Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mage

Često sam razmišljao o tome da li želim decu...

To je kao prvo velika odgovornost i koliko god sreće ti može dati u životu, toliko ti i bola može izazvati. Zamisli da ti se dete rodi retardirano ili sa nekom strašnom bolesti i da se muči i pati ceo život, a i ti sa njim. Ili da propadne u životu, postane narkoman, lopov, kriminalac... Za sve loše što se desi mom detetu, ja bih krivio sebe jer sam ga ja stvorio i doneo na ovaj užasan i okrutan svet, a ne znam da li moje srce to može da podnese. Možda kao što je svejedno rekao u svom starom postu da usvojim dete "koje je već unesrećeno time što se rodilo u ovom svetu" pa da probam da mu ulepšam život koliko je to moguće :)

Ja sebe i druge ljude koji postoje i koji su postojali i koji će postojati ne vidim kao sretnike, već kao najveće nesretnike i žrtve. Ne želim da stvorim još jedno biće koje će da se pati, živi uzalud i umre.
Pa vidi...ja i dalje to mislim...to da ko se rodio, nije imO srece...

Ali ja imam, ko sto znas, raznorazne tu neke cudnovate tripove, tak da cenim u tom mom reinkarnacijskom ludilu da ce ta dusa da se rodi 'vako il onako ,)

..

I bes ga, sada kada bi mi djevojka rekla 'trudna sam'...najiskrenije ne verujem da bi mi abortus bila prva asocijacija. Neb bila ni za tih nekoliko devojaka sa kojima se vidjam, lol.

..

A sto se tice raznih mogucih komplikacija...jbg, to je zivot.

Ja sam bio narkoman, pa se izvukoh iz toga. I izvukao sam se iz toga i zbog toga sto sam imao roditelje kakve sam imao, a usao sam u to uprkos tome sto sam imao roditelje kakve sam imao.
Rodjen sam npr. za zdravom levom sakom pa sam slomio kicmu i sada je ..manje nego zdrava.

Ocu kazem, nema pravila u ovom ludilu sto ga zovu zivot.

Sto kaze moj drugar: 'da, pravio sam greske, jbg, zivot nije dosao sa uputstvom' ,)

..

A sto se dece i licne zelje za njima & licnog iskustva kao roditelja i svega toga tice, svede mu se na ovo:
Originally posted by Dina
Tako da mi dobijanje dece deluje i kao prilika za neko sasvim novo upoznavanje i nas samih...

I ja npr. jel, cenim da sam ultrasuper osoba ( :D ), i pre svega za to mogu se zahvalim roditeljima, jel.

I bilo bi super da mogu da uticem na ovaj svet, kada vec gledas sa te strane, na nacin na koji bi ovaj svet dobio jos jednu ultrasuper osobu ,)

..

Everything has two sides to it, man ,)
Korisnikov avatar
By luciferin91
Zato shto umem sa decom, i zelim da cujem "Tata dobio/la sam A+ u skoli" awww
Korisnikov avatar
By gossip
bilo bi lepo da imam dete jednog dana...ali ako se ne desi...nije smak sveta :)

voleo bih da imam 2 cerke...po mogucnosti bliznakinje :)
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by svejedno

...

Pa vidi...ja i dalje to mislim...to da ko se rodio, nije imO srece...

Ali ja imam, ko sto znas, raznorazne tu neke cudnovate tripove, tak da cenim u tom mom reinkarnacijskom ludilu da ce ta dusa da se rodi 'vako il onako ,)

..

.......................................
..

A sto se tice raznih mogucih komplikacija...jbg, to je zivot.

Ja sam bio narkoman, pa se izvukoh iz toga. I izvukao sam se iz toga i zbog toga sto sam imao roditelje kakve sam imao, a usao sam u to uprkos tome sto sam imao roditelje kakve sam imao.
Rodjen sam npr. za zdravom levom sakom pa sam slomio kicmu i sada je ..manje nego zdrava.

Ocu kazem, nema pravila u ovom ludilu sto ga zovu zivot.

Sto kaze moj drugar: 'da, pravio sam greske, jbg, zivot nije dosao sa uputstvom' ,)

..

Opet mi se svidja razmisljanje od Svejedno :)

Deca jesu odgovornost. Ali opet mislim da ne treba preterivati sa nasim znacajem za njih a ne treba ga ni potcenjivati. Za sve sto izaberu kao odrasle osobe ipak su ta "deca" sama odgovorna. Kako je lepo Svejedno rekao mogu izabrati drogu uprkos nama ali ono sto smo im dali tokom detinjstva i odrastanja moze uticati na izvlacenje odatle. I tako za mnoge druge stvari, ima put tamo i put nazad... A cak i kad je o invaliditetu rec, ko nama garantuje da necemo sutra doziveti automobilsku nesrecu i zavrsiti u kolicima? Taj zivot ima svoju tezinu ali bar ja s obzirom da imam osobu sa invaliditetom u porodici ponekad pomislim da smo srecne sto nismo kao neke zdrave ili "zdrave" osobe. Mislim da je lepota zivota uglavnom u glavi nezavisno od spoljnih okolnosti. Ako svoju neku mudrost ili vidjanje lepote ili pozitivnu energiju prenesemo detetu to je snaga koja ce mu pomoci u teskim trenucima. A da ga drugacije zastitimo ne mozemo, kao sto ne mozemo ni sebe od nekih zivotnih nedaca. E sad Svejedno pomenu reinkarnaciju, zavisi opet od naseg stava i vidjenja sveta kako cemo tumaciti te nedace. To je mozda nesto sto ta dusa mora da iskusi, a opet ako smo mi roditelji onda i mi na posredan nacin. Ali u svakom slucaju nema garancije da li ce u zivotu deteta ili nasim zivotima biti nekih vecih tragedija ili ce biti manje vise pravolinijski. Ali to je rizik u koji se upustamo ziveci...
Korisnikov avatar
By Mage
@Dina, svejedno, ja se slažem sa vama da u životu nema garancije. I ja imam invalida u kući i znam kako je teško izboriti se i sa nekim osnovnim stvarima koje ljudi uzimaju zdravo za gotovo. A opet, moja sestra je najdivnije biće koje sam ikad upoznao i bez koga bi moj život bio mnogo prazniji i besmisleniji. Možda je čeka najveća radost na svetu i ja i moji roditelji smo spremni da uradimo sve da tako i bude. Ali, kao što sam rekao, nema garancija i jedino što možemo da uradimo je da damo sve od sebe i nadamo se da će naše dete ispasti pravi čovek i da će imati pristojan život.

Ono što hoću da kažem je da si ti doneo/la odluku da "stvoriš" to biće. Ti si igrao/la "poker" sa sudbinom tog deteta. Napravio/la si ga u nadi da ćeš dobiti sve, uprkos opasnosti da izgubiš sve. Kockaš se sa životom drugog bića... Nekako ne mogu da se oslobodim osećaja nepravde jer niko od nas nije izabrao da se rodi, već je bio "prisiljen" od strane svojih roditelja. Zamisli da ti jednoga dana dete kaže: "zašto si me uopšte pravio/la? Bila bi mnogo srećnija da nikad nisam ni postojala!" A jednom prilikom je to moja sestra rekla mojoj kevi kad je prolazila kroz grozan period. Moja keva nije dolazila sebi danima i verujem da je to jedan od činilaca koji su vremenom doveli do njenog potpunog kraha u ludilo.

Možeš ti sebi govoriti da je život nepredvidiv koliko god hoćeš, ali znao si rizik kad si pravio dete, znao si šta sve može da se desi, pa si ipak to uradio. TI si doneo odluku. TI si napravio izbor, a nevino biće će zbog toga možda patiti. A na kraju krajeva, uradio si to iz sebičnih razloga, jer osećaš da bi TVOJ život bio potpuniji sa decom.

Ne znam, zajebana stvar...
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Zwezdica

NIsam nikada cula zaista jebeno dobar razlog zasto neko zeli decu, sem produzenja vrste itd.
To mi je dato u startu kao opcija i zašto da ne probam? Probao sam i gore stvari.
Korisnikov avatar
By Oziris
Originally posted by luciferin91

Zato shto umem sa decom, i zelim da cujem "Tata dobio/la sam A+ u skoli" awww
:lol: :lol: :lol: :lol:

Odmah da ti kazem da se moras spremiti i na to da jednog dana dobije 5 sa zvezdicom iz matematike, a vec sledece nedelje sa njim ucis 40 min da grozdje raste na COKOTU VINOVE LOZE, pa onda da recimo iz diktata dobije 2-, a onda sledece nedelje dobije 5 sa zvezdicom na odricnim/upitnim/obavestajnim recenicama...

Da, isto tako da ti kazem da se spremis da 9 meseci uci da izvede solidan dvokorak, a onda mu bacis odbojkasku loptu i skoro pa savrseno prima prstima i podlakticama, ali on JAKO ZELI da trenira kosarku... I tako... :lol:

Ono sto ti zelim reci je da svi mi dok ne dobijemo dete imamo neku viziju kako ce isto izgledati, ponasati se, pa jos ako ste bili na bilo koji nacin posebni tokom skolovanja ili bavljenja sportom, NARAVNO ocekujete da i ono bude isto takvo. BUT, ono je individua za sebe i apsolutno ne mora biti posebno ni u cemu, vec sasvim obicno, prosecno, ni u cemu izuzetno, ni u cemu najbolje, ali je kakvo da je, V A S E ! ! ! I :love: ga uvek kao da je najposebnije na celom svetu!
Korisnikov avatar
By Madonna
ja bih bio odličan roditelj na lekovima za smirenje. :zen:
Korisnikov avatar
By Azdaja
sve ovo (zivot jebaga) mi ne bi imalo smisla, ako ne ostavim bar jedan komaD decabo posle sebe...

volEm decu i svoju ( :lol: ) i tudju :)
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Nema to neko posebno objasnjenje, jednostavno zelim dete ili decu. :) Oduvek sam bila povezanija sa decacima , ali sad sve vise volim i devojcice. Shvatam da neko ne zeli decu, ali ne mogu to da razumem... Zelim da se posvetim jednog dana malom bicu, koji je deo mene i mog zivota. :love: Vise bih volela da rodim nego da usvojim, ali sad mi se ni usvajanje ne cini tako "strasno".
Korisnikov avatar
By Dina
Mage,
ja kao i Svejedno cesce razmisljam o reinkarnaciji i moji odgovori na eventualno detetovo pitanje bi bili u tom smislu. Da njegova dusa nije trebalo da dodje tu ne bi ni dosla, a mogu da mu dopunim da je moglo i gore da prodje :lol: Ali na nekom iskljucivo realnom planu moze da se gleda kako ti kazes. I taj novi zivot jeste onda odgovornost roditelja, ali ako to odlucis eto preuzmes je pa kako bude ;) Inace mi direktno i indirektno stalno uticemo na zivote ljudi oko nas. Npr ako sam se ja upisala na neki fakultet a ogranicen je broj ljudi koji se upisuju neko drugi se znaci nije upisao/la i ko zna na koje sve nacine mu je/joj to izmenilo zivot. Ili vezano za decu ako npr ja imam decu sa jednom odredjenom osobom, sve druge osobe su uskracene da imaju dete sa mnom ili sa njim. A mozda bi to bila sjajna deca, mozda bi dala veliki doprinos svetu ali eto tim odabirom koji smo mi napravili mi smo sprecili da se ona rode. Ima jedna knjiga neke pomorandze su u naslovu, ne secam se tacno, gde otac koji umire sinu pise pisma tj tu knjigu bas u tom smislu. Da su on i njegova majka otisli tada i tada na drugu stranu ne bi se sreli, pa da je ona ostala sa nekim drugim tipom bilo bi sve drugacije pa da... i izmedju svih tih mnogih situacija koje su mogle da se dese, sve te nerodjene dece, svih tih mogucnosti koje nisu postale realne, samo je jedna realizovana a to je sinovljev zivot. I da li ce sad on da taj zivot koji je dobio na dar da protraci ili odbaci ili ce svi trenuci koji su prethodili tome da dobiju dodatni smisao jer ce on taj zivot iskoristiti na neki pozitivan nacin to je sad na njemu...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Kad meni moja zena rodi gomilu dece...casticu citavu firmu. :lol:
Korisnikov avatar
By Dali_
Negde mi je bila potrebna ova tema.
Nekad zelim decu, nekad se gnusam obaveze prema njima. Mnogo puta sam razmisljala kako bi bilo lepo da mogu sa svojom devojkom da pomesam genetiku i vidim kakav bi to pokus bio. :ruzan: :snob:
Trudnoca i stomak mi izaziva strah i sve mi je to prejako i previse fizicki, bilo bi lepo da moze na nekom drugacijem nivou da se odigra. Znam da volim decu i znam da bi zidovi stana bili jako kreativni :)
Jos moram da razmislim...gde, kada, kako, u kojoj zemlji..

P.S. Bez onoga ko je kupio lepsu cuclu. :lol:
Korisnikov avatar
By Mage

Mage,
ja kao i Svejedno cesce razmisljam o reinkarnaciji i moji odgovori na eventualno detetovo pitanje bi bili u tom smislu. Da njegova dusa nije trebalo da dodje tu ne bi ni dosla, a mogu da mu dopunim da je moglo i gore da prodje :lol: Ali na nekom iskljucivo realnom planu moze da se gleda kako ti kazes. I taj novi zivot jeste onda odgovornost roditelja, ali ako to odlucis eto preuzmes je pa kako bude ;) Inace mi direktno i indirektno stalno uticemo na zivote ljudi oko nas. Npr ako sam se ja upisala na neki fakultet a ogranicen je broj ljudi koji se upisuju neko drugi se znaci nije upisao/la i ko zna na koje sve nacine mu je/joj to izmenilo zivot. Ili vezano za decu ako npr ja imam decu sa jednom odredjenom osobom, sve druge osobe su uskracene da imaju dete sa mnom ili sa njim. A mozda bi to bila sjajna deca, mozda bi dala veliki doprinos svetu ali eto tim odabirom koji smo mi napravili mi smo sprecili da se ona rode. Ima jedna knjiga neke pomorandze su u naslovu, ne secam se tacno, gde otac koji umire sinu pise pisma tj tu knjigu bas u tom smislu. Da su on i njegova majka otisli tada i tada na drugu stranu ne bi se sreli, pa da je ona ostala sa nekim drugim tipom bilo bi sve drugacije pa da... i izmedju svih tih mnogih situacija koje su mogle da se dese, sve te nerodjene dece, svih tih mogucnosti koje nisu postale realne, samo je jedna realizovana a to je sinovljev zivot. I da li ce sad on da taj zivot koji je dobio na dar da protraci ili odbaci ili ce svi trenuci koji su prethodili tome da dobiju dodatni smisao jer ce on taj zivot iskoristiti na neki pozitivan nacin to je sad na njemu...
Dobar odgovor :)
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Dali_

Negde mi je bila potrebna ova tema.
Nekad zelim decu, nekad se gnusam obaveze prema njima. Mnogo puta sam razmisljala kako bi bilo lepo da mogu sa svojom devojkom da pomesam genetiku i vidim kakav bi to pokus bio. :ruzan: :snob:
Trudnoca i stomak mi izaziva strah i sve mi je to prejako i previse fizicki, bilo bi lepo da moze na nekom drugacijem nivou da se odigra. Znam da volim decu i znam da bi zidovi stana bili jako kreativni :)
Jos moram da razmislim...gde, kada, kako, u kojoj zemlji..

P.S. Bez onoga ko je kupio lepsu cuclu. :lol:
Zahvali nauci. Ovo je tvoj srecan vek. Geneticari iz UK su uspeli da naprave veshtacku spermu iz genoma zenske celije ;) I obratno, jajnu celiju od spermatozoida. Josh samo da prodje par godina etickih dilema (bla bla) i moci cu svoju malu ali snaznu vojsku da ucim hebrejskom i evoluciji :D :D
Korisnikov avatar
By acid drop
^ par godina ili par decenija? :drama:

želim decu odma sada odma!
Korisnikov avatar
By luciferin91
Pa vidish, to je vrlo komplikovano pitanje. Ako bi radili npr u drzavama sa visokim nivoom tolerancije i malom stopom hriscanstva, kakav je npr Island to bi se dalo izdejstvovati za max 10 godina. Medjutim, nova vlada Islanda ima velike ambicije da udje u EU i iskoristi fondove EU. Sada, sve zemlje EU moraju da usaglase zakone, tkz aquius-e prava. A za sada ne postoji pravni okvir za pravljenje ljudskih jajnih celija i sperme i njihove upotrebe. A i izgleda da ako postoji pravni okvir, da ce zabraniti, jer je trenutno vladajuca partija u Evropskom Parlamentu upravo desnica odnosno - Konzervativna partija Evrope.

Medjutim, da nije sve tako crno evo ti cinjenice da za ulazak u EU je potrebno odobrenje na referendumu. A trenutno se preko 70% Islandjana izjasnjava za ne ulazak, jer bi izgubili kontrolu svojih ribarskih podrucja. Tako da postoji shansa. Inace, kakva se sve istrazivanja iz genetike rade na Islandu .... balavim!!!! :blush:
Korisnikov avatar
By Dina
A sto biste cekale par godina ili decenija kad postoje banke sperme? Do duse ne bi bas bilo bioloski vase i njeno ali zar je to toliko bitno?

Meni znacaj tog bioloskog nikad nije bas potpuno jasan, nikad nisam zelela dete koje lici na mene, nego dete koje lici na sebe...
Korisnikov avatar
By acid drop
ako već postoji način, naravno da želim biološko dete. moje i njeno. do skoro sam mislila da je nemoguće i bila sam oduševljena vešću.
ali ne bi mi smetalo ni da je drugačije, zaista.
Korisnikov avatar
By Dina
Evo ja sam bas razmisljala i smislila sledeci nacin koji je u ovom trenutku dostupan...

Vi odlucite da imate dete sa vasom zenom. Pretpostavimo da cete vi biti ona koja iznosi trudnocu. Otici cete na vantelesnu ali na oplodnju embrionom ali embrion ce bti od jajne celije vase zene i sperme anonimnog donatora. Znaci vi radjate njeno dete. I naravno i vase. Ja sam citala da postoji i uticaj zene koja nosi dete u smislu ekspresije gena, tj koji ce se geni ispoljiti. To vam je medicinski izvodljivo jer sam ja citala da na klinici u Skoplju a verovatno i na ostalim klinikama kada je oplodnja embrionima u pitanju vi morate da obezbedite zenu do 34 godine a anonimnog donatora obezbedjuje bolnica. To vama bas odgovara jer taman dovedete vasu zenu kao donatorku. Drugo zbog cega mi se ovaj plan cini dobar je zakonsko pitanje koje za lgbt osobe nije reseno. Sve je idealno dok se slazu, ali sta ako se razidju? U najboljem je interesu deteta da zadrzi obe majke, ali da li ce one biti toliko svesne u tom trenutku ili ce biti ogorcene oko necega pa svoje ogorcenje pocnu da prenose i u bitku za dete... U nekim drugim slucajevima sud verovatno ne bi uvazio starateljstvo za dve zene ali u ovom slucaju mislim da bi i nas sud morao a svakako bi ih onaj iz Strazbura naterao i da nece... Kad dodje do losih odnosa, jedna zena je rodila dete, samo ona je upisana u izvod iz maticne knjige rodjenih i u slucaju razlaza dete je njeno. Ali ako druga zena tuzi i zahteva analizu dnk, tu se ispostavlja da je dete i njeno... Mislim da bi sud morao to da prizna...

Sta kazete? :trep:
Korisnikov avatar
By acid drop
odlična ideja :eureka:

samo što bi meni više odgovaralo da ona iznese trudnoću, i naravno, da ne dođe do razlaza.

:shmi:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by unic0rn

:beba:

Dakle pre svega bih da prichamo o unutrashnjim i spoljashnjim [radi se o okolini] motivima koji su ovde na delu.

podpitanje:
Sin ili cerka, i zashto? [ne mozhe oba, bar ne u mom svetu koji je prenaseljen :P ]
Well, oduveh sam želeo kućnog ljubimca, a ovako će mama, tata i svi ostali (I guess) biti zadovoljni... Dečaka bih jer je praktičniji za održavanje...
Korisnikov avatar
By Dina
Acid drop,
drago mi je da ti se dopala ideja :klap:

Nadam se i ja da nece doci do razlaza :fige:

Nego ja uvek razmisljam o svim eventualnostima... ;) Pa se i meni ovaj plan dopao kad sam razmisljala o njemu sto pokriva i te negativne situacije...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mage

Mage,
Dobar odgovor :)
Ovo je, Dina, jedan od najboljih postova na ovom forumu u poslenje vreme, po mom neskromnom misljenju .)

..

A ovo je, sto se same teme & pitanja tice, po tom mom misljenju, najbolji odgovor:
Originally posted by dharmox
Originally posted by Zwezdica

NIsam nikada cula zaista jebeno dobar razlog zasto neko zeli decu, sem produzenja vrste itd.
To mi je dato u startu kao opcija i zašto da ne probam? Probao sam i gore stvari.
By Kragi
^ Nesto sto bi se definisalo kao instinkt, nagon svakog zivog bica.
Manje vise sve se razmnozava sa urodjenim materinskim ili ocinskim instiktom, ne mislim da su ljudi tu izuzeti bez obzira na svest.

Na stranu nametnuta drustvena norma, gomila ljudi svoju decu smatra svojim najvecim uspehom a sam cin rodjenja obicno najsrecnijim momentom u zivotu. Jasno je da oni koji nemaju decu to nikada ne mogu da skapiraju :)
Korisnikov avatar
By taurus
Zato sto je lep osecaj da pruzas i primas bezgranicnu ljubav.

Zato sto je lepo da se bavish i usmeravash,istrazujesh nekoga koga najvishe volish.

Zato sto je lepo ziveti za nekoga.

Zato sto je lepo biti tata :)

....................
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!