Izuzetna pevacica, izuzetna osoba, neumorni borac za ljudska prava (preko Dr Martin Luter Kinga, borbe za mir i zalaganja za obustavljanje Vijetnamskog rata, pa do pevanja na pride marsevima i lgbt skupovima u Americi).
Sa sezdeset i devet godina, koliko danas ima, i dalje obicava da prenoci u kucici na drvetu koju je sama izgradila u sezdeset i prvoj godini!
Uh...Kad sam ja trazio nije bilo,sada kad imam sve,odjednom ima na netu...Pre sam morao da narucujem od lika iz Arilja ili odakle vec bese:lol:
ja kad sam ranije trazio nije bilo, pre mozda 7-8 meseci nije isto bilo, pa sam ensto sa youtube-a skidao i tako...
al jutros naidjoh, nadjoh i odusevih se
sjajan muzicar i pevacica ali previse politicki angazovana za moj ukus. Izjave o ratu u Bosni joj bas i ne idu u prilog, iz njene perspektive Srbi su najgnusniji kriminalci.
Dobro ne moramo da pletemo u sve politiku i necija stanovista/gledista...Umetnost je umetnost.Meni moze Vanessa Redgrave da bude mrska,ali ne samo zbog njenog politickog attitudea,vec prvenstveno kao glumica.
To cak i da joj se omaklo, a nigde nema izjave da su "Srbi najgori kriminalci" sta vec, sasvim preterujes. Ona je svakako reagovala najbolje sto je mogla i umela u skladu sa informacijama do kojih je dosla.
Sa zvanicnog sajta:
In 1993, Joan became the first major artist to perform in Sarajevo since the outbreak of the civil war as she traveled to war-torn Bosnia-Herzegovina at the invitation of Refugees International.
A evo sta je radila sledece godine:
The next year, she sang in honor of Pete Seeger at the Kennedy Center Honors Gala in Washington, D.C. Also in 1994, Joan and Janis Ian sang for the National Gay and Lesbian Task Force's Fight the Right fundraising event in San Francisco.
Inace, borila se oduvek za prava LGBT populacije:
S wiki:
Gay and lesbian rights
Baez has also been prominent in the struggle for gay and lesbian rights. In 1978, she performed at several benefit concerts to defeat the Briggs Initiative, which proposed banning all gay people from teaching in the public schools of California. Later that same year, she participated in memorial marches for the assassinated San Francisco city supervisor, Harvey Milk who was openly gay.
In the 1990s, she appeared with her friend Janis Ian at a benefit for the National Gay and Lesbian Task Force, a gay lobbying organization, and performed at the San Francisco Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Pride March.
Her song "Altar Boy and the Thief" from Blowin' Away (1977) was written as a dedication to her gay fanbase.
-------
Ona je osoba koja je osudjivala rat kao takav, a nikada odredjenu stranu.
I neka je i bila politicki angazovana, hvala bogu da je bila,
zato joj se i jos vise divim - pazi, pricamo o osobi koja je marsirala do Martin Luter Kinga.
Dan danas, zastupa prava doseljenika... zena je predivna.
Evo i ja hocu da se uclanim u fan klub. Ima jako lep melodican glas. Volim da je pustim u mraku pre nego sto zaspim.
Evo kacim njenu obradu pesme Leonarda Koena:love:
Evo i ja hocu da se uclanim u fan klub. Ima jako lep melodican glas. Volim da je pustim u mraku pre nego sto zaspim.
Evo kacim njenu obradu pesme Leonarda Koena:love:
''
i Partisan je super njena verzija, vise mi se svedja nego Koenova cak sta vise.
Volim je i zbog muzike i zbog političkog angažmana. Kod nje, jedno bez drugog ne ide.
Ja prvenstveno volim i njenu muziku kao takvu, ali svakako je postujem zbog angazmana.
To je zena koja je stajala rame uz rame sa Martin Luter Kingom, koja se borila za prava imigranata, homoseksualaca, zatvorenika... za zavrsetak rata u Vijetnamu... koja je bila zatvarana, napadana... koja je posle svega ostala jedna divna i skromna i topla zena (koja i sada spava u kucici koju je sama napravila na drvetu kad god moze).
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.