Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za novopridošle, svežeotišle i one koji su uvek tu....

Moderatori: EnRage, Moderators

Dragi forumaši, neka vam sedam svećnjaka Izrailja koji gore u menori donesu mir, blagostanje i sreću, u ovo malo preostalih dana ove godine, a mnogo više sledeće!
Srećna hanuka forumaši!

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
iju kako krasan svijećnjak... :radosnice: želim i ja takav... :mljac:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Hvala, mada ne znam baš koliko ima dece Jakovljeve na ovom forumu... Jedino dungolla da navataš, ako se nije zagubio negde u islandskoj polarnoj noći, ili Xanaxa, ali taj ti se garant olešio od lekova i spava... Ajde kad dođu pa da vrtimo drejdl. :hug: :grouphug:
Korisnikov avatar
By 2kune
meni se stari zove Jakov... :blush: eto, ja sam dijete Jakovljevo... :kesa:
Korisnikov avatar
By 2kune
ali... ali... ja nisam obrezan... :invalid:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa odluči se!

Evo možemo da te obrežemo časkom, sad ću ja da zovem Zibra :machevi:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by AngraMaina

Pa odluči se!

Evo možemo da te obrežemo časkom, sad ću ja da zovem Zibra :machevi:
štajaznam... i bez toga sam dijete Jakovljevo... :ruzan:
neću Zebru, ona je široke ruke pa će zahvatiti previše... :uplasen:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ma šta ti je... Mislim, on jeste pravo muško, sportski tip itd. ali sam siguran da ima laku ruku, nećeš ni osetiti :fist:

Razmisli kunice, jedno cvik-cvik te deli od pripadnosti izabranom narodu. ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina

Ajde kad dođu pa da vrtimo drejdl. :hug: :grouphug:
Ima jedna na momente brezobrazna (Cartman) :lol: ali ispod u koemntarima vidim i da se Jakovljeva deca smeju i nalaze duhovitom, pa...zavrtimo!

''

@nsc, i ja sam je poslušao malopre, ali sam je ipak eliminisao zbog francuskog (et toq, taj rad....) :lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Jao, sjajno! Courtney Cox, I love you, you're so hot on that show! :)

Srecna Hanuka svim certain people of Izrael. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Treba to videti animirano u filmu..... :)
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by Dante
Dragi forumaši, neka vam sedam svećnjaka Izrailja koji gore u menori donesu mir, blagostanje i sreću, u ovo malo preostalih dana ove godine, a mnogo više sledeće!
Srećna hanuka forumaši!
Dante, zasto pises 7 kad je na slici svecnjak za 9 sveca?
By Speculum Columbae
Auh...trebalo je da bude samo sedam!
Osećam se kao one vile iz "Uspavane Lepotice".
Korisnikov avatar
By nsc
mi kod kuce imamo menore i sa 7 i sa 9 sveca, kao sto je i ona na Angrinoj fotki i tvojoj prvoj, nikad nisam pitao za razliku
By Speculum Columbae
Ne znam za 9, ali sedam treba da označava sinove Jakova, tj. Izrailja: Josif, Juda...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Sinova (plemena) Izrailjevih je bilo 12.

Mislim da 8 simboliše broj dana tokom koga se nešto dešavalo za vreme Hazmoneja. Mislim da postoji razlika između menore i hanukije, objašnjavao nam je jednom Xanax. U svako slučaju danas ti treba ona sa 9, nisi pogrešio.
Korisnikov avatar
By Stripi
beš mi sve, ja uvjeren da je menora osmokraki svijećnjak :drama:
Bilokakobilo, Xanaxu i svim ostalima koji slave Merry Hanuka!
I kad će mene već neko jednom da odvede na te židovske religijske partije? Obradio sam dobar dio kršćanskih i muslimanskih ali sa židovskim sam na nuli :sigh:
Korisnikov avatar
By Stripi
Sinoć sam vidio vijest da je u gradu upaljena prva svijeća na svijećnjaku, od njih osam. Kroz osam dana će se upaliti svih osam. Tako ne znam kakvu ulogu imaju brojevi 7 i 9?
Korisnikov avatar
By Mars
...nije da se slavi Izlazak, al lepa pesmica i sa uvek potrebnom porukom

''
By XanaX
A dank ! Hag Hanuka vesameakh!

Bilo je lijepo, išao sam u Tkalču u jedan kafić di su Džuzeri svirali klezmer-sephardic fusion. Bilo nekih bakica koje su spremile trpezu, ali kad smo počeli naručivati pjesme (npr. ja sam htio "Johnny" od Marlene) pokupile se. Onda je nast'o talambas ("ournebesse" :) )

evo, nekako ovako, ali dodajte još puuuno vodke ... .)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yy5zMtQ0 ... re=related[/youtube]

Vino iz (navodno) Negeva (pustinjsko, zamisli) je bilo kiselo ali je bilo vodke , poljske, kao židovske, ali mislim da se netko samo zahebavao s natpisima :)

Ima li smo hanukiju koja nije proradila (naime, pravili smo se pametni s logičkim sklopovima, ali...), pa su bakice ipak imale rezervnu, pravu.

I da ima više svijeća od obične menore, jerbo je 8 dana gorilo ulje... a shamash je, mislim zaista - inventivnost religioznih umova je zapanjujuća - shamash je kao reprezent "božje ruke" koje je a šta već, ulje doljevala, pa se s njim svaki dan pale ostale.

Kasnije je se više ne sjećam, znam da sam tražio "Yiddish Tango" (I znali su tu melodiju!) i s nekom trebom plesao... Ona tango valjda, a ja rumbu , tako nekako...

Na kraju smo raspamećeni plakali na bosanske sefardske... majko mila, mostarske, ostale sačuvane... Užas živi, nema kod njih ono tužno, tužno, pa kad klarinet poludi k'o na speedu - (kako je u klezmeru), ovo je tugaaaaaaaaaaaaa...

(evo da malo reklamiram Arkula, ba, bosanca!)

''
Korisnikov avatar
By Vel boy
Chag Chanukkah sameach Xanax-u i ostalim koji slave! :)

chekiram ovaj put te jutjub klipove, pogotovo one bosanskohercegovachko-jevrejske. :yay:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!