Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
E haj Marvin! Ti si mod...

A mi moramo da se ućutimo neko vreme, a? Redundantnost i integritet podataka, to?

Ajde, ćutimo a ti požuri!

:klap:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
nije isto. Brasno moze da sadrzi tragove skrobaili bude pomesano sa skrobom. Ali skrob u originalu se pravi od krompira. Koristim obe namirnice u kuhinji. Jedna se zove brasno, a druga skrob. Prosetaj kroz market. :)

Kluski slonski pravi se od skroba i krompira placki zemjacane od krompira, brasna i skroba.

Znaci brasno nejednako skrob.
Korisnikov avatar
By ivanazuh
a zasto ga onda dele??? U osnovnoj skoli su me ucili da u hlebu ima skroba, a onda kad sam poceo da kuvam, naucili su me da brasno i skrob nisu isto. Kad mi kazu da donesem skrob, urlaju ako im donesem brasno...
Korisnikov avatar
By Mars
:) Ko bre urla na tebe??

Sledeći put nek sami donesu šta im treba...nezahvalnici.

Ja ne kažem da je brašno=skrob. Brašno je kompleksna stvarčica, skrob jedna od komponenti tek...Samo znam da ima i pšeničnog i kukuruznog i krompirskog skroba...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
ivanazuh: skrob = koncentrisani skrob za kuvanje
ostali: skrob = skrob uopšte

Nesporazum rešen :hvala:

Vraćam se na temu uskoro... zaintrigiran sam!
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Mars

Norveška kuhinja je najzdravija za Norvežane.

Kao što je i eskimska za Eskimljane.

A za nas nisu ni jedna ni druga. CRKLI bismo da jedemo samo foke i haringe i neke anemične biljčice neopaljene Suncem.
ili krompir na tri nacina kao veg uz meso. kakav je rucak to bio :lol:
By dukkehjem
beste mesojedi, mogu i kinoa, sejtan, soja, alge... :zongler:
Korisnikov avatar
By Mars
Ali ukoso sečene, nikako pravo, te alge...jel znaš za to?

Inače dzabe ti sve, bolje celu jednu neorganski gajenu svinju da pojedeš iz mesta...

:D
By dukkehjem
ne znam zasto, al nekako mi se uvek potrefilo da ih seckam poprecno, blago ukoso, nikad po duzini... a zasto?
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Ma ignoriši...Bio jednom na nekom predavanju gde je žena kvalitetno tupila o tome kako treba da se secka isključivo ukoso pod 45 stepeni. Mislim OK, važno, iz nekog razloga...al ako slušaš nju reko bi da se radi o životu i smrti. Secneš li ga pravo i takvog posle pojedeš - umireš!
By dukkehjem

prvi put cujem...
meni je fazon da kad operem i natopim uvatim pa makazama isecem, mnogo brze ide...
i lakse mi nego da se bakcem po duzini da popreko iseckam...
a sad ovih dana razmisljam da probam da uhvatim i izmrvim dok su krute (krute :lol: ) pa onda operem i potopim, pa ocedim pa tako sitne, sitne komadice dodam...
Korisnikov avatar
By deran

Moram da te razočaram da ovo što si rekao ipak nije najveća glupost izrečena na forumu: jednom je onaj 2q2q2q rekao da menta NIJE isto što i nana :lol:

ajoj-sećam se,sa sve latinskim... :rotflmao:

mislim da je posle toga napisao 1 (JEDAN ) post...:smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by dukkehjem

a sad ovih dana razmisljam da probam da uhvatim i izmrvim dok su krute (krute :lol: ) pa onda operem i potopim, pa ocedim pa tako sitne, sitne komadice dodam...
Mmmmm....prste da poližeš!! :lol:

Lepo spavaj.

:bye:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by deran

ajoj-sećam se,sa sve latinskim... :rotflmao:

mislim da je posle toga napisao 1 (JEDAN ) post... :smeh:
Jeste i u njemu mi je poručio da se bolje informišem kad poželim da pričam o nečemu (i razvijao i dalje početnu mu ideju da menta nije isto što i nana).

E onda su došli neki pristojniji a stručniji ljudi (Armand i još neki) i smejali se takođe...Šta da mu radiš.

A ne znam da mu je to bio i baš-baš poslednji post...Šteta.
Korisnikov avatar
By deran
uuuu,debelo sam slagao-pisao je (malo)-zvinjavam se... :povez:

al ne mogu da nađem temu...:nesiguran:
Korisnikov avatar
By Mars
Dobro je.

Ne volim brate kad sam ljudima finalna trauma, znaš...

:D
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ivanazuh
Brasno nije skrob. Brasno se pravi od zitarica, a skrob od krompira.
Ne zafrkavaj Ivane, svako zna da žitarice, kao i sve ostale trave, ostavljaju svoje zalihe hrane u vidu skroba u plodovima tipa zrno. To je gradivo petog razreda, kraj maja-početak juna.

Musa Kesedžija kaže Marku Kraljeviću otprilike ovako:
ako te i jest rodila kraljica
na čardaku na meku dušeku
othranila medom i šećerom
a mene je ljuta Arnautka
kod ovaca na ploči studenoj
othranila skrobom ovsenijem

a ovas=zob= vrsta žitarice
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by mili86

Pa da, ali ako se tako gleda onda nijedna kuhinja nije zdrava jer se skoro svaka bazira na brasnu, odnosno hlebu ili proizvodima od brasna
Japanska i kineska hrana ne sadrzi proizvode od zitarica. Dobro, samo je pirinac tu.

Mi preterujemo sa zitaricama. Precenjena je njihova vrednost. Posle cetrdesete godine psenica moze jako da steti.

Italijanska ishrana nije zdrava zbog testa, ali i sireva.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Sunce
Japanska i kineska hrana ne sadrzi proizvode od zitarica. Dobro, samo je pirinac tu.
Nije "samo pirinač" nego se jede uz svako jelo kao kod nas hleb
i to u južnoj Kini
u severnoj Kini su razvijene mnoge vrste raviola i sličnih valjušaka, pitica (spring rolls), knedli itd., koje se prave od pšeničnog brašna jer tamo ne raste pirinač
http://en.wikipedia.org/wiki/Jiaozi
By dukkehjem
^a da ne pominjemo makrobioticare koji smatraju da integralne zitarice u sebi sadrze kreativnu energiju prirode itd. i da treba da budu osnova svakog obroka.

zitarice nisu nezdrave, sunce :)
Korisnikov avatar
By Mars
Nisu oni probali užičku komplet lepinju, inače ne bi tako lupali gluposti o kreativnoj energiji integralnih žitarica...

:B
Korisnikov avatar
By nsc
jaoj sto sam lepo doruckovao - pljeskavica od 90% konjskog mesa i domace, sirove slanine 10%, na jakoj vatri pa je u sredini jos crvenkasta, u lepinji sa kajmakom odozdo i maminim kecapom odozgo, posle samo domaci sok od visanja
Korisnikov avatar
By Mars
Fantastično.

Ja bih samo uz takav doručak umesto domaćeg soka uzeo kupovno pivo...a sok malo posle.

:)
Korisnikov avatar
By nsc
pa i jeste bio posle, jedno 5min
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Hrana prvih ljudi su valjda bili koštunjavi plodovi, biljke (voće/povrće) i meso, pa smo valjda najbolje prilagođeni da to varimo.

Od kad su otkrili uzgoj žitarica, ljudi su postali dominantno biće na planeti.

Ne znam više na šta se misli kad se kaže "zdravo". Amerikanci me izluđuju s tom manijom zdravlja gde je zdravo sve što je uvrnuto, kvrgavo, neukusno, nema energije i teško se vari.
Korisnikov avatar
By Tungi
Nista bez fast fooda,americke kuhinje,hamburgera i ostalog:D

Sve mi je to neukusno.

Dobri su zablji bataci.Opet bih ih jeo:)
By dukkehjem

Nisu oni probali užičku komplet lepinju, inače ne bi tako lupali gluposti o kreativnoj energiji integralnih žitarica...

:B

Originally posted by AngraMaina

Hrana prvih ljudi su valjda bili koštunjavi plodovi, biljke (voće/povrće) i meso, pa smo valjda najbolje prilagođeni da to varimo.

Od kad su otkrili uzgoj žitarica, ljudi su postali dominantno biće na planeti.

Ne znam više na šta se misli kad se kaže "zdravo". Amerikanci me izluđuju s tom manijom zdravlja gde je zdravo sve što je uvrnuto, kvrgavo, neukusno, nema energije i teško se vari.
postoje teorije da su prvi ljudi bili biljojedi actually :vegi:

p.s. to oko zdravog, sve zavisi od toga na kakve si ukuse navikao... meni meso (pecenje) vec skoro mesec dana bukvalno smrdi na ugljenisani les npr. i pri tome ne preterujem... desilo se samo od sebe, i bukvalno krisom bezim na drugi kraj stola, sto dalje od pileta pecenog il cega vec...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!