- 25 Sep 2010, 22:52
A evo i nekih korisnih I konkretnih odgovora za one sa slicnim sumljama kao ja
PITANJE
da li je moguce dobiti virus ukoliko postoji oralni sex pri tom zenska osoba zadovoljava partnera oralno on ne ejekulira, ali ona mozda ima ranicuu ustima odnosno da su osetljive desni, sta znaci dovoljna kolicina telesne tecnosti i sta znaci sveza ranica,samo ako ima krvi , stara par sati, dan, dva... nije mi bas jasno
ODGOVOR
Sveza ranica znaci da ima krvi ili da se jos nije oformio ona zastitni sloj oko ranice, dovoljna kolicina tecnosti znaci da nije dovoljna jedna kap sperme ili vaginalne tecnosti vec veca kolicina. Da bi se virus preneo oralnim seksom sve ove pojedinsto moraju da se poklope kako bi doslo da zaraze. Hvala na poverenju.
PITANJE
Imao sam nezasticen oralni sex sa zenskom osobom koja je veoma promiskuitetna, te se plasim da sam mogao nesto pokupiti. Dakle ona je meni pruzila oralni sex, da li treba da se testiram i kakve su sanse da sam se necim zarazio, molim vas odgovorite, malo panicim zbog cele situacije.
ODGOVOR
Postovani, ukoliko u toku nezasticenog odnosa koji ste naveli niste imali ranice na glavicu vaseg polnog organa niste se mogli zaraziti. U svakom slucaju ne trebate da panicite, a ukoliko cete se osecati bolje testirajte se.
PITANJE
Kada kazete mikro povrede na PENISU (koje se neminovno pojavljujupri svakom odnosu bez zastite,pa i najobicnijem oralnom),moraju li te povrede da krvare da bi doslo do zaraze kada ste pasivni?I da li mora da bude malo veci odliv krvi u ustima aktivnog partnera -kada cura zadovoljava momka?Zahvaljujem unapred
ODGOVOR
Vidite tu je upravo i caka nemozemo precizno da kazemo kolike povrede trebaju da budu, i to zavisi od mnogih faktora, upravo zbog toga moze se dogoditi da imate 5 nezasticenih odnosa sa inficiranom osobom da se ne zarazite a moze biti i jedan, prvi put u zivotu i da se inficirate, upravo zbog mogucnosti prenosa treba koristiti zastitu. STo se oralnog sexa tice potrebne su vece ranice u ustima i na pensu i veca krvarenja kako bi doslo do prenosa. Hvala na poverenju.
PITANJE
Na sajtu vasih kolega iz Jazas-a, iz Beograda, sam procitao da se HIV ne moze preneti nezasticenim oralnim seksom ukoliko sam ja pasivan, odnosno kad mene devojka zadovoljava oralno. Rizik je, kazu, toliko mali da realno ne postoji mogucnost za zarazu! Hteo bih ovom prilikom da konsultujem i Vas. Da li je ova onformacija Vasih kolega tacna i sta mi mozete reci vise o riziku po pasivnog patnera prilikom oralnog seksa. Informacija bi mi jako znacila i unapred Vam se zahvaljujem!
ODGOVOR
Postoji mogucnost, jeste ona mala i gotovo ne realana ali postoji pogotovo ako postoje ranice u ustima i na polnom organu pa dodje krv sa svezom ranicom u kontakt. Hvala na poverenju.
I KONACNO
Pitanje:
Da li je nezaštićeni oralni seks, ukoliko ste pasivni partner, rizik i
koliki, ukoliko u ustima aktivnog partnera nije bilo krvi?
Odgovor:
Ukoliko je došlo do oralnog kontakta baš ovako kako ste opisali, gde ste vi pasivan partner, a gde nije bilo vidljivog krvarenja ili dodatnih grubosti (poput grizenja ili grebanja) šanse da ste se zarazili su izuzetno male.