Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Patrijarh Irinej u akciji proslavimo rođenog Bogomladenca stigmatizirajući ljude koje žive sa HIV-om i AIDS-om:

Šta je drugo sida, ta strašna bolest i pošast našeg vremena, ako ne, u najviše slučajeva, posledica obesvećenja svetinje braka i zloupotreba polnosti i polne ljubavi, a veoma često i posledica njihove protivprirodne upotrebe? (iz Božićne poslanice)

:veverice:

Irinej u akciji prirodno vs. neprirodno iliti kako je Irinej dostigao meru rasta visine Hristove a oni skloni protivprirodnom bludu razaraju čovečnost u samoj njenoj srži:

Preziranje zdravih, Bogom danih zakona ljudske prirode, preobraženih Hristovim Rođenjem u bezmernu "meru rasta visine Hristove", i obogotvorenje neprirodnog bluda i preljube ne mogu, po samoj prirodi i moralnom poretku stavri, a da ne završe demonizacijom i razaranjem čovečnosti u samoj njenoj srži. (jopet iz Božićne poslanice)

:fuckbed:

Do sledećeg nastavka uzbudljivih odgovora Irineja patrijarha na izazove sveta (već o Vaskrsu o.g.), srećan Božić!

:jelka:
By therealrocknrolla
To je njegov popovski posao. Nisi, valjda, ocekivao da crkva prilozi neki coravi dinar za prevenciju i lecenje side ili bilo kakve druge bolesti. Sto se tice odnosa prema homoseksualcima, vidi se pomak unapred, nije trazio da nas poseku k'o platane. I to je nesto, zar ne?
Korisnikov avatar
By nsc
Covek je u pravu. Ako zazmuris (kao on) i ne vidis intravenske narkomane, one koji su zarazeni transfuzijom i decu koju su majke zarazile na rodjenju, sve ostalo je posledica obesvećenja svetinje braka i zloupotreba polnosti i polne ljubavi, a veoma često i posledica njihove protivprirodne upotrebe? (iz Božićne poslanice)
Ako dovoljno dugo zmurimo (par vekova npr), nestace i sida
By Simor
Originally posted by therealrocknrolla

Sto se tice odnosa prema homoseksualcima, vidi se pomak unapred, nije trazio da nas poseku k'o platane. I to je nesto, zar ne?
Misliš, idemo ka sekularizaciji? Bogu Božije, caru carevo.

Irinej prstom upire na one koji razaraju čovečnost, a gradonačelnik Beograda seče platane i Rome?

Možda si u pravu. ;)
Korisnikov avatar
By unic0rn
To sve verovatno kao i Paji svojevremeno pise Risto Sotona. Bar mi je potrebno da to verujem. :ako dovoljno zazmurim...:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by unic0rn

To sve verovatno kao i Paji svojevremeno pise Risto Sotona. Bar mi je potrebno da to verujem. :ako dovoljno zazmurim...:
Naravno. Ili neko reciklira poslanice od proslih godina, jer ja ne cuh nista novo otkako bogohulim i blasfemisem.
Mislim da Pajina teologija, pa i teologija ovog podgrejanog lesa ne seze dalje od smrada menstrualne krvi.

Postedit: Srecan vam Isusov rodjendan.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ne znam zasto obracate paznju na nesto sto je namenjeno vernicima ako sami niste u veri. Odstupite, ako vas ne interesuje cela prica oko rodjenja izvesnog Dzizisa.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Kritika crkve je nesto drugo. To je ono sto je trebalo da potekne iz svih konfesija ponaosob.
Ovo su igrarije, ovo je nepotrebno.
By Simor
Originally posted by Orlando the Lady

Ne znam zasto obracate paznju na nesto sto je namenjeno vernicima ako sami niste u veri. Odstupite, ako vas ne interesuje cela prica oko rodjenja izvesnog Dzizisa.
Ne znam da li si se ovim postom obratila i meni, ali mi nije jasno zašto se ja ne bih radovao rođenom Bogomladencu a da mi istovremeno bude odvratno da se bolest, poput AIDS-a u ovom slučaju, stavlja u kontekst moralnih kategorija i da se jedna izrazito ranjiva grupa ljudi jednom demonskom poslanicom moralno diskredituje i marginalizuje? Ako već u osvit Božića nije moguće onima koji pate ponuditi ljubav onda je najmanje potrebno ponuditi im moralnu lekciju koja se, btw, protivi svim nalazima moderne medicine, psihologije i psihijatrije.
Korisnikov avatar
By Elena
Karijera je karijera, mora se :shunkica: Nisam neki pravoslavni taliban i odvratno mi je što ovo priča kad ima dece koja obole od HIV-a zbog roditelja i ljudi koji se zaraze infuzijom ili ih neko siluje, ni krive ni dužne, ali jbg, takav mu je opis radnog mesta. On, da ga boli uvo za ljude, mnogo štošta što priča i radi bi obustavio počev od izgradnje bezobrazno velikih krstova dok narod nema šta da jede ...

Vezano za popove - danas sam zakazivala jednom iz Batajnice da mi odradi posao 12 februara (ne meni lično, ne zovem popove u kuću nego za posao). Dobila sam instrukciju da mora baš taj pop iz Bataje ili nijedan. Preko telefona se nećkao, tvrdio da ne može da stigne, da nema praksu da posećuje pravna lica itd. Onda sam lepo sela u kola, otišla u Batajnicu, sačekala ga da dođe sa tezge i ponudila bezobrazno velike pare za tu službu. Naravno, odmah je pristao :shunkica: :colorado: Može im se ... da imam sina bez razmišljanja bih ga dala u popove. Ceo život ne radiš ništa, voziš dobra kola, svi ti se uvlače i imaš ekstra platu :avion:
Korisnikov avatar
By nsc
a sta je sa onim
voli bliznjeg svog
ili
oprosti
ili
nemoj suditi da ti se ne bi sudilo
ili
ko je bez greha nek prvi kamen baci
itt
ili to ne ulazi u poslanice
ili je njegovo tumacenje starije
jer Sveto pismo je samo knjiga
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Elena

da imam sina bez razmišljanja bih ga dala u popove. Ceo život ne radiš ništa, voziš dobra kola, svi ti se uvlače i imaš ekstra platu :avion:
:up:
a jos mogu i da oblace haljine bez straha da ce ih neko na ulici kamenovati. :kosa:
Korisnikov avatar
By nsc
Karijera je karijera, mora se :shunkica: Nisam neki pravoslavni taliban i odvratno mi je što ovo priča kad ima dece koja obole od HIV-a zbog roditelja i ljudi koji se zaraze infuzijom ili ih neko siluje, ni krive ni dužne, ali jbg, takav mu je opis radnog mesta. On, da ga boli uvo za ljude, mnogo štošta što priča i radi bi obustavio počev od izgradnje bezobrazno velikih krstova dok narod nema šta da jede ...
... da imam sina bez razmišljanja bih ga dala u popove. Ceo život ne radiš ništa, voziš dobra kola, svi ti se uvlače i imaš ekstra platu :avion:
:leviathan:
Korisnikov avatar
By Elena
Originally posted by walt333

da imam sina bez razmišljanja bih ga dala u popove. Ceo život ne radiš ništa, voziš dobra kola, svi ti se uvlače i imaš ekstra platu :avion:
a jos mogu i da oblace haljine bez straha da ce ih neko na ulici kamenovati. :kosa:
Ma za njih ne važe zemaljska pravila :dedamraz: Neki mogu i decu da pipkaju pa nikom ništa, zataška se to, zastari slučaj ili kako već :machevi: A mogu i da imaju neka bratstva i manastire gde ne puštaju žene a da ih niko ne nabedi da su gay :balerina:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
@Simor, spliff:
Jasno, jasno. Ali kako se niko nije uzmuvao kada je Tadic u novogodisnjoj cestitki gradjanima rekao nesto tipa ,,gradjanima porucujem da ce ova godina biti teska"?!
Dobro, on tu nikoga nije prozivao.
Ali zaista se, ni dan danas, od vecine lica iz Sinoda ne moze ocekivati da pozovu verni narod na razumevanje necega sto oni tumace kao otelotvorenje greha.
AIDS je bolest, a bolest se u pravoslavnom hriscanstvu tumaci kao slabost duha.

E sad, zasto je to receno upravo za HIV+ i ljude obolele od AIDSa, meni stvarno nije jasno. Ali bice da je receno u duhu protekle godine koju je obelezila Parada koja je, opet, metonimija za homoseksualnost (koja je, kako znamo, tradicionalno, narocito u verskim krugovima, pooistovecivana sa uzrocnikom sirenja ove bolesti)
Korisnikov avatar
By Srklet
prestanite s nepotrebnim igrarijama ili cete gorijeti u paklu!
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Sta bi sa onom opcijom koja mi omogucava da te ne citam?
A, da: ta opcija je najveci dar Boga coveku- slobodna volja.
Korisnikov avatar
By Srklet
hvala mu na tome, pa tako sada mozemo i komentirati sva homofobna sranja crkve. :party:
Korisnikov avatar
By bern
Crkva može da sere koliko hoće, ali manipulisanje činjenicama je za svaku osudu.

Ima toliko ljudi na ovom prostorima koji nemaju HRABROSTI da se otresu religioznih upljuvaka koje su im u mozak ubacili kad su bili mali.

Ako niste u stanju ( = intelektualno i duhovno sposobni) da apstrahujete ono najbolje u religiji, a istovremeno se ogradite od lošeg - onda batalite religiju. I ne osjećajte se krivim jer je takvo apstrahovanje vrlo teško postići. Ali, napušanje religije je bolje nego prećutna podrška ovim bolesnim nitkovima!

Spalite te sakate mostove "vjere"!
By J...
Originally posted by bern

Crkva može da sere koliko hoće, ali manipulisanje činjenicama je za svaku osudu.

Ima toliko ljudi na ovom prostorima koji nemaju HRABROSTI da se otresu religioznih upljuvaka koje su im u mozak ubacili kad su bili mali.

Ako niste u stanju ( = intelektualno i duhovno sposobni) da apstrahujete ono najbolje u religiji, a istovremeno se ogradite od lošeg - onda batalite religiju. I ne osjećajte se krivim jer je takvo apstrahovanje vrlo teško postići. Ali, napušanje religije je bolje nego prećutna podrška ovim bolesnim nitkovima!

Spalite te sakate mostove "vjere"!

nemam sta da dodam.
Korisnikov avatar
By KiWi
Da li oni svesno žele da ogade veru svojim vernicima ??

Ja bih ga pitao zašto popovi govore svoje mantre na slavenoserpskom kada se taj jezik više ne koristi? Ako je poenta da bude u izvornom obliku zar onda ne bi trebalo da bude na aramejskom? I koja je verzija "Oče naš" najpravilnija? Pošto ima slavenoserpska verzija, aktuelna srpska verzija, neka međuverzija između ove prve dve i crnogorska evra.
Korisnikov avatar
By nsc
ja pre za Grigorija , zahumsko-hercegovackog
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!