Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Bridge Projector Reminds Suicide Jumpers "You Are Not Alone"

Forty people jump from bridges in Belgrade, Serbia each year. Working with ad agency McCann Erickson, the Belgrade government installed a projector underneath the bridge that shines the message "You Are Not Alone". It's only visible from above.

izvor: http://gizmodo.com/5652554/bridge-proje ... -not-alone

Ima i prigodna fotografija kako bi to trebalo da izgleda.

Vas stav o ovome je... ?
Korisnikov avatar
By Blady
Ja zaista ne znam koliko to moze da odvrati ljude od takvog cina :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Tungi
Sa jedne strane te guraju u suicid,sa druge ti kažu "Nisi sam"..Ma.
Pozitivno ipak,ohrabrujuće,ali koliko je i učinkovito?
I koliko će ta rečenica odvratiti ljude sa konačnom intencijom.
Korisnikov avatar
By Galadriel
:up: Odlična ideja.

Užasna statistika, nisam znala za to.

Samo se sećam da kad je jedan samoubica zakočio saobraćaj, na Gazeli čini mi se, intervjuisali su ljude na mostu. I svi su bili zabrinuti kad će se gužva raščistiti, jer mnogo kasne. Niko se nije pitao da li će ovaj skočiti ili sići. Užas.
By Swanheart
Originally posted by Galadriel

Samo se sećam da kad je jedan samoubica zakočio saobraćaj, na Gazeli čini mi se, intervjuisali su ljude na mostu. I svi su bili zabrinuti kad će se gužva raščistiti, jer mnogo kasne. Niko se nije pitao da li će ovaj skočiti ili sići. Užas.
i bese majka sa dvoje dece je stala da se slika sa covekom koji je hteo da skoci
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Swanheart
Originally posted by Galadriel

i bese majka sa dvoje dece je stala da se slika sa covekom koji je hteo da skoci

pitam se kakve droge majka uzima...
Korisnikov avatar
By Blady
Juce sam bas pricala sa braom o tome.... ljudska psiha....
Koliko je sve zanimljivije gledati takve stvari, tipa tuce, ubijanje...
Tako da me uopste ne cudi za tu majku sto je snimala, mozda je mislila da ce se proslaviti. Degenerik.
Korisnikov avatar
By ns.happy
sama ideja tih komplikovanih smrti bi me odvratila, a ne nesto drugo... brate, ako mi dodje da se ubijem, popicu par kesica kalijuma iz apoteke i fino zaspati...
Korisnikov avatar
By Tungi
"Sve je to show business",sto bi rekla Merlinka:lol:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Fora sa natpisom mi je sasvim ok. Kada neko reši da sebi oduzme život, prolazi kroz veliko preispitivanje, sve do poslednjeg momenta, kada doživljava krah ličnosti i sebi presuđuje. Ako je ikako moguće odvratiti nekoga od tog tužnog čina, ja sam za. A verujem da će biti i onih koji će baš u poslednjem momentu videti natpis i povući se. Život je neprocenjiv. Jedan izgubljen je previše, ali i makar jedan spašen je veliki uspeh....
Korisnikov avatar
By blenta
sramota me da kazem

ali meni je prva asocijaciji bila

ma ok je, nisi sam
40toro pre tebe vec odradili
nemoj da te frka

ot:
bez obzira dal nam se svidja ili ne svidja konkretna ideja
mislim da je velika stvar sto je drzava ovo prepoznala kao problem
i pocela da ulaze pare u njegovo resavanje
By dukkehjem
Originally posted by blenta

sramota me da kazem

ali meni je prva asocijaciji bila

ma ok je, nisi sam
40toro pre tebe vec odradili
nemoj da te frka
:lol:
ot:
a za ovo se slazem skroz
Korisnikov avatar
By svejedno
A sta ako neko oce da skoci tokom dana? Jel se vidi tad to?

..

Il on jeste sam?

..

pS. umro sam za koment: Eltigro 09/30/10

"Do a flip."

(Stolen from Bender Bending Rodriguez.)
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by just_me

Fora sa natpisom mi je sasvim ok. Kada neko reši da sebi oduzme život, prolazi kroz veliko preispitivanje, sve do poslednjeg momenta, kada doživljava krah ličnosti i sebi presuđuje. Ako je ikako moguće odvratiti nekoga od tog tužnog čina, ja sam za. A verujem da će biti i onih koji će baš u poslednjem momentu videti natpis i povući se. Život je neprocenjiv. Jedan izgubljen je previše, ali i makar jedan spašen je veliki uspeh....
Slazem se sa ovim.

Jeste da deluje malo smesno ovako sa strane, ali ako samo jednu osobu zaustavi, pa makar je i zasmejalo ali posle joj nece biti do samoubistva... cilj je postignut. Kod samoubistva je vazno da se odlozi taj cas jer ce osoba do nekog drugog casa razmisliti i mozda odustati.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Tungi

Sa jedne strane te guraju u suicid,sa druge ti kažu "Nisi sam"
:up:

Umesto što se bave glupavim "nisi sam" i ostalim feel good propagandama, možda bi mogli da učine nešto da ljudi ne dobijaju želju za samoubistvom. Ovamo te izrabljuju i tretiraju kao govno, a kad treba da se ubiješ ondam im je stalo... kako da ne.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Hm, zanimljiv nacin resavanja problema. Sledeci put kada budem imala neki problem, napravicu svetlecu reklamu ili baner, mozda bilbord i problem ce nestati. Kako da ne.
Ideja je zesca budalastina. Od same ideje, do slogana.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by Wilhelmina

Hm, zanimljiv nacin resavanja problema. Sledeci put kada budem imala neki problem, napravicu svetlecu reklamu ili baner, mozda bilbord i problem ce nestati. Kako da ne.
Ideja je zesca budalastina. Od same ideje, do slogana.
ne mislim da je ideja budalastina, osim ako niko ne sedi sa druge strane zice...
takodje ni sam slogan nije toliko los. nisi sam - znaci ima neko ko ce te barem saslusati ako ne nista drugo. ovako ostra osuda cak i samog slogana me je naterala da razmislim - koji bi to bio "smisleniji" slogan. "nemoj se ubiti", "zivot je dragocen", "razmisli" ?? (dala sam neke vidno lose primere da bi se moglo uvideti da slogan "nisi sam" uopste nije los).

naravno bilo bi pogodno kada bi na tom mestu postojala i telefonska govornica (pretpostavljam da je tel. poziv ka tom broju besplatan). nazalost, za ocekivati je da ta govornica (u nasem drustvu) ne bi opstala, ili bi je razlupali, ili bi zloupotrebljavali. [svako resenje otvara neki novi problem, ali vredi razmisliti]

:peace:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by emo_haos_

ne mislim da je ideja budalastina, osim ako niko ne sedi sa druge strane zice...
takodje ni sam slogan nije toliko los. nisi sam - znaci ima neko ko ce te barem saslusati ako ne nista drugo. ovako ostra osuda cak i samog slogana me je naterala da razmislim - koji bi to bio "smisleniji" slogan. "nemoj se ubiti", "zivot je dragocen", "razmisli" ?? (dala sam neke vidno lose primere da bi se moglo uvideti da slogan "nisi sam" uopste nije los).

naravno bilo bi pogodno kada bi na tom mestu postojala i telefonska govornica (pretpostavljam da je tel. poziv ka tom broju besplatan). nazalost, za ocekivati je da ta govornica (u nasem drustvu) ne bi opstala, ili bi je razlupali, ili bi zloupotrebljavali. [svako resenje otvara neki novi problem, ali vredi razmisliti]

Zanimljiva je pretpostavka da samoubice biraju samo taj most u Beogradu kako bi sebi oduzeli zivot. Sta sa onima koji, iznenadjence, ne zive u Beogradu? Ili enmaju nameru da sebi oduzmu zivot davljenjem u reci, nego su smislili neki drugi nacin? Ili oni ostali ipak jesu sami?
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by emo_haos_

Zanimljiva je pretpostavka da samoubice biraju samo taj most u Beogradu kako bi sebi oduzeli zivot. Sta sa onima koji, iznenadjence, ne zive u Beogradu? Ili enmaju nameru da sebi oduzmu zivot davljenjem u reci, nego su smislili neki drugi nacin? Ili oni ostali ipak jesu sami?
njima svakako ne steti taj natpis, a nekoga drugog mozda moze i odvratiti od tog cina. osim toga, pretpostavljam da je rec i o maloj promociji pomenute telefonske (help) linije, koja je dostupna svima, dakle i onima koji nisu dopesacili bas do tog mosta (i to bas nocu kada je natpis vidljiv) reseni da prekinu svoj zivot.
ja zato ne bih okarakterisala tu ideju kao "zescu budalastinu".

naravno, smatram da pitanja iz tvog posta nisu besmislena, naprotiv - podsticu na dalje razvijanje ideje (na koje sve nacine se moze pomoci ljudima koji ne vide drugi izlaz).
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by 4NY K3Y

Vas stav o ovome je... ?
Gadi mi se! :bljak:

Ako je sve što ovo društvo može da pruži pojedincu natpis 'niste sami' i nekoliko brojeva onda to nek napišu sebi na čelo i nek se ogledaju kako slučajno ne bi zaboravili da nisu sami!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nem ja pojma sta misle samoubice u tim situacijama...sumnjivo mi da ce to nekome da pomogne, ali dobro...leba ne iste, pa nek stoji...
By J...
Bolje da su postavili mrezu ispod mosta.
By LeDeNa_
Sad ozbiljno....slazem se sa emo_haos.

Mislim da je ideja dobra.

:up:
By Speculum Columbae
Ako ih to ne odvrati od skoka, ništa neće.
Zašto ne okače o taj znak i nekog terapeuta razumnog glasa, koji će za sve da okrivi majku.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!