Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Mama je pre neko vece imala svoje standardno dranje (koje naidje na svakih mesec dana) oko ne-ucenja, faxa, druzenja, oblacenja, medjutim... spomenula je i moju dragu: "ona je prava mala lezbejka! ne zelim da se druzis i da te vidjaju sa nekim ko ima tipicno lezbejsko ponasanje!" i tako to. Da ponovim: mama ne zna da sam ja bi (i da imam devojku), a do sad sam mislila da bi totalno cool odreagovala kad bih joj rekla. Mislim, uvek je gledala sa mnom Bad girls i pozitivno komentarisala...
E, sta sad raditi?
Korisnikov avatar
By marvuk
to je stvarno jako teško pitanje!

Pre par sati, moj kum je meni postavio takvo pitanje. Njegova majka je našla sli?icu njegovog momka sa posvetom u nov?aniku, mada mu ništa nije pomenula niti prigovorila. I ono što se javlja kao "posledica" u poslednje vreme - pa, njegova mama se uvek zapita kada se pojavi neko muško u ku?i, naro?ito kada sa nekim u najnormalnijim okolnostima ostane sam u sobi. Ja se doduše i ne usudjujem da pomenem mojoj mami nešto o devojkama na tu temu, ne toliko koliko ?e ona da se izdere ve? da je ne povredim. Meni je bar malo lakše to sa roditeljima, jer imam svoj posao, svoje studije koje ja finansiram i živim odvojeno.
Korisnikov avatar
By Glaistig
hm,meni je moja keva svojevremeno rekla da mislim samo na dobar kurac...u zadnje vrijeme se presaltala na socijalno,zdravstveno i kreditne kartice...ali ja nisam :blush:

[Izmenjeno 16-1-2005 Glaistig]
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Glaistig
:zid:
:zid: :zid: Make it two !
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by bigirl
Mama je pre neko vece imala svoje standardno dranje (koje naidje na svakih mesec dana) oko ne-ucenja, faxa, druzenja, oblacenja, medjutim... spomenula je i moju dragu: "ona je prava mala lezbejka! ne zelim da se druzis i da te vidjaju sa nekim ko ima tipicno lezbejsko ponasanje!" i tako to. Da ponovim: mama ne zna da sam ja bi (i da imam devojku), a do sad sam mislila da bi totalno cool odreagovala kad bih joj rekla. Mislim, uvek je gledala sa mnom Bad girls i pozitivno komentarisala...
E, sta sad raditi?
samo je nonshalantno dobacish...:
znachi....ne bi je volela za snajku?
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by marvuk
Meni je bar malo lakše to sa roditeljima, jer imam svoj posao, svoje studije koje ja finansiram i živim odvojeno.
To ne da je lakse nego je sustina ;) Ekonomski zavisis od roditelja pa oni misle da mogu i da ti odredjuju i prijatelje, ljubav itd.

Moji su u tom pogledu bili prilicno tolerantni ali opet ne dovoljno koliko je meni bilo potrebno (zato sam gledala da se sto pre ekonomski osamostalim). A dok to nije bilo moguce postavila sam to ovako: dok god ja izvrsavam svoje obaveze oni se ne mesaju u moje izbore... Onog trenutka ako popustim u skoli, kasnije na faxu onda imaju prava... Kazem, nije mi se bas ni to svidjalo, ali to je bio neki kompromis izmedju mene i njih koji smo otprilike svi postovali.

Mozda bi nesto slicno delovalo i kod tebe. Ukoliko pocnes da ucis, das ispite imas puno pravo da joj kazes da si svoje obaveze izvrsila a ne morate uvek imati isto misljenje o ljudima sa kojima se vidjas, ni tebi se sigurno ne svidjaju svi njeni prijatelji ili vec nesto tako. A sto se saopstavanja da ti je devojka tice, ne znam zaista... da ne lupam bezveze...
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Hipatija
Mozda bi nesto slicno delovalo i kod tebe. Ukoliko pocnes da ucis, das ispite imas puno pravo da joj kazes da si svoje obaveze izvrsila a ne morate uvek imati isto misljenje o ljudima sa kojima se vidjas, ni tebi se sigurno ne svidjaju svi njeni prijatelji ili vec nesto tako. A sto se saopstavanja da ti je devojka tice, ne znam zaista... da ne lupam bezveze...
Znaci, moram da zagrejem stolicu... Dooobro... To sam i ja mislila, al' opet...uzas... :cita: :nerd: :cita:
Korisnikov avatar
By marvuk
Ma ne radi se samo o zagrevanju stolice i ispunjavanju njihovih o?ekivanja. To bi bilo ovako: "Mama, dobila sam 10 na ispitu, ajd' sad blagosiljaj me jer imam devojku"
Izvinjavam se što izgleda malo više okrutno ali to ne?e rešiti probleme.
Dobar roditelj ?e to shvatiti, možda ne?e priznati ali ti si njeno dete i ona tebe voli najviše na svetu.
Problem je samo - kako re?i.
Korisnikov avatar
By Savitar
upravo to... ponekad te nishta nece opravdati, pa da si ne-znam-shta... zato, bigirl, dizi ruke od shtrebanja!:smirk:
Korisnikov avatar
By reveal
boze, koliko sam nevolja napravila.... :sekirica:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by marvuk
Ma ne radi se samo o zagrevanju stolice i ispunjavanju njihovih o?ekivanja. To bi bilo ovako: "Mama, dobila sam 10 na ispitu, ajd' sad blagosiljaj me jer imam devojku"
Izvinjavam se što izgleda malo više okrutno ali to ne?e rešiti probleme.
Dobar roditelj ?e to shvatiti, možda ne?e priznati ali ti si njeno dete i ona tebe voli najviše na svetu.
Problem je samo - kako re?i.
Marvuk,

Ako primecujes ja sam se u svom odgovoru ogradila od tog dela saopstavanja oko devojke (s obzirom da sam ja hetero nemam sa tim licnog iskustva). Samo mislim da to izvrsavanje obaveza potpomaze kod roditelja jer oni cesto brane vezu/druzenje sa nekim pod izgovorom da taj lose utice na tebe. Ako vide dobre rezultate onda im taj argument izbijes iz ruku. Slazem se sa tobom da nece resiti probleme ali bar ce nekih prebacivanja biti manje, sem toga sa svakim datim ispitom blize je odvajanju od mame i trenutku kad ce o svom zivotu moci potpuno sama da odlucuje.

Bigirl,

Ipak ti :cita: nece skoditi u svakom slucaju ;)

:bye:
Korisnikov avatar
By marvuk
Marvuk,

Ako primecujes ja sam se u svom odgovoru ogradila od tog dela saopstavanja oko devojke (s obzirom da sam ja hetero nemam sa tim licnog iskustva). Samo mislim da to izvrsavanje obaveza potpomaze kod roditelja jer oni cesto brane vezu/druzenje sa nekim pod izgovorom da taj lose utice na tebe. Ako vide dobre rezultate onda im taj argument izbijes iz ruku. Slazem se sa tobom da nece resiti probleme ali bar ce nekih prebacivanja biti manje, sem toga sa svakim datim ispitom blize je odvajanju od mame i trenutku kad ce o svom zivotu moci potpuno sama da odlucuje.

Bigirl,

Ipak ti :cita: nece skoditi u svakom slucaju ;)

:bye: [/quote]

Naravno, slažem se sa tobom, naro?ito u tome da ?e sa svakim datim ispitom biti bliže odvajanju od mame. Možda si me pogrešno shvatila, nikom ništa ne prebacujem. Naravno, to odvajanje ne zna?i totalan prekid odnosa (samo da se ogradimo i od toga pošto na isto mislimo) ali podrazumeva samostalnost što si naglasila.

Reveal, nemoj tako, to je nešto što se svima dogadja.
Najve?i problem kod svih homo, bi, trans i jeste dovesti momka ili devojku ku?i a da mama ili tata ne znaju šta tebi zna?i ta osoba. Možda je bolje da o tome pri?aju oni iskusniji, mada eto mogu da navedem primer mog kuma koji je u po?etku dovodio svog momka ku?i, ali kako mu je mama našla sli?icu i pošto su i sami njegovi roditelji po?eli da dele komentare tipa tvog Bigirl, prestao je da mu dolazi a odvojeni su nekih 100-inak kilometara. Sada on odlazi tamo a boy ima stan gde je odvojen od roditelja i to od skoro. Da li su mu to roditelji priuštili ili je iznajmio ne znam ali opet se svodi sve na tu pri?u o odvajanju od roditelja.

I NEMOJ DA DIŽEŠ RUKE OD ŠTREBANJA!
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Pa da imash sve desetke i usisavash dva puta dnevno, peglash chim sa zice skinesh, mama nece pa nece da voli tvoju devojku.
Treba joj vremena, kad joj se budesh autovala, da svari chinjenicu da joj cerka voli devojke.
Ti ne mozesh da promenish sebe a ni nju. Ostavi vreme da uradi svoje.
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by Inner-Smile
Pa da imash sve desetke i usisavash dva puta dnevno, peglash chim sa zice skinesh, mama nece pa nece da voli tvoju devojku.
Treba joj vremena, kad joj se budesh autovala, da svari chinjenicu da joj cerka voli devojke.
Ti ne mozesh da promenish sebe a ni nju. Ostavi vreme da uradi svoje.
Potpuno si u pravu... Ali ne treba zuriti sa outom, mozda sve prodje i tako sto mama sve shvati, a da joj se ni ne kaze... U sebi svari pre ili kasnije, pa onda prestane da se mesa u tvoj ljubavni zivot, kao sto moja radi...
Korisnikov avatar
By HappyHours
Ipak sve potice od ekonomije, pa je na redu nase preveliko vezivanje za roditelje upravo zbog ekonomije.
Ako vec dobijas sve 10-ke, i usisavas dve puta dnevno, peglas cim sa zice skines, mama nece da je voli pa nece...
Pored tih 10-ti se otvaraju vrata mnogih mogucnosti za poznanstvima i poslom, a za to se ipak mora potrcati malo.
I za tvoju devojku mislim da mora isto da uradi.
Kada slozite posao, i vas dve, samo se kaze da hoces u stan koji placas zajedno sa cimerkom jer ti je mnogo lakse uz nju da odradjujes svoje posove i skolu.
I tek tada stupa vasa zrelost gde morate da se izborite da mama vidi koliko se ozbiljne i spremne na sve, a tu se ne vidi los uticaj.
I onda dolazi beba koja je zapravo vrhunac svih dokazivanja - posla, i obaveze oko deteta... Prava stvar. :gatara:

:D :D :D :D :D :D

:snesko:
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by HappyHours

Kada slozite posao, i vas dve, samo se kaze da hoces u stan koji placas zajedno sa cimerkom jer ti je mnogo lakse uz nju da odradjujes svoje posove i skolu.
I tek tada stupa vasa zrelost gde morate da se izborite da mama vidi koliko se ozbiljne i spremne na sve, a tu se ne vidi los uticaj.
I onda dolazi beba koja je zapravo vrhunac svih dokazivanja - posla, i obaveze oko deteta... Prava stvar. :gatara:

:D :D :D :D :D :D

:snesko:
to je extra plan. tako mozes da se boris jer imas svoju teritoriju, nesto sto je tvoje i samim tim si "nesto" za mamu. kad vec bude ponosna sto si imala sve desetke, sada si nasla posao, stan... pa nema sanse da se usprotivi tvom sexualnom opredeljenju.
Korisnikov avatar
By Gothic Faery
Ovo je klasican dokaz da ma koliko nam se roditelji cinili ok i slobodnih gledanja/shvatanja to i nije bas tako. Mogu oni da komentarisu sve pozitivno dok se to nesto desava drugima ali kada je njihovo dete upitanju onda su totalno drugaciji. Ma koliko se mi trudili da budemo super (ucenje,pomaganje po kuci, odlican posao itd itd) oni ce sa velikom teskocom primiti ili ne saznanje da im je cerka ili sin gay.

Po meni jedina "nada" za koliko toliko normalnim zivotom i da mozes sama da ga kontrolises je odlazak i osamostaljenje. Znaci u vasem slucaju sto pre zavrsetak fax-a, posao, iznajmljujte stan dve cimerke i to je to.U svakom slucaju ne mogu da vas kontrolisu sta radite iza zatvorenih vrata i da li spavate zajedno u istom krevetu ili ne...

[Izmenjeno 23-1-2005 Gothic Faery]
Korisnikov avatar
By bigirl
Brate... vi me vec i udaste...

Ja hocu samo da me mama manje gnjavi, a ucenje ce tu valjda da pomogne. Ne bih bas da joj saopstavam dok ne zavrsim fax... Nekako ne vidim poentu u tome.
Korisnikov avatar
By marvuk
Ako samo ho?eš da te mama manje gnjavi, u tom slu?aju nemoj da ?iniš ono što joj smeta a ti sama znaš šta ona sve ima na "spisku smetanja" i nemoj da dovodiš Reveal svojoj ku?i, barem ne neko vreme. Takodje, malo više vremena nego do sad provodi sa knjigom. I moja mama zna vrlo dobro da prigovori za to sa knjigom iako nema ništa finansijski što je vezuje za moju školu ali... mama ne bi bila mama kada nešto ne bi prigovorila.
Korisnikov avatar
By HARP
Ja sam sigurno najve?a greška mojih roditelja,?ak me nisu ni planirali.
Ha,takvi uvek ispadnu najbolji:wink:
Korisnikov avatar
By *deni*
Mamama je potrebna samo lepa rech, ali ona iskrena.
Jedino nas mame iskreno i bezuslovno vole.
Zato - lepo sa mamama.
Nije slucajno sto 99 posto ljudi u samrtnom casu, na samrtnoj postelji doziva upravo majku.
Zivele nase mame !
:zvezda: :mama: :zvezda:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by bigirl
Da ponovim: mama ne zna da sam ja bi (i da imam devojku), a do sad sam mislila da bi totalno cool odreagovala kad bih joj rekla.
i ja sam mislio da moja nije znala. kakva sam naivcina bio. :)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
uuuu, jebote! ni ne gledam datume!
Korisnikov avatar
By Minie
Mama i ja smo imale iskren razgovor o tome... rekla je da misli da ja mogu i drugim (str8) putem poci, pa joj ja objasnim sto ne... poznaje i moju devojku,.. ali malo pa dodje vreme za istu pricu.
valjda ne prihvata i to je... hvala bogu za baku! :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!