Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by smaug
Knjige...Fuj...
A ja mislia da ti radis u nekoj firmi za degustaciju bureka. Da se odmah vrnem u otadzbinu i da molim da me zaposle.
:mljac:
Sad bez trunke cimanja ... čuo sam da lanac pekara "Hleb i kifle" ima specijalizovane degustatore kojima je posao da jedu ...

E sad ... da li degustiraju i bureke, ne znam :)
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Originally posted by superfly
...u nekoj
pekari ispod slavije, gde su vazda kilometarske kolone...

U toj pekari sledeći put probaj francusku pitu s jagodama posle tog bureka. :lizalica:

mmmmmmmmmhm diiiiiiiilišs :wink:
Korisnikov avatar
By Hys.
Od bureka me uvek cima stomak posle (a nije mi preterano osetljiv stomak, al eto, na burek jeste), ali volim. Nisam ga jela ne pamtim, i sada dobih zelju kad videh ovaj post :D Sreca pa ne radi "Petrovic" u ovo doba :P

I da, sa sirom mi je omiljen, uz jogurt. U srednjoj sam jela i neke sa pecurkama, pa visnjama, pa svim i svacim :yay:
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Hys.
Od bureka me uvek cima stomak posle (a nije mi preterano osetljiv stomak, al eto, na burek jeste)
to zato jer u pravi burek ne stavljaju kvasac
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by starsailor
Od bureka me uvek cima stomak posle (a nije mi preterano osetljiv stomak, al eto, na burek jeste)
Бесквасни бурек?
Korisnikov avatar
By pthalo
burek je bolje u Subotici nego u Segedinu. Ovde je previše slano. Toliko je slano da kada jedem burek mnogo mi se pije vodu. Ali u Subotici je jako bolje :) do tada, jela sam burek samo u ovim dva gradima, tako da ne znam kako je u drugim mestima :)
Korisnikov avatar
By jukie
Moja mama je jednom donela odnekud neki burek sa MESOM koji je bio KISEO
ko zna koliko te kiseline tek sipaju u burek sa sirom kada im je sa mesom ovakav...

Ja u suštini ne volim sir koji se stavlja u burek, :hand:
baš mi je odbojan svojom teksturom i ukusom i svačim
Sviđa mi se TESTO koje ostane kada povadiš te komadiće sira
Prazan burek mi je bezveze, obično je mastan kao da se zove "burek sa mašću"
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by the1whowished
Originally posted by starsailor
Бесквасни бурек?

hahahha,.....

ON meni je najbolji kod mene kuci, domaciiiiii :)

kad sve sam napravis ukusnije je...:D
Korisnikov avatar
By smaug
Kad smo kod kora za burek (gibanicu, pitu...) - najbolje i najtanje kore je pravio jedan gospodin Goranac na Crvenom Krstu u Bgd (odmah ispod Beogradskog Dramskog prema Slaviji). Al je te tanke, najtanje (beskvasne?) kore bilo moguce kupiti samo u neke bozemesacuvaj sitne sate. U' normalno vreme' je na vratima uvek bila zatknuta cedulja: 'U Mlavu sam na kafu' ili ' Odma se vrnem'.

P.S Ocuuuu buuurek za dooorucak saaaad
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by jukie
Moja mama je jednom donela odnekud neki burek sa MESOM koji je bio KISEO
ko zna koliko te kiseline tek sipaju u burek sa sirom kada im je sa mesom ovakav...

:tumble: :smeh: :smeh: :lol:

on: Obožavam burek. U Bosni kažu da je burek jedino sa mesom, a sve ostalo su pite- krompiruša, zeljanica, sirnica,...
Svakako volim samo ovaj sa mesom, tako da nema dileme da ja volim burek! :yes:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne jedem burek.
Vecina pekara ih ovde pravi premasne ili prepunjene (sto je takodje mana kao i kada je prazan), a meni se jednostavno ne da ici i probavati svaki.
Inace, jedan prosecan burek od 250 gr ima preko 750 cal. Sto je otprilike polovina mog BMR. Sto je previse.
Korisnikov avatar
By scout_finch
najbolji burek koji sam ikad jela je u radnji koja se zove beograd:smeh: u trsteniku,ko finog gospodina koji se zove rajf,inace je goranac poreklom,a ljudi u trsteniku ga zovu rajko:D on pravi i jogurt koji je takodje odlican,a tek sto ima sok od borovnice,pa to je cudo jedno. ja inace jedem burek sa mesom,mada mu je i burek sa sirom odlican. evo,ogledanela sam samo dok sam pisala o tome:bale:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Khm,khm... Moja prva tema :)
I odmah u startu da kazem da nisam mislio na Bureka iz Velikog Brata, da se neki ne bi zaleteli :P
Znaci,volite li burek? I pri tom mislim na burek sa mesom. Burek sa sirom nije burek nego pita iliti gibanica.
Ja ga dugo nisam jeo i evo jutos sam imao to zadovoljstvo da se podsetim tog doooobrog ukusa. Vredi se po nekad kvalitetno omastiti :meso:
Korisnikov avatar
By Combo
Burek nije samo burek. Burek su uspomene, deo stila života.
Mesta, ljudi...

Ah.
Korisnikov avatar
By Sunce
Gresan sam, volim burek od pecuraka. :njami:
Korisnikov avatar
By Mars
Obožavam burek :(

Sa sirom i mesom (mada valjda burek se podrazumeva da je sa mesom, kod mene to nije važilo...a i nekad su bile samo te dve vrste i u formativnim godinama imao dodira samo sa njima...tako da prazne, pizza, pečurkaste, zeljaste...ne volim!)
Korisnikov avatar
By nsc
kad sam bio mali, burek se po Beogradu pekao u ogromnim tepsijama (60-70cm) i uglavnom je bilo praznog, sa mesom i sa sirom, poneka pekara je pravila i slatke - sa visnjama ili jabukama, obicno sam uzimao 150gr sa sirom (sasvim drugaciji od ovog danas) i 50 gr sa visnjama, morao se jesti vruc, jer je pravljen na masti, i govorili smo : " ako ne kaplje niz lakat, nije to burek" , mislim da je to i Momo Kapor negde pisao - Beleske jedne Ane ili neka od starijih knjiga
Korisnikov avatar
By Tungi
Ranije sam jeo samo prazan.Sad vec i to cesce kupujem sa sirom.
Sa mesom nikako ne volim:bljak:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja burek OBOŽAJEM.. :)

Dakle, definitivno najbolji burek koji sam jeo jeste u Bijeljini, buregdžinica 5+ u Majevičkoj ulici. Pitaj koga god hoćeš od meštana, imam utisak da svi znaju gde je ta ulica. :D

Nisam imao preterano pozitivnih iskustava sa burecima u Srbiji. Otkud znam. Valjda sam ih sve kupovao u pekarama, a osnovno pravilo jeste da se burek uvek treba kupovati u buregdžinicama, pekare ga samo smandrljaju... :sigh:

A što se tiče naziva u bh. se najčešće kaže da je burek samo sa mesom, sve ostalo su pite. Ja tako najčešće i govorim. Mada i u Bosni se nađe ponekad da piše burek sa mesom ili sa sirom..

A, pored bureka naredni omiljeni specijaliteti su mi ćora-pita i zeljanica, pa tek onda sirnica.
Korisnikov avatar
By Tungi
Obrnuto izgleda da je ovde..Pita s' mesom,burek sa sirom:)
Korisnikov avatar
By Sunce
Sa pecurkama je najbolji! :sudija:

Pekara na trgu Slavija!
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by ns.happy

pazi, vojvodjani su najdeblji, dakle, oni znaju najbolje da jedu :P
:yes:
Volim burek, ali ga ne jedem cesto... ima par pekara po Nsu, gde imaju odlican burek, u Evropi(pekara) cesto jedem
Btw omiljeni mi je pizza burek :bale:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Sunce

Sa pecurkama je najbolji! :sudija:

Pekara na trgu Slavija!
Jaoj, da. I super su tamo shtrudle sa makom.. :bale:

ONT: Burek obozavam, ali samo sa mesom i pecurkama.. :)
Korisnikov avatar
By VANGEL
Sto se tice bureka i cevapa tu smo u prednosti od ostalih gradova da se ne lazemo (NIS)
Posto vidim da su neki poslovno bili i probali onda sigurno znaju sta je pravi burek ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!