Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Black Swan

Da
32
67%
Ne
16
33%
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam vrlo primetio i vrlo mi je prijalo (mada ne bih nazvao bolesnim).

A holivud bi i u WC stavio vaze sa orhidejama, preko onih sivih blokova razvukao pink saten, izbacio subway scene, naravno... i sl. Sve bi bilo snimano kroz filtre, Natali ne bi imala bubuljicu na levom obrazu i sl.

Vrlo njujorški je sve, i sviđa mi se zbog toga.
Korisnikov avatar
By dharmox
Natali, koliko vidim, poodavno vuče tu bubuljicu.

Kad rekoh bubuljica, setih se osipa. Imajući na umu da je to Aronofski, nema šanse da to bude (samo) osip. Obema balerinama rastu krila, Natali kroz osip, Mili kroz tetovažu.
Korisnikov avatar
By Mars
To stvarno ne znam, ali verujem da bi joj je u nekom holivudskom sranju vrlo uklonili digitalno...
Korisnikov avatar
By dharmox
Ako ti je dobar film, meni je pravo. Očekivao sam više.
Korisnikov avatar
By V25
Ni ja ne mogu reći da je film opravdao sva moja očekivanja, ali daleko od toga da je površan. Štaviše, mislim da je jedan od najboljih primera u skorijoj svetskoj kinematografiji na temu samodestrukcije zarad pokušaja emancipacije ličnosti kojoj nije dozvoljena individualizacija. To je suština filma, i sjajno je odrađena. Lik Beth je štaviše sjajan. Meni je film upotpunio na jedan poseban način, i možda me najviše i dirnuo. Ceo taj sistem "dok si bez bora na licu mogla da izvodiš piruete, super, čim si malo omatorila mrš u zaborav" je grozan. I to, naravno, nije samo u baletu.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Beogradjanin18

Štaviše, mislim da je jedan od najboljih primera u skorijoj svetskoj kinematografiji na temu samodestrukcije zarad pokušaja emancipacije ličnosti kojoj nije dozvoljena individualizacija.
a koji su drugi primjeri? :D
Korisnikov avatar
By javolimsamosebe

Jako dobar film, ma šta ljudi sada pričali. Portmanova je sjajno odigrala ulogu. Film pak nije, kako Zonche reče, za padanje u nesvest, ali je svakako jedan od boljih u poslednje vreme. Razmišljao sam dosta o filmu i manje-više sve nelogičnosti koje su me mučile su ipak imale svoje rešenje. Barem u mojoj glavi. Ono što se sada dešava je da svi samo o "Black Swanu" pričaju do iznemoglosti, svi ga gledaju, i što je najgore svi komentarišu i ocenjuju, i oni koji su za to kompetentni i koji nisu. S druge strane se, kod ljudi kojima bi se pod normalnim okolnostima film dopao, javlja revolt te nalaze način da ga bezrazložno popljuju. Ako je išta vredno pljuvanja to je odabir Cassela za glavnu mušku ulogu i vrlo nedefinisan izvor majčinih frustracija. Mislim donekle je objašnjeno, ali nedovoljno dobro.
po mom misljenju je kristalno jasno zasto je majka isfrustrirana.zatrudnela je i nije uspela da postigne zavidnu karijeru.tipican primer roditelja koji pokusava da nadomesti svoje neuspehe kroz dete
Korisnikov avatar
By dharmox
Jel neko zapazio scenu u metrou sa matorom kurotresinom pokupljenu direktno od Kješlovskog (Veronikin dvostruki život)?
Korisnikov avatar
By V25
"Carrie", pa čak i "Psycho" na jedan malo drugačiji način. Sva tri filma su skroz različita, naravno, ali se provlači momenat dominantne majke. Ali možda je ipak najbolji primer "Marnie".
Korisnikov avatar
By Mars
Najbolji primer koga ja mogu da se setim je "Fedora".
Korisnikov avatar
By dharmox

"Carrie", pa čak i "Psycho" na jedan malo drugačiji način. Sva tri filma su skroz različita, naravno, ali se provlači momenat dominantne majke. Ali možda je ipak najbolji primer "Marnie".
Ili "The Piano Teacher".
Korisnikov avatar
By erkondisn
7/10 kao objektivna ocjena, 5/10 subjektivna. da je korektan, jest. da se pogledati moze, naravno da da. portmanova je odlicno odglumila, aronofsky to fino sve izrezirao, pogotovo njenu percepciju svega. i definitivno jedan od onih filmova koje moze pogledati skoro svatko.

no ono sto se meni ne svidja da je malo prenaivan za moj ukus, a stvarno nije prvi put da imamo pricu o ambiciji prenesenoj s roditelja na djecu koja dovodi do ludila, ali i na kraju do nekakve samoaktualizacije i autodestrukcije, uz prstohvat otkrivene seksualnosti dakako. nekako sam ocekivao nesto malo vise pomaknuto. or it's just me ^^
Korisnikov avatar
By V25
Da, slažem se za "The Piano Teacher", o poredbi ta dva sam negde već i pisao.
Korisnikov avatar
By Srklet

prvo spominjes 'skoriju svjetsku kinematografiju', a sad navodis filmove s pocetka sezdesetih i iz sedamdesetih. :roll: za umjetnicku vrstu koja traje 110 godine, ono sto se desilo prije 40-50 godina bas i nije 'skorije'. ;)

anyway, nije problem sto se tebi 'black swan' svidja nego sto to nisi u stanju uvjerljivo argumentirati. doduse, nisam ni ja, osim na razini dosjetke, argumentirao sta ne valja s filmom, ali budem cim mi se da. :D
By Guion Nerville
Uglavnom se ljudima svideo, ima i dobre kritike, ali meni ne bas...

Aronofski je intenzivan i kao da baca poentu i poruke u lice, nedostaje suptilnosti, deluje mi neuredno, ima lose razvijenih elemenata. Tematika kao da zeli udzbenicki prikazati odnos samomrznja-instinkt smrti, majka koja mrzi dete jer joj je osujetila karijeru, kompenzacija kroz savrsentvo itd. pokupio je dosta sablona iz tzv. baletskog zivota i doveo ih do ekstrema.

Umesto da intrigira i bar negde zaumno poveze sa likom, on je izlaze kao neko cudo za cirkus sve naglasenije tokom filma i distancira gledaoce da pokazu prstom: ijao what a weirdo, ali sve sa pretenciozno glamuroznim i spektakularnim vrhuncem pri kraju, sasvim ocekivanim posle dvosatne mumbo-jumbo mentalne masturbacije elementima psihotrilera, horora, lose obradjenih frojdistickih mesta.

Dosta me podsetio na Rekvijem u nacinu tretiranja drugacije teme.

Ili je mozda do mog nekog raspolozenja, pa mi prosto nije 'legao' .
Korisnikov avatar
By gossip
sad sam gledao...super je film xD
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Banana

Uglavnom se ljudima svideo, ima i dobre kritike, ali meni ne bas...

Aronofski je intenzivan i kao da baca poentu i poruke u lice, nedostaje suptilnosti, deluje mi neuredno, ima lose razvijenih elemenata. Tematika kao da zeli udzbenicki prikazati odnos samomrznja-instinkt smrti, majka koja mrzi dete jer joj je osujetila karijeru, kompenzacija kroz savrsentvo itd. pokupio je dosta sablona iz tzv. baletskog zivota i doveo ih do ekstrema.

Umesto da intrigira i bar negde zaumno poveze sa likom, on je izlaze kao neko cudo za cirkus sve naglasenije tokom filma i distancira gledaoce da pokazu prstom: ijao what a weirdo, ali sve sa pretenciozno glamuroznim i spektakularnim vrhuncem pri kraju, sasvim ocekivanim posle dvosatne mumbo-jumbo mentalne masturbacije elementima psihotrilera, horora, lose obradjenih frojdistickih mesta.

Slazem se.

Imala sam redak momenat da kazem-"i just lost two hours of my life".

Meni se rekvijem za snove dopada, ali ovo mi je bilo...skroz bla.
Korisnikov avatar
By blenta
svidja mi se
poprilicno

nisam strucan ko pojedinci
da objasnim
Korisnikov avatar
By ns.happy
dobar film, ali mi nije medju deset omiljenih. jedan moj prijatelj je dobro primetio, u uciteljici klavira je odnos majke i cerke mnogo bolje odradjen, ovde je taj odnos stavljen u drugi plan, ne znam koliko je to bila namera, a koliko slabije obradjena problematika...
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by ns.happy

dobar film, ali mi nije medju deset omiljenih. jedan moj prijatelj je dobro primetio, u uciteljici klavira je odnos majke i cerke mnogo bolje odradjen, ovde je taj odnos stavljen u drugi plan, ne znam koliko je to bila namera, a koliko slabije obradjena problematika...
U Učiteljici klavira je akcenat bačen na glavni problem, jer ne možeš do besvesti slikati njene časove klavira. Aronofskog su zaveli scena, muzika, balerine pa se, naročito u drugom delu i završnici, prilično pogubio.
Korisnikov avatar
By Mars
Originalni scenario nije imao balet, radilo se o poyorisnoj predstavi.
Korisnikov avatar
By dharmox
Plašim se da od originalnog scenarija nije mnogo ostalo.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja se prvi put susrećem sa ovim naslovom... ali pošto se vodi dosta velika rasprava o tome, odlučih da pogledam.
Pritom volim ples, a i Mila Kunis mi je baš simpatična.

Javljam utiske kada ga odgledam večeras.

Edit: :wow: Zapanjujuće umobolan, odličan.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
Natalie odlicno glumi,ali van toga,nista posebno.Film je odlicno snimljen, ali scenario mi ne drzi paznju..vec je predvidljivo na pola filma...i po meni ta poenta njene sizofrenije i sveta baleta na surov nacin,mnogo je bolje moglo biti prikazano.I nije mi jasno cemu uopste ona scena kvazi sexa njih dve u filmu,totalno totalno bespotrebno.Ali ajde.Sve u svemu..koliko ga hvale ..stvarno nista posebno.Btw isto sam ocekivala i od Inception,pa razocarenje.:sveca:
Korisnikov avatar
By Srklet
basically, ljudima koji nemaju filmskog ukusa je 'black swan' super, dok onima koji imaju baš i ne. vjerujem da ce se u prvoj skupini naci i dovoljno njih koji ce ga opisati kao bolestan film.
By Sixto
Slazem se sa Sleepingsun da je scena sexa potpuno nepotrebna! Ajde, kontam mozda je to pokusaj da se pokaze koliko zeli da se otkaci u zivotu i radi neke stvari bez kocnica i normi postavljenih od strane majke.

Sto se tice tehnickog dela, kamera je odradjena fenomenalno... Kombinacija dublerki i nje u krupnom planu sa pomeranjem kamere je za oduseviti se!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!