Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

WikiLeaks - u like?

1. like
35
85%
2. dislike
6
15%
Korisnikov avatar
By Srklet
A broad campaign of cyberattacks appeared to be under way on Wednesday in support of the beleaguered antisecrecy organization WikiLeaks, which has drawn governmental criticism from around the globe for its release of classified American documents and whose founder, Julian Assange, is being held in Britain on accusations of rape. Attacks were reported on Mastercard.com, which stopped processing donations for WikiLeaks; on the lawyer representing the two Swedish women who have accused Mr. Assange of sexual improprieties; and on PostFinance, the Swiss postal system’s financial arm, which closed Mr. Assange’s account after saying he provided false information by saying that he resided in Switzerland. At least some of the attacks involved distributed denials of service, in which a site is bombarded by requests from a network of computers until it reaches capacity and, effectively, shuts down. It was unclear whether the various attacks were independently mounted, but suspicion was immediately focused on Anonymous, a leaderless group of activist hackers that had vowed to wreak revenge on any organization that lined up against WikiLeaks and that claimed responsibility for the Mastercard attack. The group, which gained notoriety for their cyberattacks on targets as diverse as the Church of Scientology and the rock musician Gene Simmons, released two manifestos over the weekend vowing revenge against enemies of WikiLeaks. “We fight for the same reasons,” said one. “We want transparency and we counter censorship.” The manifestos singled out companies like PayPal and Amazon, who had cut off service to WikiLeaks after the organization’s recent release of classified diplomatic documents from a cache of 250,000 it had obtained. In recent days, Gregg Housh, an activist who has worked on previous Anonymous campaigns, said that a core of 100 or so devout members of the group, supplemented by one or two extremely expert hackers, were likely to do most of the damage. Mr. Housh, who disavows any illegal activity himself, said the reason Anonymous had declared its campaign was amazingly simple. Anonymous believes that “information should be free, and the Internet should be free,” he said, Mr. Assange was jailed in Britain on Tuesday after being denied bail in a London court hearing on a warrant for his extradition to Sweden to face accusations of sexual offenses. On the courthouse steps, his lawyer, Mark Stephens, told reporters that support shown for Mr. Assange and WikiLeaks so far was “the tip of the iceberg.” In words that now seem prophetic, he added that the battle for WikiLeaks and its founder’s future was “going to go viral.”

btw, evo i moj mali doprinos informiranju javnosti na ovu temu:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... rneta.html
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
fala vi.

more li se nekako doprineti tim njihovim napadima?
ne kontam baš kako to fercera, ali vidim da im je jedna od strategija zatrpavanje tim nekak'im requestima. ja b' se vrlo rado priključila, a kontam da bi se dalo još ljudi navući na slične akcije. ono, imam dobru volju, al' hack-pameti nemam, pa ako je nekome jasnije neg' meni, nek mi objasni.

gamad imperijalistička. :oklagija:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by bern
Originally posted by Lepa Krepa

fala vi.

more li se nekako doprineti tim njihovim napadima?
Može. Vidi šta Anonymous ima reći na tu temu na 4chan-u, /b/ bord.
govori srpski, da te ceo svet razume.
:nesiguran:
Ne znam kako da skratim...

4chan je image bord, sa malo ili nimalo cenzure. Tamo se dešavaju lude stvari. Na primjer, 80% mimetičkog materijale je poteklo sa 4chana...

Elem, tamo su svi anonimni, pa odatle Anonymous (mada ima i takva grupa). "Anoniman" su ovdje svi.

Jedan od najpopularnijih bordova je random, odnosno /b/. Na jednom od postova ćeš sigurno naći link "proglašenje rata svima koji su pokleknuli i pali pod pritiskom Vlade". Slijedi link i naći ćeš program za da pomogneš Anonimnome u obaranju sajtova.

Malo je teško sve to ukratko objasniti, ali u 4chanu je pisalo mnogo ozbiljnih sajtova. Fascinantna (sociološka) pojava, a od nedavno i aktvistička.

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-10520487

Slika
Korisnikov avatar
By Srklet
4chan su genijalni, ali ja se jos uvijek jedva snalazim tamo. :gotika:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
a što? pa nije tako strašno, samo treba malo istražiti nerdish lingo (mada mi ni to ne deluje teže od, recimo, prvog susreta s mirc-om).
Korisnikov avatar
By Srklet
http://www.guardian.co.uk/media/2010/de ... -wikileaks

"We will fire at anything or anyone that tries to censor WikiLeaks, including multibillion-dollar companies such as PayPal," a statement circulating online, apparently from Operation Payback, said.

btw, loodilo je kapitalisticka logika :bljak:

PayPal's vice-president of platform, Osama Bedier, told an internet conference the site had decided to freeze WikiLeaks' account on 4 December after government representatives said it was engaged in illegal activity. "[The US] state department told us these were illegal activities. It was straightforward," he told the LeWeb conference in Paris, adding: "We ... comply with regulations around the world, making sure that we protect our brand."

:die:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
nešto se ne sećam da se korporacije izlomiše da "protect their brand" kad treba poštovati pravila o zapošljavanju maloletnih radnica/ka ili plaćanju zdravstvenog i penzionog osiguranja zaposlenih ili pravu na štrajk ili pravu na pravičnu naknadu, ili na rad u humanim uslovima ili na plaćanje prekovremenog rada ili... hm, da.

ali eto, izgleda da je pay pal drugačiji.
oni vole zakon. i da ga poštuju.
naročito kad im vlada to kaže. :awesome:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Popeye

4chan su genijalni, ali ja se jos uvijek jedva snalazim tamo. :gotika:
Ja ponekad svratim, ali najbolje su naravno kompilacije na drugim sajtovima, o tome šta je bilo o 4chanu - pošto taj sajt nema arhivu.

Inače, nekidan su izvršili još jednu akciju, takođe revoltirani nadmjenim pametnjakovićima: http://www.bbc.co.uk/news/technology-11418962

Zanimljivo kako se pokazalo u kojoj je mjeri internet demokratski medij. Jednostavno, uz malo volje ništa se ne može sakriti ili ugasiti. Wiklileaks je sada dostupniji nego ikad.

@Lepa Krepa
Youre welcome!
Korisnikov avatar
By Loni

objavljene informacije ne idu u korist američkoj vladi.
Bivšoj ili i bivšoj i sadašnjoj?

Postoji teorija da je vikileks smrt za prošlu, desničarsku američku vladu,
dok se ova nova minimalno kompromituje, pa joj čak i odgovara curenje ovakvih podataka.

Inače nisam upućen posebno.
Korisnikov avatar
By Srklet
wikileaks je jedna od onih stvari koje vole radikali, dakle nije to za tebe. :hand:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Loni

objavljene informacije ne idu u korist američkoj vladi.
Bivšoj ili i bivšoj i sadašnjoj?

Postoji teorija da je vikileks smrt za prošlu, desničarsku američku vladu,
dok se ova nova minimalno kompromituje, pa joj čak i odgovara curenje ovakvih podataka.
Tako bi i trebalo da je! :yes:
Korisnikov avatar
By Srklet
jako glupa teorija.

da citiram marcella marsa:
Teorije zavjera su poraz kapaciteta za analitiku pred kompleksnim problemima. U tom smislu teorija zavjere u budućnosti može biti samo još više i više. Teorije zavjera su buka u kanalu.

to se ujedno cini i kao savrsen opis lonija i tebe: poraz kapaciteta za analitiku, buka u kanalu. :roll:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Konačno se pojavio jedan moderni revolucionar. :ninja: :cheer: :ninja:
Korisnikov avatar
By Vel boy

jako glupa teorija.

da citiram marcella marsa:
Teorije zavjera su poraz kapaciteta za analitiku pred kompleksnim problemima. U tom smislu teorija zavjere u budućnosti može biti samo još više i više. Teorije zavjera su buka u kanalu.

to se ujedno cini i kao savrsen opis lonija i tebe: poraz kapaciteta za analitiku, buka u kanalu. :roll:
moje slaganje s Lonijem i shto on reche nije uopce na rijechi ni pojmu "postoji teorija" vec na tome da wikileaks bar potpuno otkrivaju svu zlocu bush-ove administracije (bar glede americhkih materijala). dakle rade ono shto su (progresivne) Demokrate nazalost prestrasheni da urade i sami. i kroz to se ne protivim wikileaks-ima.
no, ukoliko wikileaks ne razluche bad guys from still better (if not, good) guys moze doci do tochke gdje ovo wikileaks-iranje postaje realno vrlo kontraproduktivno. a nadam se da ne dolazi niti ce doci do te tochke. :nokti:
Korisnikov avatar
By antibiotic
wiki wiki wiki wiki wiki
:lol:

Wikileaks su pravi RAJ za novinare, kao iz najludjih snova koji se ostvaruju...
Bezdan materijala za proucavanje, interpretiranje i stvaranje novih senzacija.

Zelimo WIKILEAKS NEWS na TVu i novinama! :jerry:

...da onako uz jutarnju kaficu cujemo po neku poverljivu informaciju svetskih mocnika ili drzavnu tajnu neke zemlje, intrige, zavere ili ko sta stvarno misli o nekome na svetskoj polit. sceni...
Kakva Britney, kakve picke i sise!? Ovo je vrh!
Korisnikov avatar
By Srklet
tell me about it, ja vec danima skoro samo pisem o wikileaksu, and it's great! :cheer:
Korisnikov avatar
By antibiotic
daj 'vamo da citamo :happysmoke:

Pitam se sta ce sada belosvetska gamad da smisli kako bi sve zatashkali ili okrenuli u svoju korist :vatrica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!