Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by smaug

A i ti si latentni espeesovac.

Pa idi reci nek azuriraju. Stvarno nije fer da ti zajebavamo bivseg gazdu zbog necije lenjosti kad si ti lepo mogao sve to da apdejtujes.
U je, koliko ciničnog gnoja :)
Ako je to način za šta god - samo napred.

Mada ne čudi me... Nisi ni jedini/jedina. Prešlo nekima u naviku.
Šta da se radi... Odnos prema životu, šta li... :sesir:

Zajebavajte koga 'oćete, ne bih se bavio time, niti brinuo, stvarno :)
Mirni stomaci nakon zajebavanja? Kul :up:

Mišljah da nekog stvarno interesuje, sem mene, SPS-ov novi program.

No dobro.

@Popajče, zmeu & other grass root activists who enjoy to hate

Pusa :) :mazi:
Korisnikov avatar
By Paki
A sad na temu ukratko...

Angažman B. Milićevića u SPS-u je njegova lična odluka.
Gej strejt alijansa, čija je jedna od glavnih aktivnosti inače policy making & lobbying, podržava i zalaže se kako za socijalnu, tako i za političku inkluziju LGBT osoba.
LGBT populaciji u Srbiji jesu potrebni autovani predstavnici/ce u svim bitnim političkim opcijama ili makar senzibilisani, edukovani političari/ke koji će nedvosmisleno sprovoditi LGBT politike.
Ne treba da pominjem koliko je ta vrsta političke inkluzije donela dobrog LGBT populaciji u svim političko-društvenim sistemima u kojima ona postoji.
U tom smislu, GSA pozdravlja SPS-ov pionirski potez (ne samo u Srbiji, već i na Balkanu) i poziva i ostale partije da slede njhov primer.

Toliko.

Preporučujem, svakako, i ponovno iščitavanje Majlkovićevih postova u ovoj temi.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by Njuskalo

Da pojasnim:

Po meni je levica promasaj sam po sebi na ekonomskom planu. Razlog: preterana zastita pojedinaca od strane drzave dovodi do ravoja brojnih devijacija kod pojedinaca, pre svega odsustvo zelje za rad.
mein gott.
prava seksi und egzotična logika liberalnokapitalističkoga fašizm(et)a. :klap:

nema što, svaka ti je zlatna. a i jasno je da odsustvo zaštite uz sve prateće efekte poput neisplaćivanja plata, rada na crno, konstantne nesigurnosti posla i/ili "mcjob" situacija, zaduživanja kod zverskih (oops, državno zaštićenih?) banaka, sumanutog i neregulisanog radnog vremena - kako za one na dnu, tako i za one koji se grebu to make their way to the imaginary top i sve ostale sitne i krupne eksploatacije koje je prate, dovode kod pojedinaca do nezajažljive, upravo halapljive želje "za rad".
Greši Njuškalo, al' grešiš i ti.

Neoliberalizam ne znači sam po sebi neisplaćivanje plata, rad na crno, konstantnu nesigurnost, zaduživanje itd.
To što govoriš je MUTNI, LOŠ nepliberalizam, ali ne i neoliberalizam sam po sebi.

Osnovna razlika između neoliberalizma i socijalizma je ta što se neolib. zasniva na većinski privatnom vlasništvu, a socijalizam na većinski državnom.

U praksi sve može imati i dobre i loše strane.

U uređenom, idealnom neoliberalizmu nema ni kašnjenja plata, ni teranja radnika na rad duži od 8 sati, ni mobinga, ni diskriminacije...

A sad što kod nas nema ni uređenog neliberalizma ni uređenog socijalizma, nije kriv sistem nego društvo, koje to dopušta.
Krive su komisije,k oje pristanu da ih privatnih potplati, a da mu ovi za uzvrat ne upišu kršenja pravila (držanje radnika, ucenjivanje itd).
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
nda.
đe ono ima tog uređenog liberalizma?
nije da bih se i s takvim složila, al' eto, ćaskamo.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Loni je ozbiljno tvrdio da je kapitalizam put u socijalizam, tako da... :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Loni
A gde ima uređenog anarhizma ili komunizma, koji u praksi funkcioniše?

Australija i Novi Zeland su najviše neoliberalne države danas i eto funkcionišu.
Uz njih je dobrim delom i Britanija i polovina USA stejtova.
Tu je i Nemačka, a bila je i Irska.

Socijalističke programe imaju Kanada, Francuska, Skandinavija i druga polovina USA stejtova.
Imala ih je i Grčka, kao i Španija.

E sad ko će pre propasti ne zna se tačno jer je u ovoj krizi propala i izrazito socijalistička država - Grčka,
u kojoj su postojale čak 13. i 14. plata, što je kod nas bilo samo za vreme Tita.
Ali je zato propala i neoliberalna Irska.

Interesantno da je u Nemačkoj dobro, a Australija nije ni imala krizu.

Sve u svemu, nema pravila. Mogu i da puknu i da procvetaju i zemlja s jednim ili drugim ekonomskim konceptom.
Ako neka kompanija odlično funkcioniše i hrani mnogo ljudi, nije problem i da je u rukama privatnika ili u rukama države.

Ekonomija je vrlo komplikovana stvar, a najbolje funkcionišu zemlje, koje variraju od jednog koncepta do drugog.

Primer je ŠVEDSKA. Imali su ogromne socijalne pomoći za ugrožene ljude, i odjednom je ekonomija počela da se urušava. Sve više ljudi je shvatilo da im se ne isplati da rade. Sada je Švedska u fazi napuštanja tog koncepta.
A opet ne valja otići ni u drugu krajnost jer i nezaposleni zaslužuju dostojanstven život.

Najbolji primer je Nemačka. Malo vladaju socijalisti (SDP), malo neoliberali (CDU i liberalna partija).
Nit' se iko na duže staze ulenji u neradništvu, nit' sirotinja ima vremena da propadne skroz. Brzo dolazi do smena.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Originally posted by Paki
LGBT populaciji u Srbiji jesu potrebni autovani predstavnici/ce u svim bitnim političkim opcijama ili makar senzibilisani, edukovani političari/ke koji će nedvosmisleno sprovoditi LGBT politike.
Isto tako možemo da kažemo da je super što je Ernst Röhm bio nacistički lider, jer pederi treba da budu u svim bitnim političkim opcijama.

E pa žao mi je. Ja ne podržavam da pederi ulaze u fašističke partije, niti u fašističke koje su se samo napuderisale, popravile šminku i promenile autfit.

Ali meni je u čitavoj priči najviše žao našeg SPY aktiviste Vladimira V, koji je godinama bio član SPS i nikako da ga puste u taj Glavni odbor... a Boris preko noći. Stvarno nije fer.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by AbortiraniTerorista
Isto tako možemo da kažemo da je super što je Ernst Röhm bio nacistički lider, jer pederi treba da budu u svim bitnim političkim opcijama.

E pa žao mi je. Ja ne podržavam da pederi ulaze u fašističke partije, niti u fašističke koje su se samo napuderisale, popravile šminku i promenile autfit.
Lider jedne, po tvom kriterijumu, fašističke partije ti je čuvao guzu pre dva meseca :) Koji god da mu je (bio) motiv, to je radio i to će raditi i dalje. Pa se ti brecaj koliko god 'oćeš :)
Ili se pojedi živ ;)

Najzad, Ernst Rem, iako deklarisani peder, svakako nije sprovodio nikakvu LGBT politiku, već druge naume.
Nije to činio ni pokojni za života in the closet lider austrijske neonaci partije.

Ovo svakako najverovatnije ne znači da ćemo u skorijoj budućnosti videti autovanog pedera u DSS-u ili SRS-u, npr. :)
... Mislim, kad si već zapeo sa fašizmom... :)
Korisnikov avatar
By Paki
Nego, Peđislave, nikako da te pitam... Što kao član GO SDU ne radiš nešto stranački... preko stranke?
Mislim, već si min. deset godina u partiji.
Valja se koristiti ta snaga :)

Si razmišljao možda da se kandiduješ unutarstranački za poslaničku listu za neke buduće izbore... ili ako to ne prođe da vidiš sa Žarkom da (pokuša da) te preporuči za neko ministarstvo, vladinu agenciju, kancelariju i sl...?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković

Ali meni je u čitavoj priči najviše žao našeg SPY aktiviste Vladimira V, koji je godinama bio član SPS i nikako da ga puste u taj Glavni odbor... a Boris preko noći. Stvarno nije fer.
SPS nije fašistička partija, a time što relativizuješ reč fašizam upravo doprinosiš opstajanju fašizma kao ideologije u njenim najraznovrsnijim oblicima, nastalim posle II sv. rata, kada su fašističke države pobeđene, ali ne nuđžno i politička pozadina na kojoj su nastale. To je deo hronične dreke pogotovo iz polupismenog i poluobrazovanog NVO sektora koji svaki fenomen diskriminacije obeležava kao fašizam: fašizam je kada "Obraz" prostestvuje protiv albanskih umetnika koji gostuju u Beogradu, fašizam je kada isteraju Rome iz naselja da bi gradili poslovne zgrade, itd. Sve je dakle, fašizam, te se na kraju on pojmovno gubi u nerazlučivosti i opskurnosti. Nacionalizam i rasizam jesu elementi fašizma (ali ne samo fašizma), ali da bismo zaista imali fašizam potrebno je da imamo nekoliko drugih preduslova, takođe ispunjenih. Na tu temu možemo se edukovati upravo na ovom sajtu:

http://www.gay-serbia.com/teorija/2006/ ... /index.jsp

Evo, uzmimo odrednice koje daje Mark Neocleous (1997)

1. Zamenjivanje marksističkog materijalizma i determinizma voluntarizmom i vitalizmom. Iskorenjivanje prosvetiteljstva, razaranje razuma. Biološki misticizam. Volja za neprestanim ratom.

2. Mesijanski rasni nacionalizam.

3. Konzervativna revolucija: preventivna revolucija u odbranu kapitalizma.

4. Reakcionarni modernizam: Tehnološki napredak i obnavljanje tradicije.

5. Obožavanje prirode. Povratak varvarizmu. Opsesija smrću.

Šta je danas od toga SPS? Možda jedino kombinuje elemente pod 4, ali to je već opšte emsto "postmodernog stanja": high-tech remiksovan sa sujeverjem. I daleko od toga da ga ima samo kod SPS-a.

Stoga, manje ad hoc ocena, a više teorije. Ili kako Lenjin reče -*- učiti, učiti i samo učiti!
By Manboy
Zelim da verujem da se SPS zaista menja iz korena i pozdravljam angazman Borisa Milcevica u toj stranci kao sto bih podrzao angazman bilo kog LGBT aktiviste u politici...:)
Korisnikov avatar
By Loni
My friend Veljkica u SPS-u?
Ovo su za mene novi momenti.

Mislim da je dezifnormacija.
On jeste izrazito levičarski i jugoslovenski orijentisan, ali ne verujem da je baš član SPS.a.
Korisnikov avatar
By deran

Lider jedne, po tvom kriterijumu, fašističke partije ti je čuvao guzu pre dva meseca..
hoćemo jednom reći da je radio svoj posao i ništa više (a ako je reč o čuvanju nečega,najviše je čuvao svoju ministarsku fotelju)...

Ovo svakako najverovatnije ne znači da ćemo u skorijoj budućnosti videti autovanog pedera u DSS-u ili SRS-u, npr.
...da...nešto slično sam ja mislio za vladavinu SPS-kad,ne lezi vraže,pola vlade čini upravo oni...:povez:
Korisnikov avatar
By Galadriel
LGBT populaciji u Srbiji jesu potrebni autovani predstavnici/ce u svim bitnim političkim opcijama koji će sprovoditi LGBT politike.
:up:
End of story, end of drama.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by deran

Lider jedne, po tvom kriterijumu, fašističke partije ti je čuvao guzu pre dva meseca..
hoćemo jednom reći da je radio svoj posao i ništa više (a ako je reč o čuvanju nečega,najviše je čuvao svoju ministarsku fotelju)...
Referenca za takav moj odgovor je Peđislavina teza da je fašista.

S druge strane, činio je nešto što njegovu partiju gura brže ka članstvu u Soc. internacionali i legitimisanju na međunarodnom nivou, a nakon upravo sranja iz devedesetih u kojima je i sam participirao.
Originally posted by deran

Ovo svakako najverovatnije ne znači da ćemo u skorijoj budućnosti videti autovanog pedera u DSS-u ili SRS-u, npr.
...da...nešto slično sam ja mislio za vladavinu SPS-kad,ne lezi vraže,pola vlade čini upravo oni... :povez:
Prošlo je osam godina do nji'ovog povratka na (participaciju u) vlast(i).

To baš i nije bila skorija budućnost 5. oktobra 2000. :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Loni

Australija i Novi Zeland su najviše neoliberalne države danas i eto funkcionišu.
"funkcioniše" i severna koreja. mislim, ne znam šta ti je reper za funkcionalnost? to da nešto postoji i... nastavlja da postoji?

i ne znam ni zašto si se uhvatio za funkcionalnost, te za nabrajanje i kategorizaciju država. moje pitanje je bilo jasno - gde to postoji taj tvoj "uređeni neoliberalizam" u kom profit ne gazi ljudska prava, a naročito prava radnica i radnika? i molim te, obrat' pažnju i na one koji/e rade u proizvodnji. a naročito ako je proizvodnja overseas & across the border. pošto je eto taj globalizam nastupio, pa smo eto svi nekako povezani.

cenim da stvari malo drugačije izgledaju kad se izmestiš iz perspektive wasp populacije koja čini većinu zapadne socio-ekonomske elite i prorazmisliš worldwide...

Ako neka kompanija odlično funkcioniše i hrani mnogo ljudi, nije problem i da je u rukama privatnika ili u rukama države.
ima, khm, par komada ovih što odlično funkcionišu i (barely) hrane mnogo ljudi koji rade u sweatshopovima. gde one spadaju?
Korisnikov avatar
By AngraMaina

E sad ko će pre propasti ne zna se tačno jer je u ovoj krizi propala i izrazito socijalistička država - Grčka,
u kojoj su postojale čak 13. i 14. plata, što je kod nas bilo samo za vreme Tita.
Grčka nije propala, već je došla na ivicu bankrota iz koga se izvlači oštrim merama štednje koje sprovodi sadašnja socijalistička vlada.

Do kolapsa je došlo postepeno tokom dva mandata desničarske vlade.
Korisnikov avatar
By deran
tu suptilnu nijansu između kolapsa,propadanja i ivice bankrota dopunjuje sumnjiva slika grčke koja štedi,uz milijarde eura pomoći...:burka:
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista

Si razmišljao možda da se kandiduješ unutarstranački za poslaničku listu za neke buduće izbore... ili ako to ne prođe da vidiš sa Žarkom da (pokuša da) te preporuči za neko ministarstvo, vladinu agenciju, kancelariju i sl...?
Čekam da umre Žarko. On mi je velika konkurencija.

Ja ovih dana molim sve žive narodne poslanike da se autuju kao gejevi, da pokvare naum Borisu da bude prvi gej poslanik :P

Naravno, zlobe radi :maljkovic:
Korisnikov avatar
By smaug
Meni samo nije jasno zasto nije jasno da sps nije partija ideja i ideala nego partija punih novcanika, kriminalaca, ubica i evo sad jednog pedera. I to je to. A od ideje " Don't ask what your party can do for you. Ask instead what you can do for your party" mi se povraca. To da ce debeli durdubak da upeca somove je bilo jasno ali da ce da upeca kapitalce je iznenadjujuce iznenadjujuce.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Galadriel
LGBT populaciji u Srbiji jesu potrebni autovani predstavnici/ce u svim bitnim političkim opcijama koji će sprovoditi LGBT politike.
:up:
End of story, end of drama.
As true as that may be, meni, evo da kazem bas najskorije, ne moze da izadje iz glave izjava Ivice Dacica 05. oktobra ove godine:

'Mi koji smo se borili pre deset godina...'

..posle je dodao, brzometno:

[/i][size=-3]'..jedni sa jedne, jedni sa druge strane'.[/size]

..

LM, su Naprednjaci onda ovih dana 'napredna desnica', sta?

Ocigledno nisam u toku.

..

Posto nekako ne sumnjam u DS-SPS-SNS koaliciju.

..

'I vec je bilo nemoguce raspoznati ko je svinja, a ko covek.'
Korisnikov avatar
By Njuskalo

Da pojasnim:

Po meni je levica promasaj sam po sebi na ekonomskom planu. Razlog: preterana zastita pojedinaca od strane drzave dovodi do ravoja brojnih devijacija kod pojedinaca, pre svega odsustvo zelje za rad.
mein gott.

nema što, svaka ti je zlatna. a i jasno je da odsustvo zaštite uz sve prateće efekte poput neisplaćivanja plata, rada na crno, konstantne nesigurnosti posla i/ili "mcjob" situacija, zaduživanja kod zverskih (oops, državno zaštićenih?) banaka, sumanutog i neregulisanog radnog vremena - kako za one na dnu, tako i za one koji se grebu to make their way to the imaginary top i sve ostale sitne i krupne eksploatacije koje je prate, dovode kod pojedinaca do nezajažljive, upravo halapljive želje "za rad".
Sve opisano meni ulazi u pojam "drzava nesposobna da sprovede sopstevene zakone", a Srbija je upravo takva drzava.

Za tvoju edukaciju:

Fasizam je negacija liberalnog kapitalizma na nivou odnosa drzave prema ekonomskim odnosima.

Fasizam se zasniva na ekonomski aktivnoj drzavi koja investira i diriguje javnim radovima u jako velikom obimu i kontrolise kuda idu investicije.

Liberalni kapitalizam se zasniva na drzavi koja se apsolutno uzdrzava od mesanja u ekonomiju.
Korisnikov avatar
By Vel boy
na ovoj strani :wundy: nastavak podrshke LK-i (sorry, Loni, i ti si u pravu negde 40% ali ona je u pravu 60%), te podrshka Pakiju, Angri, D.M.-u, Manboy-u i Galadriel-i. eto. :)
Korisnikov avatar
By Njuskalo

Uz njih je dobrim delom i Britanija i polovina USA stejtova.
Tu je i Nemačka, a bila je i Irska.

Socijalističke programe imaju Kanada, Francuska, Skandinavija i druga polovina USA stejtova.
Imala ih je i Grčka, kao i Španija.

Interesantno da je u Nemačkoj dobro, a Australija nije ni imala krizu.

Sve u svemu, nema pravila. Mogu i da puknu i da procvetaju i zemlja s jednim ili drugim ekonomskim konceptom.

Ekonomija je vrlo komplikovana stvar, a najbolje funkcionišu zemlje, koje variraju od jednog koncepta do drugog.

Primer je ŠVEDSKA. Imali su ogromne socijalne pomoći za ugrožene ljude, i odjednom je ekonomija počela da se urušava. Sve više ljudi je shvatilo da im se ne isplati da rade. Sada je Švedska u fazi napuštanja tog koncepta.
A opet ne valja otići ni u drugu krajnost jer i nezaposleni zaslužuju dostojanstven život.

Najbolji primer je Nemačka. Malo vladaju socijalisti (SDP), malo neoliberali (CDU i liberalna partija).
Nit' se iko na duže staze ulenji u neradništvu, nit' sirotinja ima vremena da propadne skroz. Brzo dolazi do smena.
Finansijska kriza je samo pojacala negativne faktore koje su zemlje vec imale:

Razlog krize u Grckoj je preterano zaduzivanje za Olimpijadu 2004 praceno nekontrolisanim rastom duga jer je prethodna vlada falsifikovala izvestaje. Finansijska kriza je otezala zaduzivanje tako da je Grckoj postalo skoro nemoguce da placa kamate na vec postojece dugove.

Razlog krize u Irskoj: preterano investiranje domacih banaka u nekretnine. Cene su naglo pale tako da se duznicima vise isplatilo da ne vrate kredite.

Razlog krize na Islandu: preterano investiranje banaka van Islanda pozajmljenim novcem. Cene hartija od vrednosti su naglo pale pa banke nisu mogle da vracaju pozajmice koje su vec napravile.

Nema veze sa socijalizam vs. liberalni kapitalizam vec sa stepenom slobode javnog (Grcka) i bankarskog (Irska, Island) zaduzivanja.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Da pojasnim:

mein gott.

Sve opisano meni ulazi u pojam "drzava nesposobna da sprovede sopstevene zakone", a Srbija je upravo takva drzava.

Za tvoju edukaciju:

Fasizam je negacija liberalnog kapitalizma na nivou odnosa drzave prema ekonomskim odnosima.

Fasizam se zasniva na ekonomski aktivnoj drzavi koja investira i diriguje javnim radovima u jako velikom obimu i kontrolise kuda idu investicije.

Liberalni kapitalizam se zasniva na drzavi koja se apsolutno uzdrzava od mesanja u ekonomiju.
tebe treba u Bible ili rust belt da vidish kako "dobro" ekonomski neoliberalizam a socijalni konzervativizam (a jedno uz drugo, chinjenichno, uvek i stalno ide) funkcionishu. ili josh bolje- desnicharima npr. Kolumbije i Paragvaja.

choveche, liberalni kapitalizam, umesto drzave, postavlja monopolske korporacije koje se - izivljavaju nad obichnim narodom.
progresivna drzava ima za cilj da zashtiti obichan narod tog izivljavanja krupnih korporacija.
svakako da je tu uloga drzave poshtenija.
da li je to tako u npr. Srbiji - nazalost ne znam sasvim, ali opisujem najkrace shto mogu kako je u npr. Americi.
Srbiji je takodje cilj uskladiti se s EU-om gde opet drzave imaju srecom vishe uticaja od korporacijskih monstruma.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Osam stranica, a od Borisovog GSF naloga ni traga ni glasa.
E, to mi uopste nije okej, jer dajem glavu da ima u vidu pisanja i reakcije na Forumu, a da nece da se oglasi. Ovo je jedna slobodna pretpostavka, koja bi se lako mogla preklopiti i jednim ,,Cao, drustvo, ja sam sad u SPS-u zato sto tako zelim, i sagnite mi se svi koji se ne slazete sa time", sto bi bilo skroz legitimno.
Ali i dalje nista.

Ne znam da li bih drugacije ili isto reagovala da je Boris usao u GO neke druge politicke partije.
Ma koliko Dudini postovi imali smisla, SPS ostaje SPS u glavama svih ljudi koji nisu najlabilniji i najpovodljiviji procenat svetskog stanovnistva. Ja sa tom partijom ne zelim da imam nista u zivotu, osim uspomene na pokojnog dedu.
Verujem da otuda sto je SPS stranka kroz cije se postupke reflektovala nasa sadasnjost/ buducnosti dobar deo ostalih pizdi/ ,,izrazava svoje neslaganje". Ali to je nekako savrseno nasa stvar.
Korisnikov avatar
By Vel boy
koliko se ja secam, Boris je halalio ovaj forum. :giggle: i izgleda odrzao rech o nedolazenju na nj vishe pa se ni sad ne javlja. :neznam:
p.s. jes' da je tom prilikom bio mahsun poselamio D.M.-a te izgleda i postavio Pakija za povremenog telala. :hekla:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!