Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Prošlog vikenda me uhvatila temperatura i naravno kijanje i kašljanje. Taj kašalj sad ne prolazi. Danas me pita kolega zašto pijem sirup za iskašljavanje kad nemam šta da iskašljem? Debil shvatim da mi treba sirup za suzbijanje kašlja i da sam sebi derem pluća cele nedelje!
Šta je provereno u kućnom lečenju a šta treba izbegavati? Ide zima, ispomažite se.
Korisnikov avatar
By erkondisn
ako je stvarno zestok kasalj koji treba suzbiti, a ne iskasljati sranje iz pluca, preporucujem caj od lovora a pripremis ga na nacin da u litru vode stavis desetak listova lovora, i kuvas toliko da trecina vode ne ispari. Poklopis i pustis da odstoji dok se ne omlači. Zasladis medom i to je to :)

Za iskasljavanje super dodje caj od sljeza... jednu veliku zlicu bilja stavis u 6 dcl kipuće vode, ostavis 30 min i procijedis. Pijes 3 x dnevno nezasladjen (i ne podgrijavati).

btw si siguran da nemas sto iskasljati? ako imas bolove u prsima onda mozda ni nemas, ali to je prakticki u 5% slucajeva. u ostalima uvijek nesto ima za iskasljati i vjerojatno se toliko skrutnulo da to na neki nacin treba 'razbiti'... od kucnih preparata pomoci ce ti ovo cudo od sljeza i puno vode...

ukoliko pak i dalje imas sranja u nosu, super ti dodje inhalacija... kombinacija mente, zalfije i ruzmarina ce biti super :)
Korisnikov avatar
By KiWi
bronhoklir je savršen za kašalj ... pomaže 100%
Korisnikov avatar
By Kiborg
Treba neko da ti posluša pluća da se vidi da nije neka mala upala, bronhitis ili tome slično.

Inače za suzbijanje kašlja su meni pomagale stvari sa majčinom dušicom, ima neko čudo koje se se sisa, Bronchicum, sećam se kad sam bio u vojsci, kašljao sam prvih dana ko magarac, da mi toga nije bilo ne bih mogao no da spavam... Često i žvake znaju da budu korisne, luči se više pljuvačke koja onda malo propira sve okolo i vlaži sluznicu koja je obično iziritirana kašljanjem. Treba izbegavati alkohol, preterano toplo i preterano hladno /jelo, piće/. Opet, razlog je izbegavanje iritacije. Takođe u apoteci ima masa kerefeka, ali sve je to idi mi dođi mi, ali ko zna nekom i pomogne. Beli slez bi trebalo da je isto dobar za nadražajni, suvi kašalj.

A vrlo lako može biti da si kašljao malo više od tih sredstava za iskašljavanje. Sem ako nisu bila na biljnoj bazi, to ionako ne deluje :D
Korisnikov avatar
By ultraviolet
NIJE TI TO BAŠ PAMETNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Sve sam ja to i popio i pomirisao i posisao! Idem ja kod doktora kao gospodin čovek!
Sad je pitanje šta raditi da se isto ne ponovi za mesec-dva? Nije ova tema samo za mene.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Meni je čaj od belog sleza pomagao, sprema se onako kako je opisao erkondisn (+ treba da ima stabljike u čaju).

Kako se ono zvaše, Aloprol, Bisolvon... to se mislim dobija na recept.

Za kašalj su po meni uvek bolji čajevi, tople supe i sl. nego tablete.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
^ Meni je to lekar preporučivao za smirivanje kašlja kad sam imao bronhitis. "Da sazri", kako se izrazio, tim groznim rečnikom.

Ali stvarno ne znam, nisam imao kašalj godinama.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ahaaaa, ipak cu ja da se zadrzim na rakiji :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!