Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By V25
... a tako me mrzi. Najviše mi je prijalo kada i ujutru i uveče vežbam, ili pak kombinujem trčanje i teretanu. Moram uz sve to da se oslobodim slatkiša, ledenih čajeva, testa i svog tog junka koji svakodnevno unosim u organizam. A mislim da mi in general nije pametno što mi stalno oscilira kilaža, čas 5,6 kg smršam, čas se toliko (ako ne i više) ugojim. Sada na svojih diskutabilnih 175cm imam 73kg. Stvarno ne znam kako sam to uspeo... Elem, nije jadanje tema, već me zanima kako vi pronalazite neku dugotrajniju motivaciju? Kako koncipirate svoje fizičke aktivnosti u toku dana, nedelje? Ajd' malo savetujte ljudi!
Korisnikov avatar
By Mars
Čekaj...imaš 175 cm, 73kg - i sa te težine hoćeš da skineš 8-10kg?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja cesto ne jedem zato sto me mrzi da spremim ili kupim neku hranu. Tako mogu i ceo dan da preguram.

Al nije ti ovo savet je ovo i nije bas preporucljivo :lol:
Korisnikov avatar
By V25
Originally posted by Mars

Recimo da je 63,4kg moja optimalna težina. Koliko god kila imao nikada ne izgledam mršavo, ali ovo sada je way too much. Sve mi ide u dupe i butke. Sada sam, po prvi put u životu dobio i stomak.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Au da, zar ti 10kg manje nece biti... premalo kilograma? Mislim, bices 63, oduvace te vetar!
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ti imaš idealnu težinu ako je verovati onim blabla 'proračunima', ne kapiram o čemu govoriš, a i ona gomila fotkiju ne odaje utisak da si chubby ič. verovatno dramiš sad :lol:

eeenihu, nisam aktivna već 3 godine jer numem sama sa sobom rešiti bilo šta, treba mi ekipa ljudi koja će istrajati sa mnom u čemugod, skroz sam team player. to je jedini koncept - gomila u koju se ubacim.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Beogradjanin18
Originally posted by Mars

Recimo da je 63,4kg moja optimalna težina. Koliko god kila imao nikada ne izgledam mršavo, ali ovo sada je way too much. Sve mi ide u dupe i butke. Sada sam, po prvi put u životu dobio i stomak.
Ja verujem u BMI.

Sa obe težine si u optimalnoj zoni. Sa 63.4 u donjem delu, sa 73 u gornjem.

Još više od BMI verujem u to da treba da imaš onoliko kg sa kojima ćeš da se osećaš dobro...

...prema tome - sa tvojom sadašnjom kilažom nema potrebe za drastičnijim i "pod hitno" merama (tako skinuti kg se istom brzinom i vrate) nego da dva meseca izbaciš slatkiše, hleb na minimum, kasne obroke (zavisno od toga kad ideš da spavaš)...i to je to.

A fizička aktivnost će generalno da ti prija i zategne.

Idi na plivanje...
By dukkehjem

... a tako me mrzi. Najviše mi je prijalo kada i ujutru i uveče vežbam, ili pak kombinujem trčanje i teretanu. Moram uz sve to da se oslobodim slatkiša, ledenih čajeva, testa i svog tog junka koji svakodnevno unosim u organizam. A mislim da mi in general nije pametno što mi stalno oscilira kilaža, čas 5,6 kg smršam, čas se toliko (ako ne i više) ugojim. Sada na svojih diskutabilnih 175cm imam 73kg. Stvarno ne znam kako sam to uspeo... Elem, nije jadanje tema, već me zanima kako vi pronalazite neku dugotrajniju motivaciju? Kako koncipirate svoje fizičke aktivnosti u toku dana, nedelje? Ajd' malo savetujte ljudi!
hmm, prvih godinu dana svog novog zivota ( :drama: ) sam setao dosta, svaki dan, a hranu sam apsolutno bio rigorozan 8-9meseci... ali bas, znaci beli secer, brasna neintegralna, beli prinac, masno, ulja rafinisana, slatko, sokovi, alkohol, gazirano, bombone, ma sve to, apsolutno nikad. cak ni o'cake kojis ad gricnem povremeno, il takvo nesto srednje zdravo.

nedavno udjoh u drugu godinu, sreinom oktobra sam poceo da mrsam, tada sam imao 127kg... sada treniram (triput nedeljno realni aikido, sto je pola sata trcakaranja, trbusnjaka, istezanja, sklekova i pola sata tehnike); bar jednom nedeljno setam brzo, nekad sa po 2kg na nogama, nekad bez, oko 12 ili 15km; svako jutro (al to i nije za mrsanje) radim i svako vece 20-30 sklekova saka do sake, 20-30 uskih, 20-30 sirokih, kako kad izdrzim, u pocetku nisam po 3 mogao...

e, sad, ovo oko sklekova vise jer ocu malo da sredim ramena i grudi itd., a ja sam imao problem jer sam zeleo da nabacim masu, letos sam bio premrsav 79kg (znaci 6kg vise nego ti sad, a visi sam 20-21cm)... sad sam dosao na 83-4, a hocu na 85-6.

eto, to je od saveta...

vocni dorucak (jabuka, borovnice solja jedna kafena, banana, saka badema, pa u blender i bzzzzz),
pita od heljdinog i projinog brasna, sa vodom i uljem od zrnaca grozdja (i bez soli dok si na rigoroznom, sa solju i sirom mladim ili malo fete kada nisi) za obrok izmedju
povrce za rucak, blago kuvano, bez zaprski (zaprske niposto i nikad), bez ili sa vrlo malo ulja (ali od zrnaca grozdja, ne nekog rafinisanog),
pite za veceru...
triput nedeljno bi mogao meso (ali belo, ili curetinu, ili junece) i dva-tri puta mlecnih proizvoda (sir mladi ili onaj probiotski, jogurt nemasni itd.), a kad nisi na rigoroznom, jogurt, kiselo mleko, i sir moze svaki dan (doduse ja ne jedem meso ni jaja uopste); a jedino nikada i ni u kom slucaju i niposto kackavalji, pavlake, majonezi i ta cuda.
ne vecerati kasno, imati redovne obroke, vise manjih obroka, ne grickati izmedju...
piti puno tecnosti (vode izvorske, negazirane; u obzir ne doalze sokovi osim onih koji su bas bas prirodni - tj. da uvatis pa napravis od jabuke i sargarepe, next i cuda su haos, ne dolazi u obzir alkohol - casica votke npr. je kalorijski sok i usporava metabolizam, niti gazirano, kafu svedi na minimum ili izbaci, od cajeva blage pij, samo crni izbegavaj) oko 1,5-3l dnevno, moze i vise, zavisi od metabolizma itd.
unositi antioksidante kada pocnes da gubis tezinu i puno tecnosti i fiz. aktivnosti pod obavezno...
i mislim da je dobro da se skroz i zauvek oprostis od slatkisa, i prekines da tranu gledas kao nadoknadu necega, ili kao filter.
ono, cilj je ziveti zdravo, a kad zdravo zivis izgledas super.

kad smo kod super izgledanja, bar mi po fotkama ne izgledas kao da treba da skines do 10kg, mislim da ne treba niposto da bas tolko mnogo mrsas, andji sredinu, tipa 68, al ja se ne bih opterecivao na tvom mestu, super izgledas...

ovo je u grubim crtama nabacano, ako te nesto konkretno zanima, pitaj moram sad da begam
Korisnikov avatar
By Tungi
Meni ne smetaju moji kilogrami,a imam 178 cm,i tu tezinu koju Beogradjanin18,zeli.Ali to je naravno,"mnogo strasno".
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja lepe rezultate postižem Atkinsovom dijetom, ili tzv. trodnevnom ako mi je hića.

Mada, ti imaš 73 kilograma, tako da nije alarmantno da mršaviš naglo, samo gledaj da usvojiš neke zdrave navike u ishrani. To bi bilo najlakše, ali meni je to recimo problem, pa tako oscilujem sa kilažom. Čim vidim da sam preterao, ja sa držim neke dijete i smršam, pa se onda opet pretvorim u izgladnelog vuka. Nikako da nađem neku meru. A ja recimo uopšte ne jedem testa i fast-food, ali me ubiše slatkiši :D Još kad ne bih vežbao, bila bi katastrofa.

Evo ti trodnevna dijeta /ide tako u krug od po tri dana/:

I dan

Doručak
Crna kafa ili čaj
½ grejpfruta
1 dvopek
1 kašičica buter kikirikija

Ručak
½ šoljice tunjevine (mala konzerva)
1 dvopek
crna kafa ili čaj

Večera
2 kriške mesa (90 grama)
1 šoljica graška
1 šoljica cvekle
1 mala jabuka
1 šoljica sladoleda od vanile

II dan

Doručak
1 jaje
½ banane
1 dvopek
crna kafa ili čaj

Ručak
1 šoljica svežeg kravljeg sira
5 slanih krekera

Večera
2 viršle
1 šoljica brolkolija
½ šoljice šargarepe
½ banane
½ šoljice sladoleda od vanile

III dan

Doručak
5 slanih krekera
1 kriška sira (gauda sa manje masti)
mala jabuka
crna kafa ili čaj

Ručak
Tvrdo kuvano jaje
1 dvopek

Večera
1 šoljica tunjevine (veća konzerva)
1 šoljica repe
1 šoljica karfiola
½ manje dinje,
½ šoljice sladoleda od vanile
Korisnikov avatar
By haemoglobin

Moram uz sve to da se oslobodim slatkiša, ledenih čajeva, testa i svog tog junka koji svakodnevno unosim u organizam. A mislim da mi in general nije pametno što mi stalno oscilira kilaža, čas 5,6 kg smršam, čas se toliko (ako ne i više) ugojim.
sam si sebi dao odgovor

ont: ja cesto ne stizem ili zaboravljam da jedem..ni to nije dobro ali kilogrami se gube
Korisnikov avatar
By Mage

:barf:

Evo ti savet: Ti posle svakog jela turi prst ili šta već u grlo kako bi ispovraćao sve što si pojeo. Tako si lepo i jeo i nisi se udebljao. :trep: :eureka:

Vremenom ćeš se toliko izvežbati da ćeš postati anoreksični kostur, ali to nije bitno jer je jel da dobra linija najvažnija u životu. Practice makes perfect! :wundy:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Mage

:barf:

Evo ti savet: Ti posle svakog jela turi prst ili šta već u grlo kako bi ispovraćao sve što si pojeo. Tako si lepo i jeo i nisi se udebljao. :trep: :eureka:

Vremenom ćeš se toliko izvežbati da ćeš postati anoreksični kostur, ali to nije bitno jer je jel da dobra linija najvažnija u životu. Practice makes perfect! :wundy:
ne anoreksicni, vec bulimicni :cigareta:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Vetur úlfur

Au da, zar ti 10kg manje nece biti... premalo kilograma? Mislim, bices 63, oduvace te vetar!
Pročitah: "oduvaće te vetur." :D
Originally posted by dukkehjem

e, a, da, tu je i za instant detoks i dobre rezultate neera dijeta, al to ti je prilicno ostro, tj. gladovanje uz sok specijalni:
http://www.zdravahrana.com/unapredjenje ... ra-dijeta/
Ovo sam ja uradio, ali neću da preporučujem nikome jer je još uvek neistraženo.. Meni je godilo i rezultati su izuzetni: za 10 dana, 7 kila. Samo nemoj planirati da se preterano baviš raznim stvarima tokom tog perioda.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Bulimičari obično nisu katastrofično mržavi ko anoreksičari, često imaju manje-više normalnu težinu, ali zato upropaste zube a i taj prst za povraćanje im je sav crven i redovno upaljen. Za nekog ko planira da dobije Oskara za glumu i nije naš najpraktičnije rešenje :lol:
Korisnikov avatar
By taurus
dobro je sto imash masu za tu tezinu i ispod 70kg ne bi trebalo da idesh.Samo da se kilaza rasporedi kako treba tj ode u mishice i to je to.Vezbaj svakog dana i stecicesh naviku a i potrebu vremenom,mozesh i kod kuce sobzirom da ti je problem stomak(trbushnjaci),malo chuchnjevi sklekovi.....trchanje,mada je zdravije brzo hodanje uz brdo narochito .....ubaci i redovan sex,tu vec mogu da ti pomognem :smeh:

MOD edit
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Trbusnjaci ne skidaju salo, tako da je to besmislen savet... :)
Salo se skida kardiom, a ne trbusnjacima!
Korisnikov avatar
By ultraviolet
zašto ne bi zajeb'o ove dijete, samo elementarno korigovao ishranu (izbacio ili smanjio unos junka) i počeo da treniraš nešto? znaš šta ti je sat i po jurcanja svaki dan. k'o bombona.
Korisnikov avatar
By erkondisn

Sada na svojih diskutabilnih 175cm imam 73kg.
ma kako ti se mozda to ne cinilo, organizam ti se i dalje razvija... evo recimo ja sam skoro do 22-ge rastao :)

mozes eventualno regulirati prehranu, odnosno smanjiti slatko i masno, a uvesti sto vise laganije hrane - pogotovo kuvanog povrca. i obavezno sezonsko voce. kontroliraj se, smanji porcije i jedi do razine koja ti je neposredno prije sitosti (tipa ako te cijeli tanjur zasiti, ovaj put ga napuni na 3/4). istodobno 2-3 puta sedmicno bavi se aerobnim treningom (malo trci, vozi bicikl nekih 30 min) i rezultati ce ti biti vidljivi, ne toliko da ces biti ultramrsav, ali ces regulirati svoju tezinu na optimalnu razinu i osjecat ces se bolje.

i nikako se ne izgladnjuj (jer dobro ti je rekao Morgan gore, u jednom trenu ces biti gladan kao vuk) i jedi kad osjecas glad - samo malo vise pripazi sto jedes. ;)

a ako ne budes dobar, poslat cemo ti Bozicu Juric da ti pripremi neka posna i lagana jela ^^
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Samo koriguj ishranu. Smanji ugljene hidrate i slatkiše.
Mozes recimo da krenes da treniras plivanje. Kod plivanja aktiviraš sve grupe mišića... :)
Korisnikov avatar
By Galadriel
vau bog te pa ja niza od tebe :ribica:

jednostavno nemoj jesti, prepolovi sve obroke nemoj nista izbacivati...
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ja imam problem :sigh:

posto mi treba dorucak koji stvarno zasiti (ne funkcionisem gladna :wundy: ) jedino 'leb i nesto sto ide na isti mogu da jedem, musli sa mlekom ne mogu jer mi smeta mleko ujutru, sa jogurtom je bljak, a voce ne dolazi u obzir jer ne moze da me zasiti :wundy:

a i nervozna sam kad malo jedem :sigh: teska za odrzavanje :shunkica:

</rant>
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by dukkehjem

vocni dorucak (jabuka, borovnice solja jedna kafena, banana, saka badema, pa u blender i bzzzzz)
ovo mi se svidja
jes' da nemam blender al da se iseckati :lol:

e, pitanje za sve koji su na dijeti/promenili nacin ishrane: koliko vam je veliki apetit, koliko uzivate u klopi i kako se suzdrzavate?

ja bas volim da jedem, i tesko mi pada kad moram da se odricem klope, bivam nesrecna i nervozna :sigh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Sa svojih 183-184 cm (ne znam koliko sam visok) imao sam 72 kg pre dve godine. Sada ne mogu da povratim tu tezinu nego imam 75-76 kg mozda. To jeste idealna tezina, ali ja zelim da sam mrsav.

Moje preporuke:

Bez teretane, samo duge setnje. Ako ides u teretanu, onda samo trake (ja sam lenj da idem, pa samo po gradu vilenim).

Dosta vode.

Izbaci sokove, mlecne proizvode, hleb, smanji so.

Jedi vise povrca i mesa (proteine).

Nemoj jesti 5-6 sati pre spavanja.

Pokusaj da prosetas posle ustajanja, sa praznim stomakom. Tako ces potrositi visak. Kod nas ljudi grese, pa preteruju sa doruckom.

Jedi cesto, a po malo.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Moj nerigorozni pristup (mera je najbolja u svemu, što bi rekli Grci):

Smanji masti (ulja), izbaci šećere (uključujući i med, džem, sokove) i junk. Nikad prženo. Mleko sa što manje masti, idealno bez. Ako smanjiš hleb i skrob generalno, tim bolje. Povećaj količinu povrća, ali ga ne prekuvavaj. Izbaci kačkavalje i svinjetinu, beli sir i govedina je OK (i piletina, ali ona ima dosta holesterola).

Biljni proteini, suvi plodovi su odlični, naročito badem i lešnik (iako ima dosta masti ona se ne apsorbuje u tolikoj meri), naravno pečeni i neslani.

Najbolje je da postepeno smanjuješ unos štetnih namirnica na koje si navikao.

Jedi redovno, često ali pomalo, nemoj biti gladan (to ima kontraefekat, organizam shvata glad kao vanredno stanje i smanjuje aktivnost a zadržava sagorevanje energije). Poslednji obrok najkasnije oko 8 uveče.

Budi aktivan, kreći se, idi napolje.

Ja sam tako prošle godine skinuo 7 kg bez nekog posebnog napora.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!