Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By mitrandir
Pade mi na pamet - kako li će život na Zemlji izgledati za 100 godina (tehnologija, komunikacija, saobracaj)?
Kakvi će biti kompjuteri, kakvi automobili, kuće, izvori energije?
Korisnikov avatar
By Mars
Još gluplji filmovi će da se gledaju u još naprednijim tehnologijama....i to je otprilike to.
By Hans
Ne verujem u postojanje života na Zemlji za sto godina u kontekstu napretka. :)
Korisnikov avatar
By 2kune
neće biti ni hrvata ni srba... to je već napredak... bit će samo kineza i šiptara... to mu ga valjda dođe ko nekakvo tehnološko nazadovanje... :misli:
Korisnikov avatar
By Lux_bl
Vjerovatno ce ljudi zivjeti u nekom novom sistemu a rugati se demokratiji, zivjeti nezdravo a boriti se da vrate dobre navike, smijati se blesavosti ljudi sa pocetka 21. vijeka koji su nosali telefone okolo u ruci, ... uh, bas zajebana tema :D ... makes you think
U svakom slucaju mi to sigurno ne mozemo ni zamisliti sada. Isto kao sto prije sto godina ni najveci fanatici nisu mogli zamisliti nas zivot. :)
Korisnikov avatar
By acid drop
na planetu će doći vanzemaljci i neće pronaći život na njoj.
Korisnikov avatar
By nsc
^ najverovatnije

seca li se ko filma Planeta majmuna, posle snimili i nastavak, pa seriju
Korisnikov avatar
By Srklet
ti se vjerojatno sjecas onog s charltonom hestonom, a ja onog s markom wahlbergom. :D
Korisnikov avatar
By nsc
secam se ja vas svih :deda:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by Lux_bl

Vjerovatno ce ljudi zivjeti u nekom novom sistemu a rugati se demokratiji, zivjeti nezdravo a boriti se da vrate dobre navike, smijati se blesavosti ljudi sa pocetka 21. vijeka koji su nosali telefone okolo u ruci, ... uh, bas zajebana tema :D ... makes you think
U svakom slucaju mi to sigurno ne mozemo ni zamisliti sada. Isto kao sto prije sto godina ni najveci fanatici nisu mogli zamisliti nas zivot. :)
Negde sam pročitao kako su neke britanske novine početkom prošlog veka postavile čitaocima isto ovo pitanje. Posle 6,7 decenija su otvorili koverte sa odgovorima. Pobednica je bila devojčica (tada vremešna bakica) koja je napisala, između ostalog, kako će ljudi moći da putuju s jednog kraja sveta ne drugi za manje od jednog dana.
Nešto mi je stao mozak pa ne mogu da se setim sta je još "predvidela" a i davno sam čitao to. Ako se setim-dopisaću.
Korisnikov avatar
By Rei
verovatno i dalje bez letecih kola :sigh:
Korisnikov avatar
By bothways
A sta ce nam kola na vodu, kada je i vode sve manje i manje?
Korisnikov avatar
By Suki
Nista nece biti,bicu 2 metra pod zemljom... :dancingfever:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Automobili na vodu i električnu energiju, kompjuteri ludački brzi, većina poslova se odrađuje od kuće, virtualno... Setiću se još nečeg.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by bothways
A sta ce nam kola na vodu, kada je i vode sve manje i manje?
Tj. količina vode je konstantna na planeti, tako da ako rade na PRLJAVU vodu onda je OK.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa, ovladaće se fuzijom tako da će postepeno da se izbace iz upotrebe prljavi izvori energije. Koristiće se samo kola i druga prevozna sredstva na vodonični ili električni pogon tako da neće biti zagađivanja iz vazduha. Kuće će da koriste ultraefikasne solarne ćelije i druge obnovljive izvore energije. Obnoviće se ozonski omotač i generalno život će postati zdraviji.
Napretkom medicine ljudi će dostići znatno duži životni vek, generalno neće biti nekih ozbiljnijih bolesti, a i usporiće se starenje.
Čovečanstvo će lagano da se širi na kolonije na mesecu i Marsu. A Zemlja će generalno da bude prenaseljena, ali će život biti nekako više u skladu sa prirodom i najverovatnije da će postojati neke mere populacione politike da ne bi prestigli granicu održivosti.

Sve u svemu, ja sam pomalo optimističan :)
By Guion Nerville
^

Zvuci tako bajkovito... Mada, sto se medicine tice, nesto sam citao o ciljanim nano cesticama koje odlaze programirane tamo gde je potrebno da odnesu lek i druge materije, ubijaju celije raka, da popravljaju ostecene celije, o ispitivanju genoma-- preventivnom, personalizovanom pristupu, u ne tako dalekoj buducnosti...
Korisnikov avatar
By Lux_bl
Originally posted by mitrandir
Originally posted by Lux_bl

Negde sam pročitao kako su neke britanske novine početkom prošlog veka postavile čitaocima isto ovo pitanje. Posle 6,7 decenija su otvorili koverte sa odgovorima. Pobednica je bila devojčica (tada vremešna bakica) koja je napisala, između ostalog, kako će ljudi moći da putuju s jednog kraja sveta ne drugi za manje od jednog dana.
Nešto mi je stao mozak pa ne mogu da se setim sta je još "predvidela" a i davno sam čitao to. Ako se setim-dopisaću.

Wooow zamisli neko za 100 godina nadje ovaj forum i objavi sta smo pisali... Mozda moji unuci dobiju neku nagradu u moje ime :rock:

Ja sam prije par mjeseci citao kako u u razvoju sociva koja ce primati TV signal. Tako ce ljudi staviti sociva u oci, buljiti u zid i uzivati u omiljenom TV programu. I ovo nije bilo namijenjenu za neku daleku buducnost, vec stavise ocekuju proizvodnju u sledecih 10 godina...

Zato mislim da ne mozemo ni zamisliti sledeci vijek... :D ali je zabavno misliti o tome :D
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Kiborg

Sve u svemu, ja sam pomalo optimističan :)
Previše optimističan čini mi se... :sigh:

Osim što verujem da će nas AI na kraju zameniti, mislim da će biti isti usrani svet kao što je i oduvek bio, samo drugačije upakovan.
Korisnikov avatar
By 2kune
možemo biti sigurni dok se 90% svega bazira na windowsima... nikad iz toga neće izać AI... :odbij:
Korisnikov avatar
By Blady
Za sto godina..

Napredna tehnologija.. verovatno sve ono sto prikazuju na tv-u

roboti, hrana u kapsulici i tako nesto..
Korisnikov avatar
By bu
za sto godina necu biti ziva..hah..tako da me ne zanima..kod nas verovatno ce biti isto..mi kasnimo u svemu...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!