Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By -freak
Pa prvo da kazem da sam zensko, 17god, i bi, jos od prvih razreda osnovne. I nisam imala problem da kazem mami. Ali smo se dogovorile, kao, da ja odem do psihologa...jer ona stoji iza misljenja da su 'krive' traume...kojih imam xD a i misli da su sve to experimenti, trazenje sebe (prosla te faze odavno) i bla bla...
ukratko, ona ceka da se ja "izlecim"...sto ja necu. mislim, sto bih? smatram da nije bolest...a kad bih joj rekla da se druzim sa devojkama koje su bi, zabranila bi mi da izlazim...i krenula je da me kontrolise, da mi gleda facebook i prijatelje na njemu cim odem do wc-a, npr....uzas. sta vi mislile? da se pretvaram da sam straight dok se ne odselim? psiholog, on the other hand, je ok zena. a tata...pa, on je homofobican, bas. al ne zivim s njim...
i da li stvarno neko postaje bi, gay etc..zbog trauma?
Korisnikov avatar
By Winter
A da ti odlepršaš na neki drugi forum, sa svojim glupim provokatroskim postom? :trol:
By -freak
ja sam ozbiljna, ali ako ovo nekog nervira, ok.
Korisnikov avatar
By bern
@Winter, hajde smiri doživljaj. Šta misliš da je gore: 1) da troluje pa nas ispali 2) da ne troluje i završi kao mnogo drugih u njenoj poziciji?

@-freak
Homoseksualnost nije bolest, pa se stoga ne može liječiti - niti se liječi. Takvi pokušaji "lječenja" imaju suprotan efekat: osoba pokušava da bude ono što psihički ne može da bude, i to stvara mnogo problema, i toj osobi i okolini.

Moja preporuka je da se ovdje na forumu raspitaš o gay-friendly psihologu kod kojeg biste ti i majka zajedno išli. Ne da bi se ti "liječila", već da bi konstruktivno razgovarali.
Korisnikov avatar
By Delete
A da ti pitas mamu da li je mozda i ona u mladosti mislila da je lezba, pa to potisnula u sebe i sad svoje frustracije leci na tebi?
Korisnikov avatar
By Srklet
budi nepopustljiva. ucjenjuj je emotivno. recimo, reci joj da te ona ocito ne voli ako te ne moze prihvatiti kao ono sto jesi. da bi trebala biti svjesna kako je tesko na balkanu biti gay, te da se nadala roditeljskoj podrsci, a ne mucenju. reci joj da je homoseksualnost prirodna i urodjena, da nije nikakva bolest, te se niti moze niti smije lijeciti.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by -freak

Pa prvo da kazem da sam zensko, 17god, i bi, jos od prvih razreda osnovne. I nisam imala problem da kazem mami. Ali smo se dogovorile, kao, da ja odem do psihologa...jer ona stoji iza misljenja da su 'krive' traume...kojih imam xD a i misli da su sve to experimenti, trazenje sebe (prosla te faze odavno) i bla bla...
ukratko, ona ceka da se ja "izlecim"...sto ja necu. mislim, sto bih? smatram da nije bolest...a kad bih joj rekla da se druzim sa devojkama koje su bi, zabranila bi mi da izlazim...i krenula je da me kontrolise, da mi gleda facebook i prijatelje na njemu cim odem do wc-a, npr....uzas. sta vi mislile? da se pretvaram da sam straight dok se ne odselim? psiholog, on the other hand, je ok zena. a tata...pa, on je homofobican, bas. al ne zivim s njim...
i da li stvarno neko postaje bi, gay etc..zbog trauma?
Nemoj da reaguješ na njene izjave. Ćuti ili okreni razgovor na drugu stranu. Izloguj se sa foruma kada napuštaš kompjuter pa neće moći da gleda šta čitaš/pišeš.
Korisnikov avatar
By VANGEL
A zasto ne objasnis mami da to nije bolest i da se to ne leci ?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
winter odjebi.
Originally posted by Popeye

budi nepopustljiva. ucjenjuj je emotivno. recimo, reci joj da te ona ocito ne voli ako te ne moze prihvatiti kao ono sto jesi. da bi trebala biti svjesna kako je tesko na balkanu biti gay, te da se nadala roditeljskoj podrsci, a ne mucenju. reci joj da je homoseksualnost prirodna i urodjena, da nije nikakva bolest, te se niti moze niti smije lijeciti.
:up:

Mudro zbori popej.
Korisnikov avatar
By Mage
Slažem se sa Popajem, to je najbolja ideja.
By -freak
@bern; psiholog mi je gay-friendly. svidja mi se ideja da idem zajedno s mamom...pitacu psihologa da li moze barem jednom tako.
@Popeye; Ne znam dal da je emotivno ucenjujem. nekako mi zao, ali dobro zvuci. Pokusacu.
@VANGEL; vec sam pokusala da joj objasnim da nije bolest...ne pali. xD
@jukie; podsetio si me da treba da se izlogujem...a usput cu brisati i history (:

Hvala vam!
Trebao mi je neki vid podrske...
Korisnikov avatar
By inga

podsetio si me da treba da se izlogujem...a usput cu brisati i history (:
Jednostavnije ti je da u Tools izabereš Private Browsing, pa ne moraš da se gnjaviš sa brisanjem History, a ne moraš ni da se izloguješ, jer onda ne pamti ni jednu aktivnost.

Srećno sa mamom :)
Korisnikov avatar
By VANGEL

@bern; psiholog mi je gay-friendly. svidja mi se ideja da idem zajedno s mamom...pitacu psihologa da li moze barem jednom tako.
@Popeye; Ne znam dal da je emotivno ucenjujem. nekako mi zao, ali dobro zvuci. Pokusacu.
@VANGEL; vec sam pokusala da joj objasnim da nije bolest...ne pali. xD
@jukie; podsetio si me da treba da se izlogujem...a usput cu brisati i history (:

Hvala vam!
Trebao mi je neki vid podrske...
Ne pali - e tako sam ja odveo mog tatu kod psihijatra da to on potvrdi i tu je bio kraj price.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
dodzi kod mene da te izlecim :pervert:

:lol:

on: ne znam kako da ti pomognem, recimo da i ja imam slicnih problema :shrug:

ali dadose ti vec finih saveta :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
Pa ako ti psihološkinja nije homofobična i ovo sve ispričaš njoj, sigurno će insistirati da razgovara i sa tvojom mamom. :)
Korisnikov avatar
By Srklet

cuj, ti se boris za vlastitu egzistenciju, a tragicno je sto se moras boriti s vlastitom majkom. ali je tako. ako te ona zeli lijeciti o homoseksualnosti, to znaci da su joj trenutno vaznije opce predrasude, socijalni status (jel zamisli sramotu ako se sazna da joj je kcerka lezba!), i slicne stvari, a to je nedopustivo.

da bi ju malo protresla iz svega toga i ukazala joj da joj je njeno dijete vaznije od svega toga (a vecini roditelja, ruku na srce, i jest, bez obzira na sve njihove mane), moras biti i pomalo brutalna. jer ona se bori izmedju svega sto je ikada od okoline naucila da su lezbe i homoseksualnost (bolest! poremeceno! sramota!) i ljubavi prema svojem djetetu.

svako tvoje popustanje ce u njoj buditi nadu da je ipak mozda moguce da nisi gay. to je dugorocno lose i za tebe i za nju i za vas odnos. sto joj prije bude jasno da apsolutno nema sanse da te "izlijeci", to ce se prije moci pozabaviti s hrpom drugih stvari, poput razumijevanja tebe kao lezbe, i uostalom - njene obaveze da se bori za svoje dijete i njegova prava.

nemoj dopustiti da tvoja homoseksualnost postane tema o kojoj se ne prica, takvo aranziranje nece koristiti ni tebi ni njoj. moras je natjerati da se suoci s realnoscu. a realnost je da si ti gay i da je to skroz u redu i da je svatko tko misli suprotno primitivac.

p.s.
ako je psiholog gay friendly, onda uopce nije losa ideja da odes do njega s mamom. mnogi su tako otisli s roditeljima kod psihologa, pa se tamo dogodilo da psiholog kaze roditelju da je normalno biti gay i da nije u redu odbaciti svoje dijete zato sto je gay.
Korisnikov avatar
By taurus
uchi,uchi i samo uchi gradi karijeru za to je vreme i sve ce biti ok..ima vremena za devojke i dechake.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Malena,
slali su i mene od jednog do drugog psihologa.
I svaki pametan ce im, u slucaju da ipak prihvatis tako nesto, reci da jos uvek ne moze sa pouzdanoscu das se zna kakva je tvoja seksualna orijentacija, ali da te treba podrzati.
A ovako... pederi su rekli svoje o emotivnom ucenjivanju, i poslusaj ih.

Uci skole, da jednog dana pusis cigarete koje hoces i da ljubih koga hoces. :bye:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako je psiholog gay friendly, iskoristi ga da te podupre pred majkom.

Ne bih se složio sa Popayevom idejom.
Jeste racionalno ispravna, ali teško emotivno izvodljiva.
Možda kao pomoćna strategija, da provuče nekad kroz razgovor, ali ne da to uvek radi.

Ja bih ti savetovao da se ne raspravljaš sa njom, ali da radiš po svom.
Ako te proverava, budi obazrivija.

A kada i napuniš 18, zakonski neće moći ni na šta da te prisili.

Da, radi na sebi, neka ti to bude još jedan podsticaj da uspeš, da se osamostališ.
Jer kada si samostalna, slobodna si.
Korisnikov avatar
By Brokeback
Samo napred mlada damo! :alexis:
Pokusaj mamu da "obuzdas", a ti prati svoja osecanja i zelje!
Korisnikov avatar
By Blady
Devojka je rekla da joj je psiholog gay friendly... fora je da malo smiri mamu, da bi zena skapirala...
Biti gay nije, mogu ne mogu, necu hocu....
To je jednostavno tako kako jeste.
Korisnikov avatar
By Skituljko
"sta vi mislile? da se pretvaram da sam straight dok se ne odselim?" mislim da to nicemu dobrom ne vodi. Ali ne znam zasto bi morala svoj emotivni i pretpostavljam uskoro sexualni zivot da delis sa svojom majkom.
"i da li stvarno neko postaje bi, gay etc..zbog trauma?" ovo mi bas nije najjasnije... jel ti to stvarno ozbiljno pitas?

Nista ne moze preko noci. Samo polako. Treba da postujes osecanja tvoje mame i samo tako mozes da zadobijes njeno poverenje i da ocekujes da jednog dana i tvoja mama razume tvoja osecanja. Dobila si vec dovoljno dobrih saveta kako da se zastitis od provera. A ja cu dodati jos i da ne treba bas sve da delis sa svojom mamom. Ne treba da joj govoris da li su tvoje prijateljice i prijatelji gay, str8 ili sta god. Ne treba ni da je lazes, to stvarno nije njena stvar. Imas dovoljno godinica da se izboris za svoju privatnost. A mama nece shvatiti i prihvatiti situaciju samo zato sto ce popricati sa psihijatrom, za to je stvarno potrebno vreme i puno strpljenja.
Da tacno je da ces sa 18 biti punoletna ali tesko da ces postati i samostalna. To ces malo pricekati kao i svi mi jadnichci koji smo imali tu divnu priliku da odrastamo u Srbiji.
I daj joj dobar primer, radi na sebi, trudi se, neka bude ponosna na tebe!
Mojoj mami je trebalo oko 6 meseci da pregrize i sada imamo sjajan odnos i nevidjena mi je podrska.
By -freak
Ucim i radim na sebi...jedini nacin da opstanem u ovoj zemlji u kojoj zive sve materijalisti jeste da barem imam obrazovanje i pare da me i na tom polju ne bi smarali xD mada uchim i zbog sebe...
Radim na sebi, intezivno, a tako planiram i da nastavim ^^

Odlucila sam da mami lepo kazem u cemu je problem. Po njenoj reakciji cu da vidim kuda da vodim razgovor.
Pa cu primenjivati vase savete po potrebi(:

@Skituljko; To za traume ozbiljno pitam. Mozda jesam "mala" i trenutno "izbacena iz koloseka" zbog problema, ali citam bas dosta iz psihologije. U vecini toga sto sam procitala stoji misljenje da osoba postaje homosexualac ako dozivi razne traume od osobe suprotonog pola, ili ako je porodica htela, lupam, sina a dobila cerku, itd. A objasnjenja psihologa celog tog procesa imala su logiku i bilo je argumentovano. Pa sam pitala ovde, jer ako bih pitala neke s kojima izlazim mislili bi da se pravim vazna...
By dukkehjem
Generalno mislim da je sve receno. Samo da ti pozelim da budes jaka i istrajes, i srecno :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Savim tim sto ides kod psihologa, trebalo bi da je pola problema vec reseno.
Sa psihologom treba da smisljas strategiju kako smiriti mamu, a ne kako se "izleciti".
Usput, kad vec ides, mozete pricati o drugim aspektima tvog zivota sto moze samo pozitivno doprineti tvom odrastanju i sazrevanju. Srecno!
Korisnikov avatar
By Skituljko
Mnogo mi je super da konacno procitam ovako nesto "Radim na sebi, intezivno, a tako planiram i da nastavim" :)

Pa sad, psihologija nije moja oblast, ali sam sigurna da se lezbejkom ne postaje zbog trauma. Sigurno da traume uticu na tebe u svim aspektima zivota i sigurno da ce traume usloviti brdo stvari koje se ticu tvog emotivnog, drustvenog i sexualnost zivota, ali ja ne verujem u te so called teorije koe si procitala. PAzi sta citas, proveri godinu i obavezno autora! I preskoci na pr. knjige Jovana MArica. Ako citas knjige napisane na srpskom jeziku, samo cu ti reci cinjenicu da je u Srbiji tek od prosle godine zvanican stav Srpskog lekarskog drustva da homoseksualnost nije bolest! Dakle raznorazni ljudi su mogli da pisu sve i svasta na tu temu, te proveri sta citas ;)

Biti gay - to se ne odnosi na ono sto radis, vec na ono sto osecas. Prati svoje srce i veruj!
Korisnikov avatar
By Berserker
Oteraj svoju majku u tri pičke materine (majku u pičku materinu, kako to zvuči...) jer ne sme ona tebe da kontroliše i da proživljava svoju drugu mladost kroz tebe...

Tvoj život - tvoja stvar... Samo zahvali mami što je od tebe napravila poštenu osobu, a s obzirom da te ne poznajem, možda i finu, dobru i kulturnu... :)

Jbg, ja nisam kulturan mnogo, ali mi kaže moja nadređena na poslu - "Imaš kućno vaspitanje, ali umeš da budeš bezobrazan" :) ))

Ja sam svojim roditeljima zahvalan što su me naučili i odgajili da budem dobar i saosećajan, ali da mi sada podviruju pod gaće, to ne dozvoljavam...

Sve najlepše ti želim :kiss:
Korisnikov avatar
By Mariška

@Skituljko; To za traume ozbiljno pitam. Mozda jesam "mala" i trenutno "izbacena iz koloseka" zbog problema, ali citam bas dosta iz psihologije. U vecini toga sto sam procitala stoji misljenje da osoba postaje homosexualac ako dozivi razne traume od osobe suprotonog pola, ili ako je porodica htela, lupam, sina a dobila cerku, itd. A objasnjenja psihologa celog tog procesa imala su logiku i bilo je argumentovano. Pa sam pitala ovde, jer ako bih pitala neke s kojima izlazim mislili bi da se pravim vazna...
Pa sad, iz psihologije bi se moglo zaključiti i da u svakoj devojci postoje lezbejske sklonosti, ali da ih većina devojaka izgubi, tj. postane nesvesna svojih lezbejskih sklonosti, a usled stigmatizacije homoseksualnosti u patrijarhalnom društvu:

In the process of examining, from a psychoanalytic perspective, how mothering-by-women affects the psychological development of girl and boy children, she offers documentation that men are "emotionally secondary" in women's lives; that "women have a richer, ongoing inner world to fall back on.... men do not become as emotionally important to women as women do to men." This would carry into the late twentieth century Smith-Rosenberg's findings about eighteenth- and nineteenth-century women's emotional focus on women. "Emotionally important" can of course refer to anger as well as to love, or to that intense mixture of the two often found in women's relationships with women: one aspect of what I have come to call the "double-life of women" (see below). Chodorow concludes that because women have women as mothers, "The mother remains a primary internal object [sic] to the girl, so that heterosexual relationships are on the model of a nonexclusive, second relationship for her, whereas for the boy they recreate an exclusive, primary relationship." According to Chodorow, women "have learned to deny the limitations of masculine lovers for both psychological and practical reasons."

(Adrienne Rich: Compulsory Heterosexuality and Lesbian Existence)

Svašta se može zaključiti iz psihologije... ali samo ti znaš koja su i kakva tvoja osećanja!
Korisnikov avatar
By Torry
Originally posted by Winter

A da ti odlepršaš na neki drugi forum, sa svojim glupim provokatroskim postom? :trol:

znas, kad pogledas ovakve komentare, shvatis da nemas podrsku ni od sebi slicnih a kamoli od onih koji ne razumeju tvoju sklonost

zaboga, ona ima samo 17 god!!!! normalno da neke stvari ne zna i da zeli da pita, a ako zaista nemas sta pametno da kazes onda govori tiho i nosi psa sa sobom...jer ce te jedino on razumeti

inace sve sto sam htela da savetujem to su ucinili pre mene, mala, srecno ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!