Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Lgbt statistika 2010.

(Ja sam) gej muškarac
49
60%
bi muškarac
3
4%
strejter
1
1%
transvestit FtM
Nema glasova
0%
lezbejka
19
23%
bi žena
5
6%
strejterka
3
4%
transvestita MtF
1
1%
Korisnikov avatar
By Loni
U isto vreme prošle godine pravili smo temu o statistici lgbt osobama u Srbiji.

U praksi se tema kasnije grana o raspravi o pravima gejeva po mikroregijama Srbije.

Znamo da je najpopularniji gej sajt za oglasima (što za ljubavisanje, to za druženje) gay romeo.
Možda to nije najbolji reper za proučavanja vidljivosti gej populacije po mikroregijama, ali trenutno nemamo drugi (nema popisa koji bi prebrojavao gejeve) pa i gayromeo moramo uvažiti.
U nedostatku boljih, pođimo od pretpostavke da svaki četvrti gej/bi muškarac, svestan sebe ima oglas na gej romeo.
Evo šta kaže statistika...

da je sajt gay-romeo određeni reper za brojnost gej populacije.

Slika

Zanimljive stvari mogu se uočiti ovde.

Recimo kraj odakle je predsednik gej strejt Alijanse (Zaječar i Bor) beleži porast gejeva svesnih sebe.
Od većih gradova Kragujevac ima najveći rast, dok Beograd i Novi Sad nemaju rast više od 20 %.
Kao da su se gejevi u dva najveća grada autovali sami sebi tokom ranijih godina.
Uprkos tome manje je gejeva iz Kragujevca nego iz manje Subotice. Daje se zaključiti da je Severna Vojvodina i dalje mnogo otvorenija od Šumadije.

Najveći poraz juga u odnosu na Vojvodinu je taj što Novi Sad razbija Niš sa 3 put više oglasa iako su slične veličine. U čemu je štos?

Facinantno je da Kruševac, poznat kao najkonzervativnija i najreligioznija sredina beleži stagnaciju i posle godine u kome je održana gej parada. Da li se kruševački gejevi iseljavaju iz tog grada kao i iz Pirota?
Korisnikov avatar
By Paki
Loni, ne možeš u opcijama gore da staviš transvestit(a), a da misliš na transeksualnu osobu...
Korisnikov avatar
By Loni
Transeksualne osobe nakon promene pola su uglavnom strejt osobe, a poneko i gej/lezbo, tako da oni već imaju svoje rubrike.
U ovoj anketi ostaju nam samo transrodni.
Korisnikov avatar
By Loni
Ineče Pakijev rodni grad u odnosu na Azdejkovićev vodi sa 24:3 % rasta.
Šta se zbiva sa Smederevcima?

Beže u BG ili je sredina tako homofobična da nema čak ni 3 % samosvesnih gejeva više nego prošle godine.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Loni

Transeksualne osobe nakon promene pola su uglavnom strejt osobe, a poneko i gej/lezbo, tako da oni već imaju svoje rubrike.
U ovoj anketi ostaju nam samo transrodni.
Transeksualnost nema veze sa seksualnom orijentacijom.
Takođe, transvestija je nešto sasvim drugo.
Žao mi što moram tebe da ispravljam, mislio sam da već znaš i praviš razliku...

http://sh.wikipedia.org/wiki/Transmu%C5%A1karac
http://sh.wikipedia.org/wiki/Trans%C5%BEena
+
http://sh.wikipedia.org/wiki/Transvestizam
(zanemari masovna lupetanja sa "izmima" u poslednjem članku - suština je korektna... možda je bolje pogledati izvorni članak na engleskom:
http://en.wikipedia.org/wiki/Transvestism )
Korisnikov avatar
By Loni
Kapiram sve to Paki,
nisam ni pričao o tome.

Ovde je reč samo o tome da li sam ja gore stavio anketu,
u kojoj svako može da se nađe ili ne.

Obuhvaćeni su strejteri, biseksualci, gejevi i transvestiti obe vrste.

Tvoja zamerka je ta što nema i transeksualaca - dakle onih, koji su već izvršili promenu pola (nigde ih ne povezujem sa seksualnom orijentacijom).

A ja ti odgovaram da oni takođe mogu da se upišu u ovoj anketi.

Recimo forumaš/ica, koji/a je pre promene pola bio/la u identitetu transvestita, posle promene pola može da se definiše kao transeksualac, ali može i samo kao ŽENA/MUŠKARAC.

Meni je jedna transeksualna osoba upravo na ovom forumu rekla da je ona sada u identitetu žene i ne želi da bude u identitetu ičega što počinje sa trans.

Dakle te osobe polaze od pola, koji sad imaju i onda biraju gde će se upisati.
U anketi ima identiteta za njih.
Korisnikov avatar
By Paki
Samo unosiš zabunu, c c c :oklagija:

Šta da rade one transeksualne osobe koje se tako identifikuju i koje još nisu uradile polnu tranziciju ?
Gde one da se umetnu ?

Treba te istući :spank:
Korisnikov avatar
By Loni
Paki Paki zvani Cepidlaki. :)

Ako je to, što će ukupno dve osobe na ovom forumu pasti u dilemu, gde da se upišu, najveći problem, onda smo svi mi vrlo srećni ljudi.
Korisnikov avatar
By Paki

Paki Paki zvani Cepidlaki. :)

Ako je to, što će ukupno dve osobe na ovom forumu pasti u dilemu, gde da se upišu, najveći problem, onda smo svi mi vrlo srećni ljudi.
Rekao bih da nije u pitanju dvoje, već malo više ljudi :)
Korisnikov avatar
By Loni
E pa sad.
Da je ovo zvanična anketa, za koju mi neko daje pare da je ponovim,
sad bih je ponovio ispravljenu.

Međutim, pošto se eto poktrala netačnost u anketi,
nek transeksualci ftm upušu sebe najbolje u transvestite ftm,
a transeksualke mtf upišu sebe u transvestite mtf.

Ja sam eto i njih, koji su se operisali svrstao u isti koš sa onima, koji nisu operisali pol
već su promenili samo rod.

U svakom slučaju i transeksualci su pre promene pola bili transvestiti, tako
da anketa opet daje neku statistiku o toj vrsti ljudi.

A time ko se konkretno operisao, a ko nije, nek se bave neke druge ankete kad već ja propustih.
Korisnikov avatar
By Mars

U svakom slučaju i transeksualci su pre promene pola bili transvestiti
Molim upućene da mi kažu da li je ovo tačan iskaz.
Korisnikov avatar
By Paki
Sasvim dobronamerno ti skrenuh pažnju na propust i trudih se da sve provučem kroz šalu, no ne vredi.
U svakom slučaju i transeksualci su pre promene pola bili transvestiti, tako
da anketa opet daje neku statistiku o toj vrsti ljudi.
Ne, nisu nužno.
A time ko se konkretno operisao, a ko nije, nek se bave neke druge ankete kad već ja propustih.
Ovo je već pomalo uvredljivo.

Transeksualne su one transrodne osobe koje požele da svoj pol prilagode svom rodu (koji je različit od pola), one koje zatim krenu u taj proces transeksualne polne tranzicije i one koje ga privrše.

Ne moraju sve transeksualne osobe da prođu kroz sve ove (da ih nazovemo) faze.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Mars

U svakom slučaju i transeksualci su pre promene pola bili transvestiti
Molim upućene da mi kažu da li je ovo tačan iskaz.
nije tacno ali svi kapiramo sta je pisac hteo da kaze i cini mi se da nije zlonameran pa hajde da ne cepidlacimo
Korisnikov avatar
By deran

Najveći poraz juga u odnosu na Vojvodinu je taj što Novi Sad razbija Niš sa 3 put više oglasa iako su slične veličine. U čemu je štos?

joj loni " gej/bi muškarac, svestan sebe ima oglas na gej romeo..." :povez:

što se tiče "poraza" juga od severa,mislim da je to zbog više kompjutera i lakšeg (boljeg?) pristupa netu,i ništa više...
Korisnikov avatar
By Mars
I ja sa svojim krajnje površnim poznavanjem materije - pa mislim da ono onako ne ide kako misli Loni....
Korisnikov avatar
By nsc
U nedostatku boljih, pođimo od pretpostavke da svaki četvrti gej/bi muškarac, svestan sebe ima oglas na gej romeo.
ovo sam propustio
ja sam oglas na Romeu otvorio 1. aprila, a poceo da koristim tek u maju, kada su me upozorili da ce ga zatvoriti, ako ga ne posecujem
jel to znaci da do tada nisam bio svestan sebe?

kao sto i forum povremeno pratim od 2002., prvi put sam prodiskutovao 19.9.2009., a sad ne uspevam da se otkacim, sem kad nisam u Beogradu
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by nsc

ja sam oglas na Romeu otvorio 1. aprila, a poceo da koristim tek u maju, kada su me upozorili da ce ga zatvoriti, ako ga ne posecujem
jel to znaci da do tada nisam bio svestan sebe?
:smeh:

Ovo je stvarno smešno ko bioskop...

Ja sam nekad bio svestan sebe, a onda su mi profil ugasili, tako da sam ponovo nesvestan.
Korisnikov avatar
By Loni
Oglasi se ne brišu ako ga ne posećuješ mesec, dva.
Mislim da se briše tek posle godinu, dve neposećivanja.

Sećam se da ga nisam posećivao godinu dana i stajao je tu gde jeste.

No u svakom slučaju, nemamo drugi pokazatelj nekog rasta svesne gej populacije
osim tih sajtova.
Nisam ni rekao da će svaki svestan gej da otvori tamo profil, ali prisustvo svakog četvrtog punoeltnog geja na tom sajtu možda bi se moglo uzeti kao neka realna cifra.
Korisnikov avatar
By Mars
Loni, a ako ja recimo tamo imam otvoreno TRI profila - jel to znači da sam svesniji (3x) od onog koji ima samo jedan?
Korisnikov avatar
By Tungi
:roflmao:

Onda,ni ja sebe nisam svestan,jer ne samo da nemam profil na romeu,vec ni na jednom drugom gay sajtu,osim ovde na,forumu.
Korisnikov avatar
By Seaman
Trebao si staviti opciju OSTALO ili NEDEFINISAN.

Cisto zbog politicke korektnosti.;)
Korisnikov avatar
By Seaman
Ja sam GAY muskarac, STR8 look, STR8 zena u krevetu. :D

Opcija 1
Korisnikov avatar
By Loni
Imaš 3 profila na romeu Marse?
Čemu?

Mislio sam da je višeoglasje fenomen vezan samo za jednog mog poznanika,
koji je imao više profila.
Za svaku ciljnu grupu po 1.

Na jednom profilu predstavljao se kao avanturista, koji želi samo seks.
Na drugom predstavljao se ko vezara, koji hoće samo vezu jer je romantik u duši.
Na trećem je stavio da želi samo druženje jer ga zvaničan dečko, doduše iz drugog grada, proverava.
Na četvrtom traži sve i svašta, ali je morao otvoriti novi jer se kompromitovao sa starim profilima.

Ti mi Marse ipak deluješ daleko poštenije i normalnije. :)

No bez obzira na višeoglasje mislim da statistika romea može da bude i dosta objektivna.
Tih fenomena verovatno ima u svakoj sredini u podjednakoj meri.
On će imati 4 profila, ali zato druga trojica često brišu svoje profile, pa cifra dođe na isto.

U nedostatku bolje statistike i romeo je dobar.
Pastovao bih i broj oglasa na ovom sajtu, ali mislim da je nepregledan.

Patovaću prošlogodišnju statistiku ovog sajta

Slika
Korisnikov avatar
By Berserker
Zašto BG bez prigradskih opština?!?!?!?!
Korisnikov avatar
By m..
lezbejka koja se poneka oseca kao krosdreser zarobljen u telu zene (ne pitajte nista, nekad se natrandziram)
Korisnikov avatar
By Dina
Prema ovoj anketi strejt zena ima vise na forumu nego i biseksualki i biseksualaca ako se gleda svaka kategorija ponaosob (3-2-2)... a ukupan broj strejt osoba i biseksualnih je isti - po cetiri... Bas neobicno... Ne sto ima toliko strejt osoba, to je onako realan broj, nego je biseksualnih osoba malo...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!