Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

By dukkehjem
pa valjda je to neka kisela sredina koju su pominjali pa ne moze da se odrzi virus duze vremena?
nemam pojma znam da mi u glavi kisela sredina ili nesto sl.

ja sam pusio samo, a ima documented risk :zvezdice:

al rekoh, fin je taj jedan bas, a ovaj drugi je ok i nije bilo zaista nit ranica, nit dugo, samo uvertira za anal... sa kondomom, naravno.
Korisnikov avatar
By drakson
HIV se prenosi i oralnim seksom ,

Znanstvenici su opovrgnunli ustaljeno mišljenje kako se HIV može prenijeti oralnim seksom jedino ako je usna šupljina ozlijeđena. Najnovije činjenice govore o važnosti korištenja kondoma ne samo kod vaginalnog i analnog nego i kod oralnog seksa Nakon 25 godina istraživanja američki znanstvenici otkrili su da se virus HIV-a prenosi oralnim seksom s inficiranim partnerom i ako u usnoj šupljini nema ozlijeda. Utvrđeno je da ljudska slina ima izrazito jako antivirusno djelovanje. Zbog toga se ljudi neće zaraziti HIV-om ako piju iz iste čaše s oboljelom osobom ili čak ako se s njom ljube. Ljudi, kao i većina životinja, instinktivno poližu ranu kako bi ju primarno dezinficirali zahvaljujući antivirusnim svojstvima sline. Posljednje istraživanje nacionalnog zdravstvenog instituta daje razumno objašnjenje prijenosa HIV virusa oralnim seksom. Na krajnicima se nalaze molekule receptora CXCR4 koji pomaže virusu HIV-a da zarazi obližnje stanice i prenese genetski materijal u ljudski organizam. Najnovije činjenice govore o važnosti korištenja kondoma ne samo kod vaginalnog i analnog nego i kod oralnog seksa.

http://dnevnik.hr/vijesti/zdravlje/hiv- ... eksom.html
Korisnikov avatar
By drakson
Can HIV be transmitted through oral sex?

The short answer is yes. But the risk is lower than some other sexual activities.

Recent surveys have shown that only a small minority of new cases of HIV that are diagnosed are due to oral sex. Although HIV is present in vaginal fluids, semen and the clear fluid that your penis produces for lubrication before orgasm, it is unlikely these will come into contact with your bloodstream during oral sex. But while it’s unlikely, it’s not impossible.

The risk factor is largely due to your oral hygiene. If you have ulcers, dental bleeding or lacerations then theoretically the infection could reach your bloodstream. However, saliva has enzymes that inhibit transmission and the cells in the mouth aren’t very absorbent, so the chance of transmission is low.

http://www.tht.org.uk/informationresour ... x/oralsex/
By stamen
....so , the chance of transmission is low.... :)
kod pasivnog orala verovatno da onda i ne postoje sanse
to naravno niko nikad nece reci, pogotovo sa strucnih strana
Korisnikov avatar
By VANGEL
Moje misljenje je da ukoliko imas neki supalj zub , krvare desni , aftu ili slicno ne bi trebalo da nekom oralises ...
By loreenche
sta sad, znaci i kad budem teo da pusim, ne smem bez kondoma?

nece moci.... :neto:

:durenje:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Izbor i odluka je samo na tebi....
By loreenche
pa cek.. pusenje sa kondomom ce biti isto lizanje vibratora -.-
By Hans
Pre svega @ Zen Chakra> potpis ti je odlichan, mislim na citat, a ja bih ceo zivot proveo sa onakvim tipom sa budjavom spermom. :lol:

Što se tiče prenošenja bolesti, jako je bitna odgovornost prema sebi kao i to kome pružate ili ko vam pruža tu vrstu zadovoljstva. Meso uvek mora da bude provereno i čuvajte se sumnjive robe, dragi moji. I ti Vučice, as well. Verovatnoće su jako male, no uvek je moguće da je npr. zaražena osoba cepajući pakovanje sa kondomom zubima povredila desni i onda je vi utešite i onda u to ime ne navlačite ništa i tako... :lol: Ali, složili smo se da je veća šansa da Srbija uđe u EU nego da se zarazite 'oralkom'.

O ličnim iskustvima, gutanjima i analnom ne bih ovde. Slažem se avec mon petit ... AINSI SOIT - JE ... :roflmao:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Vucica je uvek spremna sa mladjima da podeli iskustvo :mazi:

zahvalna sam Alahu, Budi, Hristu i svim sveTcima sto su me postedeli takvih problema, a radila sam sve i svasta, sireci svoje vidike i poglede na svet :lizalica: :obesen:

ali sada kad sam dosla u ove godine, znam da je definitivno tacna izreka "Bog cuva budale"
By Hans
Sećam se ja tvog momka onog. :P
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by drakson

Znanstvenici su opovrgnunli ustaljeno mišljenje kako se HIV može prenijeti oralnim seksom jedino ako je usna šupljina ozlijeđena. Najnovije činjenice govore o važnosti korištenja kondoma ne samo kod vaginalnog i analnog nego i kod oralnog seksa Nakon 25 godina istraživanja američki znanstvenici otkrili su da se virus HIV-a prenosi oralnim seksom s inficiranim partnerom i ako u usnoj šupljini nema ozlijeda. Utvrđeno je da ljudska slina ima izrazito jako antivirusno djelovanje. Zbog toga se ljudi neće zaraziti HIV-om ako piju iz iste čaše s oboljelom osobom ili čak ako se s njom ljube. Ljudi, kao i većina životinja, instinktivno poližu ranu kako bi ju primarno dezinficirali zahvaljujući antivirusnim svojstvima sline. Posljednje istraživanje nacionalnog zdravstvenog instituta daje razumno objašnjenje prijenosa HIV virusa oralnim seksom. Na krajnicima se nalaze molekule receptora CXCR4 koji pomaže virusu HIV-a da zarazi obližnje stanice i prenese genetski materijal u ljudski organizam. Najnovije činjenice govore o važnosti korištenja kondoma ne samo kod vaginalnog i analnog nego i kod oralnog seksa.

Eh, da su angine bile ceste, pa da sam povadio te krajnike. :die:

:lol: :lol: :wundy:

Mora malo shale na ozbiljnu temu... :D
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
:lol: ma on je jedini koga se nisam plasila :lol: ovo pre i posle je bilo sve olos :sudija: on je bio jedina svetla tacka koja nije bila u fazonu "a ajd bez kondoma, sta fali?" :barf:
By Hans
Srce malo, a ti si svakome želela da izađeš u susret. :) Kako si čedna! :P
By stamen
tnx na odgovorima, jako mi je frka da se testiram, a sutina mog pitanja je da li je to i neophodno obzirom da uvek koristim kondom u sexu (iako sam imao samo par partnera ) a u oralni sex praktikujem bez kondoma, i jedino mi je frka sto mi je pusio tip koji mi je "sumljiv", ali ja njemu nisam......
jbg, oral s kondomom mi zaista ne pruza ni malo zadovoljstva :(
By Hans
Kao prvo, tip nije sumljiv, već sumnjiv. A kao drugo, obavezno se testiraj. Uvek je odličan osećaj kad znaš da si čist i pomisliš na sve te kilometre srpske kobasice koji čekaju negde na tavanu. :D
By loreenche
Originally posted by Hans_87

Pre svega @ Zen Chakra> potpis ti je odlichan, mislim na citat, a ja bih ceo zivot proveo sa onakvim tipom sa budjavom spermom. :lol:
Indeed... That's why I'm still dating him :lol:
Što se tiče prenošenja bolesti, jako je bitna odgovornost prema sebi kao i to kome pružate ili ko vam pruža tu vrstu zadovoljstva. Meso uvek mora da bude provereno i čuvajte se sumnjive robe, dragi moji. Ali, složili smo se da je veća šansa da Srbija uđe u EU nego da se zarazite 'oralkom'.
Naravno da cu prvo da proverim partnera... Samo, pre sam tripovao da se HIV moze dobiti i ako dve HIV negativne osobe upraznjavaju anal, sad imam isti trip za oral, a sad si me razuverio, i sad ti puno hvala :mazi:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pazi sada sam mrtva ozbiljna.. odgovaram na to sto se tice da li bi trebalo da se testiras..

pre par dana je moja devojka (policajka) imala incident sa nekom budalom, koju je hapsila i on je ispao faca i pljunuo je u lice.. ona je skontala da mu je usnica krvava i on je kad je davao izjavu rekao da je HIV pozitivan.

otisla je kod lekara i pitala da li je moguce da ju je zarazio, i doktor joj je rekao da su sanse 5-10% zato sto se HIV prenosi telesnim tecnostima, i ako joj je neka bacila zapala u oko, nos ili usta..

odradila je odmah test, i juce su (Hvala Bogu) rezultati potvrdili da je clean.

Ako si vec bio sa nekim sumnjivim momkom, na tvom mestu ja bi otisla da se testiram, dobices rezultate za jedan dan, i osloboditi se mucenja. Nisam obratila paznju, bila je ovde ranije tema da se organizuje mesecno jednom besplatno testiranje, potpuno anonimno u nekom vecernjim terminima...
Korisnikov avatar
By drakson

Oralni seks izazva rak usne duplje?

Mislite da vas oralni seks štiti od polnih bolesti? Razmislite ponovo, zato što broj obolelih od raka usne duplje raste upravo zbog nepromišljenog oralnog seksa.

Slika

Nekoliko istraživanja je pokazalo da mladi ljudi smatraju da oralni seks i nije seks. Upravo to je razlog zašto se mnogi od njih i odlučuju na oralni seks, a smatraju ga i sigurnim, misleći da se takvim oblikom seksa ne mogu preneti polne bolesti.

To je potpuno pogrešno razmišljanje što pokazuje i zabrinjavajuće velika brojka obolelih od raka usne duplje, koji se u mnogim slučajevima povezuje upravo s oralnim seksom. Rak usne duplje uzrokuje virus HPV-a koji se prenosi oralnim seksom.

Budući da se protiv virusa HPV-a vakcinišu samo žene, stručnjaci smatraju da bi vakcinaciji trebalo podvrgnuti i muškarce koji doprinose širenju opasnog virusa.

Opasno zabrinjava porast broja obolelih od raka usne duplje među adolescentima, do kog dolazi zbog pogrešnog stava mladih da ih oralni seks štiti od polnih bolesti i trudnoće. Stručnjaci upozoravaju da je nužno raditi na edukaciji mladih koje treba naučiti da ni oralni seks nije bezazlen i da nosi svoje posledice.

Izvor: Tportal.hr

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y ... _id=425415
By stamen
ajd sada, crni humor, izmedju hiva i kancera, biram ovo drugo
By zoom
Originally posted by drakson

To se odnosi na pasivnu osobu? Kakav je rizik u tom slucaju za vlasnika penisa :D ? I takodje, sta ako neko nema krajnike... izvadio ih :) ?
By mssm
Imao sam nazasticen obostrani oralni seks sa 4 relativno nepoznate osobe. Zadnji put pre oko 3.5-4 meseca. Zanima me kolika je opasnost da sam dobio hiv i koliko je neophodno testiranje? Nije bilo svrsavanja u usta. Jedino ne znam za preejakulat ali mislim da nije bilo ni to. Sto se tice krvarenja desni ne znam na sta se tacno tu misli ali nikad u zivotu nisam primetio krv u ustima.
Kako uopste imati bezbedan oralni seks? Kad nekom predlozim koriscenje kondoma za oral misli da sam lud i na tome se sve zavrsi.
Korisnikov avatar
By bothways
Zaboravi na verovatnoce u zavisnosti od parametara A, B i C. Testiraj se i onda ces znati na cemu si.
By urke145
Jel postoji uopste neka statistika i neki podaci o tome koliki je procenat onih koji su hiv pozitivni, a koji su virus zaradili oralnim odnosom. Gotovo svugde pise da se i oralnim putem prenosi hiv, ali je da je verovatnoca mala.
By blueswe
Koliko ja shvatam mogucnost infekcije je najmanja, ali zasto da rizikujem sa nekim koga cu videti samo jednom u zivotu?! Ajde ako smo ono, makar friends with benefits, pa da i uradim, ali ovako stvarno nema razloga, ta osoba mi nije nista, i ne zelim nikakvu "uspomenu".
A inace sam "baksuz" ,jedan decko me je samo "grickao" usnama , i zaradio sam nesto sto msm da je bio neki herpes.
Kad sam isao sa deckom na testiranje ,vec sam krenuo da pisem "testament" :)
Tako da ono, najbolje se osecam kad sam siguran.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2576452#p2576452]blueswe napisao:[/url]Koliko ja shvatam mogucnost infekcije je najmanja, ali zasto da rizikujem sa nekim koga cu videti samo jednom u zivotu?! Ajde ako smo ono, makar friends with benefits, pa da i uradim, ali ovako stvarno nema razloga, ta osoba mi nije nista, i ne zelim nikakvu "uspomenu".
A inace sam "baksuz" ,jedan decko me je samo "grickao" usnama , i zaradio sam nesto sto msm da je bio neki herpes.
Kad sam isao sa deckom na testiranje ,vec sam krenuo da pisem "testament" :)
Tako da ono, najbolje se osecam kad sam siguran.

УЖАСИ ПРОМИСКУИТЕТА!!! +++

mentalni sklop™ by barni
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!