ajd' da ne citiram, onaj predlog da se nadjes sa nekim ko je uvek bio protiv te veze je bio moj, na osnovu licnog iskustva
meni je nekako uvek pomagalo kad bih popricala sa nekim takvim, cisto da prekinem svoju idealizaciju te osobe sa kojom sam raskinula (posle raskida imam obicaj da idealizujem ljude, zaboravljam mane, neke dogadjaje i postupke te osobe koji su bili losi za mene i sl.)
konkretan primer - razgovor sa bivsom devojkom osobe sa kojom sam prekinula, koja mi je ispricala neke dogadjaje iz njihovog zivota (pre mene), bez da je mogla da zna sta se izmedju nas desavalo... i tako ja skapiram pattern ponasanja, baziran na tome da osobu sa kojom je dovodi do ludila izazivanejm ljubomore... ne mogu u detalje, nije bas za javnost... ali ukratko - ono sto bih definitivno bila u stanju da podvedem pod "ma, nije to tako lose bilo, ustvari, bilo je divno, ustvari, ta osoba je idealna za mene" (sklona tome, jbg), neko je zaustavio.
again, ono sto je pomoglo meni nije univerzalna terapija
btw, meni jako tesko pada vidjanje sa osobama sa kojima sam raskinula ubrzo nakon raskida, ne mogu da se suzdrzim a da ne placem ili (jos gore) pokusavam da nas ponovo vratim u vezu (a sta cu, kad sam

) pa to veoma izbegavam
citala sma ono o trazenju stana i posle klopici za proslavu... sve bi me deprimiralo, a ono sa slikom u novcaniku - jbt, ja bih se rasplakala na sred restorana
(iako inace ne volim to da moja slika bude u necijem novcaniku, recimo, al' sta cu, kad sam emotivna)