Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja cu sad nesto da kazem, pa neka sam se osrala ako jesam...

meni se desavalo tri puta da mi se druga strana posle raskida ponasa kao ti....sve te poruke, razgovori i ostale slicne stvari su mene uzasno odbijale i cinile da mi te osobe u ocima propadaju do te mere da sam morala da prekinem svaki kontakt dok ih sve to ne prodje....jednostavno, poceli su nekako da mi se gade.

svako to resava na drugi nacin. ti ocigledno ZNAS sta ti se sve desava...to ce sve da prodje vremenom, so grow a spine...

inace, ovo sa opijatima nema veze sa zivotom
By ...Sitnicava...
^

Pod pretpostavkom da ti je osoba nešto značila u životu, i kao partner i kao prijatelj, nekako mi je ružno okrenuti joj leđa kada se i sama ponaša kako joj ne dolikuje. To što tebe guši njena patetika / neprihvatanje kraja nije ni mrvica onoga kako se ona oseća. Mislim da treba ostati uz nju do kraja... Biti joj podrška. Iako niste zajedno, zajedno pregurajte. Danas-sutra ćete opet imati svu onu bliskost i zdrav odnos kao nekada, samo u nešto izmenjenoj formi.

Sama sam nekoliko puta okretala leđa misleći da činim uslugu bivšoj. Kao, bolje da me ne vidi i ne čuje - pre će je proći. Mislim da je to greška i da treba proći sve ZAJEDNO. Osim ako ne znamo da osoba funkcioniše tako da joj treba prostor i samoća nakon raskida.

:sesir:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ili smo MI osoba kojoj treba prostor i samoca posle raskida.

svaka strana ima svoj "teret" koji je nastao raskidom. u mom slucaju, kada dodje do tog raskida, isto toliko je bolan i meni kao i drugome...mozda na drugi nacin, ali to je to..."tezina" i sve sto ide uz to....svoj teret ne kacim drugoj strani pod naslovom "zajedno cemo lakse" jer mi zajedno ne idemo dalje...zato mi nije ruzno "okretanje ledja", ruzno mi je to...

ako ostajemo zajedno stvari se mesaju...da bismo imali/e ikada ponovo nekakav zdrav odnos, taj romanticni i ljubavni mora da prodje potpuno...ako je to ikako moguce...ako nije, onda nikakav drugi necemo ni imati...

niko on njih nije nikada bio mali, niti je bio u zabludi oko toga sa moze od mene da ocekuje...niti su bili sami.....bili su samo bez mene u tom periodu koji im je bio potreban da me zaborave na taj nacin....kao i ja njih....

NIKAD ja to ne bih radila zajedno.....nikako....
By ...Sitnicava...
Dobro.

Kod nekog je produktivnije radikalno, kod nekog sistematično, svi smo različiti.

Bitno je samo znati kako postupiti u takvoj situaciji da prođe što bezbolnije za obe strane.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Nemoguce je proci to zajedno.

U tom pokusaju jedna strana se uvek nada pomirenju, jedna strana se uvek hvata za slamku, od inace obicnih recenica pravi sudbonosne i daje sebi nadu i tako beskonacno, a tu nema preboljevanja ex.

Samo sto dalje od nje, pa makar i godine da su u pitanju i samo tako se moze preboleti neko, a ne tako kada ti je stalno tu, cujete se,pisete, vidjate, to ne ide, jok jok..
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ili bar da nekako znas da si ispao fer.....jebemga
Korisnikov avatar
By Khons
jbga ja moram da se slozim sa hlevdijom.

i ja sam bila sa druge strane medalje i ono sto meni prija i jedini nacin na koji bih ja mogla da pristanem jeste delimicna do potpuna distanca.

to uopste ne znaci da mi i dalje nije stalo nego da prosto nema poente odmah nakon veze srljati u kakav god odnos sa tom istom osobom s kojom si bila toliko dugo.

svi mi imamo razlicite nacine navikavanja na novo jbg...to ne znaci da je tvoj/moj the one to be vec da prosto razlicito funkcionisemo.

sto se preboljevanja tice tu stvarno nisam pametna da kazem sta bi ti mozda prijalo. mozda jesi takav lik da prosto mora da bude grozno da groznije ne moze biti neki duzi vremenski period sto je u sustini kul jer kad nakon tog vremena nadjes nekog to je onda WOW. kao prvi sex posle apstinencije.

vera u ljubav, kako je izgubis tako se opet i povrati ali to samo i iskljucivo od tebe zavisi pa ti sama biraj kad ces ponovo da se "osmelis" i poverujes.
Korisnikov avatar
By Marvin
Kad smo kod ove strane i one strane...
Meni ovaj topic i sluzi da prvi put vidim kako izgledaju stvari iz ugla osobe koja se tako ponaša.

I mogu samo da kazem da sada imam još manje razumevanja.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by hlaefdige

niko on njih nije nikada bio mali, niti je bio u zabludi oko toga sa moze od mene da ocekuje...niti su bili sami.....bili su samo bez mene u tom periodu koji im je bio potreban da me zaborave na taj nacin....kao i ja njih....
E, vidiš to je pošteno sa tvoje strane, jer nema zablude i zabune. Nema laganja emocija.

Ja ljubav shvatam ozbiljno. Preozbiljno. I to moja ex gf zna. Kao i to da sam ekstremna!

Stvar je u tome da smo mi u maju sasvim opušteno kupovale posteljinu i zavese i planirale da li da odemo u septembru u Beč ili u decembru u Lion. Rekla je da želi da uzme dvojno državljanstvo (pošto je u mogućnosti) i da pokuša i meni da pribavi kako bi ostvarile registrovano partnerstvo. U junu mi saopštava da želi raskid i tako se vučemo još mesec dana. Dva dana nego što će zvanično otići (pobeći!) kupuje mi parfem i pazarimo peškire! Uz to naklapa drugarici tajno o raskidu dok smo mi u potrazi za tajvanskim restoranom! A ja pojma nemam! Alo, gde je tu emocionalno poštenje!

Posle raskida smo imale neke dogovore, ali ništa nije ispoštovano!!!

Ja koja sam spavala sa njenom pidžamom kada mora na poslovno putovanje doživljavam to da mi se dva meseca ne javlja!

Fali kontinuitet i logički sled!

Dno sam dotakla i ne samo dno, već i ispod dna. Ništa me više ne raduje. Prelazim ulicu ne obazirući se da li je crveno, zeleno ili žuto. Po prirodi sam impulsivna, ali sad sam postala užasno i konfliktna. Kad sam iznervirana ni ne marim da li je sa te druge strane neko kao Arkan ili Kristijan Golubović. Rasejana sam Sve mi ispada. Kradu mi novčanik. Plašim se da izađem iz kuće. Sa verom u ljubav, izgubila sam sebe. I kako god da nešto kažem ispadne konflikt. Ne mogu više!

Te, zato...
Originally posted by Orlando the Lady

Mrš!
... bih tebe, Orlando, najljubaznije molila da se samoizoluješ sa mojih tema i da prestaneš da 'brineš'.
Korisnikov avatar
By Dzi
Zar ne zelis sama sebi da pomognes? :sigh:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Galateja

A ja pojma nemam!
zar je moguce da nisi mogla da osetis ili predosetis da ce partnerka sa kojom zivis zajedno i imas aktivan zajednicki zivot (soping, planovi, putovanja, izlasci) pobeci tako naglo ?

ja razumem da se ljudi udalje a da toga nisu ni svesni na neki nacin i na kraju stvar pukne, ali kad sve pukne ti ljudi obicno kazu: eto nismo odgledali film, izasli zajedno, kresnuli se skoro dva meseca, pet meseci itd, a jednom od partnera/ki to obicno vise smeta pa pozeli raskid ili uradi nesto sto izazove raskid i to je to

edit: ne osudjujem te, prosto samo pitam jer je to nocna mora, ja bih flipnuo da se harmonicni zajednicki zivot pretvori u totalni raspad za mesec dana ili cak i da postoje problemi druga strana odluci da nece da ih resava vec samo hoce da ode
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Slusaj me, Galateja, ja tebi nista nisam uradila da bi stavljala apostrofe na moj pretpostavljeni cin 'brige'. Zato nemoj biti bezobrazna, cak i na svojoj temi.

Alo, bre, devojko, u zelji da nam prokazes svoje dusevno stanje upucujes na teme sa linkovima koji sadrze ovu fotografiju:
Slika
No dobro, ja sam Dama sa apostrofom :alexis:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
mene uvek rastuzi ova tema... ne smatram se kompetentnom da odgovaram na temu, zato sto nikad nisam imala vezu koja je tako dugo trajala.. ali kako kazu, svakome je svoja muka najveca, pa je tako mene najvise povredila osoba sa kojom sam najkrace bila zajedno...

Galateja, volela bih, ali zaista ne znam sta bi ti rekla.. svi saveti ili sta god su vec drugi rekli...

ja na tvom mestu bih zaista pokusala sa drugim psihologom. ja sam dosla u iskusenje da odem kod psihologa prosle godine, ali nisam imala hrabrosti. kukaviclik je pobedio, ali zato mi se sad to obija o glavu, i vracaju mi se "duhovi iz proslosti"

treba ti neka objektivna i kompetentna osoba koja ce ti predociti realnu sliku situacije. ti znas kako ona izgleda, ali neces jos uvek da je vidis.

ni sa strane koji ovo citamo i komentarisemo reagijemo kao da to nije tako strasno, vreme ce uciniti svoje, ali realnost je da vreme ne leci nista, vec se moras direktno suociti sa situacijom i reci sama sebi da to prvenstveno HOCES, a vremenom kako budes radila na sebi, shvatices i da to MOZES..
By J...

U junu mi saopštava da želi raskid i tako se vučemo još mesec dana. Dva dana nego što će zvanično otići (pobeći!) kupuje mi parfem i pazarimo peškire! Uz to naklapa drugarici tajno o raskidu dok smo mi u potrazi za tajvanskim restoranom! A ja pojma nemam! Alo, gde je tu emocionalno poštenje!

Nisi razmisljala o tome da je pokusavala da te zastiti od toga sto ce se desiti pa je lagala? Mozda to nije bilo najbolje resenje ali mozda nije znala drugacije. A kako dogovor da se ispostuje ako se desava sledece:

Da, ja samo želim biti bolji čovek, a od postavljanja teme samo nazadujem. Kada bih pravila spisak zamerki na moj račun koje sam dobila bila bih duža u izlaganju nego Koštunica kada govori o Kosovu.

Od uvredljivih bisera bih mogla ogrlicu da napravim, onako, glomaznu.

a neki ljudi ozbiljno shvataju dogovore:

Toliko smo se posvađale da smo se 'dogovorile' da se nikad više u životu ne vidimo i ona izgleda ozbiljno shvatila. Niti se javlja na telefon, niti mi odgovara na sms. Najporaznije mi je bilo kad sam joj iskucala sms 'da li bi ti bilo žao da umrem?' i nisam dobila odgovor.

isto onako ozbiljno kao ti ljubav sto shvatas.

S jedne strane slazem se s ovim sto je hlaefdige rekla - davljenje i gusenje od strane bivse moze samo da me natera da se jos vise udaljim. Bila sam i u toj situaciji a bila sam i u situaciji da ja budem ta ostavljena strana i onda sam shvatala da bih daljim pokusajima pomirenja samo pravila budalu od sebe i definitivno se zgadila toj osobi i prekidala sam dalji kontakt jer bih sebe ubedila da taj neko nije vredan da uopste mislim na njega.

Ali ti ne umes da cutis i cekas, to je problem, vec bi sve odmah i sad. E pa ne moze. Treba vreme da prodje a ti si morala da se potrudis da u medjuvremenu ne povecas spisak zamerki na svoj racun.

Dno sam dotakla i ne samo dno, već i ispod dna. Ništa me više ne raduje. Prelazim ulicu ne obazirući se da li je crveno, zeleno ili žuto. Po prirodi sam impulsivna, ali sad sam postala užasno i konfliktna. Kad sam iznervirana ni ne marim da li je sa te druge strane neko kao Arkan ili Kristijan Golubović. Rasejana sam Sve mi ispada. Kradu mi novčanik. Plašim se da izađem iz kuće. Sa verom u ljubav, izgubila sam sebe.

Da nadjes novog psihologa. Ovo se ne resava na forumu.

I kako god da nešto kažem ispadne konflikt.

Ovo je ustvari najveci problem i naravno najteze bi ga bilo resiti narocito u situaciji u kojoj si sad, rasejana i sve ti ispada.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
huh... svi smo mi razlicite dijagnoze za rehabilitaciju. ne bih umela da dam iole koristan savet. ali ce proci - to vec mogu da garantujem.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by J...

U junu mi saopštava da želi raskid i tako se vučemo još mesec dana. Dva dana nego što će zvanično otići (pobeći!) kupuje mi parfem i pazarimo peškire! Uz to naklapa drugarici tajno o raskidu dok smo mi u potrazi za tajvanskim restoranom! A ja pojma nemam! Alo, gde je tu emocionalno poštenje!

Nisi razmisljala o tome da je pokusavala da te zastiti od toga sto ce se desiti pa je lagala? Mozda to nije bilo najbolje resenje ali mozda nije znala drugacije. A kako dogovor da se ispostuje ako se desava sledece:

Da, ja samo želim biti bolji čovek, a od postavljanja teme samo nazadujem. Kada bih pravila spisak zamerki na moj račun koje sam dobila bila bih duža u izlaganju nego Koštunica kada govori o Kosovu.

Od uvredljivih bisera bih mogla ogrlicu da napravim, onako, glomaznu.

a neki ljudi ozbiljno shvataju dogovore:

Toliko smo se posvađale da smo se 'dogovorile' da se nikad više u životu ne vidimo i ona izgleda ozbiljno shvatila. Niti se javlja na telefon, niti mi odgovara na sms. Najporaznije mi je bilo kad sam joj iskucala sms 'da li bi ti bilo žao da umrem?' i nisam dobila odgovor.

isto onako ozbiljno kao ti ljubav sto shvatas.

S jedne strane slazem se s ovim sto je hlaefdige rekla - davljenje i gusenje od strane bivse moze samo da me natera da se jos vise udaljim. Bila sam i u toj situaciji a bila sam i u situaciji da ja budem ta ostavljena strana i onda sam shvatala da bih daljim pokusajima pomirenja samo pravila budalu od sebe i definitivno se zgadila toj osobi i prekidala sam dalji kontakt jer bih sebe ubedila da taj neko nije vredan da uopste mislim na njega.

Ali ti ne umes da cutis i cekas, to je problem, vec bi sve odmah i sad. E pa ne moze. Treba vreme da prodje a ti si morala da se potrudis da u medjuvremenu ne povecas spisak zamerki na svoj racun.

Dno sam dotakla i ne samo dno, već i ispod dna. Ništa me više ne raduje. Prelazim ulicu ne obazirući se da li je crveno, zeleno ili žuto. Po prirodi sam impulsivna, ali sad sam postala užasno i konfliktna. Kad sam iznervirana ni ne marim da li je sa te druge strane neko kao Arkan ili Kristijan Golubović. Rasejana sam Sve mi ispada. Kradu mi novčanik. Plašim se da izađem iz kuće. Sa verom u ljubav, izgubila sam sebe.

Da nadjes novog psihologa. Ovo se ne resava na forumu.

I kako god da nešto kažem ispadne konflikt.

Ovo je ustvari najveci problem i naravno najteze bi ga bilo resiti narocito u situaciji u kojoj si sad, rasejana i sve ti ispada.
A poenta posta je?! Da se ukaže koliko sam loša?! Drugi put citiraš deo sa teme gde pišem o primljenim uvredama. Da, jeste, dug mi je jezik i konfliktna sam, ali reči nisu merilo. Da je tako Don Kihot bi bio najveći junak. Pitanje je koliko su te zamerke opravdane. Koliko je u obzir uzet tekst i kontekst. Sa svakim novim danom mene neko 'gurne'. Čekala sam dva meseca! Dva prokleta meseca! I ni reči! Ja sam poruku poslala posle 2 meseca, za to vreme sam i ja ćutala. Bar sam odgovor zaslužila. Ako ništa, bar zbog 5 godina veze i 4 godine simbiotičkog života. I najposle pitam 'da li bi ti bilo žao da umrem?' opet ni reč. A šta to znači? Znači da joj ni ne bi bilo žao. Možda bi čak bila i sretna.

A što se tiče dogovora, ona ih nije ispoštovala; bitne dogovore.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne pisem dovoljno dobro i precizno da bih mogla da napisem ovde nesto smisleno. cesto zvucim suvise grubo, a nije mi to cilj, a sada, ovde, moze da ima samo kontraefekat.

to sto je ona napravila greske (mozda cak i katastrofalne) ne menja cinjenicu da je gotovo. njene greske u raskidu ne "ponistavaju" raskid i udaljavanje.

prestani da se opsedas njom (razumem koliko je to iz tvog ugla trenutno neverovatno), i time kako nije fer ni ok i kako je strasno i tesko i grozno sve sto je uradila. doci ces samo do zakljucka (u najboljem slucaju) da si ti u pravu, a ona nije ili da si ti ispala ok, a ona nije...a to je u krajnjoj liniji svejedno...krajnji rezultat je - gotovo je.

ne govorim da sada samo treba da se probudis bez misli o njoj...to ce da traje..i da prodje...i ti ces preziveti...i ponovo ces voleti...mozda ces redefinisati pojmove o sebi.....

ali HITNO moras da se "stabilizujes" i prekines sa tom afektacijom oko svega!! ako je za to potreban psiholog - onda tako, ako ne- onda nadji nacin...

ali uopste nije produktivna i produzava proces...
By J...

A poenta posta je?! Da se ukaže koliko sam loša?! Drugi put citiraš deo sa teme gde pišem o primljenim uvredama. Da, jeste, dug mi je jezik i konfliktna sam, ali reči nisu merilo. Da je tako Don Kihot bi bio najveći junak. Pitanje je koliko su te zamerke opravdane. Koliko je u obzir uzet tekst i kontekst. Sa svakim novim danom mene neko 'gurne'. Čekala sam dva meseca! Dva prokleta meseca! I ni reči! Ja sam poruku poslala posle 2 meseca, za to vreme sam i ja ćutala. Bar sam odgovor zaslužila. Ako ništa, bar zbog 5 godina veze i 4 godine simbiotičkog života. I najposle pitam 'da li bi ti bilo žao da umrem?' opet ni reč. A šta to znači? Znači da joj ni ne bi bilo žao. Možda bi čak bila i sretna.

A što se tiče dogovora, ona ih nije ispoštovala; bitne dogovore.

Ima ona poslovica: "rec povredi gore nego mac".

Mozda je trebalo da posaljes poruku koja glasi: "cao kako si?" umesto "da li bi ti bilo zao da umrem" :drama:

Znas, mozda i ona cita forum i sve ovo sto ti ovde pises. Moze biti nezgodno.
By J...
Originally posted by hlaefdige

prestani da se opsedas njom (razumem koliko je to iz tvog ugla trenutno neverovatno), i time kako nije fer ni ok i kako je strasno i tesko i grozno sve sto je uradila. doci ces samo do zakljucka (u najboljem slucaju) da si ti u pravu, a ona nije ili da si ti ispala ok, a ona nije...a to je u krajnjoj liniji svejedno...krajnji rezultat je - gotovo je.

:up: Bas tako. Nije vise nista ni bitno, niti treba da bude jer je krajnji rezultat isti i nema promene.
Korisnikov avatar
By Galateja

Mozda je trebalo da posaljes poruku koja glasi: "cao kako si?" umesto "da li bi ti bilo zao da umrem" :drama:
Pa, tako sam nekako i počela, ali ti to ne možeš znati.
Korisnikov avatar
By Galateja

Ima ona poslovica: "rec povredi gore nego mac".
A dela? Zar se sve svodi na demagogiju i politički marketing, ko će, šta će i kada će reći?! Jeftina reklama?! :shrug:

Ima i ona poslovica: 'Ako želiš jezgro, slomi ljusku.' ;)
Korisnikov avatar
By Galateja
^
Ne, već razbiti ljusku brestovskih kiša. Shvatiti ih. Tu kišu kanonada ognja, krvi i čelika.

''
By J...

^
Ne, već razbiti ljusku brestovskih kiša. Shvatiti ih. Tu kišu kanonada ognja, krvi i čelika.

Sve je to lepo ali u praksi, kad rec povredi, prvo se desava ovo - :sekirica: i onda nema vise ni postovanja dogovora, ni postovanja izmedju ljudi ni brige da li ce taj neko "da umre".
Korisnikov avatar
By Mariška
Ja samo da kažem da je ovo jedna IZVANREDNA tema!

:hail: SVIMA!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!