Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By emo_haos_
pišite šta ste doživeli.
koje su to situacije na koje nikako da oguglate?

napomena: ne mislim ja da se tako neke situacije samo u Srbiji dešavaju, ali su nekako tipične za Srbiju.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
"doktorka sutra neće raditi sa studentima" - reče med. sestra studentima u čekaonici

(lokacija: zavod za zdravstvenu zaštitu studenata)
Korisnikov avatar
By castor
profesor ni u ovom roku nece odrzati ispit (koji smo prijavili i platili naravno)
Korisnikov avatar
By Mars
Moj drug Mirko koji ne koristi one točkiće na koferima. Da ih ne ošteti.

Komšije u zgradi koje se raspravljaju na koga je red da zameni sijalicu. Umesto toga, bauljaju u mraku, jedan drži vrata od lifta dok drugi pokušava da ubode ključ u bravu.

Pljuvanje na pod tog istog lifta.

Teta koja ceo dan naizmenično u rukama drži prvo pare pa onda kiflu ili hleb koji posle jedeš.

Šofer autobusa sa poremećajem ličnosti (BOG!).

Pandur na ulici ili putu sa poremećajem ličnosti (BOG!).

Doktor koga čekaš satima, a onda imaš 30 sekundi vremena da ga pitaš šta te interesuje dok on (kao zverka u Zoo vrtu koja se retko pojavljuje) prolazi hodnikom između dve prostorije.

"Daj mi sitno" i "Nemam da ti vratim".
Korisnikov avatar
By 2kune
ova tema zamišljena je isključivo kao zamka za mene! :drama: jerbo, ako nešta napišem bit će vid ustaše jope on po srbiji... :isus:
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

"A kod vas je kao bolje, a??"

:D
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Sta god da sam dozivela ili da se meni (mojoj porodici) desilo, nikad ne bih mogla da preklopim ili komentarisem to sa ,,tako je to"/ ,,tako je to, u Srbiji".
Korisnikov avatar
By Sunce
Mene vise nervira svojatanje i nekakva srdacnost od koje mi se gadi. Prvi put odlazim u Zlatiborac, a komentar prodavacice:

"Sta je, komsija, prave se palacinke? A? Ih, samo toliko prsute, pa sta vam je to!"

I opste uzevsi, vecina profesora na fakultetima tiraniju vrse ako se priblizis doktoratu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sunce

Mene vise nervira svojatanje i nekakva srdacnost od koje mi se gadi. Prvi put odlazim u Zlatiborac, a komentar prodavacice:

"Sta je, komsija, prave se palacinke? A? Ih, samo toliko prsute, pa sta vam je to!"
:pucaodsmeha: I know what you mean. ima toga, verovao ili ne, i ovde pokatkad. najnovije, jedno veche ovog leta odoh da kupim brashno (nakon dugo godina; inache, izbegavam brashno, shecer, ulje....) u lokalni Seven Eleven ili Sunoco (ne mogu se setiti sad tachno koji store je u pitanju) kad tamo neka brbljiva zena (crnkinja, if it matters, assume not) koju nikad pre ne videh u zivotu podviknu: "what y're cookin'? I see you buying flour. what y're cookin'?" chim sam platio na kasi i na izlasku iz prodavnice. samo ju vrlo kratko i letimichno pogledah with "dirty look" :giggle: i pravih se da ju ne chuh.

istina, pravio sam palachinke, crepes, not pancakes.
Korisnikov avatar
By Mars

...a komentar prodavacice:

Mislim da sam i ovde winner. Moja prodavačica:

"ŠTA LI VI KUĆI RADITE SA TOLIKIM MAJONEZOM?!?"

Pri čemu to uopšte nije rečeno na iole simpatičan način, ono -ha, ha...Nego ono...da mi je znati dokle vaša nenormalnost može da ide...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mars

Komšije u zgradi koje se raspravljaju na koga je red da zameni sijalicu. Umesto toga, bauljaju u mraku, jedan drži vrata od lifta dok drugi pokušava da ubode ključ u bravu.
postoji i dobra strana te situacije. vrlo je energy efficient. :yes: ja, recimo, insistiram da ne palimo svetlo kad izlazimo iz lifta, jer je do vrata i tako dva koraka, lift to može sasvim lepo da osvetli, a troši se samo jedna sijalica (i to par sekundi) umesto njih 9 (par minuta), pošto svaki prekidač pali svetlo u celoj zgradi.
no, uopšte ne nailazim na razumevanje kod ekološki neosvešćenije polovine. uglavnom me brutalno iskulira i pritisne prekidač. :mad:

a plakaće za... le'me see... godinu i 36 dana kad se svet smakne. :durenje:

btw, pljuvanje ne samo na pod, no i na zid, vrata, staklo na vratima... istog tog lifta. plus, pušenje u liftu. to me stvarno ispižđava.
(none of the above srbijanske specifičnosti. identično sranje i ovde.)
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Lepa Krepa

btw, pljuvanje ne samo na pod, no i na zid, vrata, staklo na vratima... istog tog lifta. plus, pušenje u liftu. to me stvarno ispižđava.
(none of the above srbijanske specifičnosti. identično sranje i ovde.)
kod mene u zgradi je jedno vreme neko pišao u liftu i ostavljao poruku da je "sramota što se kućni ljubimci voze liftom", mislim da su ga na kraju uhvatili pa je posle razneo poštanske sandučiće nečim da se osveti... ili se to neko drugi svetio za nešto drugo ...
Korisnikov avatar
By Mars
Kod mene u liftu pravili električne kaveze sijalici, da drmne struja onog ko je takne. Pa se onda za svako menjanje pregorele zvala ona služba da isključi struju iz celog lifta da bi to moglo da se obavi.

A dok je pokojni čika Čeda sa II bio predsednik k.s. - svetlo po hodnicima je trajalo taman dok on dodje do svog sprata i uđe u stan. Posle došli neki normalni pa podesili tajmer na duže...

@Krepo, sada ima interfona svuda i ne može da ti se smuca po zgradi baš ko hoće, inače pre baš i nije bilo prijatno igrati se ekološke osvešćenosti i sudarati se tako u mraku i polumraku sa kojekakvima.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Cinjenica da, ako nemas vezu, ne mozes ni da umres kao ljudsko bice. O zivotu ni da razmisljas.
By Speculum Columbae
Oguglao sam na ovo:

1. Mi smo u pravu.
2. Oni nisu, zato su ljubomorni.
3. Ljubomorni su i zato što smo pametniji.
4. Ljubomorni su zato što smo i bolji jebači.
5. Ako su ljubomorni, imamo svako pravo da ih zajebavamo.
6. Udarili su nas, zato što smo ih zajebavali.
7. Udarili smo i mi njih triput jače, jer imamo pravo da se branimo.
8. Oni su nas napali još jače, pa smo onda morali i mi njih.
9. Oni su nas tako napadali, a mi smo se branili.
10. Onda nam je jedan starili čika uvrnuo uši i rekao da se poljubimo i pomirimo.
11. Pomirili smo se i poljubili, jer smo znali da smo moralni pobednici i da smo u pravu.
12. Oni su ljubomorni na nas zato što smo moralni pobednici i u pravu...

i tako u krug.
Korisnikov avatar
By 2kune
sad vidim da je Šešelj bio u pravu... Split je u Srbiji... :cut:
Korisnikov avatar
By Sunce
Leti, u prevozu, umiranje od vrucine, a penzineri zatvaraju prozore jer im "bije promaja".

U prodavnici ispipavanje hleba.

Na pijaci hocu da kupim 50 g badema, a prodavac ne da.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Mars

U prodavnici ispipavanje hleba.
:smeh:

Baš.

Pa sve i da je preko onih papirića...
a sta fali kad su ionako korpe (koje imaju rupicasto dno) sa hlebom istovarali prvo na trotoar a onda nosili u prodavnicu...

a sad malo iskustva iz studentskih menzi, recimo:
vracanje nepojedenog hleba iz tanjira na traku, pa onda mi krenemo da umacemo te parcice koje ne pojedemo u hranu a oni ih vracaju ponovo na traku tako umazane...

a kad se neko pozali da je rok pastete koju nam daju istekao oni sledeci dan posluze pastetu izvadjenu iz pakovanja...

kad servirki puter kifle padnu na pod pred nama ona ih odmah lezerno vrati na posluzavnik

dodjes sa predavanja u 19h a od vecere ostao samo pire (iz kesice) ti se pozalis na to a oni kazu: sto nisi dos'o ranije

dlake u hrani necu ni da pominjem, interesntnije mi je bilo kad nadjem uplaljac u salati ili snalu za kosu :lol:
Korisnikov avatar
By Tungi
^

U tri kostura su posluzivali spagete i zelenu salatu,bez ulja,sirceta,samo sa malo soli,a na krajevima su se videli tragovi prljavstine(zemlje),nije isprana dobro.

Sa drugaricom sam isao i uverio se.
Korisnikov avatar
By Momo
a jel su bar spagete imale preliv ili je u pitanju bila samo klot testenina?
Korisnikov avatar
By Tungi
Kad salatu nisu prelili uljem i sircetom,sta mislis kakve su spagete bile? :lol:

Ej!Kombinacija-zelena salata i spageti.:kuvar:
Korisnikov avatar
By Mars
Oh. Memories...

Kod mene nije bilo tako, bar se nije videlo. Niti je bilo ludih kombinacija, salate bez ulja itd...Klopa solidna.

A jedna ili dve tulumbe ili krempite koje ti tamo daju - to nema nikad i nigde tu slast kao kad odeš u neku poslastičaru pa jedeš koliko hoćeš...

Sada u pauzi predavanja idem u Starbucks, 7/11 ili Tim Hortons...i nije ni izbliza zabavno kao nekad. Higijena jeste savršena, ali zato hrana...Ništa gore od industrijskih standarda.
Originally posted by Tungi

Ej!Kombinacija-zelena salata i spageti. :kuvar:
:lol:

Kod nas je bilo: ako nećeš da jedeš supu ili salatu, svejedno si morao da uzmeš prazan tanjir - da se posle sa onom tamo što skuplja prljave sudove ne bi raspravljao gde ti je i da li si možda uzeo da nosiš kući.

:smeh:
Korisnikov avatar
By pochi
nikako da oguglam na inflaciju.:vestica:
By Glasnik

Leti, u prevozu, umiranje od vrucine, a penzineri zatvaraju prozore jer im "bije promaja".
Moj profa latinskog je uvek govorio: ''Od smrada niko nije umro, ali od promaje jeste.''

Ima tu nešto...
:misli:

ot: Nikako da se naviknem na to da ljudi pljuju po ulici. I to ne govorim o nekom sokaku u nekoj selendari, nego u sred Bulevara...

:(
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Sveopsta bahatost !

Sljajmare po ulici, bacanje djubreta svuda, iako je kanta na svega par m.

Deranje, vikanje, pustanje glasne muzike i kada je vreme i kada nije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!