Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By pochi
Originally posted by *deni*

A mogu li dobre osobe istovremeno biti i bezobrazne, ili dobrota isključuje bezobrazluk ?
Šta vi mislite ?
Hmm. A sta mislite,mogu li setajuce psihijatrije biti dobre?
To se bas pitam,ima jedna jako lepa devojka ali je eto malo fijufiju,pa se ja pitam jel je ona dobra ..Bas se pitam .. Mozda ovaj post treba da se prebaci u Pitam se,pitam :lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn

A mogu li dobre osobe istovremeno biti i bezobrazne, ili dobrota isključuje bezobrazluk ?
Šta vi mislite ?
ako to nije na njiovu ili tudju shtetu :wundy:

ot:

popechetu proradio mindzin zhivac jer je shvatio da neche mochi da dosegne etiketu dobre osobe. :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
da, to sam shvatio tek sada. :lol:
hvala bogu sto je vladan batic umro. :bubbles:
By alexandermagic
Dobro i loše su relativne kategorije.
Ako mudrovanje ostavim po strani, iz moje vizure dobra osoba bi bila ona koja čini dobro drugima bez ijedne zadnje primisli o tome da će joj se to nekad vratiti. Ono što sam zamijetio prilikom odrastanja, jeste da osobe koje za sebe decidirano tvrde da su jako dobre, u stanju su uraditi takve stvari koje su čak i po mojim kriterijima grozne.

Što se mene tiče, recimo da sam selektivno "dobar" i da ću izaći u susret i pomoći samo dragim i bliskim ljudima.
Izuzetak su dječica i psi. Ako npr. na ulici vidim povrijeđenog psa odvest ću ga veterinaru, ako sretnem Romče sigurno neću proći pored njega, a da ga ne odvedem negdje i najedem.

No to nije dovoljno da bih bio ono što bi trebala biti zaista dobra osoba.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
^agreed :)

on: nista se ja u to ne razumem....recimo da smatram da je neko dobar kada je nezlonameran...a dobije jos 5 zvezdica od mene ako je pri tom i svestan postupaka koji se lose odrazavaju na druge...pa jos 5 ako samoinicijativno i nesebicno cini dobro drugima i sebi.....
Korisnikov avatar
By Galadriel
Dobra osoba svesno i namerno nikad ne bi naudila zivom stvoru. :pionir:
Korisnikov avatar
By Madonna
Hys i hlaef :cvece:
(ne bih da se ne slažem i to, it's lame :lol: )
ont:
Originally posted by alexandermagic

Dobro i loše su relativne kategorije.
Ako mudrovanje ostavim po strani, iz moje vizure dobra osoba bi bila ona koja čini dobro drugima bez ijedne zadnje primisli o tome da će joj se to nekad vratiti.
:up:
Korisnikov avatar
By *deni*
.... Ako npr. na ulici vidim povrijeđenog psa odvest ću ga veterinaru, ako sretnem Romče sigurno neću proći pored njega, a da ga ne odvedem negdje i najedem....
Jao, ala si ti human i dobar prema povređenim psima i gladnim Romčićima...
:roll:
Korisnikov avatar
By bu
it`s me..salim se :D ..
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Mislila sam da znam to da definisem, ali kako razmisljam o tome nema sanse dati pravu definiciju dobrote ili zla. Nista nije crno ili belo.
Korisnikov avatar
By Srklet
yep, razmisljanje samo komplicira stvari. :D
By Kragi
Ako je spreman da voli više od onoga koliko je voljen. :sweet:
Korisnikov avatar
By jukie
Šta vi mislite ?
Da, ako su društvene norme previše uštogljene a taj neko se nalazi u osetljivom dobu života i ne može da se suzdržava

Naravno tu imamo i činjenicu da su ocenjivači često osobe koje zbog svojih osobina ličnosti imaju tendenciju da sve što im se lično ne sviđa smatraju bezobraznim.
Korisnikov avatar
By HARP
.... Ako npr. na ulici vidim povrijeđenog psa odvest ću ga veterinaru, ako sretnem Romče sigurno neću proći pored njega, a da ga ne odvedem negdje i najedem....
U brzini pročitah pojedem :iskolacen:

:lol:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Popeye

potaknut topicom u kojem se stalno razbacuje kategorijom 'dobra osoba' odnosno 'dobar čovjek', moram se zapitati sta to zapravo znaci?
koji su kriteriji za biti 'dobra osoba' i tko ih odredjuje?

ako ste dobri u svom poslu, jeste li onda dobra osoba? ako cujete kako vas susjed premlacuje svoju zenu i nazovete policiju, jeste li dobra osoba? ako mrzite albance jeste li ona dobra osoba? ako na ulici vidite onesvijestenog covjeka i zovete hitnu jeste li dobra osoba? ako se negdje volonterski angazirate jeste li dobra osoba? ako ste isli svake nedjelje na misu jeste li onda dobra osoba? ako ste postili pred bozic (ili tijekom ramazana) jeste li onda dobra osoba? ako pomognete prijatelju u nevolji jeste li dobra osoba? a ako pomognete strancu? je li dobra osoba onaj tko izlazi uvijek na izbore? je li dobra osoba onaj koji ne baca smece po ulici? ili ste dobra osoba tek ako reciklirate? je li dobra osoba netko tko voli svoje roditelje? moze li se biti dobra osoba ako ih ne volite? itd.

i naravno, jeste li i vi 'dobra osoba'? :D
ako si vise nesebican nego sebican onda si valjda dobra osoba. ako pravis drugom stetu zarad svoje koristi i zlonameran si, onda nisi. njak.
Korisnikov avatar
By .L O S T
dobra osoba po meni mora da radi neke stvari od srca iako nema nikakvu korist od toga vec eto da bi nekom drugom ucinio nesto lepo.
i ne radi ruzne stvari namerno vec zna da iskulira.

da li sam dobra osoba ne znam, ali se trudim da budem ... pa kako prodjem.
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Ovo me podseca na igru Dungeons and Dragons (I'm a geek, I know :nerd: ), u kojoj mozete da se svrstate u jedno od 9 poravnanja (alignment-a): Lawful Good, Neutral Good, Chaotic Good, Lawful Neutral, True Neutral, Chaotic Neutral, Lawful Evil, Neutral Evil i Chaotic Evil. Da zaobidjem Lawful-Chaotic podelu, ako neko ne cini i ne zeli zlo drugim bicima, to ne znaci da je "good". To samo znaci da nije "evil". Drugim recima, negativna definicija dobra (ona gde se istice sta dobra osoba ne radi) u toj igri nije dovoljna, i ja sam sklon da se sa tim slozim. Dakle, entiteti koji ne zele i ne rade zlo drugima, ali im ne cine ni dobro, u toj igri su "neutral" - i obuhvataju biljke, zivotinje, artefakte, i nezainteresovane ili egocentricne ljude. Da bi neko bice bilo "good", ono mora da cini i zeli dobro drugima, bez licne koristi. Inace, svako bice moze kroz igru da menja svoje poravnanje.

Naravno, to je samo igra, i simplifikovana je u odnosu na zivot, ali slazem se sa njenom osnovnom idejom. Ako radite dobre stvari drugima samo kada vama to odgovara (a pri tom se ne trudite nesto posebno da im naudite), onda ste "neutral" - vi ste sebi na prvom mestu, a da li cete nekom drugom da pomognete ili odmognete zavisi od toga da li vam to u tom trenutku odgovara. Biti "good" podrazumeva i izvesnu nesebicnost i spremnost na zrtvovanje.

Ja ne znam da li sam ja dobar. :-? Najcesce sam neutralan, a ponekad imam i dobre periode.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Smatram da je pribliznija stvarnosti negativna definicija - ne ciniti zlo. U suprotnom ( ciniti dobro bez ocekivanja koristi za sebe ) deluje, ako ne nestvarno, onda bar kao retkost koju ja nisam "upoznala" do sada, ni kod sebe, ni kod drugih - uvek je bilo ocekivanja. No, cisto teorijski posmatrano, moguce da postoji.
Uvjeren sam da svaki (mentalno zdrav) covjek procjenjuje i razlikuje dobro od zla na priblizno slican nacin. To je jedna od rijetkih stvari koje se ne razlikuju puno ma gdje na globusu ubodemo prstom. Dakle, pitanje Sta je dobro? nikako nije subjektovno obojeno (i samim tim je bespotrebno to pitati u ovom kontekstu), ali je subjektivno koliko smo sami dobri.

Kad sam ja u pitanju, nekad prije bih rekao da sam dobar covjek, ali danas ne bih bio tako kategorican u odgovoru. Sto se mora ne bi trebalo biti tesko?
Korisnikov avatar
By voodoo
u,ovo je previse zamrseno za moj skromni procesor...ja postupam onako kako mislim da je dobro,i sebe smatram dobrim covekom,a ono sto mislim da ne valja ne radim i ne zelim u tome ucestvovati...
p.s.zemo,jesam se obrukao sad?)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!