Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

1. Ako je većina žena protiv patrijarhata, zašto onda smatraju da je normalno da žena u braku uzme muževljevo prezime, ili, alternativno, da žena doda svojem prezimenu muževljevo, a da muž svojem prezimenu ne doda ženino prezime? Ako je većina žena protiv patrijarhata, zašto onda smatraju da je normalno da dete koje one rode, doje, odgajaju, nosi očevo prezime (a to je većinska praksa čak i kada su u pitanju deca rođena u vanbračnim vezama :puzzle: )? I brojna druga pitanja, ali da ne gnjavim.

2. Vel boy tvrdi da je većina žena progresivna, pro-gej, protiv homofobije itd. Sjajno! To dakle znači da većina žena misli da bi trebalo dozvoliti gej brakove, da bi gej parovima trebalo dozvoliti da usvajaju decu itd. Divno! Samo, da li je baš tako?

3. Pitanje transfobije, i njene povezanosti sa homofobijom, ostavljam za neku drugu priliku. Za sada evo ovaj link.
Korisnikov avatar
By Mars
Čim navatamo neku patrijarhalnu ženu ovde, dobićemo tražene odgovore.
Korisnikov avatar
By KiWi
Većina žena živi po selima, ima skoro celu osnovnu i religija im je često veoma bitan faktor u životu. Tako da - NE.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Mariška

2. Vel boy tvrdi da je većina žena progresivna, pro-gej, protiv homofobije itd. Sjajno!
..... a ovoforumski sekaaleksic-protection-squad-zombies-wannabe-feminists me napadoshe klevetajuci me k'o da sam tvrdio suprotno...... go figure....

inache, ja chuvam nadu da je vecina zena progresivna, pro-gej ili bar gej-razumevajuca i tolerantna, protiv homofobije- uprkos odredjenom gadnom trendu kod nekih zenskih koje misle da svoju neku novu(kvazi) "feministichku" jachinu najbolje pokazuju virulentnom homofobijom i heteroseksizmom, npr. al. jankovic, dubravka filipovski, a evo i seka aleksic...... (samo par imena koje mi padoshe najbrze na pamet) u Srbiji, onda, sarah palin, christine o'donnell, sharron angle, michelle bachmann, jane orie (ova je u ovom gradu gde zivim) i ostale tea-party-jashice repukeblicanke..... u Americi (samo nekoliko imena koje mi padoshe najbrze na pamet).
Originally posted by Mariška

To dakle znači da većina žena misli da bi trebalo dozvoliti gej brakove, da bi gej parovima trebalo dozvoliti da usvajaju decu itd. Divno! Samo, da li je baš tako?
ha, pitaj ove koje sam naveo pa cesh chuti :wow: hell hath no more fury than these antigay bitches

Vrlo, vrlo bitna tema za adresirati, pogotovo u svetlu najnovijih deshavanja.......
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by KiWi

Većina žena živi po selima, ima skoro celu osnovnu i religija im je često veoma bitan faktor u životu. Tako da - NE.
ne znam koliko je ovo tachno.
bojim se da je opasniji i gadniji fenomen "gradskih" skorojevicki opsednutih zarom da se predstave jakim zenama kroz anti-gej-mushku opsesiju (valjda, vide neku pretnju njihovim pozicijama kod gej mushkih, shta li....).
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Vel boy

..... a ovoforumski sekaaleksic-protection-squad-zombies-wannabe-feminists me napadoshe klevetajuci me k'o da sam tvrdio suprotno...... go figure....

ha, pitaj ove koje sam naveo pa cesh chuti :wow: hell hath no more fury than these antigay bitches
:wundy: :smeh:

e neces cuti :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ti kontash da se to boldovano odnosi na imenovane antigejushe, ne na vas iz the squad-a, ok. :wundy:
Korisnikov avatar
By KiWi

bojim se da je opasniji i gadniji fenomen "gradskih" skorojevicki opsednutih zarom da se predstave jakim zenama kroz anti-gej-mushku opsesiju (valjda, vide neku pretnju njihovim pozicijama kod gej mushkih, shta li....).
Uh jeste ... u pravu si.

Ali u svakom slučaju ne mislim da se većina žena zalaže protiv patrijarhata ...
Korisnikov avatar
By Mage
Ja sam upoznao toliko homofobnih žena da je to strašno... Ništa one nisu naprednije od muškaraca. Isto sranje, drugo pakovanje.
By Ulix
Originally posted by Mage

Ja sam upoznao toliko homofobnih žena da je to strašno... Ništa one nisu naprednije od muškaraca. Isto sranje, drugo pakovanje.
Ja sam upoznao toliko homofobnih pedera da je to strašno... Ništa oni nisu napredniji od str8 muškaraca. Isto sranje, drugo pakovanje.
Korisnikov avatar
By Mars
Mnogo više je pedera kojima je jedini intelektualni, moralni, ljudski, estetski i kakav god hoćeš kvalitet kojim bi čovek mogao da se pohvali - to što nisu homofobi...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne mogu da procenim. U Srbiji verovatno nije.
Mogu da pretpostavim da ima vise 'frendli' zena nego muskaraca, iz jednostavnog razloga sto u odnosu peder-zena nema napetosti koja se javi na relaciji peder-muskarac (a svi znamo kako su str8 muskarci tako neodoljivi da pre ili kasnije svi pozele da se kresnu sa njima, bez obzira na seksualnost, pa cak i vrstu).
A patrijarhat ne bi opstao ako bi ga odrzavali samo muskarci. Za puno zena on znaci sigurnost i stabilnost. Sta znam, vise me se ne tice. Ako je nekome u redu da ceo zivot bude odgajalica dece, cistacica, pralja i drolja, njen problem.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Wilhelmina

Sta znam, vise me se ne tice. Ako je nekome u redu da ceo zivot bude odgajalica dece, cistacica, pralja i drolja, njen problem.
upravo je to sva moja poenta. :up:

josh samo kad bi i antigejushe rekle da ih se ne tichu gej/bi mushkarci i da se uopshte ne meshaju.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera

Jesam li ja budala što vidim paralelu između toga, npr. i ljudi koji dolaze u Beč iz ostalih regiona Austrije (npr. Forarlberga) i koji hejtuju strance, da bi izgledali više kul pred Bečlijama (iako smo svi pred njima novajlije).

Barem u smislu ugnjetavanja "nižeg" u hijerarhiji društva?
Korisnikov avatar
By Vel boy
yep. nisi budala.
svim tim se bavi sociopsihologija. srecom.
By J...
Vecini zena odgovara patrijarhalno uredjenje do neke granice jer im to daje sigurnost po cenu odricanja od dela slobode, cega one cesto nisu ni dovoljno svesne a i ne smeta im. Cak i one koje su se emancipovale i na neki nacin postale protivnice patrijarhalnog uredjenja opet nece biti automatski i ne-homofobicne. Razlog je taj sto ne mogu da povezu licnu potrebu za oslobadjanjem sa potrebom homoseksualaca za oslobadjanjem, ne shvataju da im je "neprijatelj" zajednicki - a to je patrijarhat. Mada je ovaj argument vise vazio za neki raniji period kada se o homoseksualcima manje znalo i govorilo, sada bi vec trebalo da je bolja situacija, bar medju zenama koje su obrazovane i oslobodjene tradicionalnih shvatanja.
By loreenche
Nisam baš siguran...
U okruženju u kojem sam, nailazio sam na razne komentare od žena/devojaka... Tipa "Sve je u redu, dok mene ne mešaš!", preko "To je sasvim normalna pojava!" do "3 metra od mene pederčino jedna!" Tako da pretpostavljam da je individualno i zavisi od same osobe kakav stav ima prema homoseksualnosti, kao takvoj. Veliki faktor verovatno ima i društvo u kom živimo gde se pune glave raznim pričama koje verovatno utiču na mišljenje pojedinca tj. pojedinkinje. :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
odgovor je, rekao bih, vrlo jednostavan - ne, vecina zena nije protiv homofobije, pa ni protiv patrijarhata.

..

A to za sobom povlaci odgovore na sva ostala 'zasto?' pitanja iz uvodnog posta.
Korisnikov avatar
By *deni*
Hmmmmm.... Delikatna i višeslojna tema..
Iz mojih brojnih razgovora sa ženama, izdvojiću za ovu priliku jednu zanimljivu praksu, kojoj pribegavaju žene koje su na prvi pogled i utisak pomirene sa ulogom koju joj nameće primitivni patrijarhat.
Moto i praksa se svode na sledeću rečenicu :

" Ja ćutim i svakog saslušam, ali radim kako ja hoću. "

Tako neke žene rešavaju problem. Vrlo domišljato i pametno, smatram.

:)
Korisnikov avatar
By Loni
Nemam mnogo vremena da detaljno obrazlazem.
Mislim da većina žena nije baš protiv patrijarhata i homofobije, ali je broj žena koju su protiv toga veći od broja muškaraca.

Postoje i žene koje se odlično uklapaju u ono, šta se od žena traži.

Mnogima od njih je drago što su uspele da dobiju posao ili neki napredak baš zbog izgleda, zbog toga što su zavele nekog uticajnog i sl. jer znaju da na drugi način ne bi ni mogle da uspeju jer nemaju ni inteligenciju, sposobnost, niti su vredne.

Iako znam da mnogi ne vole kad dajem primere iz životinjskog sveta, ali ne mogu da odolim da ne pomenem jednu emisiju o majmunima.
Otkriveno je da je najtvrdoglaviji i najzatucaniji (za majmune ipak ne možemo reći da su konzervativci) najstariji mužjak i to u svim proučavanim
čoporima.

Bombone od ljudinajpre prihvataju mladunci, pa nešto stariji majmuni, a od najstarijih prihvate ih ženke, da bi majmunski pater familias tek na kraju, posle najviše otpora prihvatio bombonu ili da pije vodu sa lista, umesto iz šake.
Da li su i kod ljudi najtvrdokorniji stari muškarci, nek zaključi neko drugi,
ali mislim da je tako.
By Speculum Columbae
Nije. Naprotiv - većina koju ja poznajem i susrežćem na fakultetu zamišljaju idealnu budućnost sa decom i dominantnim mužem i porodicom do kolena. Jezivo... deca su opasna, kako to ljudi ne shvataju?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Zen

Nisam baš siguran...
U okruženju u kojem sam, nailazio sam na razne komentare od žena/devojaka... Tipa "Sve je u redu, dok mene ne mešaš!", preko "To je sasvim normalna pojava!" do "3 metra od mene pederčino jedna!" Tako da pretpostavljam da je individualno i zavisi od same osobe kakav stav ima prema homoseksualnosti, kao takvoj. Veliki faktor verovatno ima i društvo u kom živimo gde se pune glave raznim pričama koje verovatno utiču na mišljenje pojedinca tj. pojedinkinje. :lol:
Da. svakako da sve ogromno zavisi od osobe do osobe te drushtva. to stalno i govorim.
josh samo da par onih iz the squad-a ovde skontaju to..... :zeva:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Ulix
Originally posted by Mage

Ja sam upoznao toliko homofobnih pedera da je to strašno... Ništa oni nisu napredniji od str8 muškaraca. Isto sranje, drugo pakovanje.
Upravo.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Dante

Nije. Naprotiv - većina koju ja poznajem i susrežćem na fakultetu zamišljaju idealnu budućnost sa decom i dominantnim mužem i porodicom do kolena. Jezivo... deca su opasna, kako to ljudi ne shvataju?
Slika
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dante

- većina koju ja poznajem i susrežćem na fakultetu zamišljaju idealnu budućnost sa decom i dominantnim mužem i porodicom do kolena. Jezivo... deca su opasna, kako to ljudi ne shvataju?
meni npr. ovo ne smeta per se. ako su one izabrale to tako, njihov izbor, poshtujem.
problem nastaje TEK ONDA KADA one takve misle da im je to odskochna daska kvazi "emancipacije" pri chem svim zenama diktiraju da trebaju i moraju da slede njihove primere. takodje, josh veci problem kada i ako takve zene odgajaju decu u duhu netolerancije i tog patrijarhalistichkog binarnog heteronormativnog i antigejnog jednoumlja.
e, to su problemi.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Mars

Čim navatamo neku patrijarhalnu ženu ovde, dobićemo tražene odgovore.
Pa, eve sam vam ja ! :kosa: Patrijarhalna sam i do zla boga konzervativna.
Pitajte šta vas interesuje.

:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!