Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by plavetnilo

Ja sam to mislio onako - vise rekreativno, ali ako ce da se vide i neki rezultati u fizickom izgledu... :) :)
Kupi dva tega od pet ili sest kilograma, stavi ih pored kreveta i navikni se da radis razne vezbe sa njima kao da se radi o pranju zuba.

A pored toga mozes u teretanu ako zelis.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja sam jedno vreme pokušao vežbe u kući... bilo mi je sve teže i teže da se nateram... te ne mogu izjutra, pa nemam vremena do predveče, pa me predveće mrzi... zato je bolje van kuće! :tuc:

I pritom mislim da su bolji fitnes programi od čistog trčanja.
Korisnikov avatar
By plavetnilo
Prema iskustvu mog prvog dana kako zvanicno vezbam kod kuce izgleda da si u pravu! :tamoamo:

Ali... Zar sam da idem u teretanu, a jos se i ne razumem u one sprave i vezbe... :no:

Pokusacu ovako jos nekoliko dana pa cu videti... Mozda uspem da se malo vise motivisem - danas me bas mrzelo... :bubblegum:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pretpostavljam da postoji prisutan trener koji upućuje nova lica.
Ako ne, valjda poznaješ nekog ko te može nešto detaljnije uputiti.

Ovaj sajt je vrlo dobar, iako mi u poslednje vreme ne prikazuje sve fotke u vezi vežbi... a sigurno postoji još koji dobar sajt, potraži.

teretana.ba

Tu možeš iskopati i nedeljne programe za teretanu, po grupama mišića.

Ali bitno je da otrkiješ koje vežbe/sprave tebi najviše odgovaraju i koje su ti potrebne, pošto ne postoje opšte važeća i prihvaćena pravila.
To ćeš već skapirati kroz praxu.

Kao što rekoh, svako susretanje sa novim terenom je čudno, ali postane normalno vremenom.
Veruj mi da ništa u vezi toga nije blam, čovek vežba upravo zato što nije rođen savršen.

Mene nije blam kada lik diže tegove moje težine, a ja dižem 5 puta manje.
Svako od nas je tu zbog sebe, i zna šta, koliko i zašto radi.
By Dragonite
Originally posted by lav

evo svima ovaj link, vrlo korisno lik objasnjava + je hot :)
sala mala, ima profil i na faceu gde postavlja clipove... vrlo korisno

http://www.youtube.com/watch?v=ruR1HLYLNT8
Klip prikazuje baš strogi trening za masu, teško da ćeš kući moći da radiš sa ovolikim težinama. Ukoliko hoćeš da vežbaš u kućnim uslovima, onda bolje uzmi šipke sa zavrtnjima i ploče (tegove), imaš od 1,25 kg, 2,5 kg, 5 kg i 10 kg (ne znam koje su cene), umesto bučica (tegića iz jednog dela) koje će ti posle izvesnog vremena biti prelake.

U kućnim uslovima možeš solidno da radiš vežbe za biceps, triceps, ramene mišiće, pošto se i u teretani ti mišići uglavnom rade sa tegovima ili su sprave po istom principu kao tegovi (i naravno da radiš trbušnjake), takođe možeš da radiš neke vežbe za noge (čučanj i iskorak). Hendikep u kućnim uslovima su vežbe za listove (teško je održati ravnotežu), vežbe za zadnju ložu, skoro cela leđa, a što se grudi tiče - jedino ako imaš nešto što može da ti posluži kao benč (klupica kao što ima lik na klipu).

Ako hoćeš da vežbaš čisto rekreativno, onda ti je ok i kućna varijanta, dok se malo privikneš na tegovi i režim vežbanja. Ako hoćeš malo jače rezultate i ozbiljnije da radiš na telu, onda idi u teretanu.
Originally posted by Hans

A zbog čega ti stavljaš smiley :neto: i želiš da se osećam kao optuženik?

Jesti je širok pojam. I ne, ne jedem posle vežbanja. Napisao sam da je OK AKO osetiš potrebu za šećerom pošto se dešava. I da, TADA TO I RADIM, kao što sam i napisao. Ali ne, ne idem posle vežbanja u pohod na frižider.

Malo umara to tvoje sedenje u zasedi, zar ne?
Jbg, smara i to što ti ne možeš da se uskladiš sam sa sobom u 4 posta.

PS treća vežba na klipu pogađa više ramena nego grudi.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Ulix
Originally posted by Ulix
Originally posted by Dirrty

2 sata pre vežbanja da, ali posle vežbi je preporučljivo jesti što pre.
Neće biti. Posle vežbanja se dosta krvi nalazi u mišićima i procesu stvaranja rezultata zbog kojih se znojiš i ako jedeš, odlazi na varenje hrane. Ok je nekakva Bonžita ili neko čudo sa muslijem čisto da ne budeš dizzy zbog eventualnog pada šećera i to je to.
:neto:

Posle vežbanja bi trebalo jesti obrok koji se sastoji od proteina i ugljenih hidrata.
To i radim. :roll: Bonžitu sam naveo kao primer.
Ako već jedeš posle vežbanja, zašto onda repliku na drtinin post počinješ sa "neće biti", kad će očigledno biti? :wtf:

kod "nas" u klubu se obicno krkne biftek posle treninga...

i da, kako ja volim ove teme...:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!