Originally posted by lav
evo svima ovaj link, vrlo korisno lik objasnjava + je hot
sala mala, ima profil i na faceu gde postavlja clipove... vrlo korisno
http://www.youtube.com/watch?v=ruR1HLYLNT8
Klip prikazuje baš strogi trening za masu, teško da ćeš kući moći da radiš sa ovolikim težinama. Ukoliko hoćeš da vežbaš u kućnim uslovima, onda bolje uzmi šipke sa zavrtnjima i ploče (tegove), imaš od 1,25 kg, 2,5 kg, 5 kg i 10 kg (ne znam koje su cene), umesto bučica (tegića iz jednog dela) koje će ti posle izvesnog vremena biti prelake.
U kućnim uslovima možeš solidno da radiš vežbe za biceps, triceps, ramene mišiće, pošto se i u teretani ti mišići uglavnom rade sa tegovima ili su sprave po istom principu kao tegovi (i naravno da radiš trbušnjake), takođe možeš da radiš neke vežbe za noge (čučanj i iskorak). Hendikep u kućnim uslovima su vežbe za listove (teško je održati ravnotežu), vežbe za zadnju ložu, skoro cela leđa, a što se grudi tiče - jedino ako imaš nešto što može da ti posluži kao benč (klupica kao što ima lik na klipu).
Ako hoćeš da vežbaš čisto rekreativno, onda ti je ok i kućna varijanta, dok se malo privikneš na tegovi i režim vežbanja. Ako hoćeš malo jače rezultate i ozbiljnije da radiš na telu, onda idi u teretanu.
Originally posted by Hans
A zbog čega ti stavljaš smiley
i želiš da se osećam kao optuženik?
Jesti je širok pojam. I ne, ne jedem posle vežbanja. Napisao sam da je OK AKO osetiš potrebu za šećerom pošto se dešava. I da, TADA TO I RADIM, kao što sam i napisao. Ali ne, ne idem posle vežbanja u pohod na frižider.
Malo umara to tvoje sedenje u zasedi, zar ne?
Jbg, smara i to što ti ne možeš da se uskladiš sam sa sobom u 4 posta.
PS treća vežba na klipu pogađa više ramena nego grudi.