Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Kosovski predsednik Sejdiju podneo ostavku
|||| Beta - 27.09.2010. - 15:02

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju podneo je danas ostavku na tu dužnost jer je Ustavni sud ocenio da je prekršio Ustav ostankom na funkciji lidera svoje stranke.
Sejdiju je odluku saopštio na konferenciji za novinare u Prištini.

FUNKCIJE Predsednik Kosova bira se u parlamentu, a u slučaju ostavke ili smrti predsednika tu funkciju privremeno obavlja predsednik kosovskog parlamenta.
Sejdiju je drugi put izabran za predsednika Kosova početkom januara 2008. godine.
Mandat kosovskog predsednika traje pet godina. Prvi mandat je dobio nakon smrti predsednika Kosova Ibrahima Rugove u januaru 2006. godine.
Korisnikov avatar
By mili86
Kosovo ima Ustav? Na Kosovu se postuje Ustav? :wtf:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Kakav ustav ahahahah ne zasmejavaj me :smeh:
iz :drkanje: im se na ustav :bubbles:
Korisnikov avatar
By mili86
iz :drkanje: se ja po tebi, znas :)

Sto si bre tako netolerantan :) :lepeza:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Mmmmmmmmm moze volem to :gric:
Nisam netolerantan nego kakav ustav trazis na otetom Kosovu . . .
Korisnikov avatar
By _miki_
Boris Tadic takodje krsi ustav obavljenjem ove dve funkcije.
Ali ipak mnogo je manje moralan i nikako ne zeli da podnese ostavku.
Ovim cinom kosovski politicari ponovo su pokazali i dali primer kako se postuje ustav i zakoni svoje zemlje.
Svaka cast Sejdiju!!!
Srbija je ocigledno mnogo iza svojih suseda.
Cak i nas predsednik republike krsi usav sopstvene zemlje i time diskredituje i sebe i celokupnu Srbiju.
Zalosno je to.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma sav je pošten... 4 ipo godine mu je trebalo da sjaše.
Da li su sudovi dole sporiji nego u Srbiji, sumnjam.
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Dirrty

Ma sav je pošten... 4 ipo godine mu je trebalo da sjaše.
Tadic vec sest godina jase i ocigledno da ce da nastavi da krsi ustav do kraja drugog mandata.
Tuzno je to sto nam pozitivni primeri stizu iz ovako mlade i nove drzave,i daju nam lekcije iz demokraticnosti nama cija drzava traje vec vekovima i milenijumima i eonima.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pa, Srbija traje nešto duže od veka, a ako baš razvučemo, onda oko 2 veka.

Lider svake partije u Srbiji je uvek bio kandidat za predsednika države.

Svako od njih bi se ponašao kao i Tadić, i time kršio Ustav, samo da im se pruži prilika.
Korisnikov avatar
By VANGEL
I Milosevic je krsio zakon kao i predhodni pa i buduci ali smo ga smenili nije sam sjahao .
Pa tako i ovaj - pitanje je dali je je sam sjahao ili mu je naredjeno a cisto sumnjam da je sam sjahao - sve je to po politickom dogovoru i pritisku u ostalom sto je to nasa briga .
Korisnikov avatar
By Dirrty
Možda je bio za ideju pregovora sa Srbijom, pa su ga uklonili? :shok:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Mozda ali mi to samo mozemo da nagadjamo .
Korisnikov avatar
By _miki_
Mi ne znamo da li bi se svako na Tadicevom mestu ponasao ovako neodgovorno i kriminalno kao nas jadni predsednik.
Mi jedino znamo da se nas predsednik republike odnosi prema najvisem aktu nase Srbiji ovako lose.Time on pokazuje koliko mu je stalo do Srbije i srpskog naroda.

Vidim da je neko uporedio Tadica sa Milosevicem.
Drago mi je da je uocena ta paralela izmedju ova dva velikana iz vremna nase propasti.
Korisnikov avatar
By Blady
Kosovo...
ako ako... kod nas toga nema.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Voleo bih da cujem vase misljenje sta bi to Tadic trebalo da uradi po pitanju Kosova i naroda koji je tamo izlozen svasta necemu lose sa strane Siptara ?
Korisnikov avatar
By Li
Taj nije dao ostavku tek tako zbog jebenog ustava, sprema se neki novi mafijas da preuzme tu funkciju... polako, vi ko da ne znate da su politicari najbolji glumci. :alexis:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Neophodno je prihvatiti Kosovo i ne kočiti napredak ni svoj ni njihov.
A takođe bi time bila omogućena i podrška razvoju severnog Kosova.

Ljudi moraju da shvate šta zaista znači jednakost i tolerancija.
Nebitna je zastava, nebitno je ime države, bitno je da SVI žive bolje, žive dobro, žive dostojanstveno.
Korisnikov avatar
By VANGEL
Originally posted by Li

Taj nije dao ostavku tek tako zbog jebenog ustava, sprema se neki novi mafijas da preuzme tu funkciju... polako, vi ko da ne znate da su politicari najbolji glumci. :alexis:
Pa o tome sve vreme diskutujemo...Slazem se sa tobom .
Korisnikov avatar
By VANGEL

Neophodno je prihvatiti Kosovo i ne kočiti napredak ni svoj ni njihov.
A takođe bi time bila omogućena i podrška razvoju severnog Kosova.

Ljudi moraju da shvate šta zaista znači jednakost i tolerancija.
Nebitna je zastava, nebitno je ime države, bitno je da SVI žive bolje, žive dobro, žive dostojanstveno.
Ok slazem se ali isto tako i povuci nas narod nazad - kao i njihov odavde tamo i kvit ...
Jos pokolja i sahrana nam nije potrebno .
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kako se slažeš sa tolerancijom i jednakošću ukoliko zagovaraš etničku segregaciju, koja je pritom nemoguća u 21. veku?

Kada ljudi shvate značenje tih pojmova, to neće ni biti potrebno, čak ni poželjno.
By Kragi
hahahahaha daju nam pozitivne primere i drže lekcije :roll: to smo govorili i za haradinaja kada se dobrovoljno predao i otišao u hag, ali pre nego je pobio svedoke :D
Prvo, kosovo još uvek nije država u pravom smislu te reči, na tome će još dosta morati da rade. drugo, predavanja ne mogu da ti drže oni kojima je glavna privredna grana kokain :smeh:
daleko od toga da smo mi zlatni, ali bih više voleo da ih vidim da nam drže predavanja na neki drugi način. npr. očuvanjem srpske kulturne baštine dole :)
Korisnikov avatar
By VANGEL

Kako se slažeš sa tolerancijom i jednakošću ukoliko zagovaraš etničku segregaciju, koja je pritom nemoguća u 21. veku?

Kada ljudi shvate značenje tih pojmova, to neće ni biti potrebno.
Ma da sve ok ali oni nemaju ni malo tolerancije i zasto bi nasi trpeli svasta nesto kad ne moraju.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pokušaj etničke segregacije je i dovelo do problema.
A u tom istorijskom periodu je možda postojalo opravdanje.

A da Kosovo nije najmanje razvijen deo Balkana, oni ne bi morali da se bave kriminalom, pošto bi postojao izbor.

Ne želim više da skrećem sa teme, ja sam svoj odgovor dao u prvom postu... dakle nastavite diskusiju bez mene.
Korisnikov avatar
By mili86
Jeste sigurni da po nasem Ustavu predsednik drzave ne moze biti i predsednik svoje stranke?
Korisnikov avatar
By VANGEL
Jos se bakcete sa Kosovom i ostavkom Sejdijua ccccccccc
Korisnikov avatar
By Srklet
pa bas lijepo. kosovo se polako demokratski razvija.
ostavke su inace skroz normalna stvar, steta sto ih na balkanu nema vise medju politickom elitom.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by _miki_

Boris Tadic takodje krsi ustav obavljenjem ove dve funkcije.
Ali ipak mnogo je manje moralan i nikako ne zeli da podnese ostavku.
Ovim cinom kosovski politicari ponovo su pokazali i dali primer kako se postuje ustav i zakoni svoje zemlje.
Svaka cast Sejdiju!!!
Srbija je ocigledno mnogo iza svojih suseda.
Cak i nas predsednik republike krsi usav sopstvene zemlje i time diskredituje i sebe i celokupnu Srbiju.
Zalosno je to.

@ i ostali postovi ovog korisnika na ovu temu.....

josh jedan primer _miki_jevog kontraproduktivnog i destruktivnog nachina razmishljanja..... :teletabisi:
i sad bih ja mogao, jel' te da pitam dotichnog - a ko bi to bio bolji na mestu Predsednika Srbije u stanju politichkih stvari u Srbiji kakve jesu? da, neko iz LDP-a, LSV-a, SDU-a i sl...- ali koliko oni nazalost malo ono imaju podrshke u tuznom politichkom mentalitetu Srbije? itd.... yadda, yadda, yadda..... ali kome i shta objashnjavati vishe......
sorry, korisniche _miki_ zaista nemam nameru da te napadam, ali stvarno ga pretera vishe choveche.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ma nije to baš toliko benigno....pogotovo u Srbiji u kojoj se nikada gotovo ne zna koja je politička figura u kojem trenutku jača, da li predsjednika, da li premijera. Malo je čudno da predsjednik Srbije prvi krši Ustav godinama, to nikako nije doba politička poruka. Uostalom, mora se čovjek zapitati kakvo je njegovo razmišljanje i u kojem smjeru vodi kada mu se tako teško oprostiti od titule predsjednika stranke?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!