Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Oko 200 parova homoseksualaca održalo je danas u Barseloni jedinstven protest "masovnog ljubljenje" dok je papa Benedikt XVI išao da održi misu i osvešta katedralu Sagrada familija.

Slika

Neobičan protest je održan zbog papine poznate politike o homoseksualcima, upotrebe kondoma i drugim pitanjima.

Rimokatolički poglavar osveštao je danas katedralu Sagrada familija ili Sveta porodica, remek-delo arhitekte Antonija Gaudija čija izgradnja traje od 19. veka.

Dok se papa vozio svojim belim papamobilom sa neprobojnim staklima do crkve svete Porodice u Barseloni koju je projektovao čuveni arhitekta Antonio Gaudi, polovina okupljenih parova se ljubila, a druga polovina se rugala, preneo je AP.

Organizatori protesta, grupa prijatelja koji kažu da ne pripadaju nijednom udruženju, su još pre pet dana objasnili da su planirali da se parovi istog pola ljube dva minuta pred papom, nakon čega će se razići kao da se ništa nije dogodilo.

Pozivi za protest upućeni su putem mreža za društveno umrežavanje, Tviter i Fejsbuk.

Poglavara Rimokatoličke crkve u Barseloni dočekale su hiljade vernika.

Papa je kritikovao politiku španske socijalističke vlade Hosea Luisa Sapatera koja je dozvolila homoseksualne brakove, ubrzane razvode i lakšu proceduru za abortus.

Kritikujući zakone koji dozvoljavaju abortus, papa je istakao da se "prava deteta moraju braniti od njegovog začeća".

Papa je juče u Santijagu De Kamposteli pozvao na "jačanje hrišćanskih korena" u Španiji i Evropi i kritikovao antiverska osećanja koja jačaju u Španiji.

Pre povratka u Rim, papa bi danas u Španiji trebalo da obiće centar Katoličke crkve za decu ometenu razvoju.

....

E tako se to radi.Pitam se sta bi se dogodilo kod nas,da se desi ovakva masovna pojava,koliko bi se lopatara stvorilo,baba sa ikonama,rulje sa kamenicama.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
ma da napravimo okupljanje ispred hrama sv. Save i lepo bodemo u oko jebenu Srbiju :trep:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Bolje ne - mislim da bi se hram srusio - daleko bilo :)
Korisnikov avatar
By mili86
tolike pare da propadnu... no, no
Korisnikov avatar
By Dirrty
Gledao sam snimak, pokazivali su mu srednje prstiće dok su se balavili umesto da su ga zvali da im se pridruži, ju ju ju nevaspitanih li divljaka!

:zastava:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
oko 200 parova homoseksualaca debila

zamislila sam sebe kako se ljubim sa nekim pred irinejem

koji idiotizam jbt
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Na stranu sloboda da se svako ljubi gde hoce (gejovi) i sloboda da neko jednostavno bude debilan (papa), mislim da je cela predstava potpuno nepotrebna.
Ako resim da nekoga ne postujem, ja se jednostavno necu pojavljivati na mestima gde bi nas mogli dovesti u korelaciju, necu im davati pare, necu druge ohrabrivati da im daju pare i svakako im necu dodavati na publicitetu.
Ipak, Shpancima svaka cast, napokon stisak inkvizicije popusta.
:love: Sagrada Familia :love:
Originally posted by Orlando the Lady

koji idiotizam jbt
Ali ni papa ni irinej zapravo nisu bogovi. Oni su ljudi. Pa ako se ljudi ljube pred tobom ili mnom, zasto bi se suzdrzali pred ovim dvojcem? Jesu li oni nesto tako drasticno razliciti u odnosu na obicne smrtnike?
Korisnikov avatar
By ultraviolet
^ volim kad predpostavite da je neka tačka gledišta jedina istinita i ispravna.
što bih se ja sutra ljubila pred tobom ili pred bilo kojom gomilom ili pred bilo kim, pa samim tim i papom irinejem muftijom prckrc?

koji idiotizam jbt
x
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ultraviolet

^ volim kad predpostavite da je neka tačka gledišta jedina istinita i ispravna.
što bih se ja sutra ljubila pred tobom ili pred bilo kojom gomilom ili pred bilo kim, pa samim tim i papom irinejem muftijom prckrc?

A sto ne bi? U cemu je ta velicina i grandioznost necije pojave da svi treba da pognu glave i padnu na kolena?
Ali ni sloboda nije za svakoga, izgleda.
Korisnikov avatar
By Incubus
Podržavam, nisu reagovali samo na poziv pape da se ukinu bračne zajednice lg populaciji već i na poziv na zabranu abortusa i na njegovu izjavu kako je Španija suviše sekularna, dakle uplitao se u unutrašnju politiku druge države, koji je on kurac?
By zagarantovani
Naravno da podrzavam. Ocigledna je simbolika tog protesta.

Jedino koga ne mogu da podrzim su lujke gore sto pate od laznog morala i licemerja..

Ako treba zazvalavio bih i samog Amfilohija (posto je rucao masnu svinjetinu, or efekat "masne bradetine" ), ako bi to doprinelo borbi protiv tih religioznih ludaka. :nokti:
Korisnikov avatar
By acid drop
ja se vala ne bih ljubila pred papom, ima tako urokljive oči. pu.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
eee to je tako kad ne poštujete sveti čin poljupca :astral2:
Korisnikov avatar
By Srklet
zanimljivo je da ljudima moze biti nejasno kako je rijec o politickom protestu, i to za slobodu i vlastita prava, koji je eto izveden na jedan ljepsi nacin nego standardni politicki protesti.

barcelona :love: spanjolska :love:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
e srećan svecki dan borbe protiv fašizma i karamela.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Popeye
takvo razmisljanje ima elemente fasizma. :eya:
...i ja to nikad nisam krila. :awesome:

Originally posted by Wilhelmina

Ali ni papa ni irinej zapravo nisu bogovi. Oni su ljudi. Pa ako se ljudi ljube pred tobom ili mnom, zasto bi se suzdrzali pred ovim dvojcem? Jesu li oni nesto tako drasticno razliciti u odnosu na obicne smrtnike?
Ne, pazi, nije ucinjena stravica nepremostiva greska, vec su oni tako stali da se organizovano ljube li ljube dok Papa prolazi u svom papamobilu i dok ga izvesno boli kurac.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Ne, pazi, nije ucinjena stravica nepremostiva greska, vec su oni tako stali da se organizovano ljube li ljube dok Papa prolazi u svom papamobilu i dok ga izvesno boli kurac.
As I said, nepotrebna predstava.
Ne kazem da taj oblik drustvenog aktivizma nije dobar ili primeren, kao sto tvrde neki forumasi, nego jednostavno - ima kontra efekat. Da se kojim slucajem nisu organizovali, poseta mr. pape bi prosla kroz medije u jednoj jedinoj recenici, ako i toliko. Ovako, dobija na vaznosti i publicitetu bez razloga.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Popeye
osim kad si drugima drzala predavanje o tome, jel? :party:

[/quote]

Evo Bogu zdravlja poziveh 23 godine sa prosvecenim poditeljima i drugovima LDPovcima i LDPovkinjama. Ovo je ilustracija i samo ilustracija: LDP omladina i omladina radikala ili naprednjaka su jednako fasisticke.

sama cesto imam fasisticke ispade, poput: ,,On je silovatelj, treba ga ubiti"/ ,,On je pedofil, treba ga ubiti", ,,To je Amfilohije, treba ga proterati" itd
jer u stvarima nad kojima si nemocan ne vredi da promisljam i kasnije izlazem neko svoje ,,misljenje" ili strategiju.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Wilhelmina

Ne kazem da taj oblik drustvenog aktivizma nije dobar ili primeren, kao sto tvrde neki forumasi, nego jednostavno - ima kontra efekat. Da se kojim slucajem nisu organizovali, poseta mr. pape bi prosla kroz medije u jednoj jedinoj recenici, ako i toliko. Ovako, dobija na vaznosti i publicitetu bez razloga.
ili bi se smatralo da se papu podrzava, s obzirom da mu se nitko nije usprotivio.
a ako bi kriterij medijske (ne)vidljivosti bio odlucujuci za bilo koji javni protest, onda komotno odmah mozemo otkazati sve demonstracije.
mislim, pa zasto se demonstriralo protiv milosevica, tako mu se samo davala veca medijska paznja, a da nije dobio bi samo jednu recenicu, ako i toliko. :roll:

@orlando the lady: ma ti jednostavno pojma nemas sta je fasizam kad se tako razbacujes tim pojmom. kao sto i ne uvidjas da nisu sve ideologije jednake i jednako prihvatljive.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!