovi nestaliiii ali jedan je promakao moderatoru i zavrsio greskom u kanti za otpatke a kao i svi njeni postovi mrznje upucen je meni.

dosta vise. edited by mod. mir mir mir niko nije kriv ava ava ava niko nije krava
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
obicno "zamrzim" osobu koja mi je puno znacila pa se usled neke situacije rastanemo ili sta vec.. ali to ne traje dugo.. brzo me prodje i nisam zlopamtilo. Ne mogu da mrzim nekoga godinama kada sama znam da nisam svetica
Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
Umeo sam da mrzim, nikad nisam pravio pakosti. Kasnije sam video da to osećanje stvarno nema smisla. Lepše je gledati svet zrelijim očima.
Off topic: Da li ćete i ovu temu upropastiti, kao nekoliko pre?
By tasa
ja sam apsolutno nesposobna za mrznju i slicne negativne osobine
a misljenja sam da se ljudi rode sa zlim ili plemenitim semenom
iz kojeg bujaju ili u korov ili u neki lep cvet
stecene zle sposobnosti kao odgovor na recimo traumu ili razocarenje ne priznajem jer to nije jedina moguca reakcija nego tek povod da se neko izoblici u nesto sto je do tada vesto prikrivao
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!