Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
surfam ovih dana po bogobojaznim yt klipovima (sexy rista je pokrenuo u mene mazohističku glad za pravoslavnom spoznajom - valja se pripremiti za taj bič božji) i potpuno sam zblanuta količinom ludila koje eruptira iz većine ovovremenih kultnih pravoslavnih likova i njihovih obožavalaca. i aj' što su kojekakvi amfilohiji i oci joili (scroll down for info) ludi kao mačke, nego su odnegovali čitave bulumente potpuno sprženih sledbenika/ca koji im se osobito dive baš onda kad zvuče kao da su na lsd-u ili barem kakvom koncentrovanom thc-u.

mislim, na stranu regularna verska doktrina i pitanje njoj imanentne šizofrenosti, na stranu psihodelija raznoraznih religijskih iskustava kao takvih, da ovi ljudi pričaju iste ove stvari bez mantija i/ili autoriteta crkve, državne televizije i sličnih institucija, kontam da bi ih, u najmanju ruku, viral-sharovali kao oriđinale tipa ekrema jevrića. no, kako biva, uz adekvatnu scenografiju i (pun) ikonografiju, šeruju se kao mudraci, proroci i "skeneri" (again, scrlldwn).

par primera:

cyber-gavrilo i duhovni leveli:

"...u svijetu pravoslavne duhovnosti i duhovnog virtuelnog poduhvata oca gavrila pod okriljem čudotvorne ikone presvete bogorodice lepavinske, prelazi se sa jednog duhovnog level-a na drugi, kao i u svijetu interneta i kompjuterskih igrica. međutim, razlika je velika, što u virtuelnom svijetu pravoslavne duhovnosti za nagradu se može dobiti krstolika šifra, koja je ključ za svaku igru."

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lBb2G98Q ... r_embedded#![/youtube]

(notice kako je gavrilo veseo na 9:05)

introducing otac joil a.k.a. "skener" (via otac gavrilo):

otac Gavrilo - Kud da ideš, na koju stranu i kod kog duhovnika?

*** Da sledeće nedelje odem kod oca Joila u Kolašin...Čuo sam da retko koga prima. Ja sam hteo da pitam za još neke, kojima je potrebna pomoć...Rekli su mi da on sve zna i ja sam u to siguran, da će mi On biti od velike pomoći....

otac Gavrilo - Da bi se udostojio da se sretneš sa ocem Joilom, moraćeš najmanje tri dana da postiš na vodi i da se ispovediš kod njega i da se pričestiš na Svetoj Liturgiji. Samo, nemoj da ponoviš isto to što si se ispovedao kod oca Mihaila, jedino ako si nešto zaboravio da ispodiš kod oca Mihaila ili se dogodio neki novi ili se ponovio neki već ispoveđeni greh...Dobro se priprami za hodočašće i kad dođeš u manastir Ćirilovac pozdravi oca Joila i načini jedan zemni poklon...

*** Otac Mihailo mi je rekao da je otac Joilo „skener“, i da niko neispovedjen ne može da ode od njega. Ja sam mislio da krenem odavde u utorak, da noćim u Nikšiću....i da sa drugaricom krenem u sredu ujutro za Podgoricu, pa za Kolašin...

otac Gavrilo - Ideš sa drugaricom...? E, onda će biti pod znakom pitanja da li ćeš biti primljen. Bolje ti nađi nekog brata u Hristu pa zajedno sa njim na hodočašće. Inače, otac Joil jeste duhovni skener. Kod njega niko ne može proći bez dubinskog skeniranja.

*** To samo znači da otac Joil ima veliku Blagodat Svetoga Duha. A, ja sam za Hrista spreman da idem sam, samo da me otac primi...Oče, sinoć sam gledao jedan film gde se pominje da u Svetom Pismu piše kako "žena može muškarcu dušu da uzme". Oprostite, oče, što Vas ovo pitam...Koliko je verodostojno da „žena može muškarcu dušu da uzme“? Posto sam ja vrlo emotivan, a Bog mi je na prvom mestu..., ne bih voleo da zbog neke žene grešim pred Bogom...

otac Gavrilo - Ne odnosi se to na svaku ženu. Ima i čestitih žena i majki. Ne može se to reći generalno, ali za jezik bi se već i moglo reći, jer one uglavnom imaju malo duži jezik od muškaraca. Ali, izgleda da zato i duže žive. Naučno je potvrđeno da žene za oko 6 godina duže žive od muškaraca. A zašto si baš sa drugaricom rešio na hodočašće i to kod poznatog duhovnika, koji još ima dobar duhovni skener?

*** Zato što će mi ona biti verovatno kuma i najbolja mi je drugarica.

otac Gavrilo - On će vam pročitati misli i od njega se ništa ne može sakriti.

*** Znam, dosta sam filmova gledao o ocu Joilu i slušao njegove besede i zaista se nadam da će me Milostivi Bog preko njega uputiti na pravi put....

otac Gavrilo - E, ako znaš, onda se tako i spremi na put, a Gospod će tvoje molitve uslišiti samo ako duhovnika budeš slušao i njegove pouke ispunjavao.

*** Oče, Bogu hvala, oslobodio sam se bludnih misli i dela. Sada se, dragi oče, trudim koliko mogu ali se samo bojim da zbog neke žene ne pogrešim pred Bogom. Zato i želim da mi Bog preko oca Joila kaže kada će biti moja sudjena...Mnogo bi mi značilo....Veliko bih smirenje dobio...

otac Gavrilo - Dobar si korak napravio u duhovnom podvigu, ali, sad bi drugaricu poveo na put kod duhovnika i još i u hotelu da spavate...? A kako bi se tek tada grešne misli izrojile po tvom mozgu. Ne verujem da bi mogao te noći zaspati...? Zaboravljaš da će tada i demončići biti u opsadnom stanju. Djavo niti spava, niti jede, on samo smišlja zamke kako će nekoga navesti na greh, ako ne delima, onda barem mislima...

...

a eve ga i dotični otac joil, čudotvorni ostroški superstar :andjelak:

trafike u raju, iliti - ko puši, s tuđmanom će da završi:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8ejIe9VL ... re=related[/youtube]

još malo o pušenju:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0MKPQ11O ... re=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rvNu-wdH ... re=related[/youtube]

o konkurenciji i đavlima, iliti - nisu ni komunjare bile tako loše:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j6al6d2Y ... re=related[/youtube]

pušenje, the sequel - starac gavrilo & lovely assistant raskrinkavaju
zlobnike:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Oye_wrnn ... re=related[/youtube]

još jedan starac (kleopa) u epizodi "smrt i otpanule trepavice":

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7TiHMN0N ... re=related[/youtube]

i malo šale za kraj (hihihihi):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4RWew754 ... r_embedded[/youtube]

dakle...
:shok:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Joj, ja volim kad otac Tadej priča o kompjuteru koji se zove Zver i nalazi se u Briselu na pet spratova, a i u Americi :D
Korisnikov avatar
By castor
kakve su ti misli, takav ti je facebook
Korisnikov avatar
By olga_diktator
ma nema jutjuba, al mogu da nadjem knjigu ak mi je u kuci pa prepisem!
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Lepa Krepa

i'm on a row...

ljiljana čolić, bivša ministarka obrazovanja:

ajde, te betmenove drugare jos i da razumem. najedu se janjetine pa im metabolizam i masnoca udare u glavu. ali ova! ova kuja! ministarka obrazovanja! ona je veci skandal nego z.brunclik kao ministarka kulture.
i sta se sa njom desilo nakon te afere sa darvinom? ostavku, pretpostavljam, nije dala?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ns.happy

i'm on a row...

ajde, te betmenove drugare jos i da razumem. najedu se janjetine pa im metabolizam i masnoca udare u glavu. ali ova! ova kuja! ministarka obrazovanja! ona je veci skandal nego z.brunclik kao ministarka kulture.
i sta se sa njom desilo nakon te afere sa darvinom? ostavku, pretpostavljam, nije dala?
Lose pretpostavljas :)
Jeste dala ostavku, zbog 'pritiska javnosti' ili 'pritiska medija'. Poznata i po tome sto se molila Svetom Savi da je prosvetno umudri. Svako vece, otkako sede u ministarsku stolicu.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Mene, zapravo, oduševljava interdisciplinarnost i savremenost pravoslavne duhovne prakse.

Prvo, najzad imamo naučnu argumentaciju hrišćanske androcentričnosti. Žene žive duže od muškaraca, ergo, muškarci brže odlaze Bogu na istinu i samim tim ostvaruju čvršću, da tako kažem, konekciju sa Svevišnjim. Osim toga, istaknuto je da žene bilduju jezike, a muškarci nabacuju masu. Opšte je poznato, iz zakona fizike, da masa puta ubrzanje daju silu. Iz tog razloga, kada pravoslavac u teretani radi na svojoj masi, on mora automatski da razmišlja o povećavanju vrednosti sile (F), jerbo u slučaju kada sila opada, a masa (m) raste, u procesu deljenja, dolazi do smanjenja ubrzanja kretanja ka Svevišnjem. No, da ne dužim, preći ću na br. 2.

Dakle, drugo... E pa, drugo može da se svede na samo jedno ime - Kronenberg. Crkva očito prati njegovu filmsku filozofiju i preuzima preplitanje motiva skeniranja i (duhovng) bratskog odnosa. Ipak, na trenutak, tu nailazimo na jednu dilemu u vezi sa savremenošću pojma skeniranja, jerbo on, po nekim mojim saznanjima vuče značenjske korene još iz davnih vremena, đe se ticao ritma stihova i uopšte poezije (ako negde grešim, neka se pojavi neko verziraniji, npr. Angra, da me ispravi), a to ćemo vreme, da se ne bismo gubili, vezati otprilike za početak vladavine Dušana Silnog.

Elem, treće. Treće predstavlja polivalentno preplitanje religije i problematike zdravlja.
Pre svega, imamo tu fenomenalnu tekovinu savremenog društva - tzv. ekološku osvešćenost.
Izvesnom logikom, primetićete vi, trebalo bi da pušenje bude neka vrsta katalizatora tranzicije do "rajskih vrata". Međutim, razlozi za podršku crkve zakonu o zabrani pušenja su višestruki. Pre svega, ne treba se poigravati ovom pošašću u mladim i nevinim godinama, jer valja misliti na potomstvo, a potomstvo zavisi od spermatozoida, a oni pak mogu da se ugarave pod uticajem nikotina i sve tako... Osim toga, pluća su organ duše, a plućna krila su zametak anđeoskih krila. Stvar je jasna.

Medicina. Ovo još spada u "pod treće". Skeniranje, osim svoje duhovne komponente i detektovanja moralnih mrlja, može biti vrlo korisno u razvoju medicine uopšte. Jer, kao što smo već uočili vezu između pneumonije, tuberkuloze, plućnog kancera i mogućnosti lepeta anđeoskih krila, najpre je bitno održavati fizičko i fiziološko zdravlje grudnog koša. To nas upućuje na još neke moguće aktivnosti, kojima pop Joilo možda ne želi da se razmeće. No, nećemo dalje o tome, jer to će nas, eventually, povući ka oblasti bioetičkih dilema poput one o održavanju blistave popovske brade i u periodu hemoterapije.

Uostalom, stajemo kod "trećeg", jer triput Bog pomaže.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by ns.happy

i'm on a row...

Lose pretpostavljas :)
Jeste dala ostavku, zbog 'pritiska javnosti' ili 'pritiska medija'. Poznata i po tome sto se molila Svetom Savi da je prosvetno umudri. Svako vece, otkako sede u ministarsku stolicu.
ooo, evo, da se prekrstim :qqlele: da nece sad poceti i harikiri iz casti da cine...
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by olga_diktator

Joj, ja volim kad otac Tadej priča o kompjuteru koji se zove Zver i nalazi se u Briselu na pet spratova, a i u Americi :D
Hah, meni je nesto slicno pricao neki otac Nikolaj, kog od miloste zovu apokalipsa
Korisnikov avatar
By Tungi
Nemam zelju da gledam ijedan od ovih klipova,niti da slusam te baljezgarije ljudi posrnulih u religiji.
Tog Joila se ne bi trebalo ticati,gde ce i kako biti sahranjivani oni koji se ne vode njegovim "stilom" zivota,kao sto se ni mene ne bi ticalo da li ce ON i njemu slicni "sveci,oci,fariseji,heruvimi i serafimi" biti sahranjeni u manastiru (gde bi im se potom cuvale mosti,a dokoni,ispranii mozak srBskoga roda kasnije celivao te ostatke,pricajuci kako ti sveci jezde zemljom,sto je slucaj kod Vasilija Ostroskog,gde mu svako jutro menjaju cipele,jerbo su izlizane od putesestvija po planeti Zemlji),niti da li ce biti sahranjeni preko puta crkve sa visokim mermernim spomenicima,u velelepnoj aleji i sl.
Mislim..Moze to da bude obespokojavajuce za one koji vole "grobljanski mir" i koji zele da ucine uslugu crvima.Hoce li da predlozi mozda i zakon protiv kremacije?
Do tad,me ne interesuju njihova gledista,ne doticu njihove reci..Ne pripadam im,ne sluzim im.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ahahahahahaha, hahahahahahaahaha *gasping for air* ahahahahahahahahaha...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ipak, na trenutak, tu nailazimo na jednu dilemu u vezi sa savremenošću pojma skeniranja, jerbo on, po nekim mojim saznanjima vuče značenjske korene još iz davnih vremena, đe se ticao ritma stihova i uopšte poezije (ako negde grešim, neka se pojavi neko verziraniji, npr. Angra, da me ispravi), a to ćemo vreme, da se ne bismo gubili, vezati otprilike za početak vladavine Dušana Silnog.
Vaistinu. Čuo sam iz pouzdanih izvora da je otac Joil u stanju da detektuje heksametar na kilometar. :eevil:
By Speculum Columbae
Originally posted by AngraMaina
Ipak, na trenutak, tu nailazimo na jednu dilemu u vezi sa savremenošću pojma skeniranja, jerbo on, po nekim mojim saznanjima vuče značenjske korene još iz davnih vremena, đe se ticao ritma stihova i uopšte poezije (ako negde grešim, neka se pojavi neko verziraniji, npr. Angra, da me ispravi), a to ćemo vreme, da se ne bismo gubili, vezati otprilike za početak vladavine Dušana Silnog.
Vaistinu. Čuo sam iz pouzdanih izvora da je otac Joil u stanju da detektuje heksametar na kilometar. :eevil:
Ne samo da detektuje, već i da izgoni jambske pentametre koji napadaju u legionima.
Jednom je susreo nekog čoveka koji je, kažu bio posednut opasnom leoninskom rimom i dodirom ruke ga je iscelio.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Covek je прозорљив, a vi se tu smejete i sprdate. Sramota!
Korisnikov avatar
By olga_diktator

Mene, zapravo, oduševljava interdisciplinarnost i savremenost pravoslavne duhovne prakse.

Prvo, najzad imamo naučnu argumentaciju hrišćanske androcentričnosti. Žene žive duže od muškaraca, ergo, muškarci brže odlaze Bogu na istinu i samim tim ostvaruju čvršću, da tako kažem, konekciju sa Svevišnjim. Osim toga, istaknuto je da žene bilduju jezike, a muškarci nabacuju masu. Opšte je poznato, iz zakona fizike, da masa puta ubrzanje daju silu. Iz tog razloga, kada pravoslavac u teretani radi na svojoj masi, on mora automatski da razmišlja o povećavanju vrednosti sile (F), jerbo u slučaju kada sila opada, a masa (m) raste, u procesu deljenja, dolazi do smanjenja ubrzanja kretanja ka Svevišnjem. No, da ne dužim, preći ću na br. 2.

Dakle, drugo... E pa, drugo može da se svede na samo jedno ime - Kronenberg. Crkva očito prati njegovu filmsku filozofiju i preuzima preplitanje motiva skeniranja i (duhovng) bratskog odnosa. Ipak, na trenutak, tu nailazimo na jednu dilemu u vezi sa savremenošću pojma skeniranja, jerbo on, po nekim mojim saznanjima vuče značenjske korene još iz davnih vremena, đe se ticao ritma stihova i uopšte poezije (ako negde grešim, neka se pojavi neko verziraniji, npr. Angra, da me ispravi), a to ćemo vreme, da se ne bismo gubili, vezati otprilike za početak vladavine Dušana Silnog.

Elem, treće. Treće predstavlja polivalentno preplitanje religije i problematike zdravlja.
Pre svega, imamo tu fenomenalnu tekovinu savremenog društva - tzv. ekološku osvešćenost.
Izvesnom logikom, primetićete vi, trebalo bi da pušenje bude neka vrsta katalizatora tranzicije do "rajskih vrata". Međutim, razlozi za podršku crkve zakonu o zabrani pušenja su višestruki. Pre svega, ne treba se poigravati ovom pošašću u mladim i nevinim godinama, jer valja misliti na potomstvo, a potomstvo zavisi od spermatozoida, a oni pak mogu da se ugarave pod uticajem nikotina i sve tako... Osim toga, pluća su organ duše, a plućna krila su zametak anđeoskih krila. Stvar je jasna.

Medicina. Ovo još spada u "pod treće". Skeniranje, osim svoje duhovne komponente i detektovanja moralnih mrlja, može biti vrlo korisno u razvoju medicine uopšte. Jer, kao što smo već uočili vezu između pneumonije, tuberkuloze, plućnog kancera i mogućnosti lepeta anđeoskih krila, najpre je bitno održavati fizičko i fiziološko zdravlje grudnog koša. To nas upućuje na još neke moguće aktivnosti, kojima pop Joilo možda ne želi da se razmeće. No, nećemo dalje o tome, jer to će nas, eventually, povući ka oblasti bioetičkih dilema poput one o održavanju blistave popovske brade i u periodu hemoterapije.

Uostalom, stajemo kod "trećeg", jer triput Bog pomaže.

:lol:

Jel ti to spremaš neku dramu o SPC? Ako ne, počni, evo ti ga gotov monolog!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Nisam baš imala to na umu, ali mogu da proširim monolog i da ga ponudim Radi Joker Đuričin.
A da u pozadini imamo video instalacije sa uncut besedama popa Joila.
I tako da se šibaju zlatouste snage sa demonskim silama večito mladog keza.
Korisnikov avatar
By unic0rn
"Za sve kriva parada srama"
22. oktobar 2010. | 15:27 | Izvor: B92
Beograd -- Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije negirao je da su njegove izjave povodom, kako je rekao, "parade srama", doprinele nasilju na beogradskim ulicama.

Mitropolit Amfilohije (Fonet, arhiva)
On je podsetio da je izričito rečeno da je Crkva protiv nasilja, ali da mora da svedoči svoje poimanje života.

Mitropolit smatra da je glavni uzročnk nasilja takozvana parada srama, kao i da sve što se dogodilo treba da otrezni sve od reda - državne organe, grad i narod, ali i da pomogne u otrežnjavanju onih koji su, kakko je rekao, glavni uzročnici nasilja.

Mitropolit Amfilohije: Sramno je to što se dogodilo, pokazuje sve da to nije trebalo ni dozvoliti. Bilo je očevidno da će dotakvog nasilja da dođe. Naprosto oni koji su to dozvolili nose veću odgovornost od onih koji su učestvovali u nasilju.

B92: Smatrate li da su vaše izjave mogle da doprinesu nasilju?

Mitropolit Amfilohije: Ne apsolutno. One su bile takve prirode da ničim nisu mogle doprineti nikakvom nasilju. Izričito je rečeno da je crkva protiv nasilja, ali crkva ne može protiv vere i svog poimanja ljudske prirode i ponašanja.

B92: Ne osećate nikakvu odgovornost?

Mitropolit Amfilohije: Pa svi smo odgovorni za sve što se događa po Dostojevskom. Tako i ovde. Neophodno je da ovo što se dogodilo otrezni sve odreda - državne organe, grad, narod, ali da pomogne otrežnjenju i onih koji su glavni uzročnici tog nasilja.

B92: A ko je uzročnik?

Mitropolit Amfilohije: Pa pripadnici parade srama. Nema nikakve sumnje jer ko ima pravo da vrši nasilje nad većinom ljudi koji ovde žive.

B92: Na toj paradi nije ništa razbijeno, samo da vas podsetim..

Mitropolit Amfilohije: Kako nije razbijeno? Sva razbijanja su posledica parade! Glavni uzročnik, moralni dughovni uzročnik pa onda i fizički uzročnik. Jer onaj koji je uzročnik, on snosi odgovornost pa posle svi ostali učesnici.

Da bog postoji ovaj idiot bi zasigurno dobio galopirajuci tumor i umro u najgorim mukama po kratkom postupku.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Ali...

"Pa svi smo odgovorni za sve što se događa po Dostojevskom. Tako i ovde. "

Majstor. :gatara:
Korisnikov avatar
By acid drop
obavezno hvatam beleške kada otac joil zbori.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!