Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by bern
Originally posted by Vel boy

shta zelish da pitash onim pitanjem o Zapadu, nisam posve siguran. npr. americhki postsekundarno shkolski sistem
Ne mislim Dirtty je on "Zapadom" obuhvatio samo Ameriku!

A studenti jesu stoka i misle samo na svoje dupe! Samo da krenemo od biblioteka i činjenice da za jebenu knjigu morate pisati REVERS, da se iz knjiga kidaju predgovori, da se knjige kradu. Jesu li ti studenti oni koje ja treba da podržim?

U tom nekom smislu shvatam Dirttyja i podržavam to što kaže.

Horda nazovi-intelektualaca hoće da se dokopa diploma. Don't let me started on the whole process quality.
No, da ne brkam babe i žabe i ne zamijenjujem teze: mislim da treba pomoći ljudima u nevolji.
pa, onda, ni ne brkaj babe i zabe ni ne zamenjuj teze. dakle, sve zavisi i to drzava ima pravo nadgledati. kao shto rekoh, neozbiljnim i loshim studentima ne treba pomagati. ali, hocu da verujem da su vecina studenata ipak svesni ozbiljnosti shta je to biti student i buduci uspeshni radnik, delatnik...., tako da treba pomoci njima/nama.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Vera je često iracionalna...

Većina u Srbiji je na faxu jer ne zna šta će sa sobom.
A što je najgore i kada se približe kraju studija često se ništa ne promeni.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Mars

Kome pritisak nije još uvek dovoljno visoko...

Kažiprst - Žarko Obradović

rece covek da ove godine (2010.) drzava prvi put finansira doktorske studije

onda sam ja 2007. izgleda sanjala da sam sa jos 9 kolega upisala doktorske studije kao budzetski doktorant...

da li uopste da gledam emisiju do kraja...
Korisnikov avatar
By bern

neozbiljnim i loshim strudentima ne treba pomagati. ali, hocu da verujem da su vecina strudenata ipak svesni ozbiljnosti shta je to biti student i buduci uspeshni radnik, delatnik...., tako da treba pomoci njima/nama.
Neozbiljni i loši studenti mogu imati devetke, kao što odlični studenti mogu imati sedmice.

Većina studenata nema blage veze sa mozgom. Poltroni koji će odgajati sopstvene male poltrone. Majmuni koje može da ješe bilo ko, jer ako se kome zamjere "ostaće bez diplome".

Tako je u CG. Izvinjavam se ako je u Srbiji ili Hrvatskoj drugačije.

Ako je za utjehu vama u Srbiji, u Crnoj Gori je šrajk glađu nezamisliv. Osim, naravno, ako se tako nešto ne izrežira i odglumi.
Korisnikov avatar
By 2kune

pa, ne brkaj babe i zabe. sve zavisi i to drzava ima pravo nadgledati. kao shto rekoh, neozbiljnim i loshim strudentima ne treba pomagati.
ali, hocu da verujem da su vecina strudenata ipak svesni ozbiljnosti shta je to biti student i buduci uspeshni radnik, delatnik...., tako da treba pomoci njima/nama.
I ovo je još jedna općeprisutna floskula... :roll:
Fakulteti imaju svoju autonomiju a kontrola države očituje se u kontroli standarda koje je postavila sama akademska zajednica.
Besplatni ili platni model školstva nikako ne mogu utjecati na kvalitetu obrazovanja jer se selekcija između dobrih i loših studenata vrši metodološkim sredstvima obrazovnog plana i programa: ocjenjivanjem, kažnjavanjem izostanaka, i tjeranjem sa faksa onih koji ne zadovoljavaju plan i program u određenom roku a nemaju za to opravdan razlog. Odnosno, platni model školstva pretvara obrazovanje u robu pa pomaže imućnim studentima nauštrb siromašnima a ne dobrim nauštrb loših.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@ Dirrty, onda treba raditi unutar shkolske administracije (ili kako se to vec zove) na mehanizmima koji ce
a) pomagati ozbiljnim savetovanjima, testovima, vanchasovnim podukama i ostalim tehnikama (self-readiness and career development) studentima da pronadju u chemu su najbolji, shta najvishe karijerski vole/bi voleli da rade, kako se to najbolje uklapa u market, ekonomiju itd......

b) nadgledati predanost, ozbiljnost, marljivost i uspeshnost svakog/e pojedinachnog/e studenta/ice te shodno tomu odluchivati da li on/a zavredjuje pomoc

to sve ima pravo i drzavna ministarstva prosvete itd. da nadgledaju tako da se zaista pomogne onim koji zasluzuju i spreche zloupotrebe od strane onih koji ne zasluzuju.
Korisnikov avatar
By Vel boy

neozbiljnim i loshim strudentima ne treba pomagati. ali, hocu da verujem da su vecina strudenata ipak svesni ozbiljnosti shta je to biti student i buduci uspeshni radnik, delatnik...., tako da treba pomoci njima/nama.
Neozbiljni i loši studenti mogu imati devetke, kao što odlični studenti mogu imati sedmice. Većina studenata nema blage veze sa mozgom. Poltroni koji će odgajati sopstvene male poltrone. Majmuni koje može da ješe bilo ko, jer ako se kome zamjere "ostaće bez diplome".

Tako je u CG. Izvinjavam se ako je u Srbiji ili Hrvatskoj drugačije.
u tom sluchaju je ochito problem sa shkolskom administracijom i pogotovo profesorima i akademskim radnicima kada je tako.

Ako je za utjehu vama u Srbiji, u Crnoj Gori je šrajk glađu nezamisliv. Osim, naravno, ako se tako nešto ne izrežira i odglumi.
ja ti totalno vjerujem. koliko je god loshe u Srbiji, Hrvatskoj, - u Crnoj Gori, BiH.... je josh gore. :nazalost:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by 2kune

pa, ne brkaj babe i zabe. sve zavisi i to drzava ima pravo nadgledati. kao shto rekoh, neozbiljnim i loshim strudentima ne treba pomagati.
ali, hocu da verujem da su vecina strudenata ipak svesni ozbiljnosti shta je to biti student i buduci uspeshni radnik, delatnik...., tako da treba pomoci njima/nama.
I ovo je još jedna općeprisutna floskula... :roll:
Fakulteti imaju svoju autonomiju a kontrola države očituje se u kontroli standarda koje je postavila sama akademska zajednica.
Besplatni ili platni model školstva nikako ne mogu utjecati na kvalitetu obrazovanja jer se selekcija između dobrih i loših studenata vrši metodološkim sredstvima obrazovnog plana i programa: ocjenjivanjem, kažnjavanjem izostanaka, i tjeranjem sa faksa onih koji ne zadovoljavaju plan i program u određenom roku a nemaju za to opravdan razlog. Odnosno, platni model školstva pretvara obrazovanje u robu pa pomaže imućnim studentima nauštrb siromašnima a ne dobrim nauštrb loših.
slazem se. ono shto rekoh a ti citira je vishe bilo samo u cilju mog pronalazenja nekog zajednichkog jezika i razumijevanja s npr. bernom i Dirrty-jem u ovoj tematici.

samo zna biti da su i fakultetski i akademski standardi chesto korumpirani, pogotovo kad je drzava i mnogo drushtva takodjer korumpirano tako da ta metodoloshka sredstva obrazovnog plana u tim sluchajevima slabo ili nikako ne djeluju, se ne primjenjuju i sl.

sve zaista polazi od drushtva, drzave, sistema pa nanize.
Korisnikov avatar
By 2kune

slazem se. ono shto rekoh a ti citira je vishe bilo samo u cilju mog pronalazenja nekog zajednichkog jezika i razumijevanja s npr. bernom i Dirrty-jem u ovoj tematici.

samo zna biti da su i fakultetski i akademski standardi chesto korumpirani, pogotovo kad je drzava i mnogo drushtva takodjer korumpirano tako da ta metodoloshka sredstva obrazovnog plana u tim sluchajevima slabo ili nikako ne djeluju, se ne primjenjuju i sl.

sve zaista polazi od drushtva, drzave, sistema pa nanize.
sve do radničke klase? :lukavi:
bože, velebilje, postala si opšta poput univerzuma... :radosnice:
ne moraš se pravdati, postovi ti nisu toliko netočni koliko inspirativni... :kragi:
Korisnikov avatar
By Vel boy

sve do radničke klase? :lukavi:
i glede radnichke klase ide obostrano. kolikogod je na drzavi da pomaze materijalnom, finansijskom boljitku i napretku radnichke klase u cilju smanjenja opcesocijalnih kontrasta toliko je i na radnichkoj klasi da radi i na sebi da se probije, umjesto odrzavanja stereotipa "radja-kafana-alkohol-kuca-krevet-radja-kafana-alkohol-kuca-krevet". pa, umjesto u npr. kafani mozda vishe vremena provesti u stjecanju naobrazbe i intelektualne nadogradnje te kroz to i bolje kvalificiranog radnog probitka.

bože, velebilje, postala si opšta poput univerzuma... :radosnice:
ne moraš se pravdati, postovi ti nisu toliko netočni koliko inspirativni... :kragi:
nek' ste ti i Ulix preshli na shegachenje. :sweet: vidi se da vam tema ipak nije ozbiljna. :zeva:
Korisnikov avatar
By jukie

Smeje se on, smeje se voditeljka...
Nisam gledao, ali od ranije znam da se smeje kao veštica iz crtanog filma.

Vuk Žućko: Pa Vučko, kako ona može da bude veštica kad se tako leepo smeje
Korisnikov avatar
By jukie
A vi ovde svi pričate kao da je državi u interesu da joj studenti završavaju studije kao budžetski studenti. Baš ih briga, ionako će da napuste zemlju, pa bar da im daju pare za diplome.

Sve počinje od osnovne škole. Uvedena su dečja prava, radite deco šta hoćete, ako hoćete učite a ako nećete slobodno se ludirajte (deca: hajde da se ludiramo, to je zabavnije), fastforward matura, hej deco ili učite gradivo na normalan način ili evo vam rešeni zadaci, naučite ih napamet, a daćemo vam i da prepisujete (deca: hajde da naučimo napamet i da prepisujemo, to je zabavnije nego da ućimo kako treba); evo ga upis u srednje škole, uf što ima malo gimnazijalaca, hajde neka ih bude dvaput više, a neka se upisuju i trojkaši; ok evo je srednja škola, e deco ne morate da dolazite na časove, sve vam je opravdano, a mi ćemo da šaljemo inspekcije ako slučajno dobijete male ocene jer ništa ne znate pošto niti umete niti želite da učite, pa će da vas propuštaju dalje; fastforward fakultet, e pa deco do sada smo vas puštali da se zajebavate na konto dečjih prava, a sada ste punoletni pa ćete da platite što ste se zajebavali prošlih 12 godina; ali nas nekoliko je vredno radilo!; sori, vi ste kolateralna šteta.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by jukie

A vi ovde svi pričate kao da je državi u interesu da joj studenti završavaju studije kao budžetski studenti. Baš ih briga, ionako će da napuste zemlju, pa bar da im daju pare za diplome.

Sve počinje od osnovne škole. Uvedena su dečja prava, radite deco šta hoćete, ako hoćete učite a ako nećete slobodno se ludirajte (deca: hajde da se ludiramo, to je zabavnije), fastforward matura, hej deco ili učite gradivo na normalan način ili evo vam rešeni zadaci, naučite ih napamet, a daćemo vam i da prepisujete (deca: hajde da naučimo napamet i da prepisujemo, to je zabavnije nego da ućimo kako treba); evo ga upis u srednje škole, uf što ima malo gimnazijalaca, hajde neka ih bude dvaput više, a neka se upisuju i trojkaši; ok evo je srednja škola, e deco ne morate da dolazite na časove, sve vam je opravdano, a mi ćemo da šaljemo inspekcije ako slučajno dobijete male ocene jer ništa ne znate pošto niti umete niti želite da učite, pa će da vas propuštaju dalje; fastforward fakultet, e pa deco do sada smo vas puštali da se zajebavate na konto dečjih prava, a sada ste punoletni pa ćete da platite što ste se zajebavali prošlih 12 godina; ali nas nekoliko je vredno radilo!; sori, vi ste kolateralna šteta.
Razumem ja da tebe vishe boli TO.

Al hajde napishi isti ovakav post za svoje kolege.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Dirrty

Ma sistem ne valja, i mnogi imaju pravo i razloga da se bune.
Ali nemoj mi reći da je rangiranje za budžet jedini razlog da čovek ima dobar prosek?
Uvek će neko stradati, ali i dalje mislim da je većina studenata stoka.

Kakav narod, takva politika, takva vlast, takvi studenti... S T O K A.

Naravno da je kurvinski da nekom saopštiš na kraju godine promenu pravila, ali ta pravila se ne menjaju na početku godine upravo jer se ljudi i tada bune!

Dok svaka generacija izbegava potpune reforme, nema boljitka ni za koga.
potpisujem

kolicina skarta u redovima studenata je blago receno zabrinjavajuca
ja iz godine u godinu nisam mogao da se nacudim odakle ovi ljudi oko mene i ko ih je pustio , ko im je dozvoli da budu ovde sa ovakvom kolicinom neznanja nekulture i neodgovornosti.
Sistem jos uvek omogucava ljudima koji postignu rezultate da se mogu skolovati za dzabe i to maksimalno podrzavam , sistem bi morao imati kapaciteta da svima pruzi sansu ali kriterijumi i selekcija moraju biti gvozdeni, ko zadovolji kriterijume ostaje svi ostali DOVIDJENJA

a onda ce se i obrazovanje vise ceniti i diploma vise znaciti
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Zibro

kolicina skarta u redovima studenata je blago receno zabrinjavajuca
ja iz godine u godinu nisam mogao da se nacudim odakle ovi ljudi oko mene i ko ih je pustio , ko im je dozvoli da budu ovde sa ovakvom kolicinom neznanja nekulture i neodgovornosti.
Mene je ovo zaobišlo, ali sam imao obrnuti uvid, podjednako hororičan.

Znam kakvi su bili i kakvi su izlazili iz srednjih škola, sa kojom nenadoknadivom količinom neznanja i neispravljivim potencijalom, kapacitetom, navikama, sposobnošću zaključivanja...a onda sam počeo da ih srećem po ulicama....evo super upisao sam fakultet...evo super upisao sam drugu godinu...evo super treću...evo super spremam diplomski... (i to fakultete koji su nekad važili za ozbiljne)

Dobijao mailove tipa: "Jer bih ste mogli da mi pomognete oko...?" (III godina žurnalistike na FPN)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Mislim da je problem s fakultetima u Srbiji taj mehanički prelaz od istočnoevropskog ka bolonjskom (tj. američkom) modelu. Rezultat je kozmetička modernizacija, a zapravo potpuna konfuzija, gde se ne zna ni šta je uslov, ni koji su rokovi, ni šta je magisterijum, ni šta je bakalaureat (ili master i bačelor, kako ih imbecilno zovu). Do svega toga je došlo da bi se zamazale oči javnosti i izbegla prava i suštinska reforma obrazovanja, jer za ovo drugo je potrebno uložiti novca, vremena i stručnog kadra, a to je već previše za očekivati od srpskih političara.

U principu slažem se sa jukie-jem. To potpuno zapuštanje prosvete na svim nivoima, od koje se valjda očekivalo da će večno da se klacka na kadru i simboličkom kapitalu stečenom pre 1990, sad je stiglo za naplatu. Srbija ima stanovništvo koje u proseku ne zna ništa ni o čemu, a obrazovnu politiku mu kroje retardi poput Žarka Obradovića.

Kad su u Grčkoj pokušali da uvedu školarine (po ustavu je obrazovanje državno i besplatno), digli su se ne samo SVI studenti, nego i prosvetni sindikati, političke partije, strukovna udruženja, običan narod. Profesori su štrajkovali zajedno sa studentima, svi univerziteti su bili blokirani, suzavca je bilo na sve strane. Otpor je bio toliki da je vlada posle mesec dana morala da povuče zakon. Danas u Grčkoj više nikom ne pada na pamet da od obrazovanja pravi biznis. Cenim da su Srbi previše letargični i umorni za tako nešto.

Što se tiče napada na "škart", inflacija akademskog obrazovanja je potrebna i poželjna i ne volim te priče o podizanju kriterijuma, strogosti itd. Treba da studiraju svi, pa dokle stignu, i novac za to treba da se obezbedi bilo iz budžeta, bilo iz privatnih ili kombinovanih fondova. U liberalno-kapitalističkoj Americi (je l' slušaš Simorka) postoje federalne stipendije i zajmovi od kojih SVAKI Amerikanac može da se školuje, ukoliko to želi. A tako je i u ostatku Evrope.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina

...a obrazovnu politiku mu kroje retardi poput Žarka Obradovića.
Najavio je da će od 2012. nastavnici imati ne fiksne plate kao do sada, već prema uspesima koje postižu.

Što se tiče napada na "škart", inflacija akademskog obrazovanja je potrebna i poželjna i ne volim te priče o podizanju kriterijuma, strogosti itd. Treba da studiraju svi, pa dokle stignu
Ti ne uzimaš u obzir da je kod nas i dalje dominantan način zapošljavanja "na vezu"?

Treba sutra da me leči neka dileja koja je prespavala pola fakulteta i celu specijalizaciju samo zato što mu je tata poznati hirurg zvučnog prezimena ili ima člansku kartu DS?!
Korisnikov avatar
By AngraMaina

...a obrazovnu politiku mu kroje retardi poput Žarka Obradovića.
Najavio je da će od 2012. nastavnici imati ne fiksne plate kao do sada, već prema uspesima koje postižu.
A pretpostavljam da će uspeh da mere uspehometrom, a za kaznu da ih udaraju smehotresom? Kakav uspeh može da ima nastavnik u društvu u kome se opstruira svaki njegov pokušaj da radi, od direktora škole koji se određuje prema podeli izbornog kolača, preko nikakvih plata i neurastenične politike ministarstva, do ostatka društva koje je onim što propagira direktno suprotstavljeno školi, nauci i obrazovanju? Jedino ako im podele magician kit.

Što se tiče napada na "škart", inflacija akademskog obrazovanja je potrebna i poželjna i ne volim te priče o podizanju kriterijuma, strogosti itd. Treba da studiraju svi, pa dokle stignu
Ti ne uzimaš u obzir da je kod nas i dalje dominantan način zapošljavanja "na vezu"?

Treba sutra da me leči neka dileja koja je prespavala pola fakulteta i celu specijalizaciju samo zato što mu je tata poznati hirurg zvučnog prezimena ili ima člansku kartu DS?!
Pa leči te već danas. Dileje je teško iskoreniti, ali ako demokratizuješ školovanje daćeš makar teoretsku šansu ne-dilejama da potisnu dileje.
Korisnikov avatar
By spliff

tebe mora da je neko gadno maltretirao dok si bio dete :(
Korisnikov avatar
By 2kune
mislim da su ga maltretirali dok je bio odrastao... :lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by unic0rn

Razumem ja da tebe vishe boli TO.

Al hajde napishi isti ovakav post za svoje kolege.
Pa nešto nisam primetio da diplomirani biolozi, koji su diplomirali pre više od deset godina i ne rade u prosveti, ikako utiču na obrazovnu politiku ove zemlje pa da im treba pisati isti ovakav post. Sem ako su roditelji (mojoj koleginici ćerka polaže veliku maturu na proleće, ali ni ona ne utiče na obrazovnu politiku zemlje isto kao ni ja).
Korisnikov avatar
By Mars

A pretpostavljam da će uspeh da mere uspehometrom, a za kaznu da ih udaraju smehotresom? Kakav uspeh može da ima nastavnik u društvu u kome se opstruira svaki njegov pokušaj da radi, od direktora škole koji se određuje prema podeli izbornog kolača, preko nikakvih plata i neurastenične politike ministarstva, do ostatka društva koje je onim što propagira direktno suprotstavljeno školi, nauci i obrazovanju? Jedino ako im podele magician kit.
Jedna od mera stimulacije biće recimo učešće učenika na takmičenjima i postignuti rezultati tamo. E sad...za one nastavnike jezika koji predaju matematičkom smeru (na primer), ili one nastavnike prirodnih predmeta koji predaju društvenima (znači: takmičenja ĆAO!) kriterijum će da budu....budu....budu...?....OCENE. Ocene će da budu kriterijum.

Pa leči te već danas. Dileje je teško iskoreniti, ali ako demokratizuješ školovanje daćeš makar teoretsku šansu ne-dilejama da potisnu dileje.
Mislim da dovoljan broj ne-dileja i sada završava. A neće na njihovu dalju zastupljenost na pozicijama u društvu da doprinese njihova brojnost, po diplomiranju a pre prijavljivanja na razne konkurse. Nije to zadatak sa crnim i belim kamenčićima u dzaku pa ih sada vadimo i merimo koja je šansa da izvučemo - beli (sa i bez vraćanja)...

Mislim da je sve beznadežno.
Korisnikov avatar
By bas bleu
koja je licemerna picketina ovaj djilas.
Korisnikov avatar
By Mars
On je posebno iritantan kad krene onako ležerno da se kurči i udara kontre zdravom razumu.
Korisnikov avatar
By Dirrty

Nemoguće je tolikim masama finansirati školovanje...
Nebitno tko je napisao i u kojem kontekstu, ova glupa floskula je toliko prisutna da je postala dogma. Samo bih priupitao ima li više pučkoškolaca ili studenata, ima li više osnovnih školi ili fakulteta? Pa kako se može osigurati besplatno i obavezno osnovno školovanje a ne može se besplatno visoko? I zašto ta floskula nije postojala u SFRJ kad je postojalo besplatno visoko školstvo? Ko tu koga zajebava i jebe u zdrav mozak?
Pa da i sada imamo mogućnosti da se dodatno zadužujemo, iako je i ovo previše, ne sumnjam da bi bilo novca za besplatno visoko obrazovanje.
Ali kredite će kad tad neko morati da vrati.
Što se tiče Grčke, vidimo dokle ih je dovela njihova socijalna država.
Najlakše je razbacivati se tuđim novcem.

Na Zapadu postoji rangiranje svih obrazovnih ustanova.
Postoji mogućnost za sve da upišu fakultet, ali ne svaki.
Tako je čak i sa srednjim školama.
Kod nas je sve podjednako lako upisati, i stoga ništa ne poseduje prestiž, a diplome se retko priznaju van ove usrane zemlje, a u njoj služe kao zamena za toalet papir.
Korisnikov avatar
By 2kune

Pa da i sada imamo mogućnosti da se dodatno zadužujemo, iako je i ovo previše, ne sumnjam da bi bilo novca za besplatno visoko obrazovanje.
Ali kredite će kad tad neko morati da vrati.
Što se tiče Grčke, vidimo dokle ih je dovela njihova socijalna država.
Najlakše je razbacivati se tuđim novcem.
Ma ne pričaj svašta... Kao prvo, tko to vi? Jesi li ti možda jedan od ljudi koji odlučuju kako, koliko i zašto će se Srbija zaduživati? Jel ti uopće utičeš išta na to? Ako ne, zašto se osjećaš odgovornim za vraćanje kredita? Čija je to lova? Ajd matere ti, idem se ja na tvoje ime zadužit jedno 100 000 eura a da ti vraćaš, jel može? Kakvo MI jebo te ja? :lood:
Zaboga dijete, pa Grčka priča nije priča o modelu socijalne države već priča o konkretnoj neodgovornoj vlasti koja je stranim kreditima kupovala birače a nije vodila vlastitu državu. Kada bi to bila priča o socijalnoj državi i o tome kuda ona vodi onda Obama sigurno ne bi dobio izbore. :zid:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pare kredita su otišle u potrošnju a ne u investicije.
Nije samo državna administracija trošila, trošio je i narod.
Naglo im je porastao standard ali na bazi kredita, ne sopstvenih privrednih mogućnosti.

I nemoj mi reći da su ljudi na vlasti došli s neba, a ne iz naroda.
Pod mi mislim na jebeni narod Srbije.
Najlakše je ograditi se od tuđe gluposti.

Politički ciklus USA prati ekonomski ciklus.
Nije ništa čudno što je demokrata sada na vlasti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!