Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Od SAMO JEDNOG donatora, moze se izvrsiti 30 transplatacija! Neverovatno!

TO je 30 SPASENIH ZIVOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... retka.html

Evo link za neupucene i one koji su zainteresovani da potpisu donorske kartice.

Da li biste ili ste vec potpisali karticu?
Koji su vasi razlozi protiv doniranja organa? (Razlozi ZA su jasni prilicno)

Ja planiram prvom prilikom da potpisem donorsku karticu. Meni moji organi ne trebaju kada budem mrtva, a jos manje treba da trule u zemlji, dok nekome drugom mogu biti tanka linija izmedju zivota i smrti.

Humano je, ne kosta nista, ne utice na vas zivot APSOLUTNO NIKAKO i mislim da bi SVI trebali da posvete 15min. svog vremena i spase nekoga!

Moji stavovi po ovom pitanju su jako cvrsti jos od malena, jer su mi i deda i tata bili bubrezni bolesnici kojima je donacija bila neophodna da bi ziveli, a nije je bilo. Toliko nije bilo bubrega tih 1990-ih godina, da su mom dedi PRODALI bubreg koji mu NIJE odgovarao samo da bi tada uzeli 50.000 maraka koje su moji nudili da bi mu se sto pre nasao bubreg, jer se vise nije moglo cekati (deda je cekao godinama na transplataciju). Posto bubreg nije odgovarao njegovom telu (ne znam kako se to medicinski zove) odbacio ga je, i deda je umro, a svega toga ne bi bilo da su postojali donatori.

BUdite humani i ne mislite samo na sebe !
Korisnikov avatar
By castor
Verovatno cu to uraditi u buducnosti. Nemam razlog za protiv. Lep gest, ali kontam da sam jos 'mlad' da razmisljam o tome.
Korisnikov avatar
By bothways
Razmisljao sam o tome i za to sam. Verovatno cu u nekom trenutku u buducnosti odraditi sta treba.
By Kragi
Originally posted by castor

Verovatno cu to uraditi u buducnosti. Nemam razlog za protiv. Lep gest, ali kontam da sam jos 'mlad' da razmisljam o tome.
isto :)
Imam neki trip jao ne jos, necu jos da mrem, nego imam jednu super pricu:

pre godinu, dve moj drug prica sa nekim grkom na skajpu (video call) sa kojim se nije cuo neko vreme. I sad, pored neke klasicne price i pitanja moj drug konstatuje da je ovaj bled i pita ga kako je zdravstveno (?)
Krece prica kako je bio u bolnici, imao operaciju bla, bla, bla ... I dok se moj drug raspituje sta, gde i kako, decko ustaje, okrece se ledjima ka kameri i podize majicu gde se u predelu bubrega vidi posledica operacije. I na sve to kaze: Dao sam svom decku bubreg

:sweet: meni tad doslo da placem :rida:
Mislim, nije tema al sam morao da ispricam. :(
Korisnikov avatar
By ultraviolet
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by Null

to samo ako umrem...
Jok, tebe ce zivog komadati..
hašim tači lično.

e para vrti svet, pa ako nekom buđovanu baš treba tvoj organ jer si kompanekareč.. što misliš da neće da te skinu?

no!
jab redo odma' sad zaveštala to,
no ako bu bilo nekih problema sutra, u suštini bih volela da se bore za moj život, a ne da kažu 'ma.. ona je donor.. 30 života bi spasila'
ili slično
Korisnikov avatar
By Mars
Ja bih jako voleo da u tom smislu budem koristan, samo što prvo treba da rešim problem paranoje.
Onog trenutka kada bih potpisao...TO, imao bih osećaj da je svako tu da me KLEPI, da su svi povezani u jednu prljavu mrežu.

ex-yu, Srbija, krađe beba, J. Grisham, film "Coma"...koNbinacija uzroka, pretpostavljam...
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ne baš tim rečima i ne baš ma.
ne mogu da razmišljam trenutno.
Korisnikov avatar
By Incubus
Na! Ali sumnjam da nešto valja, a tek kroz koju deceniju mogu samo kosu da presade
Korisnikov avatar
By Skyen
ja postala donor, sticajem okolnosti. na prijavi za licnu kartu stoji ta opcija, pa ja rekoh ajde. sad imam znak u obliku srca, na licnoj. Ali opet, ako se tvoja porodica protivi tome, mozes ti biti donor hiljadu puta, ne mogu po zakonu to da dozvole. nije dovoljno samo da se prijavis. bar ne u usa
Korisnikov avatar
By deran
ja sam popunio formular-ne znam kad će stići kartica,šta li...:srbin:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nemam donatorsku karticu, nemam ni nameru da je uzimam. Stavise, uz zdravstveni sistem Srbije, pre cu potpisati i overiti izjavu da ne zelim da se moji organi koriste ikad i za bilo sta.

TO je 30 SPASENIH ZIVOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1. nema potrebe za caps lockom.
2. to je preterivanje. Kadavericne transplantacije podrazumevaju jetru, bubrege, pluca i srce. Sto znaci, u najboljem mogucem slucaju - pet. Eventualno koza, ali se ona danas lako kultivise i mnogo je manja verovatnoca da ce biti odbacena.
Korisnikov avatar
By mikeli

ALI ISTINITO ,,,,,,,,,,

Ja planiram prvom prilikom da potpisem donorsku karticu. Meni moji organi ne trebaju kada budem mrtva, a jos manje treba da trule u zemlji, dok nekome drugom mogu biti tanka linija izmedju zivota i smrti.
EVO I JA CU
Humano je, ne kosta nista, ne utice na vas zivot APSOLUTNO NIKAKO i mislim da bi SVI trebali da posvete 15min. svog vremena i spase nekoga!

Korisnikov avatar
By bern
Tek kad zdravstvo stene na "tranzicijske" noge i bude u stanju garantovati jedni takvu sitnicu kao što je tajnost podataka...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ne kontam detalje ove problematike - zasto moras da se obavezes za vreme zivota? Kad odapnes lepo neka onaj ko ostane za tobom odluci da te raskomadaju i sve tako to lepo i slatko. Kaj ne?
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
mozda ne bude bilo nikog uz umiruceg... ali, kao i zaostavstina bez naslednika, i les bi mogao postati nasledje drzave koja moze da ga komada...

razmisljala jesam na ovu temu, ali nista konkretno... ako me zdravlje ne izda i ako geni zataje, sto da ne.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Odgovori su toliko besmisleni, da mi je zao sto sam potrosila 5min. svog vremena da postavim ovu temu !
Korisnikov avatar
By elektron84
Zweki, ja cu da priznam...imam cudan neki trip da i kad umrem necu biti stvarno mrtva :kesa:
I zamisljam da sam svesna svega a da mi vade organe. Jaooo...uzas.
Znam da nije tako, ali imam problem sa tim.

Dajem krv dok sam ziva, to nista ne boli. A za ovo drugo...

Mozda mi se promeni stav o tome, ne znam.
Korisnikov avatar
By spliff
podrzavam one koji su zaveshtali svoje organe
mislim da je to veoma plemenito
i korisno
:up:
Korisnikov avatar
By Hys.
Prvo, skoro sam citala da nismo radili transplatacije srca deset godina!
Ne radi se o nedostatku organa samo, vec i kadra koji ne nastavlja sa obucavanjem...na zapadu postoje norme koliko jedan tim mora da izvrsi transplatacija mesecno da bi ispunio odredjenu kvotu i smatrao se kvalifikovanim.

Kod nas je situacija zaista kao u zemljama treceg sveta.

Nacelno jesam za to, mislim, koji ce mi kurac organi kad umrem, jos bolje da nesto lepo izadje iz toga.
Ali majkemi se plasim toga u Srbiji.

Sve vreme mi je "zuta kuca" u glavi. Ako se zdravstvo promeni na manje korumirano any time soon, znam da cu sigurno to uraditi.
By J...
Ne bih potpisivala nikakve kartice, sumnjam da bih cak i da zivim u nekoj uredjenoj drzavi. U principu, ne zanima me sta ce biti kad umrem, neka o tome odluce oni koji ostanu posle mene ili drzava ako ne bude nikog ali ja unapred da nesto potpisujem - ne zelim.

Mozda cak nisam ni dovoljno humana po odredjenim kriterijumima humanosti, neka bude tako, imam pravo na to. I dalje nisam do kraja rascistila dilemu u vezi koje sam prosle godine otvarala temu a u vezi je doniranja organa.

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=40622

Kao sto recimo imovinu koju bih posedovala, ne bih ostavila bilo kome u nasledstvo, cak i ako bih ostavljala u humanitarne svrhe i tada bih morala da znam kome tacno ide i da li taj neko to zasluzuje prema mojim kriterijumima jer je moja imovina u pitanju i imam pravo na to. E isto tako su i moji organi moja imovina i ne zelim da ih doniram nekom ko ne zasluzuje. Kada bih znala ili mogla da uticem na to da ih dobije samo neka osoba koja zasluzuje, opet po mojim kriterujumima - donirala bih bez razmisljanja.
By Glasnik
Originally posted by Kragi

nego imam jednu super pricu:

pre godinu, dve moj drug prica sa nekim grkom na skajpu (video call) sa kojim se nije cuo neko vreme. I sad, pored neke klasicne price i pitanja moj drug konstatuje da je ovaj bled i pita ga kako je zdravstveno (?)
Krece prica kako je bio u bolnici, imao operaciju bla, bla, bla ... I dok se moj drug raspituje sta, gde i kako, decko ustaje, okrece se ledjima ka kameri i podize majicu gde se u predelu bubrega vidi posledica operacije. I na sve to kaze: Dao sam svom decku bubreg

:sweet: meni tad doslo da placem :rida:
Mislim, nije tema al sam morao da ispricam. :(
Ovo je TAKO super priča. :jumphug:

Ont: Ne, nisam još uzeo donorsku karticu. Da, uzeću je. :spin: A kad mi povade sve što valja, burn baby burn. :vatroslava:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Glasnik88

...

Ont: Ne, nisam još uzeo donorsku karticu. Da, uzeću je. :spin: A kad mi povade sve što valja, burn baby burn. :vatroslava:

ovo je i moja zamisao

btw, dan nakon sto sam zvala VMA imala sam ozbiljnu saobracajku
Korisnikov avatar
By Dzi
Ladno sam procitala "dodirivanje organa" :P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!